Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 01:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 424 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Další
Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
Petr píše:
ANTONÍN píše:
Synátor chraptí, žena chraptí, ale já jsem v pohodě :sun: .

Jo to znám. :)

ANTONÍN píše:
V současné době tvořím svoje pravidla pro půst a návratovku :idea: , a chtěl bych je dát do deníčku, tak aby byly inspirací a jasným sdělením pro ostatní nováčky a taky, aby se mohly řádně vyCefovat :-D (pardon, vycepovat).

Jen tak dál. Nezapomeň taky že teď už se nemůžeš srovnávat s nováčky. Co bude fungovat tobě nemusí jim. Však on ti to Cef vyCefuje. :lol: A možná i někteří další. ;-)

Cef píše:
Jj, Toniku, klidne si svoje pravidla napis a nekam doma v klidu si je strc do denicku, to je uplne ok a v poradku, dela to tak kazdy pustar ktery dosahl podobne mety jako Ty:-).
Nebudem ale tady jeste vic novackum blbnout hlavy nez je z toho chudaci nafoukly maji uz ted, dohodnuto, ok ? :-)

Do pravidel se chci pustit z toho důvodu, aby se srovnaly některé nejasnosti pro ty, kteří se nechávají inspirovat. :idea: A aby se nemuselo dokola omílat již ,,omleté" .

A samozřejmě si chci projet svoje zkušenosti a případně si tady, v bezpečí, opravit zažité chybné věci.
Zvláště z návratovky. :-x

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.

+Pega Hodnocení: +1
stř 31.10.2012, 12:00

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Tohle mě zaujalo při poslechu čtení Genesis, kapitola 1:

Buh také rekl: "Hle, dal jsem vám na celé zemi každou bylinu nesoucí semena i každý strom, na nemž rostou plody se semeny. To budete mít za pokrm."
:-o
I bible nás nabádá k vegetariánství.
;-)
Tak s tím asi budu muset něco udělat.
8-)

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

+Lenuška Hodnocení: +1
pon 19.11.2012, 23:39

dosažený půst 40 dnů
Reputace: +65
Tak poslouchej ještě chvíli dál, hned v 9. kapitole Genesis to Bůh trochu rozšířil :-)
(3. verš) Každý pohybující se živočich vám bude za pokrm; jako zelenou bylinu vám dávám i toto všechno.

Hodnocení: 0
úte 20.11.2012, 16:54

Reputace: +1217
No, ono to s tim vitarianstvim fakticky v Bibli neni az tak jednoznacny:).

úte 20.11.2012, 17:48

ravima píše:
Tak poslouchej ještě chvíli dál, hned v 9. kapitole Genesis to Bůh trochu rozšířil :-)
(3. verš) Každý pohybující se živočich vám bude za pokrm; jako zelenou bylinu vám dávám i toto všechno.

To bylo ale až po vyhnání z ráje ...

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

úte 20.11.2012, 18:36

dosažený půst 40 dnů
Reputace: +65
ANTONÍN píše:
To bylo ale až po vyhnání z ráje ...
Před vyhnáním z ráje jsou jen první dvě kapitoly Bible... To ostatní (tedy cca 99,85% Bible) neplatí? :-)
btw stále jsme v období "po vyhnání z ráje", máme úplně jiné podmínky, než byly tam, tedy logicky - proč by měla platit tamní pravidla... (v ráji Adam s Evou byli obklopeni různými ovocnými stromy)

úte 20.11.2012, 20:09

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
Maso dostali lidé proto, aby v životě trpěli nemocemi, a je dobře chtít se zas vrátit do Ráje a snažit se pro to něco dělat.

+ANTONÍN Hodnocení: +1
úte 20.11.2012, 21:59
Profil Zobrazit autorovy stránky

Tak včera jsem dokončil 3-denní půst a začal návratovku.
V současné době jsem si vytkl za cíl nikoli půsty, ale 100% návratovky :idea: . Pro sebe jsem si no nazval vstupem do druhé třídy. 8-)
Zatím se mi daří. :innocent: Včera jsem si dal hrst napařené mrkvičky, kterou mám ještě ve skleníku. Zajímavé, že mi při prvních soustech začal hrát žaludek jak varhany. :-o Což jsem dříve nepozoroval (nebo si to nepamatuju).
K večeru to bylo horší. :-/ Rodina si dělala topinky ve vajíčku. Měl jsem co dělat abych se udržel :crazy: , a tak jsem si raději šel ve 20 hodin lehnout. Jinak bych se asi určitě nacpal. :-[
Dneska plánuju cherry rajčátka. :delicacy: Trošku přemýšlím, zda nemůže být problém v tom, že jsou utržená zelená a dozrálá ve sklepě (ve sklepě proto, že jablka urychlují dozrávání).
Máte někdo k takto dozrálému produktu nějaké informace :study: a nebo ještě lépe osobní zkušenosti? Díky za Info.

