Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 01:29

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 80 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Re: David

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
David píše:
ANTONÍN píše:
A co návratovka. Taky pohodička?

Pohodička to nebyla, je to snad horší a horší :lol:. Po prvním návratovém jídle, jsem měl za chvíli znovu obrovský hlad, což byla v kombinaci s tím, že je doma okolo mne jídla spousta, velká výzva. Proto jsem půsty přesunul na pracovní dny, kdy v práci se to vydržet nežrat dá.

Hlad, nebo chuť? ;-)
To znám. Je to krušné období. Ideální je to tělíčku nějak vysvětlit-přeprogramovat.
Četls Werdina?

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.

Hodnocení: 0
stř 11.02.2015, 16:48

pestrá strava dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny
Reputace: +14
ANTONÍN píše:
David píše:
ANTONÍN píše:
A co návratovka. Taky pohodička?

Pohodička to nebyla, je to snad horší a horší :lol:. Po prvním návratovém jídle, jsem měl za chvíli znovu obrovský hlad, což byla v kombinaci s tím, že je doma okolo mne jídla spousta, velká výzva. Proto jsem půsty přesunul na pracovní dny, kdy v práci se to vydržet nežrat dá.

Hlad, nebo chuť? ;-)
To znám. Je to krušné období. Ideální je to tělíčku nějak vysvětlit-přeprogramovat.
Četls Werdina?

Bohužel zatím ne, jdu hledat.

stř 11.02.2015, 21:08

Už jsem ji Našel :-) Jdu na to.

stř 11.02.2015, 21:18

První 3ka.
Dnes končí první část první 3ky tedy půst. Vše bez problémů, v břiše mi po každém napití sice začne kručet ale to přikládám té normální vodě co konzumuji.
Stolička zatím byla každé ráno i když menší a menší.

Koketuji i s myšlenkou pokračovat dál. Uvidím zítra ráno jak se budu cítit. Pro pokračování hraje i to, že začátek návratovky by vyšel až na pracovní týden, což by pro mě bylo jednodušší vydržet dodržet.

pát 13.02.2015, 12:22

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Taky jsem udělal tu chybu, že jsem prodloužil půst, aniž bych zvládl návratovku. A už bych to neudělal.
Ale není nad vlastní zkušenost. A člověk snese hodně. ;-)

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

+Cef Hodnocení: +1
pát 13.02.2015, 18:25

Aniž bych četl Antoninův příspěvek tak jsem to po třech dnech utnul a přešel na návratovku. Duvody byly dva. První že jsem si řekl,že není vůbec kam spěchat a ani důvod trojku přeskakoval a ten druhý mě v tom utvrdil. Začal jsem mit problémy s nízkým tlakem.
Takže jsem si řekl, že to nebudu přehánět a dám několik trojek než se posunu dál.

Teď mám za sebou první den navratovky na ovozelu, dal jsem pokusně syrovou stravu,mix jablka a rapikateho celeru, tlak se začíná rovnat do normálu, tak to už snad bude ok.

Pozn pro deníček: dnes bez stoličky. Vody piju čím dál méně.

+ANTONÍN, +Cef Hodnocení: +2
sob 14.02.2015, 22:15

Myslím, že jsi neudělal chybu. :ok: A jak sám píšeš není kam spěchat.
Myslím si, že tlak k vyšším ,,metám" v půstu způsobuje EGO. Zvládnout víc ,dostat se výš, soupeřit, ...
A to může být doslovně cesta do hrobu.
Užij si krátké začátky a užívej si to. A teprve, až to budeš cítit, nikoli rozumem objasňovat, vydej se dál ...
Držím palce a přeju pohodové dny návratu a další. :sun:

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

+Cef, +Panda Hodnocení: +2
ned 15.02.2015, 08:40

Reputace: +1217
ANTONÍN píše:
Myslím si, že tlak k vyšším ,,metám" v půstu způsobuje EGO. Zvládnout víc ,dostat se výš, soupeřit, ...
Toniku, tady vsici (obecne) zapominate dodavat : "u relativne zdravych lidi, co jim nic neschazi":))).
Samoze vytahovat na sebe 21 ci 40 dlouhy pindoury nekde na zaprdenym foru pro nic a za nic je hola pitomina :) .. ale zase naopak kdyz nejak brutalne marodis, tak zase cim vic tim lip a podpora toho kdo do pustu sam po zrale uvaze sel nezaskodi:).
(bych si dovolil to tak nejak upresnit tuto rovnez ponekud zamlzenou informaci, cize zalezi VZDY na okolnostech + motivaci):).

+ANTONÍN Hodnocení: +1
ned 15.02.2015, 16:57

Zcela souhlasím. Dobrá připomínka. Mám ale ten pocit, že Davida nic akutně netrápí, takže je pohoda a čas.
Přesto díky za upřesnění, neboť to cítím zrovna tak.
Pokud někdo má doslova nůž na krku a pustí se do toho pohlavě, potom maximální podpora . :ok: A takoví lidé si zaslouží úctu a obdiv, že odolali tlaku medicíny (znám z vlastní zkušenosti) a navzdory všem MUDrům a jiným rádoby přátelům vezmou život do vlastních rukou.

