Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 01:38

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 163 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva

(ABCD-a)
 Odkaz na příspěvek Re: Lassie - půst od začátku

Reputace: +830
Lassie jdi už jen krátké půsty max 7 cvič čakry a hlavně aktivní pohyb..je potřeba rozhýbat čakry prot si unavená
nevím jak máš staré děti ale viděla jsem ted v lese paní ona běžela za před ní se řítili dva kluci max 7 a 4 roky na kole.. takže se to dá i spojit. ;-)
nicméně ty víš jistě sama nejlíp jak se to dá skloubit

Hodnocení: 0
pát 23.09.2016, 13:28

Reputace: +29
Jo, zrovna jsem chtěla napsat, že to asi bude tím, že se moc, kromě běžného pohybu s dětma, nehýbám. Sice jsem se přes prázdniny trochu snažila, ale zas tak moc to nebylo. No, v nejbližší době se do delšího půstu určitě nechystám, budu si držet 1 a zkusím se rozpohybovat. Asi jsem si to musela zažít, abych tomu uvěřila :-)

Teď mi jde o to, dotáhnout do konce návratovku. Dneska krapet lepší, když tu je muž + jsem musela se synem k zubaři, ale celkově jsem vysílená. Kolem oběda jsem snědla napařená rajčátka. Příští jídlo ovoce a pak už nenapařenou zeleninu zkusím. U mě je to hodně i o psychice, nejhorší je, když se začnu bát, mám pocit, že to nejde zvládnout, tak to pak sil mám ještě o polovinu míň. Teď se mi podařilo naladit trochu pozitivněji, tak snad to vydrží.

Jinak moc díky za podporu, teď jí fakt potřebuju. Zlatej půst, to byla pohodička :)

pát 23.09.2016, 15:09

(ABCD-a)

pohyb je třeba dělat venku...čerstvý vzduch v posilkách není ;-)
tam je naprosto vybito a ještě smradlavo :-|

se drž ;-)
p.s.nejhorší smrt je z vyděšení ;-)

pát 23.09.2016, 17:43

Reputace: +1217
Lassie píše:
U mě je to hodně i o psychice, nejhorší je, když se začnu bát, mám pocit, že to nejde zvládnout, tak to pak sil mám ještě o polovinu míň.
Tak to je dost dobry zaklad s tim neco delat, pokud si toto uvedomujes, nekdo treba ne a svadi to na vsecky mozne okolnosti, jen ne na svoji nevybalancovanou psychiku a spol. :-).

Jeste k tomu cviceni a pohybu - staci UPLNE komicky malo, ale(!) pravidelne denne, dokaze to primo divy:).
Casem zjistis, ze to "malo" se natahuje uplne dobrovolne a samo, vlastni dvojita zkusenost s odstupem nekolika roku :) .

Naposledy upravil Cef dne sob 24.09.2016, 11:17, celkově upraveno 1

pát 23.09.2016, 22:00

4. den návratovky Tak včera odpoledne jsem měla volno, trochu jsem si zacvičila jógu a šla se na půl hoďky projít a energie trochu nastoupala. Teď ráno energie o dost lepší než ty předchozí dny. Ale zas asi hodinu bolest v krku a nejspíš zvýšená teplota, jako když na mě něco leze. Teď už zase dobrý, zacvičila jsem si a cítím se celkem ok. Mám tendenci o tom dumat, co to je a co se z toho vyvine ( za zády mám už trochu nervózního muže, kterej se bojí, že padnu a on nebude moct do práce, kde mu něco hoří), ale není to k ničemu, tak se snažím přepnout do důvěry, že tělo ví, co dělá a stejně si udělá, co chce i bez mýho rozumování.

A co se týče chutí, tak to je zatím tentokrát úplně v pohodě, mám je úplně minimálně, a u 7 jsem měla hned po ránu vždycky hlad a teď většinou dostanu hlad až po poledni a to ještě docela dlouho vyčkávám, jestli je to fakt hlad....

