Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 01:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 163 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Lassie

Reputace: +29
Zcela nečekaně mi do života vstoupil půst. Po několika měsících, kdy jsem si konečně dovolila přijmout, že můžu bez výčitek jíst sladký apod. a fakt jsem si to začala užívat, tak ke mě přišla chuť vyzkoušet nějakou jarní očistu. Bylo mi celkem jedno, co to bude, takže jsem několik dní jedla jen suchou rýži a dělala si klystýr a k mému obřímu překvapení jsem během očisty zažívala takový velký stavy klidu a přijetí sebe sama, které jsem teda znala už z dřívějška, ale nikdy to u mě nesouviselo s jídlem, spíš s intenzivní prací s psychikou (tělu jsem se v podstatě celý svůj život moc nevěnovala). No a tak jsem začala hledat a našla pust.cz a od začátku března držím 1 denní půsty, na přelomu března/dubna jsem držela 3 denní a od téhle středy 27.4. chci zkusit 7 denní a předpokládám, že se mi možná bude hodit podpora někoho zkušeného odsud....

Motivace
- hlavně velká zvědavost a touha mít ve svém životě, co nejvíc přijetí a klidu....ale zároveň mě láká i ta zdravotní stránka věci, je mi 33, mám nedostatečnou fci štítné žlázy, na což beru poslední rok léky (teď jsem je teda už vysadila, protože jsem nikdy nepociťovala žádný potíže, poruchu mi zjistili v těhotenství a pak jsem to poslušně jedla) a pak jsem každou chvíli nastydlá, nemám ráda doktory a představa, že se jim dokážu díky půstu vyhnout mě láká - proto bych ráda došla k 21, nikam výš zatím nemířím

Moje silné a slabé stránky - mojí výhodou je celkem silná vůle, nevýhodou je, že vůbec nesportuju a řízený pohyb jsem nikdy moc neměla ráda, celý život jsem byla hubená a celkem dost pohyblivá, ale tak nějak sama od sebe (třeba chození na výlety, občas jóga, nošení dětí v šátku), tak uvidím, co mi v tomhle půsty přinesou....jsem na rodičovské se dvěma syny (4,5 a 1,5 roku), takže i během půstu musím připravovat jídlo, v noci nespím v kuse (i když už nekojím)..

+Cef Hodnocení: +1
ned 24.04.2016, 16:28
 Odkaz na příspěvek Re: Lassie - půst od začátku

Reputace: +1217
Ten odstavec MOTIVACE se mi zamlouva a budu Ti drzet palce, vitej, tady Ti urcite vzdy nekdo poradi :-).

Hodnocení: 0
ned 24.04.2016, 16:35

Co mi zatím 2 měsíce půstu přinesly:

- začala mi být příjemná lehkost po jídle - dřív mě to vadilo a chyběla mi taková ta plnost u mě nějak spojená s pocitem bezpečí, teď si dokážu užít oba stavy, každý má něco
- je docela příjemný mít řád, který mi dává půst každou středu a je mi příjemný pocit, že jsem na cestě k dalším objevům, teď jsem měla dlouhý období, kdy jsem nevěděla moc co se sebou a teď mám pocit, že vidím směr
- je moc příjemný vědět, že se bez jídla dá vydržet, před rokem jsem měla zánět průdušek a celkovou velkou krizi, jejíž součástí bylo, že jsem téměř nemohla jíst a strašně mě to vědomí stresovalo, nutila jsem se do jídla...teď když na mě něco leze, tak poslouchám signál těla a jím míň a třeba jen ovoce a je to super, ale hlavně mě opustil ten tlak, že tělo je v nemoci potřeba nacpat živinama i proti jeho vůli
-je zajímavý sledovat myšlenky, co mě podkopávají rozhodutí vytrvat - v tom je skvělý ten pozvolný rozjezd, že mám hezky klid a čas si sama sebe zmapovat a vnímat svoje reakce
- trénink návratovky u 3 denního půstu - přesně jsem cítila rozdíl hladu a chuti, podle hladu jsem jela 2 dny, pak už jsem to pustila hlavně protože jsem měla pocit, že u toho 3 denního tak přísná na sebe být nemusím, každopádně malé chyby vnímám jako užitečné, protože aspoň vím, že mi po jídle může být blbě a po tom týdenním, jestli to dám, tak se budu snažit dodržet to pečlivě....
- bojím se toho, až to budu muset říct více lidem (hlavně rodiče a rodiče mého muže), zatím to ví muž-ten je v pohodě a děti (starší syn se mi směje, že jsem v hladomorně), jsem celkem štíhlá (váhu doma nemám), a už při 3 denním jsem dost viditělně zhubla....ale ten 7mi denní ještě utajím, ale ty další to už nepůjde (moc by se mi hodilo, aby mi ten 7 mi denní pomohl vyřešit vracející se drobná nachlazení, protože bych měla pro sebe důkaz, že to funguje a to by mě vnitřně posílilo)

