Na hlavní stránku  
Právě je stř 03.12.2025, 23:54

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Mattarello

Reputace: 0
Dobrý den,

Moje stravování bohužel v posledních 20ti letech (tedy od narození až do nedávné minulosti) nebylo díky lepkovým, mizerně kvalitním a nezdravým potravinám z velkých kamenných supermarketů/hypermarketů vhodné . Nebyl zde žádný systém a velká omezení. Ve stravě se objevovaly suroviny (obsahující lepek) z velkých řetězců - převážně pečivo, luštěniny, ovoce, sladkosti, jogurty, sýry, zelenina, maso a další nevhodné potraviny. Tělem prošlo už spousta škodlivých potravin a častý problém s vyprazdňováním (zácpou) si pamatuji už od mého malého věku.

V průběhu měsíce září jsem začal s postupným vyřazováním potravin a upravováním jídelníčku. Poslední 3 měsíce dodržuji přísnou bezlepkovou dietu, vynechal jsem veškeré průmyslově zpracované potraviny ze supermarketů a hypermarketů (pečivo, sladkosti, maso, nápoje, ovoce/zelenina, mléčné/rybí/slané/mražené výrobky...). Váha šla během těchto 3 měsíců dolů o cca 10 kg.

Celkově se moje tělo díky ztracené váze necítí nejlépe, je hodně oslabené a lenivé. Jakoby ztratilo sílu a všechna fyzická námaha je bolestná. Aktuálně se můj jídelníček skládá pouze z jednoho kokosového ořechu denně (téměř měsíc). Žádnou očistu těla jsem doposud nikdy neprovedl. Budu hodně rád za vaše návrhy, připomínky a určení vhodných směru a cílů.

► Základní informace (začátek prosince)
- Věk: 20 let
- Váha: 40 kg
- Výška: 180 cm

- Stav těla: oslabené, velmi hubené, slabé bez svalů, vyčnívající kosti, bez energie.

- Pohyb: pouze základní - občasná chůze
- Aktivita: doposud téměř žádná, která by využívala sílu těla
- Stres: minimální až nulový
- Prostředí: okrajová městská část

► Minulost a současnost (začátek prosince)
- Váha během posledních 2 let: kolem 50-53 kg
- Váha před 3 měsíci: nad 50 kg, většinou kolem 51-53 kg
- Váha během posledních 3 měsíců: 40-42 kg

- Pitný režim během posledních 3 měsíců: průběžně 2-3 l denně čisté kohoutkové vody (voda je vždy převařena v keramické konvici a konzumována většinou v teplém stavu).

► Stravování:
Moje aktuální strava se téměř celý poslední měsíc skládá pouze z jednoho kokosového ořechu. Negativních účinků kokosového ořechu nepozoruji, ale že by tělu tato strava pomáhala v něčem výrazně, to zase říct nemůžu (respektive to nemám ničím doložené). K zahnání hladu a nakrmení žaludku působí dobře. Ale mám takový pocit, že to bude jeho jediná výrazná vlastnost pro mé tělo.

Uvažuji o změně, ale nemohu najít vhodné, kvalitní a pro mě prospěšné suroviny, které bych zde zařadil.
Veškeré nabízené ovoce a zeleninu na trhu jsem už vyřadil a neplánuji jejich konzumaci. Totéž se dá říct o vařené stravě a živočiších potravinách. Rád bych přešel na kvalitní a prospěšnou stravu, kde budu mít přehled o tom, zda potravina mému tělu výrazně prospívá, co ve skutečnosti obsahuje, co ve skutečnosti vkládám do úst a zda pochází z kvalitních nekontaminovaných zdrojů.

Historie mého stravování:
- Konec září - konec října: převážně zelenina (každý den maximálně 2 z těchto druhů surovin: mrkev, kedlubna, brokolice, okurka, rajčata) doplněná ovocem. Vše ze supermarketů/hypermarketů.
- Konec října - začátek listopadu: strava omezena pouze na slunečnicová semínka loupaná (denně 100g).
- 10.11.2016 - doposud: strava omezena pouze na 1 kokosový ořech denně.

► Vyprazdňování - stolice:
V minulých letech stále docházelo hodně k zácpě, kdy strava pobývala týden (někdy i více) v těle, než došlo k vyprázdnění a uvolnění.

Začátkem října jsem začal vždy obden užívat Lepicol ProActive (4 malé lžičky, vždy pouze ráno nalačno). Zácpa se již netvořila, ale stolice neměla pevný tvar - byla to řídká kaše. Při stravě omezené pouze na slunečnicových semínkách bylo každodenní vyprazdňování formou řídké kaše.

Nějaké jiné změny jsem se nedočkal, ani když jsem přešel pouze na denní stravu z kokosového ořechu, a tak jsem zatím užívání Lepicolu přerušil.

Aktuální stolici mám při stravě na kokosovém ořechu řídkou (spíše projímavou) a vodnatou. Frekvence vyprazdňování v posledních dvou týdnech je vždy obden.

► Očisty - očištění těla:
Doposud jsem nikdy neprovedl žádnou očistu.
Pro začátek hodně uvažuji o klystýru, šankhaprakšálaně, půstu, očistě ledvin, nicméně nejsem si jist, zda při současném stavu je to vhodným začátek. Čím bude vhodné začít a v jakém pořadí? Má smysl provádět tyto očisty, nebo existují efektivnější?

► Dotazy a další postup. Jak dále pokračovat?

1) Čím nejlépe dále začít a pokračovat? A v jakém pořadí?
2) Jakou surovinou bude nutné nahradit můj jídelníček? Co dlouhodobě bude mít smysl konzumovat?
3) Bude správné zcela omezit konzumaci kokosových ořechů? Bude je třeba zcela vyloučit z denního užívání?
4) Jakými druhy očist bych měl začít? V jakém pořadí? Jak velký vliv to bude mít na mé tělo?
5) Má smysl provádět očisty typu klystýr, šankhaprakšálana a půst, nebo existují efektivnější, účinnější a hlavně bezpečnější alternativy, které lze jednoznačně doporučit pro stav mého těla?
6) Jakým způsobem/stravou/surovinou/doplňkem se mi podaří upravit stolici, tak aby měla správný hnědý tvar a k vyprazdňování docházelo denně?

