Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 00:38

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 424 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Další
Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN

dosažený půst 40 dnů
Reputace: +65
Renáto, to máš pravdu, ale to nic nemění na tom, že zelený čaj a koření po 21 uškodí každému. Možná neumře ani se nedostane na JIPku, ale přece není cílem půstu ho jen přežít ve stejném nebo horším stavu než před půstem...

Hodnocení: 0
ned 09.09.2012, 15:12

vitarián dosažený půst 14 dnů dosažený půst 21 dnů
Reputace: +733
Ravima,ak si precitas, moj prvy prispevok na cefa, tak je hádam jasné, že neradim čaj. Šlo mi len o neobjektivne zvolený příklad.

ned 09.09.2012, 15:19

dosažený půst 40 dnů
Reputace: +65
Renáta píše:
Ravima,ak si precitas, moj prvy prispevok na cefa, tak je hádam jasné, že neradim čaj. Šlo mi len o neobjektivne zvolený příklad.
Je mi to jasné. Ale nechápu, co na tom vidíš neobjektivního, je to dobrý příklad kam až může taková návratovka zajít, nic víc. Nikdy předem přesně nevíš, jaký je stav tvého těla nebo minerálů a co zrovna s tebou něco takového udělá. Nebo ty možná víš, ale Antonín určitě ne a spousta dalších lidí taky ne.

ned 09.09.2012, 15:26

No, zrovna u něho to bolo predom zretelne. Škoda, že to uz vtedy nikomu z nás nezaplo. To ma fakt mrzí. Mirko ho upozorňoval na pricaste posty.

ned 09.09.2012, 15:45

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
Dnes dopoledne jsem byl na mši. Pěšky cca 1,5 km. Docela utrpení. >:o Nohy byly slabé. Cestou zpátky jsem si koupil ledový salát a 3 lístky si oplách. Takovou baštu už jsem dlouho nebaštil. :delicacy: Tak slaďoučký. No paráda. Pak jsem si šel lehnout, a probudil se nabitý.

Na oslavě pohodička. Povídalo se a dcera mi chodila dávat přivonět tu dortíku, tu zeleninového salátu, tu čokoládičky. Byly to úžasné voňavé a chuťové zážitky. :delicacy: A bez problémů jsem se ovládl. Myslím, že tohle jsem si při půstu skvěle natrénoval. Ukojit žravou chuť vůní.
V závěru oslavy jsem dostal hlad. :fruit: Počkal jsem s tím na doma a rozhodoval se mezi ředkvičkami a hroznovým vínem. Zvítězily ředkvičky.
Na popud mojí ženy jsem je lehce napařil v pařáku (Napařil jsem proto, že syrové mají fakt dost velkou sílu. Pálí jako čert. Ale pařil jsem jen cca 5 minut. ). Právě jí pojídám. Některé kousky jsou skvostně napařené :dance: . Přímo lahoda. Energie v pohodě. :sun:
Na chalupě jsem ještě stihnul i sledování sluníčka. Už 17 minut a 10 sekund. Úžasně mě nabilo. Zdá se mi, že mi sluníčko dělá při návratovce moc dobře. :)
Pocitově všechno v pohodě. :ok:

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.

+ABCD, +Cef, +Petr Hodnocení: +3
ned 09.09.2012, 21:22

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Dnes 25. den od počátku půstu a 3. den jedení.

Hmotnost v 6:30 je 49 kg. Pokles od včerejška o 0,2 kg. Kdypak se to asi tak zastaví? :-/ Jaképak máte kdo zkušenosti?
Dnes ke snídani 6 čerstvě utržených báječně zralých švestek. :fruit: Lahodička. :delicacy: Parádní chuť i vůně. :delicacy: Nemohl jsem si návratovku lépe naplánovat. :clapping: Všechno akorát zraje a je všeho hojnost v pravý čas.

