Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 00:49

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 68 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva

(crha karel)
 Odkaz na příspěvek CYRIL

pestrá strava dosažený půst 3 dny
Reputace: +32
Tak si na Petrovu radu zakládám svůj deníček. Vlastně jsem si jej psal už od začátku změny, teď jen jej zbavuji ukecanosti a v postupných dílech jej budu vkládat. těším se na každou reakci a radu či podobnou zkušenost od těch, kdož už jsou NA CESTĚ delší dobu.

KAPITOLA PRVÁ
21.7. - rozhovor se S., její zkušenost s půstem, odkaz na přednášku Monforta
22.7. - sbírání informací o půstu, nalezen web http://www.půst.cz – rozhodnutí ihned zkusit 1denní půst, poslední jídlo v 19h, aktivace naděje, probuzení zájmu a odhodlání podstoupit aktivní přípravu na 21denní půst s nadějí, že dojde k „restartu imunitního systému“ a zmizí následky boreliózy se kterými žiju, tedy spíše PŘEŽÍVÁM poslední tři roky
- Stav těla: únava, velká námaha při chůzi do kopce, bolesti v kloubech, nutné časté krátkodobé odpočinky v leže aby tělo načerpalo sílu k další krátké lehké pracovní činnosti. Nechuť k vykonávání pracovní činnosti spojené s pohybem těla a i sebemenší námahou.
- Stav mysli: deprese z neustálé bolesti a nemohoucnosti, pocit bezmoci, nepotřebnosti, neužitečnosti, stále častější myšlenky na zbytečnost pokračování takovéhoto přežívání, zvláště s příchody radikálního bezdůvodného! zhoršení stavu
23.7. - I.jednodenní půst,až do 20h pohoda, 4l vody, pak započala prudká bolest hlavy, nešla zaspat – vzal Brufen!
24.7. - lehká snídaně – čaj, chleba s paštikou, rajče – poslech první části Monforta a z ní plynoucí rozhodnutí o omezení (zjemnění) stravy na 3x denně (snídaně do 8h, káva a sladké v 11h, hlavní jídlo do 17, soustředění se jen na jídlo, jíst pomalu, hodně žvýkat v souvislosti s vědomým rozhodnutím a po absolvování prvního půstu se dostavil pozitivní pocit, zvýšení energie a chuť do pracovních činností
26.7. – nastolen řád ve stravování i činnostech podle biologických hodin
25.7. - lehká snídaně, bohatá svačina (3palačinky+čoko), bohaté jídlo (dušené vepřové s rajčaty, 1chleba, kafe+čoko+palačinka+ tiramisu – výsledek nutno ještě více umenšit objem stravy!
31.7. - včera jsem ukončil II.jednodenní půst, zvýšil jsem konzumaci vody na 5l, večer hlava už nebolela, ale k ránu trochu pokoušela, za noc byl 5x, protože jsem zvýšil příjem vody až odpoledne, je třeba vypít 3l už dopoledne!. umenšování objemu stravy se již daří, nemám pocit přesycenosti!

+ANTONÍN, +Lenuška Hodnocení: +2
pon 03.09.2012, 14:34
 Odkaz na příspěvek Re: CYRIL - DENÍK NADĚJE

Reputace: +992
Dobře, hlavní je začít. O návratovkách už jistě něco víš, "lehká snídaně – čaj, chleba s paštikou, rajče", tohle je dost drsný i pro zdravýho člověka.
Dál během půstu brát brufen taky ne, chce to vydržet. Jde jen o začátky, zvykneš si - je vidět už u druhýho půstu.
Nezbytný - vyřadit ze stravy sladkosti (vyjma ovoce), čokolády, kávu... jinak si půstem spíš ublížíš než prospěješ. Klouby ti krom borelie likvidujou právě ty sladkosti. Jen tak dál s půstem.

+ANTONÍN, +Cef, +Panda Hodnocení: +3
pon 03.09.2012, 14:54

Reputace: +1217
Jidlo Ti rika Petr dobre, s bolestmi hlavy taky dobre - voda pomaha, ale nenalivej se ze strachu ci pro zahnani pocitu hladu, 4-5 litru je zbytecne moc.
Na prichazejici bolest hlavy ale zase pomaha se trochu vic napit vody a lehnout si na zada a 10-20 minut relaxovat.
A to klidne kolikrat za den je treba, ale Brufeny a podobne srajdy nebrat ..