Cefe - tak to já jsem ve fázi, kdy mám fakt osahané, že psychika a myšlenky, kterým věřím, můžou v podstatě za všechno a jsou to takový filtry v mý hlavě, který zkreslujou realitu (a když se mi vzácně podaří od něčeho osvobodit, to je taková lehkost, že pak všechno jde mnohem líp)......ale často s tím stejně nedokážu v danou chvíli pohnout, i tohle chce svůj čas, nemůžu předběhnout svůj vývoj :)

ABCD
- já jsem začla přes prázdniny cvičit doma podle videí, do posilovny by mě nikdo nedostal :) ale nějakej ten běh s klukama, to by asi šlo vymyslet, oni běham jak tryskáči pořád....

sob 24.09.2016, 10:42

Lassie píše:
.. tak se snažím přepnout do důvěry, že tělo ví, co dělá a stejně si udělá, co chce i bez mýho rozumování.
Prepinej .. a dobre delas:).
Telo si stejne dycha, tluce srdcem, vyrabi hormony a spoustu podobnych akci i bez naseho mudrovani a to i kdyz spime, vid ? :-))

Lassie píše:
......ale často s tím stejně nedokážu v danou chvíli pohnout, i tohle chce svůj čas, nemůžu předběhnout svůj vývoj :)
To nemuzes, ale uz samotne vedomi, ze po "dole" prijde vzdycky jen "nahore" (jina varianta ani v dualnim Svete neexistuje) uz pomaha tyhle obdobi pochybnosti preckat o moc lip :-) .

sob 24.09.2016, 11:31

5. den návratovky - s energií jsem na tom nic moc, ale lepší než první dny návratu
jídlo: kolem oběda - kus hruška a banánu (chuťový luxus:) ), vpodvečer - rajčátka
večra večer mě několik hodin divně pobolívalo (ani to není bolest, spíš tu oblast tak nějak cejtím) v krku, zas mám pocit, že v oblasti štítné žlázy, ráno v pohodě

a už začínám mít chutě, jsem to zakřikla :)

A ještě jsem nebyla na velký, tak si asi dneska večer udělám klystýr, už z toho nemám dobrej pocit.

ned 25.09.2016, 18:55

Chute jsou spatne, pockat na hlad ! :)

Pokud neni pocit plnosti (nebo zacpy) tak neni duvod do toho nejak stourat:) .
Tekutiny se vstrebavaji a taky chvilku trva, nez se streva po hrstech jidla zase zaplni :-) .

ned 25.09.2016, 19:28

Díky moc za info, tak já ještě počkám. Vždycky ráno mám pocit, že už se k něčemu schyluje a pak nic :-)

ned 25.09.2016, 19:48

Pokud nehrozi zacpa tak do procesu zbytecne nezasahovat, jen pri pripadnych potizich:).
Ono jak sis uz urcite vsimla pust ma jakousi setrvacnost, spousty lidi jsou zklamany, ze jim nenabehne sila hned jak neco sni:) .
Neni tomu tak ve vetsine pripadu, je treba byt trpelivy(a) :-) .

pon 26.09.2016, 15:03

6. den návratovky - eneregeticky o dost lepší, podobně jako při půstu, takže jsem vcelku v pohodě zvládla být s dětma celý den venku, večer jsem teda padla, ale funguju a to je pro mě hlavní
jídlo: po obědě-rajčátka, k večeru - kus hrušky a banánu
Stolice stále nic, ale ani problémy, budu teda trpělivá.

Večer a ráno zase nějaké drobné bolení v krku, to zmizelo, ale zas mám pocit zvýšené teploty. Tak uvidíme, co z toho.

