Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 00:40

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 163 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Re: Lassie - půst od začátku

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
Sem se konečně dostal na forum a koukám jaký se nám tu rodí borci/borkyně. :ok:
Nevím, jak bych to dával s dětma za zadkem. 8-)
Velká, byť opožděná, gratulace. :flower:

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.

Hodnocení: 0
ned 09.10.2016, 21:05

Reputace: +29
Antoníne, Petře, díky za gratluaci :)

Tak nejdřív jdu s dobrou zprávou. Před pár dny mi přišly výsledky štítné žlázy a došlo k docela velkému zlepšení, i když pořád hodnota není úplně v normě. TSH, který jsem vždycky měla nejvíc rozhozený, jsem v květnu 2016 měla 12,29 a teď mám 5 (norma je 0,27-4,2). Ale jsem nadšená, protože v březnu jsem trochu zbrkle vysadila léky a jsem od té doby bez nich a občas jsem se fakt bála, jestli jsem se neunáhlila (žádnou změnu k horšímu jsem ale na sobě nepozorovala) a vypadá to na dobré cestě, hurá:)

No a pak se vám jdu přiznat, že nájezd na normální jídlo (a hlavně teda velikost porcí a jejich počet) se mi trochu vymknul z ruky :-[ Jako úplný prasárny, tam se zatím držím, ale jím docela velký porce a klidně 5 krát denně a už asi dvakrát jsem měla večerní úlet, kdy jsem se nedokázala udržet a pořád jsem něco chodila uzobávat. A je zajímavý to pozorovat - pere se ve mě zřejmě půstem nově probuzený tělo, který si žádá ovoce, zeleninu a takový zdravější jídla a pak psychika, která je zvyklá se opečovávat sladkostma atd. A když sním něco, co si žádá psychika, tak tělo mi to pak dá pěkně sežrat a křičí, že tohle né :mrgreen: Takhle jsem neodolala tomu švestkovýmu koláči a bylo mi po něm pěkně blbě :mrgreen:

A energie už trochu polevila a nebo jsem si na ten zvýšenej level už zvykla. Každopádně jsem zatím, fakt mnohem aktivnější, při odpočinku většinou něco dělám a nemám z toho útrpnej pocit (jako dřív, kdy jsem ze všeho nejradši jen tak odpočívala, četla a byla prostě bez pohybu), ale radost. A víc se mi daří fakt se do tý činnosti ponořit a neřešit nic okolo, a když se tohle podaří, tak si pak užívám vlastně cokoli. A zatím si držím každý ráno cvičení 5 tibeťanů a pak tak 15-20minut rychlá procházka s pokusy o běh venku. A strašně si to venku užívám, ten čerstvej vzduch - to je taky pro mě něco novýho, dřív bych šla po ránu ven leda za trest, teď jdu fakt s radostí......

Jo a jsem strašně hubená, to jsem tu ani moc nepsala, ale lidi, co mě teď viděli po delší době, tak se fakt zděsili :mrgreen: Váhu nemám, tak nevím, ale hubla jsem určitě i celou návratovku. Ale to se určitě zas pomalu spraví :)

+ANTONÍN, +Cef, +Petr Hodnocení: +3
sob 15.10.2016, 18:37

Reputace: +443
Lassie, super vysledky stitky, parada :ok: . Z mych zkusenosti se to casem trosku zase zhorsi, ale nijak zavratne. Dulezity je, ze uz vime, co funguje .

+Cef Hodnocení: +1
sob 15.10.2016, 21:26

Reputace: +1217
Holky super obe :ok: :) .

sob 15.10.2016, 21:47

Reputace: +992
Lassie a sportuješ? Po půstu je třeba obnovit nejen váhu ale hlavně svalovou hmotu.

+ANTONÍN Hodnocení: +1
ned 16.10.2016, 10:20

(ABCD-a)

Reputace: +830
Lassie píše:
A zatím si držím každý ráno cvičení 5 tibeťanů a pak tak 15-20minut rychlá procházka s pokusy o běh venku. A strašně si to venku užívám, ten čerstvej vzduch - to je taky pro mě něco novýho, dřív bych šla po ránu ven leda za trest, teď jdu fakt s radostí......