Příspěvek vkládám kromě fóra zdravi-az.cz i zde, především kvůli možným rozdílným návrhům, radám a komunitě.
Předem děkuji za zodpovězení dotazů, za vaše návrhy, připomínky a určení vhodných směru a cílů.

Hodnocení: 0
sob 03.12.2016, 15:06

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Jak správně začít? Strava, oslabené tělo, očisty, síla..

Reputace: +1726
Důležitá otázka - kam se chceš dostat? Co vidíš jako svůj plán do budoucna? Jestli budeš dál pokračovat podobným stylem, tak zaručeně do pár měsíců budeš na svět koukat odspoda.

Jsou sice lidé, kteří nepotřebují k životu stravu vůbec (breathariáni), ale je tam zásadní rozdíl proč Ty nemůžeš stravu takto redukovat. Fyzická strava musí být nahrazena duševní energií. A na to je základní ukazatel - pokud při redukci stravy silně hubneš a nemáš energii, tak je to špatně a Tvé energie nejsou vyvážené.

Ve skutečnosti není zkázou nezdravá strava, ale to co máme v hlavě. Kdo má vyváženou psychiku, tak může jíst i "nezdravou stravu" a bude zdravý a dlouhověký. Měl bys přestat blbnout a zařadit zas běžnou všestrannou stravu než bude pozdě. Až se trochu spravíš (nabude Ti zas síla), tak pak začni pracovat i na psychice.

Potraviny můžeš (POZDĚJI!!!) ubírat jen pomalu a neustále sledovat jak na tom jsi - pokud něco nebude v pořádku po fyzické stránce, tak udělat v potravinách krok zpět (k "horší stravě") a brát to jako signál, že psychika na to není ještě připravená.

... Nakouknul jsem teď ještě na odpovědi na zdravi-az. Jo, souhlas, až se všestrannou stravou dostaneš na 60 - 70 kg, tak pak se dá bavit dál o nějakých očistách a dalších postupech. Na "kvalitě" jídla fakt nezáleží, v této fázi je jakékoliv jídlo pro Tebe dostatečně kvalitní a není třeba se bát. To co jsi dostal do hlavy, strach z jídla, to je jen sugesce, plně bující anorexie. Asi Ti není jasné, jak anorexie končí?

+ANTONÍN, +Cef, +GreenApple, +Petr Hodnocení: +4
sob 03.12.2016, 15:29
Profil Zobrazit autorovy stránky

(ABCD-a)

Reputace: +830
Takže prvotně vítej zde Materello. :-)

co Tě vede k tomu, abys takto drasticky snížil příjem potravy?
Kontaminovaná nekvalitní strava není správná odpověď.

sob 03.12.2016, 16:43

Panda píše:
Důležitá otázka - kam se chceš dostat? Co vidíš jako svůj plán do budoucna? Jestli budeš dál pokračovat podobným stylem, tak zaručeně do pár měsíců budeš na svět koukat odspoda.

Jsou sice lidé, kteří nepotřebují k životu stravu vůbec (breathariáni), ale je tam zásadní rozdíl proč Ty nemůžeš stravu takto redukovat. Fyzická strava musí být nahrazena duševní energií. A na to je základní ukazatel - pokud při redukci stravy silně hubneš a nemáš energii, tak je to špatně a Tvé energie nejsou vyvážené.

Ve skutečnosti není zkázou nezdravá strava, ale to co máme v hlavě. Kdo má vyváženou psychiku, tak může jíst i "nezdravou stravu" a bude zdravý a dlouhověký. Měl bys přestat blbnout a zařadit zas běžnou všestrannou stravu než bude pozdě. Až se trochu spravíš (nabude Ti zas síla), tak pak začni pracovat i na psychice.

Potraviny můžeš (POZDĚJI!!!) ubírat jen pomalu a neustále sledovat jak na tom jsi - pokud něco nebude v pořádku po fyzické stránce, tak udělat v potravinách krok zpět (k "horší stravě") a brát to jako signál, že psychika na to není ještě připravená.

... Nakouknul jsem teď ještě na odpovědi na zdravi-az. Jo, souhlas, až se všestrannou stravou dostaneš na 60 - 70 kg, tak pak se dá bavit dál o nějakých očistách a dalších postupech. Na "kvalitě" jídla fakt nezáleží, v této fázi je jakékoliv jídlo pro Tebe dostatečně kvalitní a není třeba se bát. To co jsi dostal do hlavy, strach z jídla, to je jen sugesce, plně bující anorexie. Asi Ti není jasné, jak anorexie končí?

Vaše odpověď a doporučení se záměrně vyhýbají mým 6ti položeným dotazům? Co je ten důvod?

Plánem do budoucna je v první chvíli vyřešení 6ti dotazů, které by mě měly nasměrovat a moje tělo správným směrem k vyřešení aktuálních problémům. Proto se zde na ně dotazuji.

Hubnutí v mém případě bude mít hned několik příčin. Jako první byl přechod na jiný typ stravy (chcete-li směr/diety) a opuštění nezdravé stravy z velko-potravinářského průmyslu. Dále se to bude odvíjet od genů, kdy moje postava je od malička (geneticky?) hubená a váha se v posledních letech pohybovala kolem 50 kg.

Jíst opět nezdravou a nekvalitní stravu (ze supermarketů...) jsem měl možnost posledních 20 let, to že jsem se na ní držel ještě v limitech váhy, neznamená, že je nutné se k ní opět vracet. Zdravý a dlouhověkost tato nezdravá strava rozhodně nepřinese, spíše naopak.

Všestranná strava (a ještě v jakékoliv podobě a kvalitě) nic nevyřeší a dostaví se ještě jiné a horší problémy. Navrhování (můžete být, prosím, konkrétní?) a přiklánění se k vykrmování těla a žaludku pro nabrání váhy nad 60-70 kg náhodnou stravou, abych se cítil, že jsem v normě, to myslíte vážně?