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

+Lenuška, +Petr Hodnocení: +2
úte 04.12.2012, 08:09

Reputace: +992
ANTONÍN píše:
... Zajímavé, že mi při prvních soustech začal hrát žaludek jak varhany. :-o

Tak je to správně. Máš velký + :-)

Ohledně rajčat nevím. Ty kupovaný jsou asi taky podtržený.

úte 04.12.2012, 09:07

(Lenka)

Reputace: +839
Toníku, já mám ještě teď vlastní rajčátka z balkónu. nechávám je ale dozrávat v studeném pokoji na parapetu, kam zasahuje slunce. Alespoň přes sklo. Krásně mi dozrávají, a chuťově jsou pořád lepší než ty kupované...
Jinak taky chvála za to, že jsi vydržel. Je lepší odejít z pokoje, než se trápit... :hyper: :clapping:

úte 04.12.2012, 10:01

Máte někdo zkušenosti v návratovce s topinamburama?
Nevím zda syrový topinambur je v návratovce vhodný.
Zajímaly by mne osobní zkušenosti.

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

úte 04.12.2012, 13:51

"Pozor na citrusy a exotické produkty
Občas lidí napíší, že starttli džusem z ananasu, grepu, nebo jiných plodin z ciziny. Jak stojív knize, to je velmi špatně. Tělo, které vyrostlo na českých klasických plodinách uprostřed Evropy, nelze startovat exotickým ovocem nebo zleninou. Šťávy těchto produktů jsou velmi agresivní a mohou nahé vnitřnosti poškodit. Jižní národy, které na této stravě vyrostly, mají na takovouto stravu těla lépe vybavená. Proto starujte vždy tím, co roste ve Vašem okolí a co jste byli zvyklí jíst od mala. Dalším problémem jsou džusy - to je také špatně, protože vláknina právě pomáhá "vymetat" odpad z trávicího traktu a rozložení šťáv je v ní přirozené. Tím pádem se dostávají šťávy do organismu postupně, nenarušují - nenaleptávají stěny nahého trávicího traktu jako v případě džusu. Je to poměrně častá chyba, proto prosím učitele, aby na to začínající žáky upozorňovali. "

úte 04.12.2012, 14:17

Topinambury ( http://www.fytosal.sk ) se pěstovali už za dob mého tatího (říkali jim židovské brambory) a možná ještě dřív. Je to vlastně druh slunečnice, která dělá podzemní hlízy, které chutnají jako kedluben (v syrovém stavu).
Takže by se dalo říct, že to je domácí plodina.
Jen si nejsem jist, jestli obsah látek není příliš podobný bramborům. A brambory se v návatovce příliš nedoporučují. :?:

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

úte 04.12.2012, 14:41

(Mirek, admin)

Píšou že na rozdíl od brambor to neobsahuje škrob. Mně to podle popisu připadá docela dobrá plodina. Dokonce píšou že se dají jíst syrové a chutnají po oříškách, to vypadá dobře.

úte 04.12.2012, 14:46

Aha, tak to je taky někdy zkusím, dobrej tip. Omlouvám se za neznalost.

úte 04.12.2012, 14:54

Jinak kdo by to chtěl pěstovat, tak je to správnej plevel. :-P
Jednou zasadíš a pak se toho těžko zbavíš. Můj tatí je pěstuje v betonové skruži. Pak se mu nerozlezou. Možná by se daly pěstovat i na balkoně (tip pro Lenušku a podobné pěstitele s omezenou plochou :idea: ).
Nevýhodou je, že tvar je dost nerovnoměrný 8-) a špatně se to škrabe. Mě se osvědčilo pěstovat na kompostu :clapping: v posekané trávě. Pak mají dostatek živin a jsou pěkně čisté.

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

Naposledy upravil ANTONÍN dne úte 04.12.2012, 15:52, celkově upraveno 1

úte 04.12.2012, 15:16

(Lenka)

Reputace: +839
Topinambury jsou opravdu dobré, přiznám se, že je jen dobře vydrbu kartáčkem a chroustám i se slupkou. Ale já jsem stará známá koza, schroupnu kde co (:-)
Za ten tip na balkón díky, Toníku, to zkusím. Asi se to dá pěstovat jako jiné hlízy- kousek prostě zanořím do hlíny a je to? Ono to vyrazí a rozroste se to samo?

