Na hlavní stránku  
Právě je stř 03.12.2025, 22:47

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 104 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Re: Fyzické problémy při půstu

Reputace: +992
Petrklíč píše:
Petr: Díky moc! Uvidím jak mi bude a podle toho se rozhodnu zda ještě pár dní přidám nebo ukončím po 21. Ale ráda bych aby se ty dutiny nějak uklidnily než ukončím, takže rada podle níž ses řídil ty mi přijde fajn. Opakovat půst po ukončení bych určitě ráda, při takhle dlouhém půstu tak nejdříve po jeden a půl násobku délky půstu? Ale nejlépe asi podle pocitu..

Po jeden a půl násobku nejdřív ale zároveň až nabereš váhu +- zpět na původní.

+GreenApple Hodnocení: +1
pon 30.03.2015, 15:32

Reputace: +141
Petrklíč, ja som sa začal uzdravovať od chvíle, kedy som sa zmieril (skamarátil ?) so všetkými svojimi zdravotnými problémami. Vykašlal som sa na to sebapozorovanie všetkých záťaží a dnes ma už nezaujímajú. Že ma niečo niekedy bolí a pichá, niečo opuchlo ? Je to občas otravné , ale už mi to nevadí, časom si telo samé s tým poradí.

Asi to nie je správne keď chceme proti chorobám bojovať hlavne pôstom. Takisto to nefunguje, ak sa pôst zneužije len na reguláciu váhy. Pôst u mňa funguje ako katalyzátor, urýchlovač celkovej zmeny či fyzickej, alebo psychickej.

+Cef Hodnocení: +1
pon 30.03.2015, 17:23

V pustu je obsaženo vše, čistí nejen tělo ale i duši. 21 dni je restart imunity, je to nejrychlejší způsob očisty fyzického těla od nemocí jaký lze absolvovat. Ale jistě to tak ne každýmu vyhovuje, je mnoho cest které vedou ke stejnému cíli. Taktéž je možné dát 21, uzdravit tělo a opět si nemoci přivodit, "restart" na duchovní úrovni to rozhodně není. ;-)

pon 30.03.2015, 19:09

Petrklíč píše:
Celkově to vnímám tak, že kdyby to už bylo moc a nějak špatně, tělo začne protestovat a bude chtít jídlo.. správně?

Da vedet ze uz dost ale ne nutne pozadovanim jidla. Informaci o hladu nekde prevzal Malachov a pred tim nez ji napsal do knihy si ji neoveril. On sam tak dlouhy pust nedrzel, alespon o tom nepise.

Hodnocení: 0
pon 30.03.2015, 19:32

pestrá strava dělená strava ájurvéda dosažený půst 21 dnů
Reputace: +82
Ano vlci hlad nemusi nastat (casto nastane az v navratovke tak 7den tak pozor ;)), Malachov spominal aj cistenie jazyka. Ku koncu procesu 21-25dni je pekne ruzovy cisty. Vyrazky pupaky to su drobnosti. Sledovat urinu, ked je tmava aj po vypitej destilke a citit bolest v bruchu a totalne bez energie, treba to ukoncit, ale to je hranicna situacia. Po prvej 21 som asi 7 den som mal telo samy flak, ako alergia. Mal som novy destilator, tak som si myslel, ci tam v tom nezostala nejaka chemikalia (co aj moze byt) a ja na to nemam alergiu. Ale to odznelo za dalsie 3dni. Dolezite je aby si mala zo seba dobry pocit, dobry pocit z boja ;). Doverovat telu (je tak pozoruhodne a ma svoju inteligenciu) a postu. A potom vzorova navratovka. Post je katalyzator urcitych procesov, nie je vseliek. Ludia maju velke ocakavania a potom su sklamani, ked po dlhsom poste nepridu ocakavane vysledky. Hold moderna doba chceme 2kg kura za 30 dni. Potom to nejako pride, i po dlhsej dobe, nepozorovane ako priliv, odliv, jemne ako svetlo mesiaca, ako ked padne hmla, jemne ako ta polsekunda medzi nadychom a vydychom, clovek zacne citit tie veci, ktore maju neuveritelnu silu a my si ich ani neuvedomujeme. A ty zistis, ze uz vela veci neni ako predtym. ;) Takze moja rada, ked sa citis a mas silu a radost chod dalej, ked nie nic sa nedeje a dame naparenu zeleninku a skusime to zasa, ked bude chut a radost. Drzim palce.