ABCD píše:

Bylo by vhodné upřesnit otázku a pojem"drasticky". Myslím, že příjem potravy je zde stále podobný, ale u samotného obsahu došlo ke změně.

sob 03.12.2016, 18:10

(Mirek, admin)

V tom případě zde další pokusy o rady nemají význam. Ano, vyhýbání dotazům má důvod, protože takové dotazy jsou v tuto dobu bezpředmětné. Setrvávání na kokosu denně při 180cm/40kg bez důkladné znalosti svého těla a duše je spíš případ pro psychiatra (a jistá sebevražda), než záležitost složení stravy.

+ANTONÍN, +Cef Hodnocení: +2
sob 03.12.2016, 19:00

Reputace: +1217
Mattarello píše:
- Konec října - začátek listopadu: strava omezena pouze na slunečnicová semínka loupaná (denně 100g.
To si delas prdel kluku ? To by s bidou stacilo slepici jako denni zobani !!! (bych chtel pak videt ty jeji vejce) :crazy:
Nahradu - kokos denne nekomentuju .. apropo, proc zrovna kokos ? To Ti nekdo poradil ? .. neni to ani lokalni potravina:) .

Mattarello píše:
Vaše odpověď a doporučení se záměrně vyhýbají mým 6ti položeným dotazům? Co je ten důvod?
Nekomu se podarilo Ti natolik dukladne vymyt mozek o tom, ze vsecko co koupis a pojis je nezdrave:).
Praveze Panda jde k podstate veci, to Ty mas na ocich klapky svych 6-ti otazek - vidim to z nezavisleho pohledu uplne stejne:).

A ver tomu ze Panda vi o cem mluvi, byval zarytym skalnim vitarianem - usilovacem jako Ty par let zpatky:).
Nez horko tezko a draze dosel k poznani, ze toto "stravovani" snese tak cca 1 PPM (particles per milion) populace dlouhodobe :idea: :!: ..

Jinak rovnez vitej u nas :-) .

+ANTONÍN, +GreenApple, +Panda, +Petr Hodnocení: +4
sob 03.12.2016, 19:16

(ABCD-a)

Mattarello píše:
ABCD píše:

Asi budete muset konkrétněji otázku a pojem"drasticky". Myslím, že příjem potravy je zde stále podobný, ale u samotného obsahu došlo ke změně.

cituji Tvůj popis stravy:
Celkově se moje tělo díky ztracené váze necítí nejlépe, je hodně oslabené a lenivé. Jakoby ztratilo sílu a všechna fyzická námaha je bolestná. Aktuálně se můj jídelníček skládá pouze z jednoho kokosového ořechu denně (téměř měsíc). Žádnou očistu těla jsem doposud nikdy neprovedl. Budu hodně rád za vaše návrhy, připomínky a určení vhodných směru a cílů.

zkusíme to tedy jinak a budu vycházet z výše uvedené citace kurzívou:

Po krůčkách ..
breatha nejsi ... čerpat pránu ještě neumíš.. :-)a z toho vycházejme
takže základ
člověk funguje na základě příjmu potravy čerpá z ní energii.....čili k tomu, aby si fungovalo po stránce tělesné i psychické, tak jak má, aby byl člověk plný síly, aktivní a veselý .. stravu potřebuje....v tom se mnou snad souhlasíš
Tvé tělo je díky té troše což je jeden kokosový ořech slabé a lenivé neb nemá energii ..jelikož nemáš rozjetý čakrální systém a neumíš natáhnout dostatek prány k výživě, je tělo dlouodobě v deficitu příjmu, který musí vyrovnávat ze zásob z tuků a následně ze svalů aby se udrželo při životě to nemluvím o vniřních orgánech, což je z dlouhodobého hlediska při tomto způsobu stravy neudržitelný a jednoho krásného dne Ti tělo vystaví stopku ... zkolabuje... jednoduše nebude mít z čeho brát...pochopeno?

to co tu děláme je přesný opak toho co děláš Ty ..
a to je pomocí pustu pohybu a dalších cvičení de fakto cvičíme tělo i psychiku k rozběhnutí celého systému tak aby tělo zvládalo menší příjem potravy aniž by se to projevilo na jeho chodu v běžném pracovním, domacím učebním či sportovním procesu čili aby si dokázalo natáhnout dostat energie na to aby bylo v rovnováze což je postupný proces který se nedá nijak zdůraznuji nijak obejít

to že budeš jíst jen jeden kokos Tě vede k podvýživě a bohužel k následnému kolapsu
rozumíme si?
k tomu kokosu koukni na to takto ... kokosy u nás na stromech nerostou, čili jspu dovežené musí se nějak skladovat a tím pádem i ošetřit... víš kam tím mířím?
výsledek je ten že by si vlastně nemohl jíst nic neb je vše nějakým způsobem ošetřený a tudíž kontaminovaný. Nejíst pokud nejsi breatharian je nesmysl prostě to nedáš protože umřeš na podvýživu jinými slovy hlady.Tečka.

Nikdo netvrdí že musíš jíst 5x denně ale nauč zase jíst a dej si jeden den v týdnu nebo jednou za 14 dní od jídla pauzu čili 1 den půst a jeden den návrat a pak se zas pěkně normální zdravá strava nic jiného Ti v tomto okamžiku nelze ani doporučit

no než jsem dopsala tenhle komentář Cef s Pandinem byli rychlý a nemazali se s tím... u Tebe vidím prostě problém který sis nasadil do hlavy nebo Ti ho tam někdo nacpal at to byl kdokoliv hazarduješ se svým zdůraznuji mladým životem a uplně zbytečně .. vem rozum do hrsti a popřemýšlej o výše uvedeném

+ANTONÍN, +Cef, +GreenApple, +Panda Hodnocení: +4
sob 03.12.2016, 19:40

ABCD píše:
Po krůčkách ..
breatha nejsi ... čerpat pránu ještě neumíš.. :-)a z toho vycházejme
takže základ
člověk funguje na základě příjmu potravy čerpá z ní energii.....čili k tomu, aby si fungovalo po stránce tělesné i psychické, tak jak má, aby byl člověk plný síly, aktivní a veselý .. stravu potřebuje....v tom se mnou snad souhlasíš
Tvé tělo je díky té troše což je jeden kokosový ořech slabé a lenivé neb nemá energii ..jelikož nemáš rozjetý čakrální systém a neumíš natáhnout dostatek prány k výživě, je tělo dlouodobě v deficitu příjmu, který musí vyrovnávat ze zásob z tuků a následně ze svalů aby se udrželo při životě to nemluvím o vniřních orgánech, což je z dlouhodobého hlediska při tomto způsobu stravy neudržitelný a jednoho krásného dne Ti tělo vystaví stopku ... zkolabuje... jednoduše nebude mít z čeho brát...pochopeno?