ned 24.04.2016, 16:46

(ABCD-a)

Reputace: +830
Vítej ;-)
Sába řeší také štítku, tak koukni do jejího deníku.
V půstu není moc co radit, jde spíše o návratovku, tam se dělá nejvíce chyb. ;-)
Co se týče pohybu, myslím že pohybu máš zatím dost kolem dětí...procházky, zvedání a ukládání, sbírání hraček, úklid atd atd ;-)
Jediné co bych Ti teď momentálně doporučila jsou cviky na vnitřní břicho. Stačí ráno po 10ti, postupně navyšovat, ale každý den, nezabere to mnoho času, nicméně je to důležité.

Pokud budeš potřebovat poradit není nic jednoduššího než se zeptat, každý den sem někdo z nás vleze. ;-) Jinak pokud možno samostudium a následné otázky.

ned 24.04.2016, 16:53

Cef píše:
Ten odstavec MOTIVACE se mi zamlouva a budu Ti drzet palce, vitej, tady Ti urcite vzdy nekdo poradi :-).

Děkuju za přivítání a držení palců :-) Jsem na sebe zvědavá, jak zvládnu týden a jak bude moje tělo reagovat. Určitě to tu budu psát a předem všem moc děkuju za podporu!

To jsem ještě nenapsala - zatím nepiju destilku, odrazuje mě to shánění a hlavně neumím lhát a vůbec nevím, co bych jim v lékárně říkala, navíc chodím všude s dětma a nerada bych si vyslechla nějaké hnusné komentáře. Stačí mi, jak na mě paní v naší lékárně kouká, protože můj starší syn chodil skoro celou zimu jen v tričku. Po pročtení různých diskuzí piju během půstu Dobrou vodu, která má z balených vod asi nejmíň minerálních látek a pokud půjdu do delších půstů, tak mám v plánu pořídit si reverzní osmózu.

+ABCD, +ANTONÍN, +Cef Hodnocení: +3
ned 24.04.2016, 16:55

ABCD píše:
Vítej ;-)
Sába řeší také štítku, tak koukni do jejího deníku.
V půstu není moc co radit, jde spíše o návratovku, tam se dělá nejvíce chyb. ;-)
Co se týče pohybu, myslím že pohybu máš zatím dost kolem dětí...procházky, zvedání a ukládání, sbírání hraček, úklid atd atd ;-)
Jediné co bych Ti teď momentálně doporučila jsou cviky na vnitřní břicho. Stačí ráno po 10ti, postupně navyšovat, ale každý den, nezabere to mnoho času, nicméně je to důležité.

Pokud budeš potřebovat poradit není nic jednoduššího než se zeptat, každý den sem někdo z nás vleze. ;-) Jinak pokud možno samostudium a následné otázky.

Díky za tip na Sábu, pročtu to.
Cviky na vnitřní břicho jsou určitě dobré, budu na to muset kouknout. To je vlastně můj další zdravotní problém, mám po porodu brišní kýlu nad pupíkem a do budoucna plánuju jít na operaci. Zatím při tom 3 denním půstu se zmenšila na minimum, jak byl splasklý žaludek, tak se asi snížil tlak v břiše a kýla se stáhla, teď už je zas zpět...tak z toho usuzuju, že by kýla měla být s půstem slučitelná, zatím jsem k tomu nikde nic nenašla (mám trochu obavu, aby až při delší půstu zmizí tuk, který se právě v té kýle objevuje, tak aby tam nelezly nějaký vnitřnosti, ale mám tu kýlu malou a podle toho 3 denního půstu spíš myslím, že během půstu se kýla stáhne, ale rozhodně budu ve střehu....)....a samostuduju pust.cz (zatím mám knížku půjčenou z knihovny) a Partykovou, přečetla jsem to jedním dechem a budu muset znova a znova, protože si samozřejmě pamatuju jenom něco....