Chtěl jsem se optat, jak dlouho ještě striktně ovozel. :?: A jak dál doporučujete lidičky v další dny.
Bohužel jsem návratovku informačně hrubě podcenil :-[ a cítím nedostatek inspirace v tom co dál jíst. (BUDIŽ TO VŠEM KDO DĚLAJÍ DELŠÍ PŮST VÝSTRAHOU) Navíc v pátek odjíždím na 3 denní etikoterapeutický seminář (pro lidi, který by to zajímalo je Info na http://www.etikoterapie.com/?show=seminare_pribenice) . Bude tam sice bezmasá strava, ale jsem připraven si sebou pro jistotu vzít lednici s ovozelem. :ok: A nevím, co si budu moci dovolit. :innocent:
PROSÍM O RADU JAK DÁL POSTUPOVAT S JÍDLEM. DĚKUJI.
TAKY PROSÍM O RADU A TIPY NA LITERATURU.
V úterý jedu do Klatov, tak se chystám nakoupit nějakou literaturu ohledně doporučení návratovky. Asi Partykovou.

DÍKY VŠEM ZA INFO A PÉČI A PODPORU. :heart: CO JÁ BYCH SI POČAL. MOC DÍKY LIDIČKY.

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

pon 10.09.2012, 09:21

Reputace: +992
Jo já ujížděl na hruškách a švestkách. :-) Čistě na ovozelu jsem nikdy nebyl, tak těžko říct. Z hlediska léčby rakoviny to asi není od věci o tom uvažovat, ale nelámat přes koleno, ne za každou cenu jen pokud budeš mít pocit že ti to prospívá. Ne každý má na to se tak stravovat.
Vyhybej se jídlům obsahujícím mouku, je to zátka na střeva a zazdí ti to peristaltiku střev. Taky bych nejedl žádné mléčné výrobky, i pokud si je snad dřív mohl, po půstu ztrácíš schopnost je trávit. Samozřejmě pozor na sůl, jen ke škrobovinám je potřeba a pouze v nepatrným množství a spíš až po návratovce. Taky žádný pepř a ostrý koření. No inspiruj se tím jak se učí jíst malý děti, po 21 máš trávicí soustavu jako novorozenec. Jen s tím rozdílem že nemůžeš mlíko, jogurty a tak.

Literaturu doporučuju Malachov - Hladovění. Je tam hodně odstrašujících příkladů ale moc se tím neřídit. Partyková ho víceméně opisuje, tak klidně i tu. Případně ty Pavlovy skripta, sice nemám ale jestli je tam ta bývalá diskuze jak píše tak tam bude vše.

Postupně můžeš toho jídla víc ale až spíš od druhýho týdne.

pon 10.09.2012, 10:15

(ABCD-a)

Reputace: +830
Souhlas ... Partyková ještě má některé doporučení které bych minimálně první týden z jídelníčku vynechala, jak říkám nebezpečnější je ovo-zel a voda (ne čaje) pozor na soli, tuky mléčné výrobky a dával bych i pozor na množství ovozela i tím se dá dost zahltit organismus.
držím palce Antoníne :-)

pon 10.09.2012, 10:22

Tónko, na tú bezmäsitú stravu na seminári by som sa nespoliehala - iste bude solená, aj keď možno len mierne. Ty si zober svoje so sebou. V ďalších dňoch by som ti veľmi odporúčala green smoothies - napr. tu je pár receptov - viewtopic.php?f=42&t=85 - možno ich však robiť aj s oveľa menej surovinami - napr. len špenát, banán a ešte nejaký tvoj obľúbený druh ovocia. Základ je ale tá listová zelenina, tej daj až 60 % celkového množstva. Samozrejme, spočiatku nie veľké dávky a pekne riediť vodou. Je to úžasne lahodné a výživné.
A ak si odmietol ďalšie operácie a liečbu, tak naozaj premýšľaj veľmi nad tým, ako sa budeš stravovať ďalej. Veľa inšpirácie môžeš nájsť práve vo filme s dr. Ptáčkom, ktorý si už videl a aj v knihe Philipa Daya: Rakovina- prečo stále umierame bez spoznania pravdy - dá sa objednať cez i.net http://www.badatel.sk/kpm/prolog-kniha- ... ia-pravdy/ - na tej stránke badatel.sk tiez najdes mnoho info k liecbe.

Naposledy upravil Renáta dne pon 10.09.2012, 14:57, celkově upraveno 1

+ANTONÍN, +Cef Hodnocení: +2
pon 10.09.2012, 10:29

Reputace: +1217
Souhlas s Renou, popadni sebou lednici s ovozelem jak navrhujes a budes mit o hodne jednodussi zivot :-).
Je lepsi vedet co muzu, nez tahat v hlave dlouhy seznam toho co nemuzu, v jednoduchosti tkvi uspech:).