úte 04.12.2012, 15:44

No a právě když se dají do posekané trávy, tak se opravdu jen opláchnou a je v pohodě. :idea:
Ty, který jsou v hlíně, tak se myjí dost těžko. :piqued:
Rodina je se slupkou nejí, ale já je klidně taky schroupu se slupkou. :innocent:
Jinak se rozrostou opravdu hojně. Já si vždycky myslím, že jsem všechno vykopal a oni příští rok stejně vyrazí.

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

úte 04.12.2012, 15:49

Tak je to tady a jsem zase v půstu. :heart:
V plánu mám 7, nebo raději 15 dní. To uvidíme co řekne tělíčko.
Vracím se trochu zpátky, abych řádně natrénoval návratovku. Tu jsem minule podcenil. :innocent: Nebo lépe řečeno, příliš jsem si z ní hlavu nedělal. Říkal jsem si, že předchozí návraty (měl jsem za sebou jen 7mi denní půst) byly v pohodě a taky přece dělám ,,přechod na pránu“. :-[ Takže není důvod se zaobírat návratovkou, když jí nebudu potřebovat.
A to se ukázalo jako chyba. :remorse:
------------------------------------------------------------------------------------------

Opět chci popsat informace pro půstaře, kteří začínají a neví …
Stále budu řešit hmotnost.
Nikoli proto, že chci zhubnout :sun: , ale chci ukázat, že na mých 185 cm je možné dost s váhou klesat.
Samozřejmě, že je to individuální, ale chtěl bych rozptýlit obavy, které jsem se několikrát v diskuzi dočetl. A které souvisí s příliš nízkou váhou.

Takže:
První den-9.1.2012
Hmotnost 62,8 v 5 hodin ráno.
Piju destilku z lékárny. (zjistil jsem, že když piju destilku, tak nemám křeče v nohou při spaní) :idea:
Odpoledne mě začala lehce bolet hlava. Tak jako v prvopočátcích mých půstů. Myslím si, že to bylo nestřídmou konzumací všeho dobrého. :fruit: Řekl jsem si před Vánoci, že se nebudu omezovat a ,,dopřával jsem si“. (dokonce jsem vyfocen v místním tisku, jak se na předvánočních trzích cpu pochutinami).
Kupodivu kvečeru, když jsme měli cvičení v našem Tai-Ti klubu bolest přestala. 8-)
Mám docela hlad i chutě. :crazy: Tak jsem raději šel brzo spát. Cca ve 20 hodin.
2. den
Hmotnost v 5 hodin 61,6
Dopoledne bolest hlavy. Pak jsem si došel na velkou a bolest cca do hodiny ustala. Dle mého názoru se vyloučily toxiny, které bolest způsobovaly. :idea:
Když spočítám spánek, tak ráno jsem vstával v 5, kolem poledního jsem si lehnul cca na hodinu a spát jsem šel kolem 21 hodiny. Probudil jsem se ve 23:30 a cca do 1:30 jsem dělal meditace a vizualizace.
Pak jsem vstal.
Takže pokud sečtu spánek od 0:00 do 24:00, dělá to 8,5 hodiny. :tired:

3.den
Hmotnost 60,7 ráno ve 4:20 po stolici.
Hlad se pořád ještě ozývá, ale jinak se cítím v pohodě. :innocent:
Dnes mám v plánu dopoledne aktualizovat PC v několika okolních obcích na prezidentské volby a potom jsem byl pověřen rodinným nákupem v Kauflandu. To zas budou mít chudáci poslintaný ovoce. :hyper: :fruit:
Je zvláštní, že po mém posledním 21 denním půstu jsem se nějak nemohl přinutit k delším půstům :-( (dal jsem pár jedniček a jednu trojku). Napadlo mě, jestli 21 dní nebylo pro mou psychiku příliš. I když teď už mi to připadá v pohodě. :sun:
Nevím, jestli to někdo zažil, ale několik jednodenních půstů jsem ukončil večer útokem na ledničku. :-[ Vždycky jsem si potom říkal, že to nevadí, že můžu začít jindy. :-/

-------------------------------------------------------------------
Ještě mě napadlo rozvést důvody, proč vlastně půstuju. :idea:
Nikoli kvůli snížení hmotnosti. Vlastně očekávám, že až půst všechno srovná (a nebo se mi povede přechod na pránu) tak vyčištěné a srovnané tělo začne hmotnost zvyšovat.