ned 24.04.2016, 17:06

(ABCD-a)

S operací počkej... když se to nezatáhne po 21 ... cvičení na vnitřní břicho - najdi cviky na netu je jich tam dost a vyber vhodné takové které nebudou mít tendenci vytlačovat kýlu ven...
ještě se zeptám porod normál nebo cisař?

ned 24.04.2016, 17:20

ABCD píše:
S operací počkej... když se to nezatáhne po 21 ... cvičení na vnitřní břicho - najdi cviky na netu je jich tam dost a vyber vhodné takové které nebudou mít tendenci vytlačovat kýlu ven...
ještě se zeptám porod normál nebo cisař?

Oba porody normální, ten druhej, po kterým mám kýlu byl úplně bez zásahů i bez poranění, přirozenej nádhernej:) Ale v těhotenství jsem měla megabřicho a mám po něm drobnej rozestup břišních svalů, tak půl cm.......kýlu jsem objevila pár měsíců po porodu, zvětšila se mi dlouhým kašlem, pak jsem dokonce vyhledala fyziterapeutku a ta mi nějaké cviky doporučila, no, ale po pár týdnech to upadlo v zapomnění....... :(

ned 24.04.2016, 17:44

(ABCD-a)

Ok jak jsem psala vnitřní břicho s ohledem na kýlu...
posiluj ...stáhne se to

kýla je překročení Tvých přirozených hranic... jakých musíš zjistit sama ;-)

ned 24.04.2016, 18:55

Lassie píše:
.. (moc by se mi hodilo, aby mi ten 7 mi denní pomohl vyřešit vracející se drobná nachlazení, protože bych měla pro sebe důkaz, že to funguje a to by mě vnitřně posílilo)

K tomuto asi tolik - pust nefunguje na dukaz, musis v nej mit viru a vysledek (dukaz) prijde sam, muzes jej uvidet az treba pri zpetnem pohledu po nejakem case:).
Je to jako se vsim, kdyz nebudes verit mudrum s leky, zadni Te nevyleci:).
Kdyz nebudes verit ze preskocis propast v zemi spadnes do ni, podobne pochybnosti muzou zhatit i pust:).

Sice tezko, jen treba castecne pac telo si na vode stejne dela svoje a nepta se Te podobne jako dychani, srdecni rytmus, a vubec vsecko co ridi mozek bez Tebe (mimo Tvuj rozum ci vuli) :).
Vira v pozitivni vysledek je dulezita - ver v pust a on se vysledek dostavi na 100%:).
Nikoli jako placebo, ale pustu vsecko jen ulehcis a pujde to skoro "samo" a nejlip jak muze:).

+ABCD, +ANTONÍN, +cervik1980 Hodnocení: +3
ned 24.04.2016, 19:46

(martin)

pestrá strava dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů
Reputace: +67
Cef píše:
Lassie píše:
.. (moc by se mi hodilo, aby mi ten 7 mi denní pomohl vyřešit vracející se drobná nachlazení, protože bych měla pro sebe důkaz, že to funguje a to by mě vnitřně posílilo)

K tomuto asi tolik - pust nefunguje na dukaz, musis v nej mit viru a vysledek (dukaz) prijde sam, muzes jej uvidet az treba pri zpetnem pohledu po nejakem case:).
Kdyz nebudes verit ze preskocis propast v zemi spadnes do ni, podobne pochybnosti muzou zhatit i pust:).

Sice tezko, jen treba castecne pac telo si na vode stejne dela svoje a nepta se Te podobne jako dychani, srdecni rytmus, a vubec vsecko co ridi mozek bez Tebe (mimo Tvuj rozum ci vuli) :).
Vira v pozitivni vysledek je dulezita - ver v pust a on se vysledek dostavi na 100%:).
Nikoli jako placebo, ale pustu vsecko jen ulehcis a pujde to skoro "samo" a nejlip jak muze:).