Co se vahy tyce, je to normalni, dojizdi to kazdymu a ono z te zeleniny/ovoce Ti vaha nahoru raketove nevyleti, spis se drzi, nebo jeste pomalu leze nejaky cas dolu. Ale je ta procedura s navratem nutna, neni ucelem pribrat, ucelem je nastartovat znovu metabolismus novorozence (jak pise Petr) a umocnit lecebny efekt pustu.
Orazem: Je to jako kdyz zabrzdis setrvacnik a chces jej roztocit hned na druhou stranu. Jeste trva nez zastavi a nez se roztoci nazpatek.

Ber to porad jako soucast pustu, to totiz malo komu dochazi, ze kdyz skoci do 21, potrebuje k dispozici vlastne jeste nejmene + 14-21 dni na to aby uspel.
Cize to mas celkem 35-42 dni (!).
Mysli na to s ruznyma aktivitama priste, ted uz mas zkusenost s 21 dobrou, nepokaz si ji !:).

+ANTONÍN, +Renáta, +jardeur Hodnocení: +3
pon 10.09.2012, 14:24

Budou tam prima lidi, takže doufám, že nebudou na větvi, když si tam k jídlu přinesu nějaký ovozel místo papu na stole. :mrgreen:
Jinak moje dnešní menu bylo: :fruit: (trochu jsem hřešil, ale byli jsme na chalupě a těžko se mi odolávalo :-[ )
Ráno pár švestek, potom čerstvě utržené hrozno u nás na zahradě.
Na chalupě půl hrsti čerstvých divokých slaďoučkých ostružin. 3 spadlá žlutá šťavnatá jablíčka. Zazdil jsem to kouskem nati z cibule a 3 malýma cherry rajčátkama. Pak jsem si dal spadlou hruštičku- jako máslo skvělá chuť. :delicacy:
A před odjezdem jsem měl ještě pár švestek- nádherně slaďoučké.
No prostě hody. :innocent:
Je mi fajn, jen mám obavy, jestli jsem nedal moc druhů najednou a taky mám obavu o objem. :roll: Ale tělíčko nic nehlásí. :innocent:
Co mě trápí, je moje lenora. :remorse: Nohy mě pořád nechtějí poslouchat. Ruce jsou v pohodě, ale nohám se nechce. :innocent:
Teď už jenom vodu a hajdy na kutě. [:-}

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

pon 10.09.2012, 21:08

Smes nevadi, ale koledujes si o pruser s mnozstvim (hlavne s jabkama, na ty mas cas prestoze je stava z nej jeste horsi agrese).
Ono telicko nekd hned nic nenamita, telicko se zniceho nic slozi a mas vystarano jako hodne jinych pred Tebou.
To neni dobry ani jako vtip Tondo. Ale je to tvuj pust, Tvoje navratovka.

pon 10.09.2012, 21:17

Tónko, lepšie by bolo mať to vopred premyslené aj pokiaľ ide o to množstvo a šmitec, za to neísť. Takto ľahko skončíš tak, že sa nacpeš až po štupeľ hlava nehlava. To je potom ťažko udržať na uzde, najmä keď si človek lebedí, že ako sa dobre cíti. Je to fakt dosť zradné. Tiež som raz kukala, ako som sa nevedela zastaviť... hm, to nie je z kníh, ale prežité na vlastnej koži... Takže radšej už planujem vopred, kým mi nezačne kázať ten žalúdočný mozog.

+Cef, +Panda Hodnocení: +2
pon 10.09.2012, 21:22

I ty divochu. :-) Hele trochu brzdi a nějaký pohyb by to taky chtělo.

+ANTONÍN, +Renáta Hodnocení: +2
pon 10.09.2012, 21:50

(ABCD-a)

klasika nic nic nic a pak pic... a je třeba udržet chutě stůj co stůj...!!!!držim palce

+ANTONÍN, +Renáta Hodnocení: +2
pon 10.09.2012, 21:53

Cef píše:
Smes nevadi, ale koledujes si o pruser s mnozstvim (hlavne s jabkama, na ty mas cas prestoze je stava z nej jeste horsi agrese).

