Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 01:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek 3 Dnovy post navrat

dosažený půst 7 dnů
Reputace: +1
Dobry Den,

co riesim :
candida, pityriasis versicolor, mykoza, rano mam vytok z nosa, citim tupu malu bolest v oblasti krizov (ked vypijem dostok tekutin hlein rano sam prejde - asi sa precisti lymfa)
Telo sa vcelku pekne cisti samo ako som presiel Ovovegetariánství stravu, posledne 2 tyzdne pijem Ajurvedske caje na ocistu pecene, obliciek a proti candide, koriandrovy extract so selenom, bkomplex - na ortut - z jazyka mizne pomaly povlak, dasna nebolia, mysel je jasnejsia.
Co sa mi zda ze preslo, vytok z usi, zapalene usi, lupiny, a vycistila sa mi plet na tvari behom roka, plesne sa zmiernili.
Ohlasom candidy som vyskusal dost veci a snazim sa pochopit preco na co ju mam :) Beriem ju ako priatela, ktoreho docasne mam a ked pride cas tak sam odide.

Dnes koncim vecer 3 dnovy post na destilke.
Je mi jasne ze naparena zelenina, ale kolko dni ? 2-3 dni ?
Mozem si dat potom zeleninove rizotto (mrkva, petrzlen, mozno cibula, brokolica), troska poprazene na olivovom oleji s celozrnnou
gulatou ryzou a mungo klickami a mozno natto ?

Pocas troch dni ubudli plesne na pokozke a mykoza, mysel jasnsia, tupa bolest pri spankoch. zmiernili sa bolesti v oblasti krizov. vecer som sa zobudil o cca. 1:40 - pecen a nevedel som zaspat do 2:40. prebudil som sa o 5:45 - klasika :)

Dakujem za informacie :)

Hodnocení: 0
sob 04.04.2015, 09:56
 Odkaz na příspěvek Re: 3 Dnovy post navrat

pestrá strava dělená strava ájurvéda dosažený půst 21 dnů
Reputace: +82
Ahoj, drzim palce.
Ale v zasade cukor, sol, muka, tuky co najmenej a az po navratovke.
Pozorne citaj forum je tu vsetko.
viewtopic.php?f=5&t=409

ned 05.04.2015, 10:57

Reputace: +1217
Ahoj, nejsi ty nahodou ctenarem AZ-zdravi fora ?:)
Tam ma candidu uplne kazdy kdo tam vleze (myslim premnozenou) a supluji tam kde co jako o zivot:).
Jinak vitej, a s navratovkou jak rika ZelenyJabko :).

ned 05.04.2015, 13:01

dosažený půst 7 dnů
Ahoj Cef,

nie som. Snazil som sa priblizit len moju situaciu. Nerad vykecavam, som skor pre ciny.
Nestravujem sa "tradicne" co mi dost pomohlo.
Snazim sa ziskat informacie od ludi, ktory postovali a zistit aky by mal byt navrat k jedlu po kratkom poste. napr 3 Dnovy post
Popripade spravit ukazkovy jedalnicek pre 3,7, 15, 21 ako sa vratit k jedlu, pokial niekdo chce :)
Co to mam nastudovane a rad sa nieco nove dozviem.

Dakujem za uvitanie :)

pon 06.04.2015, 16:02

pestrá strava dělená strava ájurvéda dosažený půst 21 dnů
Reputace: +82
Ahoj Izaac, pravidla, zakon a ramec nejaky je. Problem je, ze kazdy je uplne iny. Mne napriklad klasicka navratovka na ovozele moc nesla. Uplne ma to ucpalo, zatial co ini si ju nevedia vynachvalit. Ja som to obcas prekladal polievkou z nakliceneho obilia, pripadne pohalikom zakvasu a pod. Napr. a prave do tychto rozdielov vniest aky taky system ajurveda deli ludi na zakladne 3 typy a ich kombinacie. Vata, pitta a kapha.
Skus kuknut tu

pon 06.04.2015, 19:15

Reputace: +992
Navratovky, uz se psalo vickrat ze presny univerzalni navod co kdy kolik a jak casto neexistuje.

Ad candida, typicky nemoc kterou nechytnete ale uzenete si ji brutalni dietou cukru na ukor tuku a proteinu. Tedy nejdriv pust a az budete mit zdravi v poradku, muzete zkouset diety. Kdo jde opacne ten si koleduje.