+ABCD Hodnocení: +1
úte 27.09.2016, 09:00

7. den návratovky - energie dopoledne dobrý, odpoledne po ceodenním výletě s dětma už jsem byla ráda, že jsem se dostala domů
jído: kolem oběda-rajčátka, vpodvečer-hruška
8. den návratovky - energie dopo celkem dobrý, sbalila jsem rodinu na chalupu, odpoledne na chalupě jsem odpadla - myslím, že kdybych si činnosti mohla víc řídit podle sebe bylo by to mnohem vyrovnanější
jídlo: kolem oběda - rajčátka, vpodvečer-hroznové víno, kus hrušky
Stolice pořád nic, nad ránem to vypadalo nadějně, ale nic z toho, tak jsem si nakonec udělala takovej miniklystýr, ve strachu, že na chalupě to nepůjde, a stejně se skoro nic nehlo. Tak uvidím, co dál.
9. den návratovky - energie stále nic moc, ale můžu víc odpočívat, tak dobrý, už mi trochu dochází trpělivost, těším se na svou normální sílu
jídlo: kolem 10h - rajčátka, 14h- švestka a kus banánu, začínám mít větší hlad a ty chutě, uááá, ale držím se

Na chalupě jsem s s rodiči, což jsem se bála, jak jim řeknu, že tak divně jím, ale kupodivu v pohodě, řekla jsem, že mám pár dní očistu na ovoci a zelenině a nikdo mě moc nesleduje. Ale mají tady tolik dobrot, že je to trochu utrpení :)

čtv 29.09.2016, 14:48

10. den návratovky - energie dopoledne zvládám, odpo můžu odpočívat, ale nic moc
jído: kolem oběda- hruška, kus banánu
11. den návratovky - s energií pořád stejně - nic moc
jídlo: ráno- napařená rajčátka a paprika, odpoledne-hroznové víno, hruška, švestka
12. den návratovky - s energií pořád stejně - nic moc - ale zvládla jsem balení a odjezd z chalupy a teď můžu odpočívat
jídlo: ráno- napařená rajčátka a paprika, odpoledne-hruška, švestka

Stolice pořád nic.

Už mě strašně štve ten nedostatek energie, přemýšlím, zda vydržet strikně na ovozelu i ty 2 poslední dny a nebo tam propašovat už třeba neslanou rýži.....co myslíte? :)

+Cef Hodnocení: +1
ned 02.10.2016, 16:01

Vyderzaj Pionier :) .. to by Te pak ty dva dny s odstupem casu stvaly:).

ned 02.10.2016, 18:06

No, čekala jsem to :) Tak zkusím vydržet, 2 dny to už přežiju. Už v hlavě vymýšlím recepty na středu......zatím ovesná kaše s rozmačkaným banánem a neslaná rýže s pórkem :) Ale chutě mám na spoustu věcí - momentálně mám v hlavě švestkovej koláč a nemůžu se té představy a chutě zbavit :remorse:

ned 02.10.2016, 21:59

(ABCD-a)

nemáš rozjetý čakry:-)proto si unavená
tak to dopln zvýšeným příjmem ovozelu čili ovolzel zůstává a ale přidej si množství

Ale jinak si jednička :ok: :sun: málokdo to zvládá se udržet a po týdnu už futruje jen se hory zelenaj:-)

pon 03.10.2016, 11:23

Lassie píše:
.. momentálně mám v hlavě švestkovej koláč a nemůžu se té představy a chutě zbavit :remorse:
Jednoduchy, proste z tech svestek telo neco potrebuje a takhle si o to rika (svestky maji tusim měď, zinek, B-cka a takovy ty veci) :) .
To je normalka, cize pokud nespadnes do lukulskych hodu u svestek tak je vsecko ok, loni mi nechutnaly rajske a letos bych se po nich skoro umlatil:).
Hlavne jeste davej pozor se soli, velice opatrne a postupne:).

Co se chuti tyce mam vzdycky v patek vecer o jednicce vybicovane chute jako blazen, zena mi nadava at aspon drzim hubu, kdyz uz jede ty jednicky se mnou :) ..
Hlavou mi leti co vsecko si dam po pustu, ale do rana me to prejde a je po chutich, to je taky normalka:).