+Petr, +jao Hodnocení: +2
pon 30.03.2015, 20:22

Mne by sa tiež páčilo hneď vyliezť na nejakú osemtisícovku. Ale bez prípravy a tréningu to bohužial išlo len raz. Po prvej trojke som mal oveľa väčší pocit hladu, ako po niekoľkých dlhších pôstoch. Telo sa to asi naučilo. Alebo sa parazity prispôsobili na obdobie sucha a hladu :-)
Ano, keď si niekto niečo vyskúša osobne, je to niečo úplne iné, ako keď sa len hovorí z počutia >:-)

pon 30.03.2015, 20:26

jao píše:
Asi to nie je správne keď chceme proti chorobám bojovať hlavne pôstom. Takisto to nefunguje, ak sa pôst zneužije len na reguláciu váhy. Pôst u mňa funguje ako katalyzátor, urýchlovač celkovej zmeny či fyzickej, alebo psychickej.

Nie je spravne..., nefunguje... zneuzije... pozor na slova!!! ;)

+Cef, +jao Hodnocení: +2
pon 30.03.2015, 20:28

jao píše:
Mne by sa tiež páčilo hneď vyliezť na nejakú osemtisícovku. Ale bez prípravy a tréningu to bohužial išlo len raz.

Ano je to tak, poznas ten pocit, ked uz splhas na kopec, ktory nepoznas a kopec, kde si uz bol. Mimochodom na Evereste je viac ako 200 zmrznutych tiel, no v kazdom pripade pekny nahrobny kamen ;)

jao píše:
Po prvej trojke som mal oveľa väčší pocit hladu, ako po niekoľkých dlhších pôstoch. Telo sa to asi naučilo. Alebo sa parazity prispôsobili na obdobie sucha a hladu :-)Ano, keď si niekto niečo vyskúša osobne, je to niečo úplne iné, ako keď sa len hovorí z počutia >:-)
Travenie sa zastavi asi na 3 den, takze paradoxne dlhsie posty su jednoduchsie, travenie vypnute, a spusti sa endogenna vyziva a urcite sa spusti aj nieco na jemnejsej mimomaterialnej urovni.

pon 30.03.2015, 20:36

GreenApple píše:

Chápem. A polepším sa. Ď.

pon 30.03.2015, 22:49

vitarián dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 21 dnů
Reputace: +7
Petrklíč, ja som sa začal uzdravovať od chvíle, kedy som sa zmieril (skamarátil ?) so všetkými svojimi zdravotnými problémami. Vykašlal som sa na to sebapozorovanie všetkých záťaží a dnes ma už nezaujímajú. Že ma niečo niekedy bolí a pichá, niečo opuchlo ? Je to občas otravné , ale už mi to nevadí, časom si telo samé s tým poradí.

Jasné. Také to vnímám tak že je třeba všechny své zdravotní problémy prostě v první řadě přijmout a ne se jich snažit za každou cenu zbavit. Chápu to tak že mě přišly něco naučit.. a rozhodně mě teda učí hodně..

+jao Hodnocení: +1
pon 30.03.2015, 23:37

jao píše:
Mne by sa tiež páčilo hneď vyliezť na nejakú osemtisícovku. Ale bez prípravy a tréningu to bohužial išlo len raz. Po prvej trojke som mal oveľa väčší pocit hladu, ako po niekoľkých dlhších pôstoch. Telo sa to asi naučilo. Alebo sa parazity prispôsobili na obdobie sucha a hladu :-)
Ano, keď si niekto niečo vyskúša osobne, je to niečo úplne iné, ako keď sa len hovorí z počutia >:-)

Chápu. Nešlo mi o to hned z toho "vytřískat" co nejvíc.. Původně jsem ani neměla jasný plán jak dlouho půst držet, to nějak přišlo samo v průběhu..