úte 07.04.2015, 14:42

Reputace: +15
Ahoj, je to individuální, obecně se asi dá říct, že čím delší půst tím víc si můžeš uškodit, když jíš špatně.
Když po jednodením půstu půjdeš na hamburger, tak si tím nijak nepomůžeš, ale taky ti pravděpodobně nehrozí žádné velké komplikace, když to uděláš po delším půstu můžeš si způsobit totální zácpu nebo kolaps trávicího systému.
Návratovka se příliš neliší co se typu jídla táče ať už držíš krátkou nebo dlouhou hladovku - první dny spařená zelenina další dny převážně zeleninová strava občas ovoce. Vyhýbat se všemu co je dráždivé - žádná sůl, olej koření nebo cukr, žádné ovoce s výraznou "kyselinou" - jako ananas, pomeranče - žaludek. Vše v malém množství - doporučuje se cca hrst na den. Hrst rovná se obsah dvou dlaní daných k sobě.
Pokud vím doporučuje se jídlo si rozdělit na max 2 porce denně, ale třeba mě tohle nevyhovuje, od druhého dne co jí mám potřebu jíst cca každé 3 hodiny, tak že si to dělím na mikroporce a jím průběžně během dne, vyhovuje mi to i kvůli těm miniporcím, že mne pak netlačí žaludek.
Z mé zkušenosti je dodržení návratovky mnohem náročnější než držení samotného půstu. Já jsem typ co by už druhý den návratovky měl chuť na normální jídlo a je pro mne hodně težké vydržet. Nejdelší půst jsem držela 21 dní, a návratovka byla peklo.Myslím že už 10 den jsem to nevydržela a začala jsem si zvětšovat porce a přidávat další typy potravin a 15 den jsem si už dala normální jídlo - pstruha s brambory. Tělo to zvládlo, špatně mi nebylo, ale vím, že jsem tím zvrátila to úsilí během půstu a efekt pak byl zřejmě výrazně nižší než kdybych to dodržela.
Terorii co jít jsem měla celkem nastudovanou ale psychika to prostě nedala - tak na to taky bacha. ;-)

stř 15.04.2015, 12:35

dosažený půst 7 dnů
Dakujem Pekne za cenne informacie :)

teraz uz mam za treti troj dnovy post. A mam malo energie, schudol som cca. 5 kg za 5 dni. Ked vstanem zo stolicky postele etc. tak sa mi zrychli tep / busenie srdca a zahmlieva pred ocami. Citim jemnu bolest v roznych castiach tela.

Je to ok ?

Dakujem

sob 02.05.2015, 07:15

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
Farah píše:
Návratovka se příliš neliší co se typu jídla táče ať už držíš krátkou nebo dlouhou hladovku - první dny spařená zelenina další dny převážně zeleninová strava občas ovoce. )

Neupsala si se Farah. Nechtěla si náhodou napsat první jídlo. Protože semozřejmě to první jídlo je důležité pro start trávení a pak už dodáváš sílu další zeleninou. Nebo pokud se chceš čistit , dáš ovoce.

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.

sob 02.05.2015, 07:26

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Izaac píše:
Dakujem Pekne za cenne informacie :)

teraz uz mam za treti troj dnovy post. A mam malo energie, schudol som cca. 5 kg za 5 dni. Ked vstanem zo stolicky postele etc. tak sa mi zrychli tep / busenie srdca a zahmlieva pred ocami. Citim jemnu bolest v roznych castiach tela.

Je to ok ?

Dakujem

Jo to se stává. V klidu. Pokud budeš dělat půsty delší dobu, tak to zřejmě vymizí.Osobně si myslím, že je to práce toxinů ve tvém těle. A čím bude tělo čistší a čistší, tím méně symptomů mít budeš. ;-) Věřím, že pokud to překonáš a dopřeješ tělu lehký pohyb, potom se Ti budou toxiny lépe vyplavovat viz. viewtopic.php?f=5&t=409.
Piješ destilku, nebo normální vodu'?
A jak Ti jdou návratovky?

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

+Cef Hodnocení: +1
sob 02.05.2015, 07:32

I prd velebnosti :) .. vymizi mozna neco co souvisi s toxiny (jemna bolest atd., potud spravne), ale motani hlavy nevymizi:).
Naopak, zhorsuje se to s pribyvajicim finale pustu, takze opatrne vstavat z leze, je to spolecny rys pustu co maji skoro uplne vsichni pustujici lidicky:).