+ABCD Hodnocení: +1
pon 03.10.2016, 14:19

Díky za podporu a rady!

13. den návratovky - tak energie lepší, zvládla jsem děti celý den sama, asi i psychika zafungovala, jak už věřím, že to dotáhnu, tak jsem se cítila líp
jídlo: trochu jsem si zvětšila porce, ale ne o moc, což myslím fakt pomohlo
ráno:rajčátka, napařený pórek, kolem oběda: banán, víno, kolem večeře: rajčátka a napařený pórek

ABCD - ty čakry si musím nějak nastudovat, na jaře jsem četla Kundaliny a čakry, co se tu doporučují, ale nic moc mi to neřeklo, tak budu asi muset znova.....ten pohyb je mi jasnej, ale asi tam bude i něco jinýho?

Cefe - chutě mám teď fakt strašný, včera jsem nějak nemohla spát a pořád jsem v duchu vařila všechno možný :) vím, že i po návratu musím pomalu, zkusím se řítit podle chutí - ale třeba ten švestkovej koláč (ne samotný švestky) je na začáteke asi moc riskantní - já si hlavně představuju tu kombinaci upečený švestky a kolem drobenka se skořicí, mňam :)

pon 03.10.2016, 22:03

(ABCD-a)

Lassie píše:
ABCD - ty čakry si musím nějak nastudovat, na jaře jsem četla Kundaliny a čakry, co se tu doporučují, ale nic moc mi to neřeklo, tak budu asi muset znova.....ten pohyb je mi jasnej, ale asi tam bude i něco jinýho?

ono to není úplně až tak o nastudování ale o praxi)))aktivní pohyb jako třeba běh Ti hodně pomůže
tušíš správně je v tom ještě něco jiného))
je to také o stáří duše))

pon 03.10.2016, 22:38

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
Než nastudovat, může být lepší spíš pozorovat čakry a energie u sebe, to může říct víc k pochopení. Není to až zas taková věda jak by se mohlo zdát.

Prána (životní energie, čchi) je to, co s námi hýbe, co dává hmotě život. Naše tělo je motor, strava (fyzická energie) je palivo a prána je spouštěč, který tělo nutí palivo spalovat. Bez prány bychom byli hromádka ležících buněk. Lidé s nadbytkem prány (a děti) se hodně hýbou a jsou hodně akční. Staří lidé bývají obvykle línější a spousta věcí se jim už nechce, protože jim životní energie ubývá (a vyhledávají slunce a léto, které je nabíjí). Ve skutečnosti lenost není vlastnost, znamená to jen nedostatek životní energie.

V místě páteře cítíme osu našeho těla, páteří tělo rozhýbáváme. Orgány před páteří cítíme jako "vpředu", ne "uprostřed". Pránu cítíme v těle jako potřebu aktivity. Prána proudí páteří - můžeme to cítit např. když máme strach nebo cítíme něco silně emotivního, tak cítíme mrazení v zádech, což je silné proudění prány páteří.

Čakry nejsou nějaké orgány, jsou to místa, kam pránu soustředíme.

První čakra (kořenová) je místo na dolním konci páteře, od kyčlí dolů. To je naše základní fyzické přežití. Např. když utíkáme před nebezpečím, tak do těch míst soustředíme energii - to je pocit utíkat. Soustředíme tam energii na základní pohyb, chození, činnosti pro naše přemisťování. Nebo když si sedneme, to je náš základ. Když máme strach, např. když pohlédneme z velké výšky dolů, tak tam cítíme velké soustředění energie jako svírání (říká se "sevřely se mu půlky strachem").