Jo a jsem strašně hubená, to jsem tu ani moc nepsala, ale lidi, co mě teď viděli po delší době, tak se fakt zděsili :mrgreen: Váhu nemám, tak nevím, ale hubla jsem určitě i celou návratovku. Ale to se určitě zas pomalu spraví :)

zdá se Peťo že je k pohybu nasměrováno ;-)

ano, ono zas nabereš ale otázka je co nabereš a Petr Tě směruje naprosto správně je potřeba nabrat svaly, tím následně rozhýbeš čakry a nebudeš pak hubnout tak rychle ;-)

ned 16.10.2016, 12:21

Nasměrováno jistě ano. :-)

ned 16.10.2016, 22:40

(ABCD-a)

Petr píše:
Nasměrováno jistě ano. :-)

vždy je otázka jak dlouho bude ta činnost vykonávána. ;-)
takže tak jako si člověk denně čistí zuby měl by se denně aktivně hýbat.

pon 17.10.2016, 09:38

Jde o to najet čakry a pak jde pohyb sám bez odporu. :) Minimum je nutnost (denně alespoň 10 minut), výkony je potom lépe trénovat v cyklech s pauzami, abychom nepřetrénovali.
Jak obezita tak podvýživa jsou ve sportu překážkou, první pro váhu, druhý pro nedostatek energie. Obojí lze u lidí běžně pozorovat a časem se z nic nedělání stane zvyk. S leností se nikdo nenarodil, malý dítě s odporem k pohybu neexistuje. ;-)

Teď pomalu učím děti na výletech šetřit síly. To se jeden pobaví, nejdřív nadšení a prohlášení "jsem silná, dojdu daleko" haha a po pár kilometrech "už nejsem silná, už mě síla opustila". :-D

+ABCD, +ANTONÍN Hodnocení: +2
pon 17.10.2016, 16:35

(ABCD-a)

Petr píše:
Teď pomalu učím děti na výletech šetřit síly. To se jeden pobaví, nejdřív nadšení a prohlášení "jsem silná, dojdu daleko" haha a po pár kilometrech "už nejsem silná, už mě síla opustila". :-D

Na tohle jsou fakt dobrý pánové. My dámy, by už jsme drobečka vzaly na ruku a táhly se s ním, dokud by nám ruka neodpadla :-D

pon 17.10.2016, 17:21

Petr píše:
.. "už nejsem silná, už mě síla opustila". :-D
To jim musis pekne presvedcive do oci rict : "Provazej Te sila, Luku Skywolkere" a budou zase fit :D))) ..

pon 17.10.2016, 18:47

Nést ani náhodou, nejvýš zpomalíme. Ať si zvykaj žádný rozmazlování.
Hehe Cefe hvězdný války neviděla ale dokáže to pojmenovat.

pon 17.10.2016, 21:22

Kdyz jsem jako fakan na houbach uz po lese nemohl dal (sileny kopce) tak me poponasely starsi sestrenice, sranda :) ..
Asi to slitovani maji holky vic v genech, malo naplat :).

úte 18.10.2016, 12:56

Petr píše:
Jde o to najet čakry a pak jde pohyb sám bez odporu. :)

Právě mám pocit, že se mi asi čakry trochu rozjely (jako já nic jako čakry v sobě necítím), protože mi pohyb najednou dělá radost a vůbec se do toho nemusím nutit. Ráno vstanu a jdu cvičit, protože se na to těším a pak se strašně těším na tu procházku ven (dneska jsem dokonce už tak 2,3 trasy pomalu běžela) a jde to samo. Před půstem bych tohle nikdy nebyla schopná dělat, něco se prostě změnilo, aniž bych se o to aktivně snažila......Teď jsem zvědavá, zda to vydrží :)

+ABCD, +Cef, +Sába Hodnocení: +3
čtv 20.10.2016, 09:21

(ABCD-a)

Lassie píše:
Petr píše:
Jde o to najet čakry a pak jde pohyb sám bez odporu. :)

Právě mám pocit, že se mi asi čakry trochu rozjely (jako já nic jako čakry v sobě necítím), protože mi pohyb najednou dělá radost a vůbec se do toho nemusím nutit. Ráno vstanu a jdu cvičit, protože se na to těším a pak se strašně těším na tu procházku ven (dneska jsem dokonce už tak 2,3 trasy pomalu běžela) a jde to samo. Před půstem bych tohle nikdy nebyla schopná dělat, něco se prostě změnilo, aniž bych se o to aktivně snažila......Teď jsem zvědavá, zda to vydrží :)

Tak teď je potřeba vydržet a pravidelně se tomu věnovat, není třeba žádný extrém jen pravidelnost.
Vydrží to tak dlouho dokud si člověk zas tělo neucpe žrádýlkem, s plným macíkem a střevama se blbě dělá jakákoliv činnost :-D
Výhoda je, že kdo už v tomhle stavu lehkosti jednou byl, rád se k němu vrací ;-) No po pravdě ono ho to tam tlačí, tělu i hlavě je prostě nepohodlno.

