Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 00:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 120 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Re: Pryč s ekzémem - moje cesta a podrobný popis

Reputace: +1217
Petr píše:
Taková pocta vaše blahorodí. :-D
Kdyz uz tak VysokoBlahoRodi >:-) :lol: :D)))))) hehehe .. tady je zase dneska aspon spravna sranda :) ..

Hodnocení: 0
pon 27.07.2015, 23:57

Reputace: +992
Ó Vaše VysokoBlahoRodí :mrgreen:

úte 28.07.2015, 00:01

(Martin)

bezlepková strava křesťan
Reputace: +10
28.7

Ahoj, takže ekzém je po včerejší aplikaci kortikoidní mastí lepší. Udělal jsem dohodu, že už ji nepoužiji. Dnes ráno jsem si potižená místa namazel mastičkou Protopic, která neobsahuje žádné kortikoidy a působí na konkrétní místo.

Na snídani, jsem si chtěl dát meloun, ale bohužel mi nebyl souzený, protože nebyl zralý, takže protože už delší dobu sním o hladovce, pořád o ni mluvím a vnitřně to tak cítím, že je to nejlepší, začínám dneska 7 denní hladovku. Ještě večer se namažu Protopicem a od zítra bych zkusil používat pouze čistý kokosový olej, který se doporučuje a má zázračné vlastnosti a účinky.

Asi ještě večer pak někdy zapojím klystýr, abych tělu pomohl.

Jinak to volno mi hodně pomohlo, cítím se opravdu skvěle,možná i tím, že jsem posledních 5 dní jedl jen živou stravu a nyní přecházím na půst a tělo tak je připraveno a mysl taky, těším se na skvělé výsledky.

+Cef, +jao Hodnocení: +2
úte 28.07.2015, 10:29

Reputace: +141
Petr píše:
Ó Vaše VysokoBlahoRodí :mrgreen:

:-D
Mne sa ešte páči titul Přetrhdílo :lol:

+Cef Hodnocení: +1
úte 28.07.2015, 10:48

domorodec píše:
mastičkou Protopic

Kam ty na tie mastičky chodíš ? :-D Jednu Ti doporučím aj ja. Mastička s vysokým obsahom aloe vera. Hojenie rán po štípancoch hmyzu a zraneniach (večne rozbité kolená a lakte detí) je zázračne rýchle.
Citace:
Jinak to volno mi hodně pomohlo, cítím se opravdu skvěle,možná i tím, že jsem posledních 5 dní jedl jen živou stravu a nyní přecházím na půst a tělo tak je připraveno a mysl taky, těším se na skvělé výsledky.

:clapping: Držím palce :ok:

úte 28.07.2015, 10:55

(Martin)

jao píše:
domorodec píše:
mastičkou Protopic

Kam ty na tie mastičky chodíš ? :-D Jednu Ti doporučím aj ja. Mastička s vysokým obsahom aloe vera. Hojenie rán po štípancoch hmyzu a zraneniach (večne rozbité kolená a lakte detí) je zázračne rýchle.
Citace:

:clapping: Držím palce :ok:

NO několika letý boj s ekzémem a pak samostudium na internetu i na zahraničních serverech. Když je člověku nejhůř, hledá vše možné.

Tady je zajímavý odkaz na paní, která přešla na raw stravu a tím i její děti a vyléčili se z ekzémů. - http://redir.netcentrum.cz/?noaudit&url=http%3A%2F%2Fwww.dehappy5.com%2F2014%2F09%2Feczema-allergies-recovery-story-part-2%2F

Zde odkaz na to, jak působí živá strava a také jaký vliv má půst na tělo- http://vladimirbohm.cz/vyzkum-lecba/

úte 28.07.2015, 11:01

(Martin)

29.7

První den hladovky za sebou, byly hodně velké chutě na jídlo, hlavně představy co všechno bych si dal. Asi největší jsem měl chuť na listové těsto se sýrem, šunkou a zeleninou...
Jinak kůže je lepší, je to samozřejmě použitím mastiček předchozích dnů. Večer jsem se už nemazal Protopicem, ale pouze 100% kokosovým olejem a dneska ráno taky. Ještě spíš po ranním běhu 25min, jsem si umyl vlasy šampónem eucerin, ale trochu vysušuje, takže jsem si kůži kolem uší a vzadu na hlavě namazal taky kokosovým olejem. Cítím, že se mi pod pravým víčkem asi udělalo ječné zrno, když zavřu oko, tak to víčko zabolí, ale půst pomůži i zbavit se tohoto.