Druhá čakra (sakrální) je místo u našich sexuálních orgánů a znamená rozmnožování. U této čakry lze nejlépe pozorovat vliv energií. Nadbytek energie v těchto místech znamená touhu po sexu (až druhotným projevem je produkce hormonů) a touhu po sexuálních dotecích. Během fáze mazlení s partnerem dochází k přenosům energií (mohou být až pocity blesků při doteku, které přecházejí do mrazení v zádech), prána se hromadí v druhé čakře a projevuje se rostoucí touhou po styku. Během styku proudí prána od muže k ženě - muž má pocit, že těmi pohyby vybíjí svou nadbytečnou energii v druhé čakře a nabíjí ji do ženy, žena má zas pocit (a touhu) poddání se a přijímání energie. Závěrem je vytrysknutí pránické energie z muže do ženy (mechanické projevy jsou až druhotným následkem proudění energie), což se projeví nárůstem energie u ženy po styku (v ženě pránická energie slouží k tvorbě života), zatímco u muže už není energie potřeba, muž odpadává bez energie.

Třetí čakra (solar-plexus) je naše centrum síly, horní okraj břicha. Je to místo kde čerpáme energii ze stravy (střeva) a je to jakýsi náš střed zajišťující naše spolužití s ostatními bytostmi, naše pohodlí a dobrý život ("mít plné břicho"). Lidé zkříží ruce na hrudi když se cítí ohroženi okolím, čímž izolují svou třetí čakru a chrání ji proti negativním energiím.

Čtvrtá čakra (srdeční) je ve výšce srdce a je tam naše touha po lásce a citech (rozbušení srdce láskou) a celkově všechny "srdeční záležitosti". V těchto místech v páteři cítíme nejintenzivněji proudění energie při velké zamilovanosti (mrazení v zádech ve výši srdce když jen pomyslíme na objekt zamilovanosti).

Pátá čakra (krční) je pod ohryzkem a je to naše vyjadřování a komunikace s okolím. U všech čaker platí, že máme-li s nějakou oblastí potíže, hromadí se v příslušném místě negativní energie (=naše odmítání a zloba) a orgány v tom místě mohou onemocnět. Např. když má někdo problém s komunikací (neumí vyjádřit své city, skrývá je, nebo má problém chápat ostatní lidi), dochází k disharmonii v páté čakře a může se to projevit např. na nemocích hlasivek.

Šestá čakra (čelní, "třetí oko") je náš intelekt, rozum, paměť, intuice. Nachází se nad kořenem nosu. Když přemýšlíme, soustředíme sem svou energii.

Sedmá čakra (korunní) se týká duchovních záležitostí a je nahoře nad temenem hlavy. Když se obracíme k Bohu nebo když meditujeme, soustředíme svou energii do tohoto místa, jakoby kousek nad sebe. Při modlení se k Bohu se ruce sepnou k modlitbě (prsty směrem nahoru) a energie z rukou proudí do sedmé čakry, což výrazně umocní naše duchovní spojení.

Pokud je nějaká čakra uzavřená znamená to jen, že se příslušnou oblastí moc nezabýváme, např. že nás nezajímá. Neznamená to, že bychom mohli např. nějakým fyzickým cvičením otevřít sedmou čakru a začít prožívat duchovní zážitky. Otevírání probíhá vždy přes mysl (včetně otevírání vyšších čaker např. drogami). Ale můžeme mít blokace drah energií, které mohou bránit proudění energií do některých čaker a např. to znemožňuje otevírat se duchovním věcem. Blokace jsou na psychické úrovni (naše zaměření a předsudky) a druhotně se projeví fyzickou blokací. Pročišťovat energetické dráhy na psychické i fyzické úrovni je možné např. půstem, kdy se člověk otevírá novým oblastem (nový pohled na svět).