Takže (Werdinovské) proč a co z toho:
Příprava k přechodu na pránu.
Nejprve se mi zdála cesta přes půsty dosti strastiplná, :( tak jak jí popisuje Pavel M. na serveru půst. Ale časem jsem došel k názoru, že to bude asi pravda. Že se tak tělo nejlépe připraví. 8-)

Dále tady vidím zdravotní aspekt.
Nádor v hlavě, na zbytku ledviny, slinivce a štítné žláze . Dále hemangiomy na páteři. :roll:
Po 10-ti operacích a návrhu na 11-tou, kdy mi bylo ,,nabídnuto“ odstranění štítné žkázy 8-o a doživotní užívání léků :-/ (kupodivu do teď žádné léky trvale neberu) jsem si řek, že se musím opravdu vyléčit. :study:
Takže půsty jsou pro mě v rovině fyzického těla nejlepší volbou. Můžu subjektivně říct, že při posledním 21-denním půstu se nádor na štítné žláze (který můžu nahmatat) zmenšil. :dance: Bohužel potom zase nabyl původního rozměru. Ale říkám si, že nic není ztraceno a mám důkaz, že se při půstu něco pozitivního děje. [:-}

A naposledy aspekt duchovní.
Tohle nevím jak popsat, ale ,,dějou se věci“. O:-)
Snad se zlepšuje intuice, snad mi přicházejí dary za půst. Nevím. Ale cítím že se posouvám.

A můj plán pro letošní rok.
V současné době dokončit 7 (nebo 14 ) dní půstu s dokonalou návratovkou. ;-)
Po tomhle půstu bych chtěl přejít na živou stravu. Uvažoval jsem o makrobiotice, ale připadá mi složitá, i když lákavá. :-> Živá strava je o mnoho jednoduší. ;-) Tady budu rád za inspirace od každého zkušeného. (knížky, odkazy, vlastní zkušenosti, …)
Potom někdy před velikonoci v době křesťanského půstu držet 14 nebo lépe 21 dní.

A pak jsem měl v plánu někdy v půli května opět 21 nebo 40 dní. Říkal jsem si, že už bude teplo a sluníčko a bude to jednodušší. :clapping: A ejhle, v nedávné době mi ,,přišel“ odkaz na zakládající se skupinu, která by chtěla v tomto období udělat hromadný pokus o přechod na pránu. http://vladimirbohm.cz/category/prechod ... roce-2013/ :clapping:
Takže mi to krásně zapadá.
No uvidíme.

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

+Dave, +Lenuška, +Petr, +logos Hodnocení: +4
pát 11.01.2013, 06:26

Půst ukončený večerním útokem na lednici? To znám. Když mě to napadne, říkám si že čtyřicátý den bude těžší. Tak přece musím vydržet jednotku. ;-)

pát 11.01.2013, 09:43

Reputace: +93
Toniku - ty si medialni hviezda, fotka v novinach no teda :-D
Ked sa o tvojom plane postovat dozvedia novinari, tak bud opatrny a davaj pozor na nenapadne lidi v bielych plastoch okolo seba. Ved vies, ze sme v ociach inych podivini. ;-)

Tu 21. co planujes pred Velkou nocou a potom v kvetnu dalsiu 21. sa mi zda prilis husto vedla seba. Ja si planujem 21. niekedy na leto, a mozno nejaku 14 predtym, skusim ist aspon trochu podla Pavla, aby to nebolo prilis divoke. Viac menej ten kalendar v zakladnych rysoch chcem dodrzat, len okrem 1 dnoveho postu chcem dat 2 dni. 1 den mi je malo a citim sa lepsie pri 2 dnoch. A mozno este vsuniem jednu 7, ale nechcem to prehanat.
Asi si nalepim niekde na stenu kalendar a dopredu vyznacim dni na postovanie, opticky to clovek lahsie zhodnoti, ked vidi cely rok naraz.
S tym zvysovanim intuicie pri postovani suhlasim, ja som to premietol aj do praxe, vyskusal som nieco, comu nikto neveril a zarobil som aj slusny balik penazi. Ved preco nie...... Clovek len musi davat dobry pozor, aby si chcenie neplietol s intuiciou.

pát 11.01.2013, 10:10

Reputace: +443
Tondo, tak ať se půst i návratovka vydaří a výsledky se dostaví!

pát 11.01.2013, 10:26

Tak vidis Toniku co uz mas najednou vlastnich zkusenosti.
Je to dobry videt nektry veci s casovym odstupem az se vstrebaji a nesnazit se vsecko resit hned a za pochodu, ze jo ? :).
Drzim palce taky:).
Jinak u me to byva spis odpoledni utok na lednici, vecer uz je mi lito ztraceneho dne a jdu to rozlezet (zalehnu driv a zaspim to):).
Jeste Toniku k tem dvema 21 po sobe - dej aspon 2 mesice rozestup ve Tvem pripade. Mel jsem taky dva mesice doporuceny rozestup, kdyz mi nasli udajny karcinom.