Presne tak, treba sa rozhodnúť a potom veriť svojmu rozhodnutiu

ned 24.04.2016, 20:30

Reputace: +443
Ahoj Lassie, muj denicek je dost dlouhej a dost plkaci :-) , tak jen ve zkratce. Pred trema rokama jsem zacinala na Euthyroxu 88. Zacala jsem S jednodennima a pak tridennima pustama, to uz jsem na sobe zacala pocitovat velky prival energie az hyperaktivity, tak jsem si udelala testy na stitku a snizila mi doktorka davku na E 75. Po prvim sedmidennim pustu dalsi zlepseni a ted po druhe sedmicce jsem na pulce E 75.
Do delsich pustu si netroufam kvuli vaze, po sedmickach jsem se dostala az na 46kg pri 178 cm a spatne kila nabiram zpet. Uvidis jak na tom budes Ty, kdyz jsi taky hubenour. Takze jsem trpeliva a verim, ze i ty kratsi pusty me dovedou k cili. Zatim to vypada, ze ano.

Drzim place :ok:

+ANTONÍN, +Cef Hodnocení: +2
ned 24.04.2016, 20:45

ABCD píše:
Ok jak jsem psala vnitřní břicho s ohledem na kýlu...
posiluj ...stáhne se to

kýla je překročení Tvých přirozených hranic... jakých musíš zjistit sama ;-)

Mám pocit, že už jsem to zjistila....po narození druhého syna to byl takovej hukot, že jsem se po 4 měsících fyzicky i psychicky složila, ale mělo to tak nesmírnej význam pro mě, že nepřestávám za tuhle krizi děkovat i za to, že můj druhej syn se narodil jako totální vtělenej neklid a nespavec....kdyby byl jen o vlásek klidnější, tak jsem to utáhla po svým starým způsobu snahou a výkonem do rozthání vlastního těla, ale naštěstí nebyl a přiměl mě se zastavit a od té doby se dějou uvnitř mě obří posuny a je mi líp než kdykoli dřív v životě....kýlu vnímám jako připomínku toho starýho způsobu.... na cvičení kouknu a pokusím se, to zatím krátké půstování mi už trochu otevřelo chuť se víc hýbat, tak to nasměruju tímhle směrem....díky moc!

ned 24.04.2016, 21:25

cervik1980 píše:
Cef píše:
Lassie píše:

Presne tak, treba sa rozhodnúť a potom veriť svojmu rozhodnutiu

Mám pocit, že sama o sobě jdu do půstu s velkou otevřeností, že co přijít má, to přijde....a způsob jakým si mě v podstatě půst sám našel mě v těhle důvěře utvrzuje:) Vlastně jsem na stránky narazila poté, co jsem dopoledne měla takovou svou klasickou krizi, že už se musím rozhodnout, co budu v životě dělat, jak budu užitečná a blabla, takovej můj klasickej vnitřní tlak a podařilo se mi ho překlopit do stavu klidu a vědomí, že nemusím dělat nic, můžu zůstat jen tak a dívat se kolem sebe..a odpoledne jsem objevila půst a úplně mě to téma pohltilo, což se mi už dlouho s ničím, mimo oblast práce s psychikou, nestalo....... Ale jak přijde na to nějak si to obhajovat před okolím, tak se z té důvěry přepínám do racionálních argumentů a tam by se mi hodily ty důkazy:)

ned 24.04.2016, 21:34

Sába píše:
Ahoj Lassie, muj denicek je dost dlouhej a dost plkaci :-) , tak jen ve zkratce. Pred trema rokama jsem zacinala na Euthyroxu 88. Zacala jsem S jednodennima a pak tridennima pustama, to uz jsem na sobe zacala pocitovat velky prival energie az hyperaktivity, tak jsem si udelala testy na stitku a snizila mi doktorka davku na E 75. Po prvim sedmidennim pustu dalsi zlepseni a ted po druhe sedmicce jsem na pulce E 75.
Do delsich pustu si netroufam kvuli vaze, po sedmickach jsem se dostala az na 46kg pri 178 cm a spatne kila nabiram zpet. Uvidis jak na tom budes Ty, kdyz jsi taky hubenour. Takze jsem trpeliva a verim, ze i ty kratsi pusty me dovedou k cili. Zatim to vypada, ze ano.