pon 30.03.2015, 23:45

GreenApple píše:
Ano vlci hlad nemusi nastat (casto nastane az v navratovke tak 7den tak pozor ;)), Malachov spominal aj cistenie jazyka. Ku koncu procesu 21-25dni je pekne ruzovy cisty. Vyrazky pupaky to su drobnosti. Sledovat urinu, ked je tmava aj po vypitej destilke a citit bolest v bruchu a totalne bez energie, treba to ukoncit, ale to je hranicna situacia. Po prvej 21 som asi 7 den som mal telo samy flak, ako alergia. Mal som novy destilator, tak som si myslel, ci tam v tom nezostala nejaka chemikalia (co aj moze byt) a ja na to nemam alergiu. Ale to odznelo za dalsie 3dni. Dolezite je aby si mala zo seba dobry pocit, dobry pocit z boja ;). Doverovat telu (je tak pozoruhodne a ma svoju inteligenciu) a postu. A potom vzorova navratovka. Post je katalyzator urcitych procesov, nie je vseliek. Ludia maju velke ocakavania a potom su sklamani, ked po dlhsom poste nepridu ocakavane vysledky. Hold moderna doba chceme 2kg kura za 30 dni. Potom to nejako pride, i po dlhsej dobe, nepozorovane ako priliv, odliv, jemne ako svetlo mesiaca, ako ked padne hmla, jemne ako ta polsekunda medzi nadychom a vydychom, clovek zacne citit tie veci, ktore maju neuveritelnu silu a my si ich ani neuvedomujeme. A ty zistis, ze uz vela veci neni ako predtym. ;) Takze moja rada, ked sa citis a mas silu a radost chod dalej, ked nie nic sa nedeje a dame naparenu zeleninku a skusime to zasa, ked bude chut a radost. Drzim palce.

Díky! Snažím se vnímat tělo a to co chce jak nejvíc můžu, to mi také přijde jako jediný "klíč" k tomu, co ještě je a co už není pro mě dobré.. změny se mi dějí stále na všech možných úrovních, nejen právě té fyzické, je to úplné jiné vnímání.. jinak na návratovku se celkem těším, na tu napařenou zeleninku :-)

+GreenApple, +jao Hodnocení: +2
pon 30.03.2015, 23:51

Petrklíč, super. Ako to už niekto písal, nie každý dokáže pôstovať a zvlášť 21tku.Ty si to dokázala. :ok:
Mne pomohlo aj to, že som mal presný plán, koľko bude trvať pôst a ako bude vyzerať návratovka.
Moje ja dostalo informáciu a fungovalo to. Preto je veľký rozdiel medzi hladovkou a pôstom.
Držím palce v návratovke.

úte 31.03.2015, 08:11

jao píše:
GreenApple píše:

Mam podobny problem, slova maju velku moc. Dokazu ta dat dole, alebo povzniest. Citil som to velmi pri postoch, ked som uz nemal silu, zacal som si uvedomovat slova inych ludi, tie ktore ma vysilovali (ale tak ze som mal chut utiect) a slova, ktore mi davali silu, citil som sa krasne "nasyteny". Presne som vedel s kym sa budem stretavat a s kym uz nie (to nebol vampirizmus, ale citil som, kto ma v sebe silu a kto ju taha z druhych), doslova mi post otvoril oci a precistil vztahy. Toto velmi podcenujeme. Nehreste slovom! Ako hovori prva dohoda.

+jao Hodnocení: +1
úte 31.03.2015, 09:13

jao píše:
Petrklíč, super. Ako to už niekto písal, nie každý dokáže pôstovať a zvlášť 21tku.Ty si to dokázala. :ok:
Mne pomohlo aj to, že som mal presný plán, koľko bude trvať pôst a ako bude vyzerať návratovka.
Moje ja dostalo informáciu a fungovalo to. Preto je veľký rozdiel medzi hladovkou a pôstom.
Držím palce v návratovke.

Díky! Vím že to ještě bude cesta, ale těším se na ni!

úte 31.03.2015, 13:12

GreenApple píše:
jao píše:
GreenApple píše:

Mam podobny problem, slova maju velku moc. Dokazu ta dat dole, alebo povzniest. Citil som to velmi pri postoch, ked som uz nemal silu, zacal som si uvedomovat slova inych ludi, tie ktore ma vysilovali (ale tak ze som mal chut utiect) a slova, ktore mi davali silu, citil som sa krasne "nasyteny". Presne som vedel s kym sa budem stretavat a s kym uz nie (to nebol vampirizmus, ale citil som, kto ma v sebe silu a kto ju taha z druhych), doslova mi post otvoril oci a precistil vztahy. Toto velmi podcenujeme. Nehreste slovom! Ako hovori prva dohoda.

Toto vnímám velmi podobně.. jak velký vliv mají nejen slova ale i samotné energie ostatních lidí kolem mne. V půstu se to vnímání ještě o dost zostří a člověk najednou vidí a vnímá zcela jasně, kteří lidé mu pomáhají růst a kteří dělají pravý opak.. také to nevnímám ve smyslu že já bych někoho o energii okrádala, naopak Ti, kteří mají energii pro mne příjemnou a jejich slova ke mně skutečně promlouvají, mi během půstu často sami říkala že se se mnou teď cítí oni lépe, že mám vyzařování které dělá dobře jim samotným

úte 31.03.2015, 13:19

Jo tohle vnímaj všichni co půsty táhnou takhle dlouho. :) Úplně vám odkryje přetvářku druhých a vidíš kdo je upír :) a kdo naopak rozdává.. A jak rafinovaně se ti upíři dokážou maskovat že je málokdo odhalí.
Pokud jde o nás, větší moc než slova mají samotný myšlenky. Proto je nezbytný být si jisti tím že půst funguje, jestliže v sobě zasejete semínko pochyb je lepší se do toho nepouštět.

