Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 01:38

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 137 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Půst a lokální umrtvení u zubaře

Reputace: +15
Mám dotaz, máte někdo zkušenosti s vlivem lokálního umrtvení u zubaře v době půstu?
Udělal se mi kaz a objednala jsem se k zubaři, a mezi tím se tak nějak spontánně stalo že jsem začala držet půst. Pokud vydržím tak to bude v době návštěvy zubaře 15 den. Zubařů se bojím a co se bolesti zubů týče jsem fakt srab, tak že normálně bych si automaticky nechala dát injekci. Ale vím, že při půstu se násobí účinek léků a tak nevím, jestli nehrozí že bych třeba zkolabovala.
Samozřejmě varianta bez injekce mne napadla, tu mi radit nemusíte.:)) Spíš mne zajímá, jestli jste se s tím někdo nesetkal a nemáte osobní zkušenost s tím jak tělo reaguje v době půstu na lokální umrtvení.

Hodnocení: 0
stř 15.04.2015, 09:19
 Odkaz na příspěvek Re: Půst a lokální umrtvení u zubaře

Reputace: +1217
A kaz nepocka ? Zvedni founa, preobjednej se a je to, snadny reseni :)).
Jinak vitej:).

stř 15.04.2015, 15:52

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
Umrtvující injekci 15. den bych si teda netroufnul. Navíc - zubař z dechu omdlí.

stř 15.04.2015, 16:47
Profil Zobrazit autorovy stránky

Reputace: +992
K zubaři se chodí až po půstech. Jak známo půst zlikviduje jakoukoliv infekci v těle a tedy i v zubu, zubař potom opraví a uzavře vyléčený zub. 15-tý den bych si taky netrouf nechat si dát umrtvení. Navíc, zranění se při půstech neléčí ale jen zastaví krvácení, uzdravení rány je až po jeho ukončení.
Zubař neomdlí :) bude si jen myslet že máte náběh na cukrovku jako mnoho jiných anebo že jste v noci pařili a vypili jste toho až až, a tedy z vás táhne aceton. :)

stř 15.04.2015, 23:27

A nebo ze se u Vas doma hodne natiralo, hehehe :)) ..

čtv 16.04.2015, 12:02

Cef píše:
A kaz nepocka ? Zvedni founa, preobjednej se a je to, snadny reseni :)).
Jinak vitej:).

Cefe, samozřejmě že to jde ale na to se neptám.:) Mne to zaujalo jako obecný problém, nepotřebuju rady co mám dělat. 8-)

Mne zajímá jestli někdo neměl zkušenost - ať už u zubaře nebo třeba narkoza. Někdy se může stát že prostě přijde nutnost akutní operace - třeba úraz, člověk o sobě třeba ani neví a nemůže doktorům ani říct, že půstuje a lup už má narkozu a pod..

pát 17.04.2015, 10:23

Farah píše:
Mne to zaujalo jako obecný problém, nepotřebuju rady co mám dělat. 8-)
Tak to je dobre Farah ze zadne rady nepotrebujes ;-) .

pát 17.04.2015, 11:54

Cef píše:
Farah píše:
Mne to zaujalo jako obecný problém, nepotřebuju rady co mám dělat. 8-)
Tak to je dobre Farah ze zadne rady nepotrebujes ;-) .

Neřekla jsem žádné ;-)

pát 17.04.2015, 15:48

(ABCD-a)

Reputace: +830
:lol:
jéjé to je legrace...ženská neví co chce a nedá pokoj dokud to nedostane :lol:

jinak vítej Farah mezi náma ;-)

+Cef, +Petr, +jao Hodnocení: +3
pát 17.04.2015, 20:05

Farah píše:
Neřekla jsem žádné ;-)
A tak .. stat se muze uplne vsecko, treba na Tebe muze spadnout barak, nebo Te srazi tramway az pujdes ven a uz ani zadnou narkozu potrebovat nebudes :) .
Jak rikam, neresil bych coby/kdyby, az prijde brod, teprv zvednem kalhoty :)) ..