čtv 20.10.2016, 11:42

Prosím o radu. Mám nějakou virozu. Pravděpodobně je to důsledek mé nezřízenosti a toho, že ač se snažím snažit, tak prostě mě pak vždycky něco přemůže a dám si něco, co už předem vím, že mi neudělá dobře, ale prostě nějak to asi potřebuju znova vyzkoušet, že to tak je.......takže v pondělí večer jsem snědla pytlík brambůrků a ráno šílená bolest v krku.......už mi to párkrát pomohlo, tak jsem si včera dala půst a celej den mi bylo dost blbě, odpoledne a večer rýmá, bolest hlavy....trochu jsem doufala, že mi ráno bude dobře, jak už jsem to párkrát zažila, ale pořád mě bolí krk a sliznice - i když oproti včerejšku to lepší je.....A teď - mám dál pokračovat v půstu? Jedna část cejtí, že jo.....a druhá mi tam cpe myšlenky, že bez vitamínů se nevyléčím, půstem dál tělo oslabuju, přijdu si ubohá, že nemůžu skoro nic jíst, mám vztek na půst, že mi vlastně všechno zkomplikoval, že už si nemůžu dát jen tak na co mám chuť jako dřív....no nějak se s tím vším hodně peru... :( Díky za názor.

stř 02.11.2016, 09:56

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
Lassie píše:
...něco, co už předem vím, že mi neudělá dobře, ... a druhá mi tam cpe myšlenky, že bez vitamínů se nevyléčím, půstem dál tělo oslabuju, ...
To je to, sugesce předsudků je velmi silná zbraň. Všechno je to v hlavě. Organismus se chová tak, jak si myslíme že se má chovat. Můžeš sice "být silná" a překonat potíže svědomitým půstem (a stát se mnichem s odříkáním), ale psychické závislosti na požitcích se tím nezbavíš. Toho se dá zbavit jen tak, že si člověk prožije následky, vytrpí si ten neustálý boj vzestupů a úpadků následovaných utrpením, až jeho podvědomí postupně pochopí, že ty požitky nepřináší to co hledá a závislosti vymizí. Půsty Ti zvyšují citlivost, to co Ti dříve nevadilo tak Ti začne vadit, ale to je pozitivní projev. Jen jsi to dříve necítila, ale škodilo Ti to. Půst Tě oslabuje jen zpočátku, kdy mizí energie z jídla, tělo se pročišťuje a regeneruje, ale pak začíná nabíhat vnitřní energie a dochází ke zlepšení. Pokud to jde, tak určitě v půstu pokračuj.

stř 02.11.2016, 10:17
Profil Zobrazit autorovy stránky

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Tuhle blbou ,,náladu" znám.
Zcela souhlasím s Pandou.

Přečti si deník. Jsi skvělá :flower: , co už jsi toho dokázala. A protože ,,jsi na cestě" dostávají se Ti na ní stále větší a větší ,,balvany" . Je to proto, že ty malé ,,kamínky" už jsou k smíchu. Prostě Tě už neposunou dál. A tak dostáváš další a větší výzvy. Ale pozor. Jsou to jen tak velké výzvy, abys je zvládla.
A ty je prostě zvládneš. Je lhostejno, zda nyní, nebo někdy jindy. Prostě už na to máš.
A když už tohle víš, tak prostě pro Tebe není problém to klidně překonat okamžitě.
Vciťuj se do sebe. Udělej si pauzu a naslouchej sama sobě. Vždyť už jedna část Ti radila, že Ti to ,, neudělá dobře". A tato část Ti poradí co dál. Naslouchej jí a neuděláš chybu. :sun:

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

stř 02.11.2016, 11:22

Lassie píše:
15. den návratovky - Tak hurá, po bolení krku ani památky, je mi fajn a to jsem včera ráno měla pocit, že budu mít snad angínu. ...