Dnes je 26. den od počátku půstu a 4. den s jídlem.
Hmotnost jsem bohužel dnes změřil až po snídani 49,5 kg. Takže to není vypovídající. ;-)
Jinak se po včerejšku cítím skvěle. :ok: Žádná únava nohou ani těla. Jako by se dobily baterie. Jenom hlavu mám jakoby v nějakém opojení. Jakoby mírně po alkoholu. Někdy to mívám, když mám ztuhlou krční páteř. Zkusím dnes rozcvičit a nosit šátek na krku. :idea:

Ke včerejším hodům trochu vysvětlení a trochu mých postřehů.
Je zajímavé, že pokud normálně jím a postaví přede mě jablko a hrušku, zcela jistě sáhnu po hrušce. :ok: Ale včera ty jablíčka byly padanky, krásně žlutý. :delicacy: Zřejmě tam ležely pár dnů (odrůda Rosana-žádná zelená žitnavka). Jako by se nabízely. Krom toho jsem z každýho asi tak třetinu vyhodil. Už tam byl červík obyvatel. :hyper:
A vůbec mi to včera připadlo, že ta zahrádka mi to sama nabízela. Rajský tam byli taky jen tři. :-P Jen tak do pusy pro radost. A hruška taky jen jedna, ;-) co ještě zbyla na stromě a zrovinka spadla. Ostružinek tak hrstička. :delicacy:
Jen u švestek jsem se musel brzdit. :mrgreen: Těch tam máme hodně. Zato byly jako med. :delicacy:
Ze všeho jsem měl obrovskou radost. :dance: Jako by vítězil duch nad hmotou. O:-)
A napadlo mě 8-) , že možná víc škodí u návratovky obava co si dát k jídlu, než malinko víc a mít z toho skvělý pocit radosti. :dance: Ta je v životě taky důležitá. :clapping:
------------------------------------------------------------------------------------------------
Dnes mě po ránu napadlo, že si dám k obědu polévku z rýže a s mrkví. :-P Rýže jakožto doporučená potravina (s tím mám vlastní zkušenosti mimo půst) při střevních problémech. Takový ten odvar z rýže je ideální na obnovu střevního šlemu. :idea: I pročítal jsem Partykovou a tam Nikolajev tuhle polévku od 4.-tého dne doporučuje. :-o
Chtěl bych znát osobní zkušenost někoho, kdo jí v návratovce zkusil a jak se mu osvědčila. :?: :study:

Tak a po napsání příspěvku sbalím tělo, psa a hůlky a půjdu protáhnout své lenivé tělo. Uvidíme, jak to půjde. :sun:
Díky všem za podporu a názory. :heart:
Díky moc.

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

úte 11.09.2012, 10:15

Antoníne, ZRALÝ jablka jsou samo že v pořádku. Ty varování jsou proto aby tam někdo nevrazil hned na začátku nějakýho kyseláče nebo dokonce šťávu z něj. U jablek se to špatně odhaduje i když víš na čem jsi a máš to vyzkoušený.

Rýžovou polévku bych zatím nedával.

úte 11.09.2012, 10:41

(ABCD-a)

tak se mi to ztratilo... nu což znova :-D
s rýží jsem na tom jako s bramborama ... ani v návratu vůbec a v běžným provozu jim taky moc nedám ... v tvém případě bych nikam nespěchala alespoň týden najížděla přes ovozel a až tak druhý týden v návratu moooožnááá zařadila trochu rýže ... :-)

+ANTONÍN, +Petr Hodnocení: +2
úte 11.09.2012, 11:15

Tónko, to je klasika. :roll: Teraz je chuť na polievočky a o týždeň si dáš už všeličo. Fakt neblbni, pokašleš si celý pôst a to je škoda. V tvojom prípade obzvlášť. Ty by si mal naozaj zvážiť, ako sa budeš stravovať ďalej... nielen v návratovke.
Nechcem byť za múdru, ale zvyčajne to tak býva. Keď zistíš, že veď v pohode si strávil aj tú ryžu, budeš chcieť viac a budeš sa čudovať, čo vyšilujeme, veď je ti ok. Ale ide o to, aby pokračovala liečba... Tak ju nestopni!