Pitný režim dodržuji,pouze vodu, destilku bohužel musím oželet, ale lepší půst takto, než žádný půst. Na stránkách - http://cureeczemaslowly.com/ jsem našel kluka, který se vyléčil z ekzému změnou stravy a 10 denním půstem. Má tam opavdu podrobný popis skoro jako od lékaře, kde vše vysvětluje a je to velice zajímavé. Aspoň mám čas studovat a vzit si z toho opavdu maximum.

stř 29.07.2015, 06:48

(ABCD-a)

Reputace: +830
Tak alespoň máš motivaci :-)
projdi 7 a pokud se bude dařit fyzicky můžeš to i natáhnout.
Zásada : křeče v břiše, tmavá moč ... znamenají okamžitě startnout:!:

držim palec

stř 29.07.2015, 08:20

(Martin)

ABCD píše:

držim palec

ahoj, díky moc. Prosím moc nerozumím této větě - Zásada : křeče v břiše, tmavá moč ... znamenají okamžitě startnout:!: - čili pokud by se to objevilo, co mám tedy dělat?

stř 29.07.2015, 08:56

Startnout - začať s návratovkou.
Povinné čítanie na http://breatharian.eu/forum/viewtopic.php?f=5&t=16

+domorodec Hodnocení: +1
stř 29.07.2015, 09:24

(ABCD-a)

domorodec píše:
ABCD píše:

držim palec

ahoj, díky moc. Prosím moc nerozumím této větě - Zásada : křeče v břiše, tmavá moč ... znamenají okamžitě startnout:!: - čili pokud by se to objevilo, co mám tedy dělat?

:remorse: jsem já to ale trouba :idea:
Klííííd ;-) už jsem psala mockrát že nejhorší smrt je z vyděšení a koukám Tebe jsem vyděsila dokonale ;-) což jsem neměla vůbec v úmyslu.
strartnout znamená návrat k jídlu ;-) připravíš startovací jídlo napařenou zeleninu(viz. pravidla návratovky zde na webu)
ted je třeba se uklidnit a jít dělat naplánované věci a hlavně se zrovna moc nepozorovat ;-)
pokračuj v klidu, vždy Tě tu někdo v případě potřeby nasměruje ;-)

stř 29.07.2015, 09:29

(Martin)

:-) aha, díky moc :-) - to je v pohodě, dneska se cítím tak nějak svěže. Až na občasné svědění v hlavě - scuhá kůže a mírná únava si nemůžu stěžovat. Moc díky ještě jednou.

stř 29.07.2015, 09:33

(ABCD-a)

domorodec píše:
:-) aha, díky moc :-) - to je v pohodě, dneska se cítím tak nějak svěže. Až na občasné svědění v hlavě - scuhá kůže a mírná únava si nemůžu stěžovat. Moc díky ještě jednou.

:ok:

stř 29.07.2015, 09:34

(Martin)

30.7
Ahoj, tak dneska je 3.den půstu. Včera jsem pociťoval mírnou slabost v nohách, to bylo asi tím ranním během, takže už vím, že při hladovce není moc dobré cvičit, spíš nějaký strčing jen na protažení svalů apod.

Chutě na jídlo byly jen asi 2x,hlavně na velice nezdravá jídla jako listové těsto, poslední dobou mám pro něho slabost a taky třeba veganská pochoutka - rozmixované datle s kešu ořišky, udělaný z toho korupus a naplněno rozmixovaným banánem s karobem, politý karobovou čokoládou.... :delicacy:

Ta druhá možnost je čistě raw - jediná nevýhoda - datle obsahují více cukru, ale pokud by pak šel člověk třeba do posilovny, tak to tělo vstřeba rychleji.

Ráno nemám vůbec žízeň. Šel jsem včera spát v 20:00, ale vůbec mi to nešlo, takže vím, že nejlepší čas je pro mě nejdříve v 21h. Posunul jsem vstávání na 6h, jinak pokud snídám tak vstávám v 5 a dříve jsem vstával ve 4 když jsem jezdil do posilovny. Kůže zatím bez výraznějších změn, myslím že se ale čím dál mírně lepší, ráno jsem si umyl vlasy zase šampónem + pak namazal po rychlé sprše horní část těla a obličej kokosovým olejem. Myslím si, že takový krizový den byl včerejšek.