Drzim place :ok:

Ahoj Sábo, díky moc za shrnutí i držení palců! Takže normálně dál bereš léky a na dobu půstu vysazuješ? A dr. jsi o půstech řekla? Já jsem léky trochu zbrkle vysadila bez konzultace....důvodem je, že jsem nikdy nepociťovala žádné potíže a ani zlepšení po nasazení léků -přišli mi na to v prvním tehotenství, po porodu jsem léky vysadila, pak jsem znova jedla léky v dalším těhotenství, po porodu jsem je zas vysadila, pak jsem měla takový zdravotní kolaps, ale spíš způsobený totálním vyčerpáním a nespaním, ale byla jsem z toho tak vyklepaná, že jsem zas štítku začla řešit, nejdřív jsem nebyla schopná brát léky důsledně a výsledky se mi zhoršovali, pak už jsem to jedla poctivě, ale žádnej efekt na sobě jsem nepocítila za celou dobu....ale mám taky nějakou tu autoimunitní formu.......právě přemýšlím, jak to propojit s doktorkou, co jí říct, neříct......asi uvidím, jak zvládnu tu 7 teď, co to udělá s váhou a zda mě to neodradí od těch delších půstů....

ned 24.04.2016, 21:44

Reputace: +992
Tož vítej.

ned 24.04.2016, 21:45

A ještě s tou důvěrou v půst....pořád mi naskakuje podobnost s porodama, tam je taky důvěra v to, že tělo ví, co dělá, důležitá. Druhej porod jsem zažila úplně přirozenej bez jakýchkoli zásahů, přesně jsem vnímala impulsy těla, porodila jsem vkleče, byl to nádhernej zážitek.....a půsty mají výhodu, že člověk může jít postupně a pozorovat, co to s ním dělá a pouštět se dál, až když k tomu dozraje....a vlastně jsou pro mě půsty takovým pokračováním porodů, protože mě téma porodů a příprava na ně hodně bavila, ale už to pravděpodobně skončilo (rodila bych moc ráda znovu, ale tu péči o miminko už bych nedala)....a půst žádný vedlejší produkt, o který bych se pak musela starat naštstí netvoří :)

ned 24.04.2016, 21:54

Petr píše:
Tož vítej.

Díky :-)

ned 24.04.2016, 21:56

Reputace: +443
Lassie, ano, pri pustu Euthyrox vysazuju, nasazuju az ke konci navratovky, podle unavy. Taky mam autoimunitni formu. O pustech jsem doktorce rekla po prvni sedmicce, kdy to zlepseni bylo vyrazne a sama jsem si davku snizila. Mam vyhodu, ze tady v Brne si muzu delat testy na TSH jako samoplatce v laboratori, takze mam prehled. Nemusim cekat na objednani k doktorce s cekackou tri mesice.
Pred tema trema rokama jsem taky zkusila Euthyrox vysadit ze dne na den a doufala, ze se pustama budu postupny zlepsovat. Ale byla jsem hodne unavena, neslo to. Takze jsem zase nasadila a postupne snizuju podle vysledku.

Jak si na tom byla pri trojce s energii? Mas mladsi dite jeste dost male, budes si moct kdyztak s nim po obede lehnout? Sesty a sedmy den pustu a na zacatku navratovky jsem byla hodne unavena a mela potrebu si pres den lehnout. Ja uz mam deti velke, ted uz 9 a 11 let.

Naposledy upravil Sába dne ned 24.04.2016, 22:16, celkově upraveno 1

ned 24.04.2016, 22:10

Lassie píše:
Ale jak přijde na to nějak si to obhajovat před okolím, tak se z té důvěry přepínám do racionálních argumentů a tam by se mi hodily ty důkazy:)

A co je to "racionalno" ? Svet slozeny z mrnavych kulicek, kterym rikame molekuly a atomy hmoty, pac kdyby tyto malinky castice neodrazely kvanta svetla, videli bysme s nejvetsi pravdepodobnosti prd velebnosti, hehehe :).
Takze kam vlastne prepinas ? He ?:)

Vem mikrosop a uvidis sama ono "racionalno" v realite, ale bacha at se Ti nezamota u toho hlava, kolik jen s Tebou ve skafandru bydli spolubydlicich :-).
Ale to uz jsme asi hodne daleko, na premysleni spis do budoucna, z ceho je ve skutecnosti utkany prostor kde zijem (viditelny a ted uz podle poslednich poznatku "vedy"i neviditelny (temny) Vesmir., ktery pry masivne prevlada):).