Hodně těžko se zde odpovídá, protože zde existují několik různých názorů, situací, tvrzení a vlivů na celou situaci.

ABCD píše:
to co tu děláme je přesný opak toho co děláš Ty ..
a to je pomocí pustu pohybu a dalších cvičení de fakto cvičíme tělo i psychiku k rozběhnutí celého systému tak aby tělo zvládalo menší příjem potravy aniž by se to projevilo na jeho chodu v běžném pracovním, domacím učebním či sportovním procesu čili aby si dokázalo natáhnout dostat energie na to aby bylo v rovnováze což je postupný proces který se nedá nijak zdůraznuji nijak obejít

V pátém dotazu se ptám na druhy očist, včetně půstu, o kterém sám od začátku uvažuji, ale nejsem schopen si určit za jakých okolností a pořadí ho bude nejlépe provést.

4) Jakými druhy očist bych měl začít? V jakém pořadí? Jak velký vliv to bude mít na mé tělo?
5) Má smysl provádět očisty typu klystýr, šankhaprakšálana a půst, nebo existují efektivnější, účinnější a hlavně bezpečnější alternativy, které lze jednoznačně doporučit pro stav mého těla?

ABCD píše:
to že budeš jíst jen jeden kokos Tě vede k podvýživě a bohužel k následnému kolapsu
rozumíme si?

Spíš jsem se u konzumace kokosového ořechu obával jeho velkého množství údajně nezdravého tuku, u kterého jsou různá tvrzení, negativní i pozitivní. Podvýživa může mít několik příčin. Proč by hned měla vyplývat z konzumace kokosové dužiny?

ABCD píše:
k tomu kokosu koukni na to takto ... kokosy u nás na stromech nerostou, čili jspu dovežené musí se nějak skladovat a tím pádem i ošetřit... víš kam tím mířím?
výsledek je ten že by si vlastně nemohl jíst nic neb je vše nějakým způsobem ošetřený a tudíž kontaminovaný.

Ano, kokosy bych musel jíst nejlépe přímo sklizené, což nelze tak jednoduše tady u nás zařídit. Nicméně s tím ošetřením a kontaminací: je to myšleno konkrétněji (přímo se vztahující na kok. ořechy), nebo pouze všeobecný názor?

ABCD píše:
Nejíst pokud nejsi breatharian je nesmysl prostě to nedáš protože umřeš na podvýživu jinými slovy hlady.Tečka.

Nikdo netvrdí že musíš jíst 5x denně ale nauč zase jíst a dej si jeden den v týdnu nebo jednou za 14 dní od jídla pauzu čili 1 den půst a jeden den návrat a pak se zas pěkně normální zdravá strava nic jiného Ti v tomto okamžiku nelze ani doporučit

Viz body dotazů:
2) Jakou surovinou bude nutné nahradit můj jídelníček? Co dlouhodobě bude mít smysl konzumovat?

3) Bude správné zcela omezit konzumaci kokosových ořechů? Bude je třeba zcela vyloučit z denního užívání?

sob 03.12.2016, 21:03

Mas pravdu Pando, jak zasekla skrabnuta deska ..
Skoda energie do tukani pismenek, na AZ-ku uz mu taky rikali at se napred poradne naji a zbytecne:).
Porad jenom mava svyma jedinyma smerodatnyma tucnyma 6 dotazama:).

sob 03.12.2016, 21:15

(ABCD-a)

Citace:

6) Jakým způsobem/stravou/surovinou/doplňkem se mi podaří upravit stolici, tak aby měla správný hnědý tvar a k vyprazdňování docházelo denně?

tady jsem Ti napsala jak dále pokračovat
1.Nikdo netvrdí že musíš jíst 5x denně ale nauč zase jíst a dej si jeden den v týdnu nebo jednou za 14 dní od jídla pauzu čili 1 den půst a jeden den návrat a pak se zas pěkně normální zdravá strava nic jiného Ti v tomto okamžiku nelze ani doporučit
2. začni jíst to co Ti chutná a vzhldem k tomu že jsi fakt na hraně začala bych návratovkou jako po půstu čili pomalu zpátky ke stravě a viz bod 1. Nstuduj si co je pust a co je návrat
3. zahrnuje bod 1 i 2 zahrn je do běžného jídla
4. viz bod 1.
5. zapomeň na očisty krom jednoho dne půstu a návratu jednou týdně nebo jednou za 14 dní
6. správný tvar stolice by Ti mohla nařídit tak Evropská unie na to jsou experti... dělám si legraci .. nevymýšlej ptákoviny a jez, tělo je chtřejší než Ty, po konzumaci normální stravy v kombinaci s půsty se stolice upraví sama.

Nikdo Ti tu nenapíše co konkrétně máš jíst neb Tě nikdo z nás v životě neviděl a neznám ani příčinu toho proč si se do toho stavu ve kterém jsi dostal..