+ABCD, +Panda, +Petr Hodnocení: +3
úte 11.09.2012, 11:29

(ABCD-a)

Citace:
Tak ju nestopni!

aby si nedošel pak do stavu kdy budeš muset zkonstatovat .. přístě už to vážně nepos... ;-)

zatím jedeš dobře :ok: ...tak vydrž pŕďka vydrž... držíme palce všechny co máme :-)

+ANTONÍN, +Cef Hodnocení: +2
úte 11.09.2012, 11:52

ABCD píše:
tak se mi to ztratilo... nu což znova :-D
s rýží jsem na tom jako s bramborama ... ani v návratu vůbec a v běžným provozu jim taky moc nedám ... v tvém případě bych nikam nespěchala alespoň týden najížděla přes ovozel a až tak druhý týden v návratu moooožnááá zařadila trochu rýže ... :-)

Díky za trpělivost. :mrgreen:
Vydržím. :sun:

Jen mi tak jde hlavou, říká se zelenina - síla , ovoce - čištění.
Včera bylo hodně ovoce a zdá se mi, že jsem nabral spíš sílu. :-x

Právě jsem se vrátil z procházky. V nohách mám cca 5 km. A cítím se v pohodě. :dance:
Od rána jsem zblajznul pár švestek a víno-2 menší hrozny. :fruit:

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

úte 11.09.2012, 13:11

ANTONÍN píše:
A napadlo mě 8-) , že možná víc škodí u návratovky obava co si dát k jídlu, než malinko víc a mít z toho skvělý pocit radosti. :dance: Ta je v životě taky důležitá. :clapping:
Napadla Te pekna blbost Toncku.
Drz hrst zeleniny denne a neodmlouvej ve 4 den navratovky.
Nevymejslej ryzi a ptakoviny, rika to Renata dobre, pozitri vyspekulujes kure, popo-zitri cunika se zelim kyselym a popopo-zitri Te odvezou botama napred a budou do Tebe zase lejt chemo.
Ja uz tam zpatky nechci ani za Svet, co ty ? Rikam Ti to brutalne ale tak jak to je, co je proste v sazce.

+ABCD, +Lenuška, +Panda, +Petr Hodnocení: +4
úte 11.09.2012, 13:28

(ABCD-a)

Cefe někdy se teho holt mušej ujmout chlapiska, aby mu to tak nějak naservírovili řečí kmene ;-)
my ženský jdem tak nějak pomalu a od lesa :innocent:

úte 11.09.2012, 13:34

Tónko, k tej obave, čo si dať v návratovke k jedlu a k tej radosti... asi toľko.
Každý sme jedinečný. Ty si odmietol operáciu a liečbu. Vydal si sa inou cestou. Chceš sa liečiť inak. Prečo nie? Mnohí to zvládli a žijú. Vybral si si pôst, skús teda osvedčenú cestu v návratovke, fakt to stojí za to, dať si pozor. Aby sa ti nestalo, že začneš pridávať a pridávať, aby si teda mal aj tú radosť zo života ;-) a jedného dňa si budeš búchať hlavu :remorse: , keď sa dozvieš, že sa ti tak akosi ten zdravotný stav nezlepšuje. Fakt nezahoď tú šancu. Vravím ti to z vlastnej veľmi boľavej skúsenosti s mojou mamou, hoci som sa zaprisahala, že už nikomu do ničoho nebudem kecať... Ako hovorí dr. Ptáček, nikto nie sme 100 %, ale ľudia s onko ochorením sa do toho nesmú pustiť len na 70 %, aspoň tých 95 % je nevyhnutných. Ono sa to dá, len nad tým prestaň špekuľovať. Vieš, že to ide tešiť sa aj z konzumácie surového ovocia a zeleniny? :fruit: Neboj :ok:

+ABCD, +Cef, +Panda Hodnocení: +3
úte 11.09.2012, 13:41

ANTONÍN píše:
Jen mi tak jde hlavou, říká se zelenina - síla , ovoce - čištění.
Včera bylo hodně ovoce a zdá se mi, že jsem nabral spíš sílu. :-x
Tondo, to je sebeklam z paleni prebytku cukru z ovoce, z castecneho alkoholoveho kvaseni v utrobach.
Proto se Ti taky tocila ta siska jak jsi popisoval, logika, nic jinyho nemohlo ani prijit z prezraleho ovoce.
Jinak vykazujes uplne ukazkove znaky popustove euforky, na kterou uz dojelo vic lidi.
V lepsim pripade jim bylo hodne blbe, tak na to mysli a raduj se potiseji z Tve vyhry (myslim uvnitr) aby sis to nepokazil.