Pro zajimavost, velikost prostoru ("prazdnoty") kolem 1 atomu uvnitr hmoty brano v POMERU(!) je asi jako by kmitalo zrnicko prachu uprostred katedraly Notredam:).
A toto se deje vsude, ve vode, skalach, kovech, zidli, v nas, UPLNE vsude kam pohlidnes:).
Tak premyslejme spolecne o tom co je a neni racionalno, hehe, osobne nemam moc v oblibe toto slovicko, tradeji uz pouzivam "vsedni" veci a cinnosti, to co umime dosud jen popsat a pojmenovat, nikoli pochopit a prijit tomu na kloub, to je presnejsi:).

Pokusime-li se o to - krom popisu veci urcit na jakym principu funguji ve sve prvo-podstate, tak tento pokus selhava, nema reseni a padaji pojmy jako Velky Plesk (ale z ceho a proc?), Buh apod.
Osobne Boha preferuju, pac z granatu vhozeneho do Kovosrotu Jumbo 747 na druhym konci jeste nikdy nevyletelo ani nevyleti :)) .
------------------------------------
Ale jo, chces dukazy, pockej a ony budou tak jako tak, on cas ukaze, vzdycky ukaze :).

ned 24.04.2016, 22:11

(martin)

pestrá strava dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů
Reputace: +67
Na začiatku pôstov som mal veľa otázok na ktoré som hľadal odpovede, s každým ďalším pôstom sa objavujú nové ale odpovede už hľadám pomenej, ony tak nejak prichádzajú samé z môjho vnútra alebo intuície. Myslím, že sedmička je dobrá len ako medzizastávka, po ktorej treba pokračovať ďalej. Sedmička vytiahne hlbší problém na povrch a skôr ako sa začne riešiť tak to ukončíme. Mám za sebou len desaťdňový ale tie tri dni spravili strašne moc. Tak držím palce v pôstovaní :-)

ned 24.04.2016, 22:44

Reputace: +992
cervik1980 píše:
Sedmička vytiahne hlbší problém na povrch a skôr ako sa začne riešiť tak to ukončíme. Mám za sebou len desaťdňový ale tie tri dni spravili strašne moc.
To máš pravdu, můžu potvrdit že 10 dnů je oproti 7 zásadní rozdíl. Hlubší problém se začne tahat napovrch během 5 až 6-tého dne a řekněme 3 dny mohou stačit na jeho vyřešení.

ned 24.04.2016, 23:28

(ABCD-a)

Petr píše:
cervik1980 píše:
Sedmička vytiahne hlbší problém na povrch a skôr ako sa začne riešiť tak to ukončíme. Mám za sebou len desaťdňový ale tie tri dni spravili strašne moc.
To máš pravdu, můžu potvrdit že 10 dnů je oproti 7 zásadní rozdíl. Hlubší problém se začne tahat napovrch během 5 až 6-tého dne a řekněme 3 dny mohou stačit na jeho vyřešení.

A proto tu máme jako další v pořadí 14 ;-)

pon 25.04.2016, 07:12

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
Lassie píše:
Po pročtení různých diskuzí piju během půstu Dobrou vodu, která má z balených vod asi nejmíň minerálních látek a pokud půjdu do delších půstů, tak mám v plánu pořídit si reverzní osmózu.

Ahoj a vítej. :flower:
Je příjemné přivítat dalšího ,,do rodiny". :clapping:
Reverzní osmozu používám už léta- viz. viewtopic.php?f=15&t=56
Koupit jde už od 1500 Kč a vřele doporučuju. Ideální též do žehličky , parního hrnce, ...
Já si připlatil za měřák a zjistil jsem, že ,,destilka" z RO je čistší než ta od benzíny. :mrgreen: Ta se samozřejmě nepije, ale mě zajímalo porovnání.