Tady na tomto foru se zabýváme půsty ne nutričním poradenstvím a nevyznáváme tu žádné směry jako vita, vega, frukta či jiné ány... jíme vše a je na každém jestli jí maso nebo jí jen zeleninu nebo pije štávy nebo nejí vůbec ALE a to především dostane se k tomu nejedení nebo vita atd. postupnou očistou kvalitní psychikou a rozhýbanýma čakrama čili zdravě a bezpečně

pokud si to pochopil tak vidíš že naše startovací čára je v opačném pólu čili z normální z Tvého pohledu nezdravé stravy pro nás jen strava jdeme cestou půstu postupnou očistou která nás dovede k tomu že naše tělo je schopné jíst v přijatelném množství vše (i to to hypermarketu)aniž by skončilo v podvýživě a dokáže eliminovat bordel z těla... máme radostný a smysluplný život a tělo nám k tomu slouží k radosti ne ke starosti neb neotravuje s nemocema

sob 03.12.2016, 22:06

ABCD píše:
Citace:

tady jsem Ti napsala jak dále pokračovat
1.Nikdo netvrdí že musíš jíst 5x denně ale nauč zase jíst a dej si jeden den v týdnu nebo jednou za 14 dní od jídla pauzu čili 1 den půst a jeden den návrat a pak se zas pěkně normální zdravá strava nic jiného Ti v tomto okamžiku nelze ani doporučit
2. začni jíst to co Ti chutná a vzhldem k tomu že jsi fakt na hraně začala bych návratovkou jako po půstu čili pomalu zpátky ke stravě a viz bod 1. Nstuduj si co je pust a co je návrat
3. zahrnuje bod 1 i 2 zahrn je do běžného jídla
4. viz bod 1.
5. zapomeň na očisty krom jednoho dne půstu a návratu jednou týdně nebo jednou za 14 dní
6. správný tvar stolice by Ti mohla nařídit tak Evropská unie na to jsou experti... dělám si legraci .. nevymýšlej ptákoviny a jez, tělo je chtřejší než Ty, po konzumaci normální stravy v kombinaci s půsty se stolice upraví sama.

Nikdo Ti tu nenapíše co konkrétně máš jíst neb Tě nikdo z nás v životě neviděl a neznám ani příčinu toho proč si se do toho stavu ve kterém jsi dostal..

Tady na tomto foru se zabýváme půsty ne nutričním poradenstvím a nevyznáváme tu žádné směry jako vita, vega, frukta či jiné ány... jíme vše a je na každém jestli jí maso nebo jí jen zeleninu nebo pije štávy nebo nejí vůbec ALE a to především dostane se k tomu nejedení nebo vita atd. postupnou očistou kvalitní psychikou a rozhýbanýma čakrama čili zdravě a bezpečně

pokud si to pochopil tak vidíš že naše startovací čára je v opačném pólu čili z normální z Tvého pohledu nezdravé stravy pro nás jen strava jdeme cestou půstu postupnou očistou která nás dovede k tomu že naše tělo je schopné jíst v přijatelném množství vše (i to to hypermarketu)aniž by skončilo v podvýživě a dokáže eliminovat bordel z těla... máme radostný a smysluplný život a tělo nám k tomu slouží k radosti ne ke starosti neb neotravuje s nemocema

Snad jen pro upozornění, že na stravu na kterou jsem v uplynulých dvou měsících dostal, měla být proti-kvasinková dieta - proto zařazení kokosového ořechu.

Pochopil, alespoň jakým způsobem a formou jste zodpověděl na moje dotazy. Ovšem opravdu můžete mluvit takto za všechny členy zde na fóru?

O půstu (1 denním/3 denním) jsem uvažoval a četl jako prvním řešení celé situace, nicméně pořád nedovedu určit, zda můj stav oslabení a váhu to ještě nezhorší. Proto jsem použil dotaz ohledně účinnosti a popsal můj stav.

sob 03.12.2016, 23:05

(ABCD-a)

Mattarello píše:
Snad jen pro upozornění, že na stravu na kterou jsem v uplynulých dvou měsících dostal, měla být proti-kvasinková dieta - proto zařazení kokosového ořechu.

na diety se fakt vyprdni jen Tě přivedou do nerovnováhy...což už si doufám pochopil

Citace:
Pochopil, alespoň jakým způsobem a formou jste zodpověděl na moje dotazy. Ovšem opravdu můžete mluvit takto za všechny členy zde na fóru?

pokud Ti chce někdo něco sdělit z fora nebo má jiný názor udělá to ...nicméně pokud jde o hlavní linii toho fora pak zcela jistě, znát své tělo tělo i psychiku, být zdravý a spokojený..a někdo chce třeba i dojít k breathariánství....pust je především duchovní záležitostí ... jak s těmi informacemi co zde dotyčný získá nakládá je už čistě jeho problém... každý jdem individi cestou a máme jiný cíl.... nejsme lékaři ani opatrovníci nemáme vůči nikomu žádnou povinnost sdílíme dobrovolně své vlastní zkušennosti to co nás pust a život naučil
někdo si toho váží a přijme to s pokorou a někomu to jeho ego nedovolí a nedá to...

Citace:
O půstu (1 denním/3 denním) jsem uvažoval a četl jako prvním řešení celé situace, nicméně pořád nedovedu určit, zda můj stav oslabení a váhu to ještě nezhorší.

proto Ti píšu jez návratovou stravu jako po pustu a postupně zařazuj potraviny a zkoušej jedničky, upraví se časem i kvasinky

Naposledy upravil ABCD dne ned 04.12.2016, 11:02, celkově upraveno 1

sob 03.12.2016, 23:45

Mattarello píše:
1) ABCD-a je holka :)) .
2) Jakymsi mluvcim tu byt muze, neb ma za sebou 40 pustu a nekolik 21 (tudiz zkusenosti neskutecne) ;-) .
3) Jinak z aktivnich "clenu" tohoto fora (co maji dost bohate zkusenosti) je jich tu circa 5-7, ale nic PODSTATNE odlisneho Ti nereknou:) .
4) Kasli na kvasinky a NAJEZ SE ! .. udelej (pokud ovsem chces) to co Ti ABCD pise, dal se uvidi:) ..