úte 04.10.2016, 10:13
Profil Zobrazit autorovy stránky

Ach jo, tak komplikace. Od rána mě bolí v krku, sice se to trochu zmírnilo, ale celkově cítím takovou nastupující nemoc - pálí mě sliznice, trochu bolí hlava. Co s tím? Poslouchám tělo a to teď nic jíst nechce, tak vyčkávám. Ale nesu to těžce, už jsem se fakt těšila, jak začnu zítra jíst a teď tohle :(

úte 04.10.2016, 11:44

Tak dneska nakonec půst, vůbec jsem neměla hlad. Během dne mi bylo vcelku blbě, ale postupně se to zlepšovalo, uvidím, co ráno.

úte 04.10.2016, 22:53

14. den návratovky - to byl ten včerejší půst s bolením v krku
15. den návratovky - Tak hurá, po bolení krku ani památky, je mi fajn a to jsem včera ráno měla pocit, že budu mít snad angínu. Takže dneska si dám návratovku s napařenými rajčátky a zítra už bych ráda zkusila přidávat další.
A včera jsem taky konečně na záchodě hezky vyprázdnila :)

+ABCD, +ANTONÍN, +Cef Hodnocení: +3
stř 05.10.2016, 07:55

No vida, tak vsecko pozitivni, i bobecek nakonec byl :D) .. (sry, jsem cca tyden uplne cerstvym dedkem, tak z toho uz doma trochu blbnem :) ) ..
A jinak mas uz po 14-ce kopu perfektnich uzitecnych zkusenosti, velka graulace :-) .

+Panda Hodnocení: +1
stř 05.10.2016, 10:53

Reputace: +443
Lassie, jses neskutecne disciplinovana, klobouk dolu, te fakt zeru :-D

stř 05.10.2016, 21:52

Tak to mám snad fakt za sebou, uááá, to je neskutečný :) Nemůžu uvěřit, že to je fakt možný :)

Cefe - dík za gratulaci a gratuluju k vnukovi :-)

Sábo, myslím, že k disciplíně mi dost pomohlo vědomí, že když už jsem nás do toho s dětma a mužem jako oporou zatáhla, tak si nemůžu dovolit jen tak to vzdát. Ale když jsem v úterý měla to šílený bolení v krku, měla jsem tu chuť mlátit hlavou do zdi a všechno jsem viděla černě. Ale paradoxně mi pak ten den půstu prospěl asi i psychicky, nějak mě to zklidnilo a hlavně to, že bolest zmizela, mě fakt potěšilo..... Včerejší návratovku jsem teda už trochu odflákla, sice ráno napařená rajčátka, ale pak jsem si dala ještě 3 porce na střídačku ovo-zelu a musela jsem se fakt držet, abych toho nespořádala moc. A ještě jsem si podráždila sliznici málo napařeným pórkem :remorse: Ale mám to za sebou, hurá :mrgreen:

A od včera odpoledne se mi děje zvláštní věc - takový jako nájezd energie, se kterým si zatím moc neumím poradit - neklid v těle i v hlavě, mám pocit, že si tělo říká o intenzivní pohyb, na který nejsem zvyklá a v hlavě mám na pevno zakódované, že si nejlíp odpočinu sezením a čtením a tělo teď hlásí něco jinýho a je to strašnej zmatek to rozklíčovat

A díky všen za info k čakrám, jak jsem řešila bolest v krku, tak jsem neměla sílu na nic jinýho. Teoreticky to chápu, ale prakticky si to k sobě moc neumím vztáhnout. A stáří duše už jde úplně mimo mě, a stejně je to věc, co nejde ovlivnit, tak ani nemám teď potřebu se tím zabvývat. Ale třeba přijde čas, kdy mě to zajímat bude, nechám se překvapit. Takže se budu držet toho cvičení a přidáním pohybu na čerstvém vzduchu a uvidím, co přijde. No, jestli mi ta energie, co přišla vydrží, tak mě to stejně samo donutí :)

A ještě jednou děkuju všem za podporu! Teď mám v plánu ty první dny jet nemastno neslano nesladko a pak začnu opatrně přidávat. Na žádnou specifickou dietu se nechystám. A příští týden si půjdu oetstovat tu štítnou žlázu, tak jsem zvědavá.