Taky jste měli chutě na jídlo? :-)

čtv 30.07.2015, 06:53

domorodec píše:
Chutě na jídlo byly jen asi 2x,hlavně na velice nezdravá jídla jako listové těsto, poslední dobou mám pro něho slabost a taky třeba veganská pochoutka - rozmixované datle s kešu ořišky, udělaný z toho korupus a naplněno rozmixovaným banánem s karobem, politý karobovou čokoládou.... :delicacy:
Ta druhá možnost je čistě raw - jediná nevýhoda - datle obsahují více cukru, ale pokud by pak šel člověk třeba do posilovny, tak to tělo vstřeba rychleji.

... Taky jste měli chutě na jídlo? :-)
Domorodec masochista, hehehe :D) .
Ale jo, meli, nejlip mi vonel ten smrad co jde ze smazeni okolo hospod :))) .

S cvicenim neprehanet, idealne chuze, lehci beh kdo ma chut, ne zavody:).
Taky si predbezne nastuduj jak vstavat dvoufazove z postele, at to s Tebou postupem casu neflakne:)).

čtv 30.07.2015, 08:06

(Martin)

Domorodec masochista, hehehe :D) . - to je dobré :lol:

+Cef Hodnocení: +1
čtv 30.07.2015, 08:11

Dyt furt nemysli na to zradlo, snaz se o kontrolu myslenek:).
Treba nejakou tou cinnosti kde vis, ze Te jidlo nezajima, zmen prostredi, jsou na to ruzny triky:).

Lidi vyhazou komplet lednicku do popelnice - napriklad:). Ale to Ty vlastne nemuzes, tak neco vymysli jak to omezis:).
Buzirovat si muzes az po navratovce, tu sis pripocitel ve stejne delce ? ;-)

čtv 30.07.2015, 08:20

(ABCD-a)

domorodec píše:
30.7
Ahoj, tak dneska je 3.den půstu. Včera jsem pociťoval mírnou slabost v nohách, to bylo asi tím ranním během, takže už vím, že při hladovce není moc dobré cvičit, spíš nějaký strčing jen na protažení svalů apod.

přesně tak, každý jde do pustu s jiným fyzickým základem, a tímhle se učíš znát momentální hranice svého těla

+Cef, +domorodec Hodnocení: +2
čtv 30.07.2015, 08:24

(Martin)

Cef píše:
Dyt furt nemysli na to zradlo, snaz se o kontrolu myslenek:).
Treba nejakou tou cinnosti kde vis, ze Te jidlo nezajima, zmen prostredi, jsou na to ruzny triky:).

Lidi vyhazou komplet lednicku do popelnice - napriklad:). Ale to Ty vlastne nemuzes, tak neco vymysli jak to omezis:).
Buzirovat si muzes az po navratovce, tu sis pripocitel ve stejne delce ? ;-)

Díky, s tím počítám, dneska chutě nejsou žádné, takže to je v pohodě, ale naučil jsem se spíš čuchat :D k jídlu, takže když si manželka něco udělá, tak k tomu čuchnu a vím přesně, jak to chutná a stačí mi to. ;-)

+ABCD, +Cef Hodnocení: +2
čtv 30.07.2015, 08:35

ABCD píše:
domorodec píše:
30.7

přesně tak, každý jde do pustu s jiným fyzickým základem, a tímhle se učíš znát momentální hranice svého těla
Hlavne se to nesnaz lamat a v pustu(!) prekonavat, se nevyplatilo uz nejednomu "gerojovi" :).
Cuchani povoleno :D) .. jsem chodil a taky strkal hlavu do kastrolu, neco vonelo, neco (hlavne maso) zase smrdelo jako mrtvola :).
Trvalo dyl, nez jsem se k nemu zase vratil, ale nikdy ne v nejake brutalni mire, jen na chut a jen obcas a hlavne je to o mnozstvi, jak uz tu vzpomnel peta, stejne je to i mimo pust:).

Citace:
"Neni nezdravych jidel, je jen nezdrave mnozstvi".

čtv 30.07.2015, 11:54

(Martin)

Ahoj, to je velice zajímavé o tom jídle co píšeš :-).

Věřím tomu, že na tom něco bude, co se týká toho množství.

Po návratovce chci ještě nějakou dobu běžet na živé stravě a pomalinku přidávat, vajíčko a maso, ale zbožnují tvrdé sýry - jinak mléčné výrobky mne už nelákají a hlavně bych je ani neměl, takže když si udělám k zeleninovému salátu jedno kuřecí prso, tak to bude určitě rozumnější, než když bych snědl 5 řízků :D.