Matne si vybavuju ze jsem behem druhe 21 (resp. 26) v roce 2006 byl na mesocainu u zubare (pac objednan a bylo narvano pred dovolenyma) a prezil jsem to bez uhony:). On to je jen lokalni oblbovak, ale co ja vim co to udela s Tebou ?:).
S cistym svedomim bych to ale asi nikomu v pustu nedopoucil, osobni zkusenost sice mam, ale jinak netusim jestli to s nekym jinym flakne nebo neflakne:).
Staci tak ? :-)

pát 17.04.2015, 21:38

Reputace: +141
Farah píše:
Udělal se mi kaz

Nechcem Ti radiť :-) Len sa pýtam, načo Ti sú zuby, keď neješ ? :lol:
Teraz vážne. V tom koktejli zvanom lokálne umrtvenie je dosť svinstva, ktoré sa Ti pri podaní dostane do krvného obehu až k novovzniknutým bunkám, ktoré to absorbujú. Možno sa Ti nič nestane, možno si imunitný systém vytvorí nejaké nové alergické reakcie, alebo možno ...

úte 21.04.2015, 09:27

ABCD píše:

jinak vítej Farah mezi náma ;-)

Spíš došlo k nepochopení toho co ženská chce 8-) - bo ženská se neptala na radu co má dělat, ale ptala se na něčí zkušenost s umrtvením.
No a pak se objeví "chlap chytrista" nasadí si rádcovský klobouk, jak u chlapů už bývá zvykem ;-) a přesto že osobní zkušenost na kterou se ženská ptá nemá, tak má potřebu jí místo toho radit co má dělat. :dance:

Prostě klasické setkání marsu a venuše. :lol:

úte 21.04.2015, 13:27

Cef píše:
Farah píše:
Neřekla jsem žádné ;-)
A tak .. stat se muze uplne vsecko, treba na Tebe muze spadnout barak, nebo Te srazi tramway az pujdes ven a uz ani zadnou narkozu potrebovat nebudes :) .
Jak rikam, neresil bych coby/kdyby, az prijde brod, teprv zvednem kalhoty :)) ..

Matne si vybavuju ze jsem behem druhe 21 (resp. 26) v roce 2006 byl na mesocainu u zubare (pac objednan a bylo narvano pred dovolenyma) a prezil jsem to bez uhony:). On to je jen lokalni oblbovak, ale co ja vim co to udela s Tebou ?:).
S cistym svedomim bych to ale asi nikomu v pustu nedopoucil, osobni zkusenost sice mam, ale jinak netusim jestli to s nekym jinym flakne nebo neflakne:).
Staci tak ? :-)

Díky. ;-)

úte 21.04.2015, 13:29

Farah píše:
ABCD píše:

Prostě klasické setkání marsu a venuše. :lol:

V tomto prípade to je tiež o venuši :-) A skvelej venuši. :flower:

úte 21.04.2015, 19:40

Vy dva se nejak znate Jao ? :-)
Uz jsem ji malem hodil do jednoho pytle s posledni dobou zde proletivsima zdivocelyma spamerkama na vsechno mozne (zkousely uz to vsude a vselijak):).
Kdyby se uz neozvala, tak je jasna :) ..

Naposledy upravil Cef dne úte 21.04.2015, 23:31, celkově upraveno 1

úte 21.04.2015, 20:47

Cef píše:
Vy dva se nejak znate Jao ? :-)
malem hodil do pytle s zdivocelym spamerkama

Nie, nepoznáme bohužiaľ. Možno časom ...
Ale tú skvelú venušu som myslel ABíčko s jej trefným komentom.
Cefe, zas to pŕŕŕ. Hádzať do pytle niekoho v 15tom dni pôstu sa nepatrí :-P
(Aj keď "papier" znesie všetko a o držaní pôstu sa dá kecať)
Farah nechce radu, len zbiera skúsenosti. Ja skúsenosti mám, ale chcem radu.
Každý to tam máme iné. V tej hlave.

Naposledy upravil jao dne úte 21.04.2015, 23:52, celkově upraveno 1

úte 21.04.2015, 22:59

No jooo, ABI-cko co slovo to perla, to souhlasi :) ..

Naposledy upravil Cef dne stř 22.04.2015, 13:48, celkově upraveno 1

úte 21.04.2015, 23:32

(ABCD-a)

pokud se někdo ptá na zkušennost de facto si říká o radu aby měl podporu pro to či ono své rozhodnutí před kterým momentálně stojí...jinak by se neptal ...jak si to kdo přebere už je na něm ...
v každém případě at už je to zkušennost či rada lze na to nahlizet jako na pouhou informaci ...protože tou ve skutečnosti je a ničím jiným není

stř 22.04.2015, 00:26

Farah píše:
- bo ženská se neptala na radu co má dělat, ale ptala se na něčí zkušenost s umrtvením.
No a pak se objeví "chlap chytrista" nasadí si rádcovský klobouk, jak u chlapů už bývá zvykem ;-) a přesto že osobní zkušenost na kterou se ženská ptá nemá, tak má potřebu jí místo toho radit co má dělat. :dance:

Co vše ženský egony od ostravy nevymyslej :) Prej chlap chytrista - bo ženská se neptala na radu. :lol: Radu nedokáže pobrat jako informaci a hned jsou v tom emoce, že by nějaký problém s muži?

stř 22.04.2015, 10:40

(ABCD-a)

kam se seře nějaký Abíčko s trefnejma poznámkama :lol:
Péťo tys to zase rozštíp :ok:

stř 22.04.2015, 11:05

(ABCD-a)

Farah...ještě mnoho ega a málo pokory..
nezapomen že tady ty staří půstařský vlci po pár příspěvcích poznaj kde maj mláďata díru v kožichu....a dle tvých příspěvků jsi ještě půstařský mládě byť se snažíš působit sebejistě

stř 22.04.2015, 11:34

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
Sem to asi blbě čet, ale neptala se náhodou Farah na něčí zkušenost? Ne že chce radu.
Mám ten pocit, že dobře ví že to rozhodnutí je na ní.
A ruku na srdce, kdo nezná Cefa, tak si v první chvíli myslí, že narazil na rychlíkovou lokomotivu v plné rychlosti.
Takže bych se Farah nedivil a raději bych vyčkal. Mám ten pocit, že by mohla být přínosem.
Mimo Ábíčka nám tady hoši hodně chybí ženskej princip. Všimli jste si?

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.

stř 22.04.2015, 11:37

:lol: Koukám že z toho vznikla dobrá rétorická debata.

Tak abych to nějak uzavřela moji milí půstující marťané.:)

Jednoduše řečeno o možnostech řešení
a) ukončit půst dříve
b) pousnout zubaře na jindy
c) jít na ošetření bez umrtvení
jsem věděla.
Snažila jsem se to i naznačit v úvodním příspěvku - má chyba, že jsem nevypsala všechny. Tím bychom se vyhnuli tomu, aby my byly tyto možnosti razeny v domnění, že o nich nevím a dostali bychom se snadněji k meritu věci toho, na co jsem se ptala. 8-)

Jinak ale pro vaše info jak to včera dopadlo - zvolila jsem variantu a) protože bez umrtvení bych to nedala o odkládat zubaře o další 2 měsíce než bude mít termín se mi nechtělo. Vzhledem k tomu že došlo i na čištění kanálků (uááááááááááááááá) to bylo nejrozumější řešení - představa že se mi tím drátem či co to je šťourá bez umrtvení v kořenu zubu je opravdu děsivá.

Výhoda je že to ještě furt bolí tak že nemůžu moc jíst, nevýhoda je, že mám i tak chuť na svíčkovou se šesti a návratovka je pro mne (opět) za trest. ;-)

stř 22.04.2015, 11:40

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
K tomu čištění kanálků:
Můj zubař má zajímavej názor: ,,Můžu Vám to umrtvit. Ale pak nepoznám, jesti tam část nervu ještě je, nebo není. Protože pokud to bolí, tak tam ještě je. A pokud tam je, je to časovaná bomba."
A můžu říct, že po 3-tím čištění jsem skutečně nic necítil. Ale ty předchozí byly peklo. Udělal se mi kaz pod plombou. Dle lékaře není šance to nějak preventivně řešit. ;-)

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.

stř 22.04.2015, 11:50

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
"časovaná bomba" - zubaři totiž neznají půsty. Také mi zubařka před rokem a půl říkala "když to nevytrhnem, do měsíce tu jste na bolestivém".

+ANTONÍN Hodnocení: +1
stř 22.04.2015, 12:01
Profil Zobrazit autorovy stránky

ANTONÍN píše:
K tomu čištění kanálků:
Můj zubař má zajímavej názor: ,,Můžu Vám to umrtvit. Ale pak nepoznám, jesti tam část nervu ještě je, nebo není. Protože pokud to bolí, tak tam ještě je. A pokud tam je, je to časovaná bomba."
A můžu říct, že po 3-tím čištění jsem skutečně nic necítil. Ale ty předchozí byly peklo. Udělal se mi kaz pod plombou. Dle lékaře není šance to nějak preventivně řešit. ;-)

uááááá - čověče v takovém případě bych snad raději volila vytržení :roll: , než si v tom nechat šťourat za živa. Já mám ze zubařů fakt skoro fobii, jsem tam našponovaná jak struna pěsti zatnuté i když je to umrtvené, bez umrtvení bych pana doktora asi pokousala. :lol:

stř 22.04.2015, 13:02

(ABCD-a)