+Panda, +Petr Hodnocení: +2
pon 03.09.2012, 15:08

Jasný, do pití se nenutit. 5 l je moc, kolikrát nevypiju ani jednu 1,5l petku.

pon 03.09.2012, 15:17

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
Zpočátku mých půstů mě taky bolela hlava. A svaly. :bawl:
Myslím si, že to je tím, jak se vyplavují toxiny :evil: . Chce to vydržet (pokud možno bez prášků) a dle mého názoru, ty nejhorší toxiny odejdou :crazy: a po čase už to bude v pohodě.
Tak to alespoň bylo u mě v začátcích. :idea:
DRŽÍM PALCE V NASTOLENÉ CESTĚ. :ok: :sun:

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.

pon 03.09.2012, 16:28

To bychom měli, uvidíme jaký posun nastal další měsíc. :-)

Hodnocení: 0
pon 03.09.2012, 18:42

(crha karel)

Vodou opravdu nešetřím, po prvních 20 dnech řízeného pití (4lminimálně), už mne k pití přitahuje zvýšený pocit žízně (tělo si o ten přísun říká?). Velmi pozitivní poznatek, čím více piji, tím méně se potím! Ještě v souvislosti se optám - proč je důležitá destilka? Kvůli obsahu minerálů v běžné vodě?
Sladké! To je moje achilova pata. Od mládí nesladím čaj ani kávu, ale, anebo možná právě proto, na sladkém ujíždím a je to v mém stravování podstatný prvek. S tím rozdílem, že nyní na CESTĚ, se soustředím příjem sladkého a kafe do 11h, kdy podle biologických hodin jej lze jíst. Důležité také myslím, že nahrazuji cukr medem.
Připojuji další dekádu, až dohoním reálný čas, zvolním. Díky všem za připomínky.

KAPITOLA DRUHÁ
2.8. – mezi 17 a 19h vyloučit alkohol, kávu – pracují ledviny
4.8. – KRIZE! dnešní den je prostě den blbec. Už od rána se mi nedaří dodržet pravidelný rozvrh. Převládly chutě nad režimem, komunikační linky s partnerem byly pod vlivem nechuti vůbec komunikovat, vměšoval jsem se do věcí, do kterých jsem nemusel, nemám pod kontrolou emoční stránku při notoricky známých podnětech, které se mi již dařilo přecházet, nedokázal jsem zabránit přechodu komunikace v hádku. DŮLEŽITÉ: Snažit se být nad věcí.
5.8. – po včerejší krizi jsem si povolil oddechový den a jedl a pil jako za starých časů, ale už to po jídle nebylo ono, příliš velká zátěž z většího objemu jídla, ztráta energie – dobré ponaučení před zítřejším startem třídenního půstu. Poznámka na okraj - citace z knihy poselství šamanů: „Nikdy nikoho nenásleduj. Když to uděláš, vždycky uvidíš jen jeho záda a ztratíš výhled dopředu. Místo toho měj někoho po svém boku.“
6.8. – 1. den 3deního půstu, hůře snášený než jednodenní, bolesti v bederce, větší únava a ospalost
7.8. – 2. den 3deního půstu – problémy stejné jako první den, větší únava, tlaky v hlavě
8.8. – 3. den 3deního půstu – problémy menší prvního dne, hlava nebolí, únava a bolesti v bederce přetrvávají, ospalost není
9.8. – NÁVRATOVKA - 8,00 dušená mrkev a rajčata na másle, čaj, kousek koláče, 10,00 po pozdravu slunci 3 shyby na hrazdě!!! – na počátku cesty jsem neudělal ani jeden, před třemi léty jsem jich dělal padesát 11,00 káva+koláč, odpoledne již příliv energie, k večeru procházka a 2h pracovní činnosti – cítím se skvěle 17,00 knedlík-kachna-zelí(1/3porce)-pivo, káva-koláč 20,00 2dcl č.víno – noc v pohodě
10.8. – makám, ale jsem z toho unavený a zlobí mne berderka, dnes jsem výrazně pociťoval i hlad, odpolední jídlo jsem měl pak zbytečně syté-přejedl jsem se

úte 04.09.2012, 08:51

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
Pot není jen pro chlazení, ale i k odplavování toxinů. Proto je důsledek pročišťování i snížení pocení.

Jestli ujíždíš na sladkém (což bývá projev candidy), přidávej raději (čerstvé syrové!) ovoce. Velmi uspokojí chutě na sladké a je to mnohem zdravější forma cukru. Navíc ovoce velmi pročišťuje.