Tady v práci je jeden kolega a jeho jídelníček je ze 100% bíléhé pečiva, teď měl na oběd brambory,tatarku a karbenátky s kys.okurkou a na svačinu si dá asi rohlík s něčím. - takže v žádném případě ani Ň zdravého. Je takový malý a hubený, nicméně v obličeji vypadá o 10 let starší, každopádně nic mu není. Tedy nic co se týká vizuálního vzhledu, jako např.kožní nemoci apod. Na fóru o ekzému, konkrétně od toho Hongkongského mladíka, který má celý web o ekzému, protože se vyléčil hladovkou a pak dietou, no a on píše, že lidé by měli být rádi za toto upozornění těla, které říká -POZOR - něco není v pořádku a je na tobě, zda s tím něco uděláš. U lidí, kteří tyto známky nedostávají, tak pak se jednoho dne stane, že má člověk z ničeho nic rakovinu, cukrovku, srdeční choroby apod. Jako první možnost je hodně hodně náročnější, ale člověk ví, že se něco děje a musí tomu přizpůsobit život a stravu, ale druhý způsob je hodně o tom, že si ten člověk užívá všeho dobrého a ničím se nezabývá až do osudného dne.
Když jsem s manželkou nad tím hovořili, tak jsme došli k názoru, že většina lidí by volila druhou možnost, čili užívat si všeho jako akohol, smažené, burgery apod.jen aby si ten život užili a bylo by jim jedno, že v 50 budou mít rakovinu a v 60 zemřou. Je to taková idiotičnost že v podstatě už nyní máme návody na skoro - dokonalé zdraví a prodloužení života - samozřejmě pod podmínkou jiného jídelníčku a živostního stylu, kdy je možné žít např.do 100let, ale stále na to lidi kašlou a je jim to jedno.

čtv 30.07.2015, 12:27

domorodec píše:
U lidí, kteří tyto známky nedostávají, tak pak se jednoho dne stane, že má člověk z ničeho nic rakovinu, cukrovku, srdeční choroby apod.
Muj pripad, silny kurak, kaficka, kofoly (fces fofolu? :D)) kde nic tu nic, pak jsem s tim prastil, pul roku na to vyrazka a uz to jelo, to mi bylo presne 46, rok 2005/6 se psal, tezko rict co je narocnejsi :-).
Ty symptomy byly dost protivny a masivni, ale NEKDO kdo me moc dobre znal me tam dokopal, pac vedel ze se mnou nic jinyho nepohne, na nahody uz davno neverim:).

Dneska jsem tu a nemel jsem tu byt a to mi zatim ke stesti uplne staci a dava mi cas tyhle veci dal studovat a davat si je do souvislosti, myslim, ze na to jdes v principu dobre:).
Casem se naucis to info tridit a vyhazovat z hlavy bordel co nam tam kdysi nacpali, kdyz nic, tak pusty Ti k tomu jednou bezpecne dopomuzou, daji Ti cas na studovani i vycisti hlavu, uvidis sam:).
Pocatecni jakoby "chaos" informaci je normalni:).

+domorodec, +jao Hodnocení: +2
čtv 30.07.2015, 12:43

(Martin)

Waw - skvěle napsané. To jsem nevěděl toto. Takže půstem si přišel k uzdravení jak fyzickému, tak i duševnímu, to je vážně skvělé. Já jsem původně z moravy a tam to je velice složité, protože u nás doma - musíš sníst vše - samé bílé pečivo už od malička, pak samozřejmě slazené nápoje, sladkosti, tatarky jakmile byly na trhu, saláty apod. Na oslavy to byly zákusky, kachna se zelím, takže co se týká zdravého, tak jedině když jsme měli k obědu zeleninovou mističku, nad kterou asi jako hodně dalšch dětí člověk ohrnoval nos, jelikož to není nic moc :-). Teď jsem už 10 rokem ve středních Čechách s tím, že pracuji v Praze a myslím, že to víc tady lidi příjímají, změnu životního stylu, změnu stravy a tak. Mamka ma atopický ekzém už asi 30 let a jedině co mi poradila bylo - nejíst ořechy a kyselé jídla, ale pak vždy dodá, nejlepší je jíst všechno a ono to časem za xxx let přejde..... 8-o .

čtv 30.07.2015, 12:52

Ono se na Morave hlavne ji hodne (a nejen na Morave), kolikrat vidim lidi, mladsi, s opuchylma nohama, slavika v krku (onehdy), ale to jim nijak nebrani mit pupiky jak ctyrcata v pokrocilym mesici a v restauraci mega-marketu se ladovat hranolkama jen to huci:).