Ještě jak píšeš o tom ,,rozumování", tak už Albert Einstein psal, že rozum by měl být služebníkem intuice.
Ale v našem a minulém století je to naopak.
Hodně mi v tomhle pomohlo vědomé jezení o kterém píše pan Werdin. Knížka se dá stáhnout zdarma na úvodní stránce webu.

Ještě k euthyroxu- moje žena též bere euthyrox. A tuhle jí bylo pár dní velice mizerně. Potom si znova přečetla leták od ,,leku" a zjistila, že je nejspíš předávkovaná.
I kvačila k Mudrovi, který jí to potvrdil a razantně snížil dávkování.
Takže pozor, i tímhle lékem se dá předávkovat. Zvláště, když ho člověk potřebuje míń, nebo vůbec. ;-)

Měj se fajn a držím palce. :sun:

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.

pon 25.04.2016, 09:28

Predavkujes a rozhodis si rovnovahu endokrinnich zlaz, pro zemnu zase bastim prubezne Prednison kdyz se mi obcas objevi priznaky:).
Je to kortikoid, co si vyrabi v nesynteticke podobe sama kura nadledvin a taky se s tim syntetickym musi opatrne, ne to bastit jako nevinny C-cko, ze kteryho se po predavkovani leda tak po... (no vi vis co Toniku) :) .

Asi by byly na 100% rozumnejsi pusty co Ti samy srovnaji cakry (ne nahodou korespondujici pocetne i +- umistenim s vnitrnima zlazama), ale furt neni cas:).
Krucinal uz aby do toho hrom bacil :D) ..

pon 25.04.2016, 12:17

(ABCD-a)

Cefe tak šup v létě do toho skoč ať máš klid ;-)

pon 25.04.2016, 12:31

No do neceho urcite skocim, uvidim, jestli to bude bazejn, nebo pust, hehe :D) .. ne, kecam .. uz musim, potrebuju jej jako koza drbani :).

+ABCD Hodnocení: +1
pon 25.04.2016, 14:33

Sába píše:
Lassie, ano, pri pustu Euthyrox vysazuju, nasazuju az ke konci navratovky, podle unavy. Taky mam autoimunitni formu. O pustech jsem doktorce rekla po prvni sedmicce, kdy to zlepseni bylo vyrazne a sama jsem si davku snizila. Mam vyhodu, ze tady v Brne si muzu delat testy na TSH jako samoplatce v laboratori, takze mam prehled. Nemusim cekat na objednani k doktorce s cekackou tri mesice.
Pred tema trema rokama jsem taky zkusila Euthyrox vysadit ze dne na den a doufala, ze se pustama budu postupny zlepsovat. Ale byla jsem hodne unavena, neslo to. Takze jsem zase nasadila a postupne snizuju podle vysledku.

Jak si na tom byla pri trojce s energii? Mas mladsi dite jeste dost male, budes si moct kdyztak s nim po obede lehnout? Sesty a sedmy den pustu a na zacatku navratovky jsem byla hodne unavena a mela potrebu si pres den lehnout. Ja uz mam deti velke, ted uz 9 a 11 let.

Já bych měla brát Euthyrox 100, ale vysadila jsem a vůbec nic. Naopak mám teď dobrý obodbí, což částečně přisuzuju už půstování (cítím víc fyzické energie) a částečně se mi daří psychické posuny. Ale jsem z Prahy, tak tady bych si asi taky mohla nechat udělat odběry sama - asi to po půstu zkusím, abych viděla pokud se to bude sunout někam blbě.....

A s tím hubnutím jsem zvědavá, už tou 3 jsem dost zhubla - ale to zatím nevadí, protože teď jsem úplně hubená nebyla a lidi jsou na mě celoživotně zvyklý spíš jako na vychrtlíka...ale až budu jak kostra na to se netěším.........ani nemám váhu, tak to zatím nebudu sledovat a uvidím...