+CYRIL Hodnocení: +1
úte 04.09.2012, 09:30
Profil Zobrazit autorovy stránky

(Mirek, admin)

Proboha teď jsem si všiml, Ty po 3denním půstu hned první den návratovky zařazuješ kachnu se zelím, pivo a víno? Ty jsi šílenec. A rajčata na másle jako první jídlo návratovky je také hloupost. Četls něco o návratovkách? Např. alespoň Partykovou? To co píšeš se vůbec nedá označit za návratovku.

úte 04.09.2012, 09:33

(crha karel)

Panda píše:
Proboha teď jsem si všiml, Ty po 3denním půstu hned první den návratovky zařazuješ kachnu se zelím, pivo a víno? Ty jsi šílenec. A rajčata na másle jako první jídlo návratovky je také hloupost. Četls něco o návratovkách? Např. alespoň Partykovou? To co píšeš se vůbec nedá označit za návratovku.

Pando, byla to drzost, věděl jsem to předem, ale to je zase jedna z mých vlastností - odzkoušet si to na vlastní kůži. Dal jsem si opravdu jen malou dávku cca 100gr kachny. Přestože do dopadlo bez problémů (noc v pohodě) už to nikdy neudělám, ať proto, že jsem mohl mít jen obyčejné štěstí, tak pro špatný příklad ostatním.
Sladké - te´d už to mám pod kontrolou, jen 1x denně a co se zeleniny týče - od uzrátí prvního rajčete (vysazuji 90 sazenic i pro své okolí) mám po celou vegetační dobu 1/2-1kg denní přísun rajských, plus samozřejmě okurek a kupovaných paprik (na zelenině taky ujíždím. mrkev si dělám na másle 5snídaní v týdnu kvůli zraku - horší se mi závratnou rychlostí.

úte 04.09.2012, 09:48

Reputace: +84
Teda Cyrile ))))
já jsem děsně mlsná huba , ale šoupnout tam ráno po 3 dnech ráno něco na másle ,v 11 kafe a koláček a večer kachnu s pivičkem ???
to by me vezli do místní ošetřovny ....

Ty divochu...!!!!

Není lepší si nejdřív přečíst návod??? a aspon základy dodržovat???

+ANTONÍN, +Panda, +Petr Hodnocení: +3
úte 04.09.2012, 09:54

(Mirek, admin)

S mrkví mám obavu, že to nebude fungovat, protože může být spousta příčin pro zhoršování zraku (např. cukrovka, vysoký tlak?), mrkev tuším přisunuje vitamín A jehož nedostatek může způsobovat šeroslepost. Jinak, nevím co máš za potíže se zrakem, rostoucí krátkozrakost nebo dalekozrakost? Jestli potíže s ostřením na blízko nebo daleko, tak na to jsou cvičení na posilování očních svalů, čímž se dají potíže i úplně odstranit - viz např. knížka "Dobrý zrak bez brýlí".

+Petr Hodnocení: +1
úte 04.09.2012, 09:58

(Mirek, admin)

CYRIL píše:
(na zelenině taky ujíždím....
To bych neoznačil za ujíždění, ale za potřebu těla, které by bylo chyba se bránit. Nejlépe když je syrová, bez tepelné úpravy.

+ANTONÍN Hodnocení: +1
úte 04.09.2012, 10:00

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
CYRIL píše:
... citace z knihy poselství šamanů: „Nikdy nikoho nenásleduj. Když to uděláš, vždycky uvidíš jen jeho záda a ztratíš výhled dopředu. Místo toho měj někoho po svém boku.“...

Napadá mě, že až nebudeš v režimu návratovky, tak zkus vědomé jezení. :idea:
Je to těžká ,,disciplína" :innocent: , ale myslím si, že víc přibližuje člověka sama k sobě. :heart:
Já si při ní hodně uvědomil, jak jsem závislý na jídle :remorse: . A taky jak si hodně ubližuju různými předsudky a závislostmi. 8-o

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.

+Panda Hodnocení: +1
úte 04.09.2012, 10:09

Zatím tam nevidím návratovku, bez ní půst fungovat nebude. Z deníčku je vidět že tvý potíže způsobuje jídlo jdoucí ruku v ruce s nemocí. Energii v nemocném těle nedoženeš jídlem a už vůbec ne sladkostma.

Půst je o disciplíně, budeš na tom muset zapracovat jestli chceš výsledky. Tady nic snadno nezískáš. Destilka proto že je v ní větší rozpustnost než v pitný vodě.

úte 04.09.2012, 10:21

(crha karel)

Petr píše:
Zatím tam nevidím návratovku, bez ní půst fungovat nebude. Destilka proto že je v ní větší rozpustnost než v pitný vodě.