Jeste jednou - drz hrst zeleniny, povoleno je zaradit ovoce (rekneme 1/2 na 1/2 dne ted uplne znacka ideal) ale ne zase pres hrst dene v souctu !!
To mnozstvi je na tom vsem nejvic dulezite, nekomplikuj to, drz se jednoduchosti v navratovce.
Vim presne co prozivas, chute jsou jak utrzeny ze retezu, ovoce je pro Tebe rajska mana, jeste to mam v zive pameti z me prvni posrane navratovky po 21/2006.
Tak si ji nepodelej taky, usetris si trapeni a spoustu casu na studium lepsich veci co prichazeji po pustech:).

úte 11.09.2012, 14:03

5.tý den s jídlem.
Hmotnost 50,1 kg v 8:16. :ok:
Sice se kolikrát budím mezi druhou a třetí ráno. To pak medituji, nebo používám nějakou vizualizaci pro očistu a posílení těla. :sun: A pak si, ale ještě dopřávám si spánku. :tired:
Včerejší menu :fruit: bylo ráno švestky. Potom před polednem hrozno. To bylo zajímavé. Snědl jsem první trs a v pohodě. Druhý trs (A že nebyly nijak extrémně velký. Je to drobnoplodá odrůda) už jsem nedojedl. Prostě jako by mi někdo řekl: ,, Nech už toho!“ A tak jsem poslechl.
Po poledni ledový salátek. A odpoledne na chalupě vlastní cherry rajčátka. Já, kterej rejčata nemusím jsem si pochutnal. Ale je to asi odrůdou, protože velký rajčata mi pořád nechutnají.
Pozdě odpoledne jsme sklízeli švestky. Tak jsem si, zase dal. A zase mi přišla stopka. :-o Tak jsem poslechl. Zdá se mi, jakoby se mi vracel trénink z vědomého jedení před tímhle půstem. :ok: Jako by se vracelo něco, co už umím. Díky bože za to. :clapping: A hlavně ať mi to zůstane. Jinak to možná se švestkami mohla být katastrofa. :remorse:

Seminář v Příběnicích je na září zrušen. 8-) Takže o víkendu budu doma a nebudu to muset lámat přes koleno. Prozřetelnost asi moc dobře ví, co dělá. :sun:

Jinak mě tak napadlo, nejen půst dělat na poušti, ale i návratovku :idea: (nebo třeba na půstovací klinice). Člověku by odpadly různé pokušení. :evil: :mrgreen:
Na druhou stranu by to nebyla taková ,,zábava“, kdyby člověk neměl čemu odolávat. (:-)
Včera večer jsem byl poprvé na velký. :innocent: A dnes ráno znova. Zřejmě díky zrovna švestkové kůře všechno proběhlo v pohodě (moje možná nesprávná domněnka ;-) ).

Celkově se cítím v pohodě. :dance: Energie roste. :clapping:
Po ránu jsem si dal cherry rajčátka přímo ve skleníku a vlastní mrkev. Lahůdka. :delicacy:
Přemýšlím, zda nedat organizmu na pátek odpočinek a 1 denní půst? :?: Sil mám dost a tak nějak mě to k tomu podvědomě přitahuje. :sun:
Díky všem za podporu a za ,,brždění“ při návratovce. :ok: (Jen se mi tak mihlo hlavou, jak mluvil jeden ten chlapík ve filmu ,,Na počátku bylo světlo", jak si dal hned po přechodu sýrový sendvič :mrgreen: :evil: )

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

stř 12.09.2012, 11:01

Tónko, daj pokoj s tým syrovým sendvičom, ty čertisko :evil: :-D - najlepšie by bolo, keby syrový sendvič bol pre teba už navždy minulosťou, nepotrebuješ mliečne výrobky, ani lepok, bacha na to! Chceš sa vyliečiť. Nehádž sám sebe polená pod nohy!
Ide ti to parádne. A nešpekuľuj s pôstom, máš čo robiť s návratovkou. Môžeš zaradiť šťavičky, green smoothies, teš sa, že to takto pekne zvládaš a papaj po troche. Veď sú to samé dobroty :delicacy:
Cúva sa naspäť do pôstu v návratovke vtedy, keď to človek pokašle a treba naprávať škody. :-) Ty len kráčaj vpred. Potom zaradiš jedničky, trojky, sedmičky atd. Máš čas. :ok:

+Panda Hodnocení: +1
stř 12.09.2012, 11:17

Ten sendvič mě napadl spíš proto, že jsem si pokládal otázku co to s tím člověkem asi muselo udělat. :mrgreen: :evil:
Na tohle nějak ani nemám chuť. :nausea:
Teď se mi posledních pár dnů spíš stává, že když jdu po ulici a vidím obézního člověka,(a třebas má v jedný ruce brambůrky a v druhý kolu) tak mě nad ním přepadne hrozná lítost (a možná on lituje mě jak jsem hubenej. :mrgreen: :hyper: (:-) )

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

+Renáta Hodnocení: +1
stř 12.09.2012, 11:30

Ozaj, človeče, tak si už rozmýšľal nad tým, ako sa budeš stravovať ďalej po ukončení návratovky?
Mnohým pomohla napríklad Gersonova terapia. Dá sa to zvládnuť aj doma, je na to literatúra.
Ono ten pobyt na pôstovacích klinikách je dobre mastný, čo do peňazí. Ja by som teda na to nemala. Najmä, keď sa to v klídku dá zvládnuť aj doma. Tak nejako sa mi zdá, že cennejšie je to, čo človek zvládne sám a naučí sa to všetko si pripravovať - jedlo, klystýrové nálevy, denný režim doplnený cvičením, ako keď ti to budú servírovať. To by človek mohol nadobudnúť pocit, že bez nich to nejde a čo si Onasis, aby si si furt platil nejakú kliniku? Jediné, čo je plus je asi ten kolektívny duch podpory, ale ty máš skvelú ženu, čo ťa drží.
Inak na Slovensku sa konajú semináre a víkendové a týždňové pobyty, ktoré nie sú tak finančne náročné a vedie ich MUDr. Mária Fullová (ona sama dlhoročná vitariánka) - vie poradiť ľuďom s rôznymi diagnózami a dosahuje výborné výsledky. Chodia k nej aj ľudia z Čiech. To ti dávam do pozornosti ako vhodné po návratovke, ona by ti dobre poradila ako v tvojej liečbe ďalej so stravou. Môžeš jej zavolať. Tu je link, pokukaj si stránku, aj konkrétne prípady pacientov. V Čechách ani na Slovensku nepoznám nikoho iného, kto by sa zaoberal týmto typom stravy cielene , liečebne i preventívne - je to fakt osvietená lekárka. http://www.svz.szm.sk/svz2.htm

+ANTONÍN, +Lenuška Hodnocení: +2
stř 12.09.2012, 11:32

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
ANTONÍN píše:
Ten sendvič mě napadl spíš proto, že jsem si pokládal otázku co to s tím člověkem asi muselo udělat. :mrgreen: :evil: ...
Myslím že to s ním neudělalo nic. Protože na přechod nebyl připravený, měl ještě velkou závislost na jídle, takže to pro něj byl běžný 7denní suchý půst, pak 14denní návratovka o šťávách (ne 21denní půst, protože jel podle Jasmuheen) a protože ještě neměl psychiku naladěnou na odstavení jídla, tak už strádal po starých známých potravinách a organismus byl na ně připravený. Ani by v nejedení nemohl pokračovat, musel se vrátit ke stravě.

- což byl příklad, kdy se to dělá kolektivně, např. půsty v půstovací klinice nebo přechod na společných akcích. Člověk to zvládne sice líp, ale je mu to k ničemu, protože ty hlavní změny musí proběhnout v psychice, v tom odepření si a disciplíně. Proto je nejlepší když člověk zvládne přechod (i půsty nebo změnu stravy) za běžného provozu, protože do toho prostředí se pak musí vrátit a bez tréninku by pak selhal.

+Cef, +Renáta Hodnocení: +2
stř 12.09.2012, 11:59
Profil Zobrazit autorovy stránky
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 424 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]