A při 3 jsem hlavně dopoledne měla energie málo, i v návratovce nic moc, ale poslední den jsem místo podlehnutí slabosti trochu cvičila a bylo to mnohem lepší (a to samé jsem zažívala v těhotenství, když jsem měla pocit, že se nemůžu ani hnout a potřebuju ležet, tak když jsem se přiměla jen trochu se protáhnout, tak jsem pak zas fungovala super), tak doufám, že to bude zabírat......Malej přes den spí max. 60minut, starší nic, ale v krizi si nějaký odpočinek prosadím a uvidím, v nehorším může nějaký den muž zůstat doma, ale doufám, že se tomu vyhnu.......já proto mám pravidelné půsty ve středu, kdy mám víc volna....na tu 3 to vycházelo dobře, ale teď ty poslední dny bude pondělí, úterý, což je u nás nejnáročnější (musím zvládnout sama i večerní uspávání).........jsem na to zvědavá, strašně se těším a zároveň mám trému. přijdu si trošku jak blázen:) Dneska si ještě užívám jídlo a zítra je to tu:)

úte 26.04.2016, 17:39

Cef píše:
Lassie píše:
Ale jak přijde na to nějak si to obhajovat před okolím, tak se z té důvěry přepínám do racionálních argumentů a tam by se mi hodily ty důkazy:)

A co je to "racionalno" ? Svet slozeny z mrnavych kulicek, kterym rikame molekuly a atomy hmoty, pac kdyby tyto malinky castice neodrazely kvanta svetla, videli bysme s nejvetsi pravdepodobnosti prd velebnosti, hehehe :).
Takze kam vlastne prepinas ? He ?:)

Vem mikrosop a uvidis sama ono "racionalno" v realite, ale bacha at se Ti nezamota u toho hlava, kolik jen s Tebou ve skafandru bydli spolubydlicich :-).
Ale to uz jsme asi hodne daleko, na premysleni spis do budoucna, z ceho je ve skutecnosti utkany prostor kde zijem (viditelny a ted uz podle poslednich poznatku "vedy"i neviditelny (temny) Vesmir., ktery pry masivne prevlada):).

Pro zajimavost, velikost prostoru ("prazdnoty") kolem 1 atomu uvnitr hmoty brano v POMERU(!) je asi jako by kmitalo zrnicko prachu uprostred katedraly Notredam:).
A toto se deje vsude, ve vode, skalach, kovech, zidli, v nas, UPLNE vsude kam pohlidnes:).
Tak premyslejme spolecne o tom co je a neni racionalno, hehe, osobne nemam moc v oblibe toto slovicko, tradeji uz pouzivam "vsedni" veci a cinnosti, to co umime dosud jen popsat a pojmenovat, nikoli pochopit a prijit tomu na kloub, to je presnejsi:).

Pokusime-li se o to - krom popisu veci urcit na jakym principu funguji ve sve prvo-podstate, tak tento pokus selhava, nema reseni a padaji pojmy jako Velky Plesk (ale z ceho a proc?), Buh apod.
Osobne Boha preferuju, pac z granatu vhozeneho do Kovosrotu Jumbo 747 na druhym konci jeste nikdy nevyletelo ani nevyleti :)) .
------------------------------------
Ale jo, chces dukazy, pockej a ony budou tak jako tak, on cas ukaze, vzdycky ukaze :).

To už je na mě nějaký složitý :-) Já spíš uvažuju tak, že když po týdenním půstu budu vychrtlá, zesláblá atd. a nic evidentně pozitivního mi to nepřinese, tak se mi pak bude hůř mluvit s okolím, než když budu vychrtlá, ale budu cítit, že mám mnohem víc energie nebo jsem přestala mít každou chvíli rýmu atd. (to vnímám jako ty důkazy)...ale nemá smysl se v tom moc babrat, uvidím, co přijde :)

úte 26.04.2016, 17:45

cervik1980 píše:
Na začiatku pôstov som mal veľa otázok na ktoré som hľadal odpovede, s každým ďalším pôstom sa objavujú nové ale odpovede už hľadám pomenej, ony tak nejak prichádzajú samé z môjho vnútra alebo intuície. Myslím, že sedmička je dobrá len ako medzizastávka, po ktorej treba pokračovať ďalej. Sedmička vytiahne hlbší problém na povrch a skôr ako sa začne riešiť tak to ukončíme. Mám za sebou len desaťdňový ale tie tri dni spravili strašne moc. Tak držím palce v pôstovaní :-)

Díky za palce :-) Jsem na to zvědavá...já bych ráda dál, ale uvidím, co se mnou udělá 7....

úte 26.04.2016, 17:47
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 163 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]