+ANTONÍN, +Kei, +Panda Hodnocení: +3
ned 04.12.2016, 09:54

Reputace: +992
Tady opět dochází k nepochopení jedné skutečnosti. A sice, že tělo k očistě potřebuje energii. Panda na začátku dal správnou odpověď, jedno co, hlavně se najíst a necpat do toho teorie o dietách.

+ABCD Hodnocení: +1
ned 04.12.2016, 22:07

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
Buď zdráv a vítej. :flower:

Můj problém je i Tvůj problém. Preference logiky (logických argumentů) a nedostatek intuice. Též se s tím stále potýkám a rozumím Ti. :remorse:

Jakožto jeden z uživatelů fora můsím potvrdit co bylo napsáno v předchozích příspěvcích.
Když jsem četl Tvůj první příspěvek behal mi mráz po zádech ze strachu o Tebe.

Mimochodem, jsem velký fanda Sci-fi. A víš jaká zkouška nejvíc rozhodila Spocka při zkouškách na Vulkánu?
JAK SE CÍTÍŠ?
Takže, jak se cítíš ve Tvým životním příběhu.
Nemusíš psát odpověď tady na foru. Je to otázka pro Tebe samotnýho. A jdi hodně do hloubky. Neklouzej jen po povrchu. A uvidíš co se stane.

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.

pon 05.12.2016, 00:52

(Mirek, admin)

Mattarello 1) bez stravy si nevystačíš, na to nemáš rozběhnutý čakrální systém (jak už psala ABCD). Tedy 2) potřebuješ jíst a jak je vidět potřebuješ jíst mnohem víc než jíš teď (nemáš energii).

Všechny potraviny obsahují něco nežádoucího, chemikálie atd., tomu se nevyhneš, ani když si budeš pěstovat něco sám. Zapomínáš ale na samočistící funkci organismu. V jedné fázi se jí jídlo, krev je zaplavena živinami. V druhé fázi se tělo čistí, krev je zaplavena toxiny, které se vyplavují. Tyto 2 fáze nelze kombinovat, nelze vstřebávat živiny a současně se čistit. Fáze čištění probíhá obvykle přes noc. Ale lidé často hodně jí a pak se nemůže dostavovat fáze čištění, pak přichází nemoci z intoxikace. Doplňkové pročišťování zajistí prokládání jídla půstovními dny.

Pokud se chceš vyhnout "nečistým" potravinám (ale i ty se dají půsty dostatečně kompenzovat), tak jez vitariánskou syrovou stravu, ale v DOSTATEČNÉM množství, abys zesílil a získal dostatek energie. Jídlo prokládej půsty, např. každý týden 1 den půstu, a tím dáš tělu dostatek příležitosti k pročištění od toxinů. Pokud bojuješ s kvasinkami, tak na to stačí omezit ve vita stravě sladké ovoce, jíst hlavně syrovou zeleninu (a pro zvýšení energie doplňovat tuky - ořechoviny nebo olivový olej). Tím se Ti napraví střevní potíže. Kvasinky žijí hlavně z cukrů.

Jestli ale ani na vitariánské stravě nezískáš dostatek energie, pak Tvůj organismus nefunguje správně, neumí syrovou stravu efektivně zpracovávat. V tom případě musíš přejít na smíšenou stravu a začít nejdříve s fází čištění a regenerace (hlavně půsty) a teprve až budeš připravený tak přecházet na nezpracovanou stravu. Půsty a omezení cukrů Tě i při smíšené stravě zbaví kvasinkové infekce.

+ANTONÍN, +GreenApple Hodnocení: +2
pon 05.12.2016, 08:07

Už názvem tématu "Jak správně začít? Strava, oslabené tělo, očisty, síla..." jsem chtěl naznačit, co se bude v první řadě chtít vyřešit.

Z popisu mé situace lze dobře vyčíst, že moje tělo je oslabeno, včetně svalů a kostí. Na základě toho lze předpokládat (alespoň jsem doufal), že potřebuji pomoct nejdříve v této oblasti (tady je to otázka názoru a účinnosti).

Hodně by pomohla zkušenost a kvalitní názor a první krůčky, které bych měl začít dělat, aby se přestala dostavovat slabost těla, lenivost a tělo nabralo aspoň trochu váhy, kterou si dlouhodobě udrží. Případně podat alternativu a odlišné doporučení.

Zdejší dlouhé a zbytečné příspěvky ničemu bohužel nepomohou.

pon 05.12.2016, 21:54

(Mirek, admin)

Aby nedošlo k nedorozumění - chápeme dobře, že poslední měsíc jíš JENOM každý den 1 kokos a jinak nic jiného?

Pokud jsi z jídelníčku vyřadil zeleninu, ovoce, vařenou stravu atd. - tak co jsi nevyřadil, co Ti zbývá co bys mohl ještě jíst?

pon 05.12.2016, 22:03

Panda píše:
Aby nedošlo k nedorozumění - chápeme dobře, že poslední měsíc jíš JENOM každý den 1 kokos a jinak nic jiného?

Pokud jsi z jídelníčku vyřadil zeleninu, ovoce, vařenou stravu atd. - tak co jsi nevyřadil, co Ti zbývá co bys mohl ještě jíst?

Konzumuji pouze kokosovou dužinu, která po stránce naplnění žaludku, dodání energie a zahnání hladu je v pořádku.

Spolu na této stravě pozoruji účinky jiných surovin (Lepicol ProActive, čaje, koření...), takže i z tohoto má omezení na jedné nezávadné surovině nějaký smysl. Nicméně samotné testování, kombinování, užívání, zařazování a vyřazování trvá delší čas.

pon 05.12.2016, 22:32

(ABCD-a)

Mattarello píše:
Konzumuji pouze kokosovou dužinu, která po stránce naplnění žaludku, dodání energie a zahnání hladu je v pořádku.

co je na tom v pořádku?

Citace:
Spolu na této stravě pozoruji účinky jiných surovin (Lepicol ProActive, čaje, koření...), takže i z tohoto má omezení na jedné nezávadné surovině nějaký smysl. Nicméně samotné testování, kombinování, užívání, zařazování a vyřazování trvá delší čas.