Jednoduse je "husta" krev co se tak rychle nestiha dosatat do mozku a proto to zatmeni:).
Vstavani je potreba natrenovat ve dvou fazich, pomalu sednout, pak opatrne (i na vickrat) zvedat, dokud nemam jistotu ze sebou neseknu:).
Ahojte:).

sob 02.05.2015, 11:51

(ABCD-a)

Reputace: +830
Izaac píše:

Citace:
Telo sa vcelku pekne cisti samo ako som presiel Ovovegetariánství stravu

candida plísně, padání vlasů, lámání nehtů..to je přesně problém vegošů a fruktošů...nic proti ale na to můžeš bezpečně přejít až po půstech

bušení srdce motání zatmění je běžný projev.....zanesené tělo, pomalý průtok krve a minimální rozběh čaker.
další věc zda se taky hýbeš.. :-)
čili zařaď pohyb každý den(pokud ti to zdravotní stav dovoluje)
pokračuj v pustech a hlavně se hýbej ..ale každý den myšleno aktivní pohyb ;-) ten cukr který do sebe dostaneš navíc je potřeba spálit a to je možné jedině pohybem ...jsme u rovnováhy :-)
drž se ;-)

+Cef Hodnocení: +1
sob 02.05.2015, 11:55

ANTONÍN píše:
Farah píše:
Návratovka se příliš neliší co se typu jídla táče ať už držíš krátkou nebo dlouhou hladovku - první dny spařená zelenina další dny převážně zeleninová strava občas ovoce. )

Neupsala si se Farah. Nechtěla si náhodou napsat první jídlo. Protože semozřejmě to první jídlo je důležité pro start trávení a pak už dodáváš sílu další zeleninou. Nebo pokud se chceš čistit , dáš ovoce.

Neupsala se Toniku .. toto je individualni (i kdyz psano jest prvni jidlo, vim o tom), je to o tom jak dlouho komu chutna sparene, faktem je, ze syrovka Te vzpruzi, ale musis s ni zase zachazet opatrne, jinac padnes do euforky z navracejici se sily a prezeres se v tu ranu a je po navratovce a anulujes si (zbytecne) ucinky pustu:).
Cize jde o to najit u sebe jakysi kompromis (rovnovahu), abys nespadl do prejidani se zeleninou, jde to snadno a pocity pak nic moc:).

sob 02.05.2015, 11:56

(ABCD-a)

ANTONÍN píše:

Toníku už psal nahoře že o destilce ;-)

sob 02.05.2015, 12:35

Cef píše:
I prd velebnosti :) .. vymizi mozna neco co souvisi s toxiny (jemna bolest atd., potud spravne), ale motani hlavy nevymizi:).

Asi jsem se špatně vyjádřil. Nikoli při delším půstu, ale při opakování půstů, kdy se tělo více a více čistí. Alespoň mě to po čase přestalo. :) Ale před tím to bylo velice nepříjemné.

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

sob 02.05.2015, 15:17

Cef píše:
ANTONÍN píše:
Farah píše:

Neupsala se Toniku .. toto je individualni (i kdyz psano jest prvni jidlo, vim o tom), je to o tom jak dlouho komu chutna sparene, faktem je, ze syrovka Te vzpruzi, ale musis s ni zase zachazet opatrne, jinac padnes do euforky z navracejici se sily a prezeres se v tu ranu a je po navratovce a anulujes si (zbytecne) ucinky pustu:).
Cize jde o to najit u sebe jakysi kompromis (rovnovahu), abys nespadl do prejidani se zeleninou, jde to snadno a pocity pak nic moc:).

Člověk se stále účí. ;-) Díky za poučení. Vždy jsem razil jen první jídlo a pak ovozel. :-o

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

sob 02.05.2015, 15:20

ABCD píše:
ANTONÍN píše:

Toníku už psal nahoře že o destilce ;-)

Už stárnu, zrak slábne pamět selhává ....
Víte co má umět rytíř po 50-tce.
Udržet 3 M:
-meč
-moč
-myšlenku
:mrgreen:

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

sob 02.05.2015, 15:22

To je v pohode Tondo, o nic nejde :), vsici se ucime za pochodu .. heled, znam neco podobnyho, ale neni to orytirich :)))) :
Obrázek

sob 02.05.2015, 20:46

dosažený půst 7 dnů
Antonin : pocas postu pijem Destilku a jeden dva dni pocas navratovky.

ABCD : stravujem sa normalne az na to ze nejem nic z mlieka, masa. varim si doma, viac menej podla macrobiotiky :) obcas nieco napeciem...
candidu poznam symptomi co som mal uz skoro zmyzli. Ovocie, cukor, zakusky jem zriedkakedy(sladke velmi nemusim) a aj ked tak robene so xyilitolom:) kysnute som 4 mesiace tiez nevidel. az teraz som piekol. nizkosacharidovu dietu poznam tiez :)nasiel somexcel tabulku z ineho fora a ta bola prisna :) ziadne kvasene, cukor, ovocie, mrkva, skroby :)
co tiez velmi pomohlo.