Větší rozpustnost čeho?
Návratovka,disciplína,vědomé jezení - velmi souhlas, ty zápisky měsíc staré, dnes už jsem poučenější. Díky Vám.

úte 04.09.2012, 10:29

CYRIL píše:
Petr píše:
Zatím tam nevidím návratovku, bez ní půst fungovat nebude. Destilka proto že je v ní větší rozpustnost než v pitný vodě.

Větší rozpustnost čeho?
Návratovka,disciplína,vědomé jezení - velmi souhlas, ty zápisky měsíc staré, dnes už jsem poučenější. Díky Vám.

Cokoliv se v ní rozpouští líp. Voda má za úkol odplavovat, tudíž destilovaná pobere nejvíc, není ničím nasycená. Čištění těla je rychlejší.

+Panda Hodnocení: +1
úte 04.09.2012, 12:03

(crha karel)

Rozumím. tedy destilka není podmínkou, ale usnadňuje detoxikaci, že. Zůstanu tedy u odběru vody ze studně. Už od března ji vždy nechávám vedle úlů a nechávám pozměnit částečně její vlastnosti působením včelího média (magnetismu aj.). Je to oblast zatím nepříliš probádaná, nějaký výzkum byl i u nás. Prokazatelně pozitivní působení je zatím doloženo jen u cukrovky. Vlastně i ty včely jsem si pořídil před třemi lety, právě kvůli působení na lidský organismus (něco jako dobíjení energie) a na druhou stranu proto, že jsem hledal nějakou smysluplnou náhradu za aktivní pobyt v drsnějších přírodních podmínkách. Netušil jsem ovšem, že tomuto novému koníčku - včelaření úplně propadnu.

+ANTONÍN, +Panda, +jardeur Hodnocení: +3
úte 04.09.2012, 16:19

CYRIL píše:
Rozumím. tedy destilka není podmínkou, ale usnadňuje detoxikaci, že. Zůstanu tedy u odběru vody ze studně. Už od března ji vždy nechávám vedle úlů a nechávám pozměnit částečně její vlastnosti působením včelího média (magnetismu aj.). Je to oblast zatím nepříliš probádaná, nějaký výzkum byl i u nás. Prokazatelně pozitivní působení je zatím doloženo jen u cukrovky. Vlastně i ty včely jsem si pořídil před třemi lety, právě kvůli působení na lidský organismus (něco jako dobíjení energie) a na druhou stranu proto, že jsem hledal nějakou smysluplnou náhradu za aktivní pobyt v drsnějších přírodních podmínkách. Netušil jsem ovšem, že tomuto novému koníčku - včelaření úplně propadnu.

je, ty mas vcely,? sakra,,,zase ,,nahoda" letos o nich intenzivne uvazuji ...pristi rok bych se tdo toh chtel pustit,
kolik jich mas?? )))

úte 04.09.2012, 18:26

(crha karel)

Včely to je téma na celý život. My se od nich máme co učit. To tady otevírat nebudu, ale máš-li do toho chuť, doporučím dva odkazy. http://www.vcelarskeforum.cz , kde se Ti na Tvé otázky dostane odpovědí, ale nejdřív pročíst všechna vlákna (to je na celou zimu), anebo tento odkaz - http://www.sanceprovcely.cz/ , kde se začíná vytvářet společenství lidí, kteří chtějí obecný přístup ke včelám změnit osobním příkladem. Budeš-li mít nějaké otázky pošli SZ. Nyní jich zazimovávám 15.

+jardeur Hodnocení: +1
stř 05.09.2012, 07:39

(Lenka)

Reputace: +839
Lidé, kteří jsou citliví vůči přírodě u včel nakonec skončí, to je asi zákonité :-)
Já o nich taky hodně uvažuju, ale nevím, co už bych dělala dřív. Chci hodně pěstovat, práce mi sežere taky dost času, a včeličky se taky nesmí zanedbávat... :sun:
Můj prastrýc z druhého kolene měl včely, strýc, otec, tak že bych taky do toho šla? Ale až "rozjedu" pěstování ovozelu, a uvidím, kolik zbývá času... :)

stř 05.09.2012, 07:52

(crha karel)