V Tvém případě nic nepřepínej, nic nestestuj, nekombinuj, nazařazuj a nevyřazuj ....
Ty buď rád že ještě jseš :!: :!:
Tvojí jedinou záchranou, pokud je to co tu píšeš vůbec pravda a jen nezneužíváš ochoty lidí pomoci někomu v nouzi, je začít jíst.
Ve výše uvedených odstavcích jsme Ti dali jednoznačnou odpověď čím máš začít a co máš jíst...
čím se začíná návrat si laskavě přečti čili udělej proto něco sám a nečekej že Ti všechno přistane na stříbrným podnose pod čumákem a nechtěj po nás odpovědi, když chceš slyseš jen potvrzení té své šílenosti kterou provádíš svému tělu a duši.
Sypat do sebe Lepicol nebo podobný doplňky je nebetyčná blbost neb tvé tělo skoro nemá co trávit a ty mu ještě cpeš tyhle amarouny. Tělo není pokusná laboratoř, to jak se k němu chováš Ti vrátí zpět.

Sorry ale Ty nechceš změnit nic ve svém přístupu, chceš slyšet potvzení svého stravování, byť nám tu tvrdíš něco jiného a pořád si trváš na svých zcela pokřivených názorech s cílem se zabít.

úte 06.12.2016, 09:01

Mattarello mi stylem stravování připomíná naše strašilky. Ty se taky živí jen jedním druhem stravy - listím z ostružin - a když jim dáš na výběr, vyberou si zas jen ty ostružiny.

+Cef Hodnocení: +1
úte 06.12.2016, 10:25

pestrá strava dělená strava ájurvéda dosažený půst 21 dnů
Reputace: +82
Ahoj Mattarello,

rady ktoré si tu dostal majú cenu zlata (v tvojom pripade života) a máš to zdarma. Váž si to. ;)
Pridavam dalšie otázky, ale to už sa ťa pýtal Panda

1. "kam se chceš dostat?" - alebo ináč, bez toho aby si mal zmysel života, niečo na kom alebo čom ti zaléží sa nepohneme. Či budeš jesť kokos, zeleninu alebo krkovičku to je teraz jedno. Ja žerem všetko a som na tom ovela lepšie ako si ty. Ako to? Makám 12hod denne, športujem, zabehnem 20km, plávem v ľadovej vode, chlastám a občas si dám cigáro a nemám žiadny problém. Občas sa zrovnám keď to tak cítim a dám 21 o vode a ide sa ďalej. Tvoj predpoklad je teda nesprávny. Rozdiel je v tom, že mám prečo žiť a mám rád život. Pozitivum vidim, že si tu a ešte to nevzdávaš.

2. Napiš si zoznam vecí, ľudí a ja neviem čo všetko, prečo má význam žiť svoj život (si tu, ešte si si to nehodil, ;) takže na to určite prídeš aj sám)

3. Zmena - zmeň miesto, ľudí, prácu, čokoľvek keď to tak cítiš. - prídeš na to sám a neboj sa to urobiť

4. Pohyb!!!! - život je pohyb, stále v pohybe, interakcia, veci, ľudia, zvieratá, myšlienky, pocity. Keď si v pohybe si horší ciel. :D

5. Otužovanie - prebere ťa to k životu, po ladovej sprche sa ti rozjasní mysel

6. a takmer som zabudol to zásadné a to je sexualna zdržalnivosť (nie abstinencia ;)), takže žiadne škrtenie užovky a pod. :D , strácas tak "iskru" a tá je potrebná na štartovanie ne? Cefe jak to je? ;)

teraz to menej podstatné

1) Čím nejlépe dále začít a pokračovat? A v jakém pořadí? - začni návratovou stravou, naparená zelenina, ovocie, čiže ovozelo. Pridaj ryzoto, zeleninové polievky (receptov je plný internet), obmedz sol, cukor, údené. Jedz pre potešenie nie pre naplnenie brucha. Viď téma vedomé jedenie je to tu na fore

2) Jakou surovinou bude nutné nahradit můj jídelníček? Co dlouhodobě bude mít smysl konzumovat? bod 1.

3) Bude správné zcela omezit konzumaci kokosových ořechů? Bude je třeba zcela vyloučit z denního užívání? Kludne si ho občas daj, ďalej bod 1.
4) Jakými druhy očist bych měl začít? V jakém pořadí? Jak velký vliv to bude mít na mé tělo? Pôst a žačať podla kalendáru najpr 1 den. Ale ne bez predchádzajúceho viď vyššie

5) Má smysl provádět očisty typu klystýr, šankhaprakšálana a půst, nebo existují efektivnější, účinnější a hlavně bezpečnější alternativy, které lze jednoznačně doporučit pro stav mého těla? Tu sa názory líšia. Na začiatku mi klystír pomohol, bola to úľava, teraz dávam iba prípravu pred pôstom tým, že odľahčím na cca týždeň stravu.

6) Jakým způsobem/stravou/surovinou/doplňkem se mi podaří upravit stolici, tak aby měla správný hnědý tvar a k vyprazdňování docházelo denně? Jednoducho, viď to všetko čo som napísal a všetko sa zrovná samo.

+Cef Hodnocení: +1
úte 06.12.2016, 12:45

"Definice šílenství je dělat stejnou věc znovu a znovu a očekávat jiné výsledky" .. (Albert Einstein)

Lidi, myslim, ze to je ztrata casu s timto klukem:).
Budto je to trol, a nebo tak tezky mezek, ze to nema smysl se pokouset nejak spravovat:).

Navic pise stejny odpovedi na vice for jako pres kopirak, nezdrzoval bych se uz zadnyma radama, co potrebuje stejne nechce slyset.
Chce slyset jak bastit kokos denne a byt kulturistou, pak Vam mozna da za pravdu, ted je myslim uplne mimo:).
http://www.zdravi-az.cz/forum/viewtopic ... 125#p81125

GreenApple souhlas :) .