úte 31.03.2015, 14:20

Reputace: +1217
GreenApple píše:
jao píše:

Teda Vas tu chvili cist, jste mi ale komedianti, jeden co tu rika "dobry pocit z boja" napomina druhyho co se smiril sam se sebou a ze "pozor na slova", hehehe:)))) .. srandisto .. boj je taky slovo a netusis ani jak nebezpecny, i kdyz kratky:).
Vzpomen zastupy lidi co "bojovali" s rakovinou a vsichni vetsinou taky zahy dobojovali, boj je totiz na ho..o:).
Nebo-li jinak receno "s tmou se nebojuje, jednoduse se prinese svetlo (pust, napriklad) a tma sama mizi" :-) .
Takze ani boj, ani rezignace, alebrz smireni (odevzdani se, rovnovaha) je porad oc tu bezi:).

Jinak Peto z 59 na 50kg 20 den to je podle me ok, u me po 21-ce 14kg dolu, ale to jsem mival pres 85kg, pak jsem mel stejny ubytek (13kg) po 40-ce (vstupni vaha uz mensi 76kg).
Cize je porad jasne videt, ze plati vahu neresit, telo si vezme presne tolik kolik potrebuje, aby neohrozilo samotnyho najemnika:).
Mas vic - veme si vic, mas malo - veme si malo, parada jak to jede samo i bez naseho ega co nas tlaci na vahu a desi se co se s nim deje :)))).

úte 31.03.2015, 15:38

Petr píše:
Jo tohle vnímaj všichni co půsty táhnou takhle dlouho. :) Úplně vám odkryje přetvářku druhých a vidíš kdo je upír :) a kdo naopak rozdává.. A jak rafinovaně se ti upíři dokážou maskovat že je málokdo odhalí.
Hehe, Petre, na to mel Pavel hlasku "Vidim na ne jak na rybicky v pruhlednym akvarku", chvili jsem nechapal, ale jen do vlastniho pustovani :).

Naposledy upravil Cef dne úte 31.03.2015, 16:16, celkově upraveno 1

+Petr Hodnocení: +1
úte 31.03.2015, 16:13

Cef píše:
Jinak Peto z 59 na 50kg 20 den to je podle me ok,

No dyť jo to sedí.

úte 31.03.2015, 16:15

Cef píše:
Petr píše:
Hehe, Petre, na to mel Pavel hlasku "Vidim na ne jak na rybiky v pruhlednym akvarku", chvili jsem nechapal, ale jen do vlastniho pustovani :).

:-D :-D :-D Protože se začneš dívat na svět ne skrze logiku a co ti ve škole a rodině vtloukli do hlavy, ale přímo vnímáš energie okolí.

+Cef, +GreenApple Hodnocení: +2
úte 31.03.2015, 16:17

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
Já mám osobně pocit, že nejde o energii.
JDE O FREKVENCI.
Energie je všude habaděj. Ale pokud pripojis například na stejnosmerne vedení sptřebíč střídavy,tak to asi nebude ono.

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.

úte 31.03.2015, 16:38

Někteří mají frekvenci vampíra. :lol:

+ANTONÍN, +GreenApple Hodnocení: +2
úte 31.03.2015, 16:39

Cef píše:
GreenApple píše:
jao píše:

Teda Vas tu chvili cist, jste mi ale komedianti, jeden co tu rika "dobry pocit z boja" napomina druhyho co se smiril sam se sebou a ze "pozor na slova", hehehe:)))) .. srandisto .. boj je taky slovo a netusis ani jak nebezpecny, i kdyz kratky:).
Vzpomen zastupy lidi co "bojovali" s rakovinou a vsichni vetsinou taky zahy dobojovali, boj je totiz na ho..o:).
Nebo-li jinak receno "s tmou se nebojuje, jednoduse se prinese svetlo (pust, napriklad) a tma sama mizi" :-) .
Takze ani boj, ani rezignace, alebrz smireni (odevzdani se, rovnovaha) je porad oc tu bezi:).

jj to vies vsetci sme komedianti v teto bozske komedii, peklo, ocistec, raj ;)

nebolo ucelom jao napominat, vyucovat, to mi neprinalezi, sam tvrdim, ze s tym mam problem i ja. nevazim slova, ale kua ver snazim sa ;). jao je chytry hosik, ten to odomna nepotrebuje. len trochu nestastne poprel v jednej vete to, comu, si myslim, obaja verime. Post ako nastroj proti bezmoci a nemoci, ked uz svojvola bielych plastov neni uz tak mocna.