Jj, ke včelám se dá chovat stejně hnusně jako třeba ke krávě. Ony ty včelky zase moc práce nedají necháš-li jim přirozený vývoj a 2-3 úly plně dostačují pro vlastní pptřebu a když je dobrý rok, tak i pro Tvé okolí.
Teď ale musím požádat admina aby na mne upřel přísné oko a včas mi zarazil, protože když se rozkecám o včelách nejsem k zastavení :)
Vrátím se k tématu otázkou, kterou mi zrovna před 20minutama položil přítel, který půstuje paralélně se mnou, jen nemá čas vytěžit dostatečně info z tohoto a půstového webu, takže jto dělám za něj. Ptal se na konzumaci medu při návratovce po 7. Máte někdo zkušenosti, do kterého až dne návratu jej možno zařadit a jak na něj reaguje organismus?

stř 05.09.2012, 08:14

Toto vsecko az po navratovce, jednoznacne v navratovce nikam nespechat, prvni den naparenou zeleninu, pak hrst zeleniny (salatu) kazdy den co nejdele, (klidne i obden, kdyz neni hlad ale jen chute), casem muzete i ovoce, ale nemichat, idealne obden ale zase jen max. hrst.
Nepremejslet o mlsani a blbostech predem:).
7 dni to vydrzite levou zadni a bude se vam obema tato zkusenost naramne hodit.
Stavy nedoporucuju v prvnich dnech, nejsou univerzalni tak jako naparena zelenina, cize nejsou pro kazdeho a nastavaji ruzne potize.
--------------
Jinak v klidu, Panda Vam v pohode udela vlakno na vcely, no problemo, ze Pandi ? :-)

+Petr, +Renáta Hodnocení: +2
stř 05.09.2012, 12:57

CYRIL píše:
Včely to je téma na celý život. My se od nich máme co učit. To tady otevírat nebudu, ale máš-li do toho chuť, doporučím dva odkazy. http://www.vcelarskeforum.cz , kde se Ti na Tvé otázky dostane odpovědí, ale nejdřív pročíst všechna vlákna (to je na celou zimu), anebo tento odkaz - http://www.sanceprovcely.cz/ , kde se začíná vytvářet společenství lidí, kteří chtějí obecný přístup ke včelám změnit osobním příkladem. Budeš-li mít nějaké otázky pošli SZ. Nyní jich zazimovávám 15.

jéé díky, tak jsem to mel nejak na mysli, ze pres zimu budu studovat a na jare zacnu konat ....
jen musim krotit svou megalomanii.

ty s tím máš jak dlouhou zkušenost?? )

stř 05.09.2012, 15:06

jardeur píše:
Hehe, me taky napadlo, uz litas sam, zahradku pestujes, vinohrad a jeste si budes poustet vcely na dalkovy ovladani ? :)

stř 05.09.2012, 15:12

Cef píše:
jardeur píše:
Hehe, me taky napadlo, uz litas sam, zahradku pestujes, vinohrad a jeste si budes poustet vcely na dalkovy ovladani ? :)

Frantisku jak ty vis o me zahradce?? )))) priznej se )))

stř 05.09.2012, 15:55

Hehe Jari, dyt si to tu na sebe ovinenej vinem prasknul sam, ze si udelas sad :)))) : viewtopic.php?f=50&t=188&p=5107#p5107

stř 05.09.2012, 16:32

dosažený půst 40 dnů
Reputace: +65
CYRIL píše:
Ptal se na konzumaci medu při návratovce po 7. Máte někdo zkušenosti, do kterého až dne návratu jej možno zařadit a jak na něj reaguje organismus?
Např. Malachov používá a doporučuje hned jako první jídlo po 20+denních půstech trochu medu rozpuštěného např. v urině. Moc rozšířené to není, ale med v malém množství vůbec nemá šanci nijak uškodit.

+CYRIL Hodnocení: +1
stř 05.09.2012, 17:38

Malachov je taky dobrá četba, ovšem lepší si to přečíst sám a celý a udělat si vlastní obrázek. Takhle vytržený to není to pravý.

stř 05.09.2012, 18:18

Ravima, reknu to bez obalu rovnou, ne jako Petr - mas ten pocurany med od Malachova predpokladam odzkouseny na vlastni kuzi ze to tu radis v podstate Tobe neznamemu cloveku ?
Pokud nemas odzkouseno a jen jsi o tom cetl tak to pls nikomu zde nerad a drz se prosim nadale tohoto principu.
Diky.
---------------
Cyrdo, nezkousej to, je to vytrzeno z kontextu jak pise spravne Petr, mas na podobne experimenty casu dost a hlavne si je ted nemuzes dovolit.
Chces nadej ? Neexpiremntuj ..

+ANTONÍN, +Petr Hodnocení: +2
stř 05.09.2012, 18:53
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 68 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]