Kdo z lidí v Tvém okolí může tohle napsat.
Spočítáš je na prstech jedné ruky, nebo snad dokonce dvou :-D :-D :clapping:

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

stř 02.11.2016, 11:25

Lassie zkrátka se tu životní energii budeš muset naučit hledat jinde než v jídle. Pravidelně se přejíst až si uženeš nemoc a opětovně vypůstovat taky není řešení, je to ode zdi ke zdi.

stř 02.11.2016, 12:09

Děkuju vám moc za podporu :)

Pando, přesně to jak to popisuješ, tak to odpovídá těm mým aktuálním bojům.......zlatý půst a návratovka, kdy jsem to měla jasně nalajnovaný.....teď se ve mě učí komunikovat různý moje části (a hlavně teď je v tý komunikaci novej půstem probuzenej hlas, kterej rozvířil to, jak jsem uvnitř komunikovala předtím a jakž takž měla nějakou rovnováhu a teď hledám rovnováhu novou s tím, co přišlo nově) a je to náročný, protože prostě nevím....ale pomáhá mi si uvědomit, že to je prostě cesta, že každou touhle zkušeností se učím, poznávám se a že bez toho to stejně nejde....

Antoníne, jo když mám v sobě důvěru poslouchat tomu hlasu, co mě podporuje v půstu atd., tak je mi fajn, ale vede mě to do života tak dolišného od toho, jak žije většina lidí, že je těžký si to ustát (zvlášť když mám malý děti a logicky když já jdu nějakou cestou, tak je beru s sebou, tak na mě doléhá taková až paralyzující zodpovědnost za ně)......

stř 02.11.2016, 12:13

(ABCD-a)

Lassie píše:
Prosím o radu. Mám nějakou virozu. Pravděpodobně je to důsledek mé nezřízenosti a toho, že ač se snažím snažit, tak prostě mě pak vždycky něco přemůže a dám si něco, co už předem vím, že mi neudělá dobře, ale prostě nějak to asi potřebuju znova vyzkoušet, že to tak je.......takže v pondělí večer jsem snědla pytlík brambůrků a ráno šílená bolest v krku.......už mi to párkrát pomohlo, tak jsem si včera dala půst a celej den mi bylo dost blbě, odpoledne a večer rýmá, bolest hlavy....trochu jsem doufala, že mi ráno bude dobře, jak už jsem to párkrát zažila, ale pořád mě bolí krk a sliznice - i když oproti včerejšku to lepší je.....A teď - mám dál pokračovat v půstu? Jedna část cejtí, že jo.....a druhá mi tam cpe myšlenky, že bez vitamínů se nevyléčím, půstem dál tělo oslabuju, přijdu si ubohá, že nemůžu skoro nic jíst, mám vztek na půst, že mi vlastně všechno zkomplikoval, že už si nemůžu dát jen tak na co mám chuť jako dřív....no nějak se s tím vším hodně peru... :( Díky za názor.

nemáš virózu ...spálila sis sliznici... ;-)

Citace:
.a druhá mi tam cpe myšlenky, že bez vitamínů se nevyléčím, půstem dál tělo oslabuju, přijdu si ubohá, že nemůžu skoro nic jíst, mám vztek na půst, že mi vlastně všechno zkomplikoval, že už si nemůžu dát jen tak na co mám chuť jako dřív....no nějak se s tím vším hodně peru...

půst je nejčistčí forma uzdravování...nicméně zasahuje především do duševních procesů a následně do procesů tělesných a s tím je třeba počítat... a není cesty zpět
důležité je nemrskat sama sebe za to že člověk udělá chybu pak se za to obviňuje a pak se zas obviňuje že se obviňoval... a tak dokola :-)
buď v klidu těch chyb člověk naseká nepočítaně než to sedne a řekne si ale vždyť to vlstně nepotřebuju..
například takové věci jako sežrání pytlíků brambůrek dělají emoce, stres ... takže se jukni do sebe co Tě k tomu vedlo co tomu předcházelo :-)

stř 02.11.2016, 12:17

No vlastně původně jsem do půstu šla s tím, že tak jak jím mi vyhovuje a nechci to měnit a teď jsem zaskočená, že tak jak jsem jedla dřív, to už nějak nejde a nejsem na tu změnu připravená, musím to nějak zpracovat.