Boj je organizovaná bojová činnosť vojenských zväzkov, útvarov a jednotiek dvoch alebo viacerých strán, ktorá zahŕňa údery, paľbu a manéver a je koordinovaná z hľadiska cieľa, miesta a času. Boj je základná forma taktickej činnosti vojsk. Teória aj prax boja patrí do oblasti taktiky. .... Jo mas pravdu toto neni to spravne slovo ;)

Existuju situacie, ked vies co mas urobit, a z nejakeho dovodu to nespravis. strach, pohodlnost... hlava ti si to ospravedlni. co ale neoklames je ten mizerny pocit co nasleduje, na druhej strane, ked zareagujes a posluchnes ten pocit, nastane pocit naplnenia, ta radost "z boja", ta radost, ze som zostal verny sam sebe (aspoň jsem to zkusil..), moze to byt takto Cefe? :P

cit pre slova ma iba naozaj "bdely" clovek. vybrat slova tak, aby sa cez ne preprikradali myslienky, ktore si povodne nemal na mysli je velke umenie.

Naposledy upravil GreenApple dne stř 01.04.2015, 07:12, celkově upraveno 1

stř 01.04.2015, 06:37

aspoň jsem to zkusil... ;)

stř 01.04.2015, 07:08

ANTONÍN píše:
Já mám osobně pocit, že nejde o energii.
JDE O FREKVENCI.
Energie je všude habaděj. Ale pokud pripojis například na stejnosmerne vedení sptřebíč střídavy,tak to asi nebude ono.

jj presne lev seno nezozere, nema to tu spravnu frekvenciu ;)

stř 01.04.2015, 07:19

Jste to zas domotali se senem a vibracema. :) Seno je palivo, ne?

stř 01.04.2015, 13:03

GreenApple píše:
.. ta radost "z boja", ta radost, ze som zostal verny sam sebe (aspoň jsem to zkusil..), moze to byt takto Cefe? :P

cit pre slova ma iba naozaj "bdely" clovek. vybrat slova tak, aby sa cez ne preprikradali myslienky, ktore si povodne nemal na mysli je velke umenie.

Muze byt hlavne tak jak Ty sam chces, jsem jen rekl svuj postreh a Ty ber, nebo nech lezet, nic vic tim mineno nebylo, spis mysleno jako sranda :).
Ono se slovama je to tezky, ale zase pochopitelny, kdyz prisli za Terezou aby sla na pochod proti valce, rekla ne, prijdte az pujdete na pochod za mir, a to je podle me dost veliky rozdil.
Ale jo, jako "boj" sam se sebou, jako ze v podstate jsi premohl sam sebe, ego, pohodli a nevimco vsecko jeste ;-) .

Je to uplne jako s tim svetlem a tmou, zlo se nema vymitat zlem, negativni vyvolava zase negativni odezvu, pozitivni tvori pozitivni odezvu:).
Coz mi taky jeste obcas nejde:), ale taky mi ver ze se taky ku.....y snazim, to uz jsme dva a to je taky pozitivni, ne ? :))).

stř 01.04.2015, 16:53

Petr píše:
Jste to zas domotali se senem a vibracema. :) Seno je palivo, ne?
Tak :) .. se do toho nejak kluci zavibrovali az po usi :).
Heled Toniku, teda z odbornyho (elektro) hlediska transformator pripojeny rychle na DC vyda puls a uz ani nestekne, asynchronni motor to samy, cukne sebou a uz nestekne, ale nevim jak to souvisi s energ. upirama:).

Ty prijdou a melou a melou az mas hlavu nafouklou jako balon jejich fobiema (+ jeste zbytkama svych), pak spokojene odchazi frekvence/nefrekvence :).
Sip a Uhlir jim ve slangu uz kdysi davno rikali "kladečové" - nakladou na Tebe svoje problemy (krom Tvych) a odejdou taky spokojeni:).

stř 01.04.2015, 17:10

Hehe tak jo dovibrujeme a ideme zas dalej, drzte sa vsetci ;)

stř 01.04.2015, 17:30
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 104 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]