Naposledy upravil Cef dne pát 11.01.2013, 12:58, celkově upraveno 1

pát 11.01.2013, 12:37

(Mirek, admin)

ANTONÍN píše:
...kdy mi bylo ,,nabídnuto“ odstranění štítné žkázy 8-o a doživotní užívání léků :-/...
Jen ne žádné nevratné operace! Dokud má člověk vše, tak má možnost vlastní snahou dospět do plně zdravého stavu. Ale jakmile do něj šáhnou doktoři, už není cesty zpět. Vidím příklad u kolegyně přítelkyně - začalo to jednoduchou operací, díky ní se začalo rozsýpat něco dalšího, přidali léky, ty způsobily odcházení zas něčeho jiného a už se tak rozsýpá, že už jí nedávají šanci a asi už dlouho nevydrží. Proto - dokud je alespoň malá šance pro zlepšení zdraví vlastními prostředky, tak rozhodně udělat pro to cokoliv!

+ANTONÍN, +Cef, +Dave, +logos Hodnocení: +4
pát 11.01.2013, 12:55

Podepisuju Miro.

pát 11.01.2013, 13:00

dosažený půst 21 dnů
Reputace: +1
O makrobiotice uvažuj klidně dál. Můžeš z ní postupně převzít ledacos. Kdybys něco v tomhle směru potřeboval, klidně se někdy ozvi.

pát 11.01.2013, 16:27

Tak jsem si trochu upravil půstovací kalendář pro letošní rok.
Modré =půsty, fialové návratovky.

Přílohy:
pust.jpg
pust.jpg [ 98.35 KiB | Zobrazeno 6047 krát ]

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

+north108 Hodnocení: +1
sob 12.01.2013, 01:06

makrobiotik dosažený půst 21 dnů
Reputace: +119
pekne, držím palce nech Ti to vyjde...

sob 12.01.2013, 05:07

Panda píše:
ANTONÍN píše:
...kdy mi bylo ,,nabídnuto“ odstranění štítné žkázy 8-o a doživotní užívání léků :-/...
Jen ne žádné nevratné operace! Dokud má člověk vše, tak má možnost vlastní snahou dospět do plně zdravého stavu. Ale jakmile do něj šáhnou doktoři, už není cesty zpět. Vidím příklad u kolegyně přítelkyně - začalo to jednoduchou operací, díky ní se začalo rozsýpat něco dalšího, přidali léky, ty způsobily odcházení zas něčeho jiného a už se tak rozsýpá, že už jí nedávají šanci a asi už dlouho nevydrží. Proto - dokud je alespoň malá šance pro zlepšení zdraví vlastními prostředky, tak rozhodně udělat pro to cokoliv!

Tohle mě přesně nejvíc ,,nakoplo".
Třeba u operací ledvin jsem se utěšoval, že mám ještě jednu ... :remorse:
Ale tady jsem si uvědomil, že po odstranění štítné žlázy už nebude cesta zpět. Tohle prostě jinak nenahradím. :nausea:
:heart:

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

sob 12.01.2013, 08:25

vegetarián ájurvéda dosažený půst 40 dnů
Reputace: +156
Zdravím Toníku, jak si tak čtu čím zrovna procházíš, tam mě napadlo jedno. Protože všichni tady víme, že všechno souvisí se vším, tak štítná žláza souvisí s pátou čakrou, s komunikací. Mnohdy člověk VÍ, ale když se dostane do nepříznivé situace, tak mu to prostě nesepne (vím podle sebe ;-) ) Já bych si v Tvé situaci určitě položila otázku - co mi v tom krku vadí, co nemůžu vyslovit, co nemůžu někomu říct? Mám tu zkušenost, že když si člověk uvědomí kde je problém, tak se dají věci do pohybu. Držím pěsti pro štěstí, ať Ti vše vyjde podle očekávání.

+ANTONÍN, +Dave, +Panda Hodnocení: +3
sob 12.01.2013, 08:43
Profil ICQ
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 424 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]