+Arko, +GreenApple Hodnocení: +2
úte 06.12.2016, 13:49

pestrá strava dělená strava ájurvéda dosažený půst 21 dnů
Reputace: +82
Ak je pravda čo tu Mattarello píše, tak moc na výber nemá. Buď si dá poradiť a bude ok, alebo skolabuje a MUDr. do neho zavedú nasilu hadičky a tabletky, alebo už nevstane z postele a ako píše Panda, bude voňať kytičky z druhé strany. Taký je život, denne na svete zomrie vraj od hladu 11 tisíc detí, ktoré by o život určite stáli.
Tiež sa mi to moc nezdá, 180cm a 40kg to je už na ARO (JIS), ale budiž. Suma sumárum ;) V každom prípade, i keď je to mezek, troll a pod, keď si vezme aspon 10% z toho o čo sme sa tu snažili, stalo to za to. ;)

+ABCD, +ANTONÍN, +Cef Hodnocení: +3
stř 07.12.2016, 11:26

pestrá strava dosažený půst 21 dnů
Reputace: +66

1. Zacni jest pravidelne, vedome si zacni vychutnavat jedlo, nehladaj v nom nic co ti ublizi. Prosto si sadni k jedlu a tes sa zo skutocnosti ze mas co jest a mas co na vyber. Ak nemas celiakiou tak jedz normalne aj potraviny ktore obsahuju lepok. Samozrejme nie v koncentrovanych mnozstvach ako je seitan.
2. Ty sa zamyslaj nad tym co zacnes konecne jest a nie nad tym co vylucit. Tvoja vylucovacia metoda ta priviedla ku kokosu. Nechcem byt zly ale podla mna mas o koliecko menej ak vies ze tvoje zdravie = tragedia a v kazdom pripade v tom pokracujes. Dlhodobo ma zmysel konzumovat potraviny ktore ti zabezpecia prisun mikrozivin. Cize kvalitne potraviny, kvalitna zelenina, maso, tuky, vajcia. Idealne ak nebudes lipnut na ziadnom pomylenom stravovacom smere ako vitarianstvo alebo veganstvo. Vsetkeho s mierou. Kedze tvoje telo podla mna je absolutne znicene, tvoj hormonalny system je v troskach tak jedine co ma zmysel je zacat s "reverznou dietou" a na ten kokosovy orech sa vyjebat alebo si ho otrieskat o hlavu nech dostanes troska rozumu. Ak dnes tvoj kokosovy orech zabezpeci 500kcal energie na den tak prve dva tyzdne zvys prijem na 700kcal, dalsie dva tyzdne 900kcal a tak dalej. Az sa dostanes do bodu, kedy tvoje telo zacne pocitovat ulavu, zacnes mat energiu a budes sa zobudzat plny sily. Pri tvojej vyske a vahe co su vazne extremy by si mal prijat aspon 2500kcal. Bez srandy!!!
3. kokosovy orech ako som spominal si otrep o hlavu a potom ho vyhod ak to fyzicky vobec este dokazes.
4. Prva ocista je tvojej hlavy lebo v nej mas bordel ze to svet nevidel. Mozno mas logicke uvazovanie ale ziadne kriticke. Ved ty sa zenies do hrobu a stale hladat nejake ospravedlnenia jest kokos. Druha ocista bude sa zbavit kokosoveho orecha. Tretia zacat jest najskor urcite zeleninu na pare aby to nebolo prilis tazke. A postupne pridavat tuky, bielkoviny.
5. U tebe nema zmysel robit ziadne experimenty. Ty musis ist k lekarovi, idealne aby ti dal aj tekutu stavu a nieco vnutrozilne aby sa tvoje telo dalo rychlejsie dokopy.
6. Ty nemas z coho srat tak toto by som zatial neriesil. Ak zacnes jest ako normalny clovek a budes mat problem s vyprazdnovanim tak pouzi psyllium a pi dostatocne mnostvo vody.

Mier!

pát 09.12.2016, 09:33

Arko zas bych ho hned na kapačky nehnal když přežil na kokosech tak dlouho. :) Samozřejmě co se týče půstů, u takhle podvyživenýho člověka je jakákoliv delší doba bez jídla jistou cestou do hrobu a přichází v úvahu až po čase normálního stravování a návratu fyzičky. Protože člověk s podvýživou a bez fyzičky nemá ani zásoby energie ani nic nenatáhne z čaker.

Ale třeba se Mattarello opravdu jenom bojí všeobecný mobilizace a pojišťuje si tak modrou knížku aby nešel do války. :-D

+ABCD, +ANTONÍN, +Cef Hodnocení: +3
pát 09.12.2016, 11:16

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Ještě mě napadá k tý stolici něco co mám vyzkoušený, neboť jsem s tím měl před lety taky potíže.
1. Ovoce ráno a dopoledne. Ovoce čistí a musí jít do těla jako první. Pokud se tak nestane je nebezpečí, že může kvasit. Taky se tělo v noci čistilo, a ovoce tuhle práci dokončí
2. Po ovoci jsem zařazoval v odstupu mixovanou listovou zeleninu s nějakým ovocem. Třebas můj oblíbený banán v nejvyšší zralosti. Proč mixovanou? Mixovaná listová zelenina obsahuje hodně látek, které když se rozmixují jsou pro nás dobře vstřebatelné a jsou vhodné pro růst svalů.

Nějak postrádam zpětnou reakci.
Čteš to ještě, nebo si tu plácáme játra zbytečně.

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

pát 09.12.2016, 11:29

A ještě k vědomému jedení, které se tu doporučovalo.
To bych v tomhle stavu nedoporučoval. Proč?
Protože vědomé jedení chvíli trvá, než se do toho člověk dostaně. A tady je třeba dodávat živiny do těla okamžitě.

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

pát 09.12.2016, 12:47

(Mirek, admin)

Ale je tu úspěšně zvládáno nevědomé nejedení.

+ANTONÍN Hodnocení: +1
pát 09.12.2016, 13:43

Pandi, Pandi.
Ty tomu dáš vždy perlu na závěr. (:-)

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

pát 09.12.2016, 13:46
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]