Toníku už moc nepřispívám ale zase se sem dost často podívám ... ;-)
a tak občas pustím i nějaký chlup :-D

stř 22.04.2015, 13:15

ABCD píše:
Farah...ještě mnoho ega a málo pokory..
nezapomen že tady ty staří půstařský vlci po pár příspěvcích poznaj kde maj mláďata díru v kožichu....a dle tvých příspěvků jsi ještě půstařský mládě byť se snažíš působit sebejistě

Dovolím si tvou myšlenku o egu trošku rozvinout do obecné roviny, neb mne zaujala.

Dle mého názoru člověk pokorný s malým egem, především vidí-li někoho, kdo dle jeho názoru chybuje, chová se k němu s laskavým soucitem a nemá potřebu mu dokazovat že je méně než ostatní.
To je naopak znakem egoisty který si svou pozici potřebuje potvrdit tím, že druhého srazí sníží či se jen pokusí zesměšnit a nebo znevážit či jen poukázat na jeho nižší hodnotou či kvality a často tak činí na základě domněnek pro které nemá žádné podložené důkazy, protože pro takového člověka není podstatná ani pravda ani skutečné poznání druhé osoby, ale pouze to, aby mu vykázal místo ve společnosti. Egoista si zakládá na hierarchii kastách a rozdělení společnosti. Pro své ego potřebuje skupinu vyvolených, do které samozřejmě počítá sám sebe a pak skupinu ostatní - bez té by totiž vyvolení neměli tak výsostné postavení a samozřejmě musí ty ostatní upozornit na to že do jeho kasty nepatří a že patří do kasty "méně kvalitní či méně vítané". Často se u nich objevuje způsob myšlení - "protože jsem dokázal více než ty, jsem lepší než ty"

Já osobně sebe ani ostatní nehodnotím podle toho jaké zkušenosti mají jako půstaři či dle jakéhokoli jiného kritéria "úspěšnosti", snažím se především lidi nehodnotit vůbec. Pouze si řekněme dělám názor podle toho, jak se chovají, ale jsem připravena vždy svůj názor pozměnit, protože vím, že názor je jen způsob výkladu reality na základě osobních zkušeností a vím že platí že soudím-li ostatní podle sebe, nemusím se pak dobrat skutečné pravdy. A ta mne osobně prostě zajímá víc než utváření si domněnek.

+ANTONÍN Hodnocení: +1
stř 22.04.2015, 13:36

Farah píše:
zvolila jsem variantu a) protože bez umrtvení bych to nedala

A spokojne si po zákroku odišla od zubára. Po 15. dňoch pôstu. Keď telo ide na zostatkovú energiu.(inak je to ak si breathariánka). Keď telo buduje nový bunkový základ a prudko reaguje aj na napr. trochu soli.
Alebo ten pôst bol taký skôr náboženský (v noci boh spí, tak ma nevidí, že luxujem chladničku). Potom sa to ustáť dalo. Či ?

A s egom je to asi tak, že platí priama úmera.
Málo odžitých životov, veľké ego a veľa problémov.
Kto má tých životov odžitých viac, vie si s egonom poradiť lepšie.

stř 22.04.2015, 14:22

Farah píše:
Dle mého názoru člověk pokorný s malým egem,
Pokorný před kým? Bohem, Zákonem, přírodními a fyzikálními zákony? Anebo je tím myšleno pokorný před jinými lidmi? Pokorný před jejich společenskými hodnotami? Pokora před jejich egem?

Ego je sebeklam za účelem momentální obrany člověka před stresem. Stresem vyvolaným nevědomostí nebo nesprávným pochopením skutečnosti. Ego sice zafunguje rychle narozdíl od pochopení problému, jenomže je to jen z bláta do louže. Identifikuješ se v něm a pak se navíc bojíš toho že příjdeš o svůj sebeklam - ego.

Farah píše:
vidí-li někoho, kdo dle jeho názoru chybuje, chová se k němu s laskavým soucitem
Promítáš vlastní vizi toho jak se chceš chovat k lidem nebo jak se mají oni chovat k tobě. Někdy soucit = lhát druhým, protože říct pravdu je může bolet. Přesto někteří radši říkají pravdu, tak jak jsou o ní přesvědčení.

stř 22.04.2015, 14:31
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 137 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]