+ANTONÍN, +Cef Hodnocení: +2
čtv 06.10.2016, 09:13

(ABCD-a)

Lassie píše:
Tak to mám snad fakt za sebou, uááá, to je neskutečný :) Nemůžu uvěřit, že to je fakt možný :)

A od včera odpoledne se mi děje zvláštní věc - takový jako nájezd energie, se kterým si zatím moc neumím poradit - neklid v těle i v hlavě, mám pocit, že si tělo říká o intenzivní pohyb, na který nejsem zvyklá a v hlavě mám na pevno zakódované, že si nejlíp odpočinu sezením a čtením a tělo teď hlásí něco jinýho a je to strašnej zmatek to rozklíčovat

Tak vidíš dala si to a to jako jedna z mála :ok:

co se nájezdu energie týče, je to v naprostém pořádku, on člověk pak nemůže vydržet sedět a furt někde něco šůruje nebo musí ven, prostě ho to nutí k pohybu... což je v pořádku energie musí proudit je to pro ni přirozené.

čtv 06.10.2016, 10:42

Prave si vcera a dneska rozproudivam cakry navazenim drevo-briket na zimu na topeni, hehe (aspon se snazim s tim hazet na vozejk vedome) :D))) ..
Ale vazne, to puzeni uklizet a "harmonizovat" veci vne sebe krom uvnitr) ma skoro kazdy pustar co vim:) .
To je taky dar (bonus navic k pustu), clovek si jasne urci priority v danem okamziku, to taky neni k zahozeni:) .

čtv 06.10.2016, 13:23

(ABCD-a)

Cef píše:
Prave si vcera a dneska rozproudivam cakry navazenim drevo-briket na zimu na topeni, hehe (aspon se snazim s tim hazet na vozejk vedome) :D))) ..
Ale vazne, to puzeni uklizet a "harmonizovat" veci vne sebe krom uvnitr) ma skoro kazdy pustar co vim:) .
To je taky dar (bonus navic k pustu), clovek si jasne urci priority v danem okamziku, to taky neni k zahozeni:) .

pro ty kteří netuší co znamená výraz vědomě házet dřevo na vozejk ... znamená být u té činnosti čili vědět že házím a nemyslet u toho např. na to co uvaří k večeři ;-)
a postupně To přenášet do všech činností :-)
to uklízení vně je následek uklidu uvnitř půstem ;-)
u někoho k tomu dojde už v průběhu půstu někdo až po ;-)

čtv 06.10.2016, 14:06

Reputace: +992
Gratulace lassie.
Citace:
Sábo, myslím, že k disciplíně mi dost pomohlo vědomí, že když už jsem nás do toho s dětma a mužem jako oporou zatáhla, tak si nemůžu dovolit jen tak to vzdát. Ale když jsem v úterý měla to šílený bolení v krku, měla jsem tu chuť mlátit hlavou do zdi a všechno jsem viděla černě. Ale paradoxně mi pak ten den půstu prospěl asi i psychicky, nějak mě to zklidnilo a hlavně to, že bolest zmizela, mě fakt potěšilo..... Včerejší návratovku jsem teda už trochu odflákla, sice ráno napařená rajčátka, ale pak jsem si dala ještě 3 porce na střídačku ovo-zelu a musela jsem se fakt držet, abych toho nespořádala moc. A ještě jsem si podráždila sliznici málo napařeným pórkem :remorse: Ale mám to za sebou, hurá :mrgreen:
Sábinko a další, tuhle zkušenost si vytesejte i když není vaše. ;-) Právě když nemoc propukne naplno, od vyléčení chybí už jenom den dva. Kdo se nechá vyděsit a cukne zpět k jídlu, neuspěl a nemoc se vleče dál.
Je to přesně jak píše Lassie, prošel jsem si tím samým.

+ABCD, +Cef, +Sába Hodnocení: +3
čtv 06.10.2016, 15:15
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 163 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]