A to, že ulítávám a jím "dobroty", já v tom mám hodně téma, že tenhle druh jídla mě nějak psychicky opečovává, mám v tom pocit, že si můžu dopřát a když si to nedopřeju, tak mám pocit, že jsem na sebe zlá a nefunguje to. Potřebuju si přepnout, že jsem na sebe hodná i když jím "nedobroty" (který mi ale taky chutnají, jen to není ta "dobrota" spojená s pocitem bezpečí a přijetí)......nějak jsem si nepředstavovala, že to bude takový boj, doufala jsem, že když zvládnu půst a návratovku, tak to půjde už samo, haha :mrgreen:

stř 02.11.2016, 12:19

Cejtím z vašich odpovědí velkou úlevu, že je to, co se mi děje je vlastně vcelku normální popůstový proces.......tak zas prostě trpělivost a trpělivost :-)

ABCD - jsem kromě bolení krku i taková rozlámaná atd., tak uvidím, zatím mám půst, vlastně ani nemám hlad, kdybych jedla tak spíš, ze strachu, abych si půstem neublížila...

stř 02.11.2016, 12:22

Nahlížej na to trochu jinak.
Jsi jako maják v moři.Ukazuješ lidem, že je jiná a lepší cesta. Občas se přes Tebe vlny přelévají, ale Tvoje světlo už je jednou rozsvícené. Je těžké ho udržovat v podmínkách rozbouřeného moře. Ale už víš jak na to.
A věř mi, že budeš postupem času více a více lidí inspirovat. Tak tomu prostě je.

Kdysi se ptali apoštolové Ježíže, jak poznají proroka v budoucnosti . A on jim odpověděl, že jej poznají po ovoci.
A Tvoje ovoce je dobré. Jen o něj musíš nadále pečovat.

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

stř 02.11.2016, 12:26

(ABCD-a)

Lassie píše:
Cejtím z vašich odpovědí velkou úlevu, že je to, co se mi děje je vlastně vcelku normální popůstový proces.......tak zas prostě trpělivost a trpělivost :-)

ABCD - jsem kromě bolení krku i taková rozlámaná atd., tak uvidím, zatím mám půst, vlastně ani nemám hlad, kdybych jedla tak spíš, ze strachu, abych si půstem neublížila...

jojo v pořádku to je ta sůl ;-)

stř 02.11.2016, 13:21

ABCD píše:
Lassie píše:

to je fakt taková svině, jo? :mrgreen: no je pravda, že ty brambůrky byly po půstu první takovýhle fakt echt slaný......už jsem předtím občas přehnala sladký a z toho mě zas bolela hlava....

stř 02.11.2016, 13:35

(ABCD-a)

Lassie píše:
ABCD píše:
Lassie píše:

to je fakt taková svině, jo? :mrgreen: no je pravda, že ty brambůrky byly po půstu první takovýhle fakt echt slaný......už jsem předtím občas přehnala sladký a z toho mě zas bolela hlava....

jojo je to svině z jeskyně ;-)
způsobí zanesení lymfatického systému...k tomu patří i ty bolesti ...jiným se to projeví třeba ještě otokem :sun:

Naposledy upravil ABCD dne stř 02.11.2016, 14:05, celkově upraveno 1

stř 02.11.2016, 13:50

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
Lassie píše:
...ale vede mě to do života tak dolišného od toho, jak žije většina lidí, že je těžký si to ustát...
S jinými lidmi se nesrovnávej. Ber to jako velký dar a výhodu, že můžeš být odlišná od jiných lidí kolem a že Ti byla životem poskytnuta tato cesta nahoru. Lidé se Tě budou snažit srazit zpět do průměru, protože se bojí toho, co neznají. A nepomůže jim vysvětlování, člověk k tomu musí dospět vlastním poznáním, proto to nepochopí (když k tomu nebudou chtít dospět sami).

+ABCD, +ANTONÍN, +Cef Hodnocení: +3
stř 02.11.2016, 13:53
Profil Zobrazit autorovy stránky

Lassie píše:
.. ze strachu, abych si půstem neublížila...

Neznam zatim nikoho komu by pust (dar Stvoritele) ublizil, vlastni lidska blbost (vylepsovni dokonaleho) ano, poctivy pust ne :-) .

+ABCD, +ANTONÍN Hodnocení: +2
stř 02.11.2016, 13:58
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 163 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]