Marno vysvetlovat, ze to telo neutahne, nema sanci, obezni lidi maji x-nasobne vic potizi, ale nevysvetlis jim vubec nic:).
Ja "su taky z Moravy", hehe :))) .

čtv 30.07.2015, 13:07

(Martin)

JJ přesně to mám na mysli, obézní mladé lidi, i holky, které když v TV vidí spěvěčku, která je při tělě, tak si řeknou, kašlu na to, vezmu si tyto stylové kalhoty, kde mám volný zadek a půjdu si dát v klidu zmrzlinu do mekáče..nebo kfc...ono to chutná úžadně, ale to co to udělá v těle už nikdo nevidí, což je škoda.

Já znám recept na skvělou zmrzlinu - zmazíš tři banány, pak je vytáhneš, nakrájiš - což jde třošku ztuha, dáš do mixéru a rozmixuješ až je z toho krásná zmrzlinová hmota. Pak pokud někdo chce, můžeš dochutit vanikou, ale z lusku, nebo přidat třeba karob, který je lepší ohledně alergií, než kakao. Nebo můžeš přidat jahody a ještě pomixješ a máš zmrzlinu 100% raw a bez přidáných hnusáren.

+jao Hodnocení: +1
čtv 30.07.2015, 13:13

(ABCD-a)

domorodec píše:
lidé by měli být rádi za toto upozornění těla, které říká -POZOR - něco není v pořádku a je na tobě, zda s tím něco uděláš.

tohle přesně to čeho by si měli lidi všímat....neposlouchají-li signály duše (což většina populace neumí) musí to projevit tělo....
prostě a jednoduše zákon padajícího .... ;-)

čtv 30.07.2015, 13:39

(Martin)

Ono je totiž v dnešní době tolik věcí, které tě odvádějí z pozornosti, že člověk na to úplně někdy zapomene, že se něco děje. Televize, obchodní domy, počítače, peníze a luxus, drogy, alkohol a jiné nešvary, které odvádějí tyto signály pryč. A v televizi ti řeknou ať si koupíš čipsy, protože jsou z brambor :D :lol:

čtv 30.07.2015, 13:49

Reputace: +992
domorodec píše:
Ono je totiž v dnešní době tolik věcí, které tě odvádějí z pozornosti, že člověk na to úplně někdy zapomene, že se něco děje. Televize, obchodní domy, počítače, peníze a luxus, drogy, alkohol a jiné nešvary, které odvádějí tyto signály pryč. A v televizi ti řeknou ať si koupíš čipsy, protože jsou z brambor :D :lol:
Civilizace je postavená tak abys ty signály mohl ignorovat a ignoroval. Tak uděláš z lidí ovce co půjdou se svým stádem, ovce nesmí mít instinkty protože ty by jí mohli před kdečím varovat. ;-)

+ABCD, +Cef, +domorodec Hodnocení: +3
čtv 30.07.2015, 14:00

My delame pro zmenu 2-3 banany podle velikosti + cca 1/2 - 3/4 litru kefir, nebo acidofilni mliko (Pilos je bezkonkurencni) + Granko + spetku cukru pro lepsi chut kdo chce:).
Ale zmrzka uz se testuje, banany leti do mrazaku :D) .

Kdyz nahradis kakao a banany jahodama, uplne super droga, nahradni orgasmus se o me normalne pokousi (jahody s kefirem a cukrem) :)))) ..
Rozmackas, zalijes, das trosku cukru (dle chuti) zamichas a taky mnamka, to nasavam rano (s tim zacinam) i k veceri :).
Skoda, uz je po nich letos, ale ziskuchtivy markety uz dodavaji jenom holandsky amarouny co Slunko jakziva nevidely a proto chutnaji vsecky jako repa :-).

Naposledy upravil Cef dne čtv 30.07.2015, 14:04, celkově upraveno 1

čtv 30.07.2015, 14:00

(Martin)

Petr píše:
domorodec píše:
Civilizace je postavená tak abys ty signály mohl ignorovat a ignoroval. Tak uděláš z lidí ovce co půjdou se svým stádem, ovce nesmí mít instinkty protože ty by jí mohli před kdečím varovat. ;-)

O tom je hodně videí na internetu a také i p.Ventura odhaloval v USA zajímavé konspirace. Je to přesně tak. :ok:

čtv 30.07.2015, 14:04
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 120 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]