Krasne jak stale viac spoznavam svoje telo :D

Dakujem este raz za informacie.

sob 02.05.2015, 21:33

(ABCD-a)

no a co ten pohyb je nějaký?)))))

sob 02.05.2015, 23:12

dosažený půst 7 dnů
Nuz toho je malo. :( teraz zacala sezona tak zacnem zas behat :)

ned 03.05.2015, 04:52

(ABCD-a)

Izaac píše:
Nuz toho je malo. :( teraz zacala sezona tak zacnem zas behat :)

sezona nesezona hybat se je treba kazdy den :-) udelat z toho navyk jako cisteni zubu :-)
takze jako Bob a Bobek :) vstavat a cvicit :-D

+ANTONÍN Hodnocení: +1
ned 03.05.2015, 07:26

Teda návyky co se týče pohybu mi nejdou. Ten nutnej základ asi je už jen v práci ale pak to doháním jednou za měsíc výstupy na kopce nebo vícedenní tůrou po lesích. Zatím to tělo jakž takž zvládá ale uvidí se o víkendu, bude čtyřtisícovej test. :)

pon 04.05.2015, 15:35

(ABCD-a)

no ono ty návyky si někdo neosvojí celý život třeba i to čištění zubů :-D
ty to máš zas jinak, jelikož podáváš extrémní výkony pro mě tedy ano máš tu fyzičku někde jinde :-)
u mě ty návyky bolely ale už je dodržuju neb jsem kancelářská kysyčka a hejbat se fakt musím, každý den to je prostě nutnost bez keců:-)

pon 04.05.2015, 16:04

Tech 10 minut denne zrychlit tep to proste chce ale kdyz se trenuje na vykony tak to nejde denodenne nebot telo je staveny na narazovou zatez. Me pripada ze kdyz se jednou naucis jak na to tak ti pohyb jde sam a i po mesici netrenovani zvladnes vic nez ten kdo treba beha denne 10 kilaku ale blbe dejcha a treba nejedou cakry jak maj.
Nejsem sice extremni sportovec ani nahodou ale ti co jsou rikaji ze opravdu narocny dlouhy behy nejsou o treninku. Tedy ze trenink (mysleno trenovani tela) neni tim co rozhoduje.

pon 04.05.2015, 17:12

Jinak zajimavy je, behani ma dlouhou tradici v Tibetu, byli tam mnisi specializovany na beh. V tibetu ho nazyvali lung-gom, je to technika ktera umozni bez namahy bezet nekolik dnu v kuse.

pon 04.05.2015, 17:18

Alexej Pludek o tom má skvělou povídku, kdy se jeden sportovec tuto techniku naučil a dosahoval skvělých výkonů. Ale pak na něj jeho fanoušek zakřičel jeho pravé jméno, a on se dostal z tranzu a zemřel.

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

úte 05.05.2015, 01:52

To mel teda smulu. Pravda, pise se ze bezi v tranzu. Ale asi nikoho takovyho nezname tak se nezeptame jak to je.
Pamatuju ze kdyz bezci na jednom zavode ubehli 400 kilaku tak vubec nevypadali unavene na odpadnuti ale naopak byli dost vysmaty.

úte 05.05.2015, 08:09

(ABCD-a)

už si nepamatuju kdy ale četla jsem knížku od Scotta Jurka - Jez a běhej...je to o ultra maratonci a jsou to fakt pěkný cvoci :-D
dobrý popis toho co se děje závodníkovi při ultra maratonu..

Citace:
Me pripada ze kdyz se jednou naucis jak na to tak ti pohyb jde sam

to ti jen nepřipadá tak to je ... především u těch co sportujou od malička ...tělo svaly maj pamatováka, jakmile začneš okamžitě si vzpomenou, pohyb je jednodušší ví přesně co má dělat a jaké sval. skupiny zapojovat aniž by si o tom přemýšlel... jenže svaly maj tu blbou vlastnost že když je netrénuješ ochabujou takže když skočíš z vrcholvýho sporu do totál nic nedělání třeba kvůli zranění na nějaký ten rok, a začneš znovu třeba jným sportem tak to ze začátku fakt hodně bolí ...svaly holt nemaj sílu ale tělo přesně ví co má dělat jak se pohybovat ;-)

úte 05.05.2015, 10:16

Vlastní zkušenost:
před 22-ti lety jsem jezdil závodně vodu. Makali jsme dost a ani nám to nepřišlo. Ale pak jsem byl kvůli pískání v uchu poprvé 14 dní v nemocnici a po 14-ti dnech povalování jsem neušel 1,5 km.
A jedna moje oddílová kámoška měla komplikovanej slepák a potom byla měsíc na práškách kvůli zádům.
Prostě velký svalový skupiny (například prsní svaly) přetáhnou menší skupiny. A pak to jede.

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

úte 05.05.2015, 12:37
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]