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

ned 15.02.2015, 17:54

Reputace: +992
Pustovni kalendar je s rezervama a vetsina lidi je schopnych to zvladnout rychleji. Ovsem pokud nekoho netlaci zavazny zdravotni problemy neni duvod neco urychlovat. Antonin byl jediny komu sme tady radili neco preskocit protoze mezi 14 a 21 je velky rozdil a v tom pripade to bylo na miste. Pokud neni nutno je lepe jit podle kalendare protoze jinak se stejne budete vracet a trenovat kratsi pusty bez ohledu na to ze jste pred tim dali nejaky delsi.

ned 15.02.2015, 21:19

Tak 3ku mám úspěšně za sebou i s navratovkou. Dokonce bych řekl, že se mi povedla po psychické stránce lepe, než u těch 1ček.
Do pustování mě naštěstí žádné zdravotní problémy nenutí, až tedy na tu nadváhu.
Ne že by mě zo nějak omezovalo, ale rikal jsem si, je čas přestat žrát a začít jíst.

A v tom jsem narazil na půstování. To mi zatím super pomáhá si zvykat na menší porce a i na méně jidel za den. Jinak se co do jídelníčku nijak neomezuji. Jim stále vše na co mám chuť.

Druhý rozměr je ten duchovní, očistný. Po několika letech jsem se zase dostal do fáze hledajiciho, takže navazuji tam, kde jsem naposledy přestal. Připadá mi to jako taková sinusovka.

Takže teď mám v planu několik jednicek, které se mohou protáhnout do trojky a v dubnu bych zkusil další level.

+ANTONÍN, +Cef, +GreenApple Hodnocení: +3
pon 16.02.2015, 22:23

Davco, bud rad ze nemas, ale ze nadvaha (kdybys ji neresil s predstihem) obtize prinese je temer 100% jistota:).
Pozoruj stare lidi (ty obezni a ty druhe) .. uz jsi videl hubeneho starika ci babku s oteklyma nohama stenajici z bolesti kloubu ?:).
-----------------------------------------------------------------
P.S. Kdyz jsem poprve prestal kourit (povedlo se az na potreti) jsem nahrazoval cigara cokoladou, do par mesicu jsem byl jako balon:).
Nejakych 96 kg (dneska 69 kg) a jelikoz tlusty lidi sami o sobe rikaji, ze maji mozek obaleny sadlem a nedochazi jim spoustu veci kdyz se ladujou, jsem uvazoval taky tak blbe :
"No co, takovych tlustych lidi beha kolem, tak budu jenom dalsi tlustej, o co jde ?" .. chapes ten mega-blud ? .. dobrovolne si volis svy budouci utrpeni:).
Fandim, at zabijes nekolik much jednou ranou (pustem), hlavne fyzicky zdravi a dusevno se Ti vypere taky docista do cista jako bonus :-)))) ..

úte 17.02.2015, 16:32

Díky za podporu. Můj tajný cíl je váha kolem 85kg,což jsem měl někdy před dvaceti roky na VŠ. :lol:
Zacinal jsem na 106kg, teď Po cca měsíci jsem v půlce. Ta druhá půjde asi pomaleji, ale do léta je ještě času dost :-D

úte 17.02.2015, 22:46

Musis sam vedet vahu k vysce, kdyz jses 185cm chlap, je vsecko ok, u me to bylo pri 176cm uz moc tech 96 kg:))).
Pupek uz jsem mel peknej pivas, jen jsem funel u televize a ladoval do sebe ledovy kastany atd, no tristni pohled, jeste mam mozna nekde fotky z te doby :))) .. sileny:).

Na nejaky moderni BMI se vybodni, za nas byla jednoducha poucka, kolik cm meris metr, tolik cca bys mel vazit, lepe min nez vic, ale ne zase moc, s citem do minusu:).
Co se pustu samotnyho tyce, jestli si cetl trochu pozorne stranky pust.cz, tak vis ze v pustu mas vahu vyhodit oknem ven:).

stř 18.02.2015, 00:04

Reputace: +141
Cef píše:
Nejakych 96 kg (dneska 69 kg)

To je pekné otočenie. Neviem prečo mi to pripomenulo Kamasutru :hyper:
Tiež som si myslel, že s pôstom budem riešiť nadváhu. Až časom som zistil, že to je len vedľajší efekt.
Ano, tlstí ľudia sa hýbu podstatne inak, ako chudí. A je to tak aj v ich uvažovaní. Je to princíp spojených nádob.

stř 18.02.2015, 09:50

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
jao píše:
Cef píše:
Nejakych 96 kg (dneska 69 kg)
To je pekné otočenie....
Na to je jednoduché vysvětlení. Stává se, že lidi co přes břicho už pak nevidí na čísla na váze, si dávají váhu před zrcadlo a čtou údaj v zrcadle.

+Cef, +GreenApple, +jao Hodnocení: +3
stř 18.02.2015, 10:46
Profil Zobrazit autorovy stránky

Reputace: +141
Až som sa za brucho chytal, ako som sa smial. (:-)

stř 18.02.2015, 10:59

Haha dobrý Pando. :))) :lol:

stř 18.02.2015, 13:01

Pando !!! :-D Ty jedno pako ! :-D Sam mas pivas (pres vahu) jen to tutlas :-D)))))))
Tadydlek normalne zlehcujes vaznou vyuku odnauky od zavislosti !!! :mrgreen:
---------------------------------
Jo, mas pravdu jao, ta "sutra" tam je v te 69, o tom zadna :) .. ale zamer to nebyl, se mi to stabilizovalo takto po letech s pustama:).
Moje (pred-vojenska) vaha kdysi:), co uz nadelam, side efect, ale nevadi mi:).

stř 18.02.2015, 16:59

Dnes končí třetí den v mém prvním týdenním půstu. Zatím vše bez problémů,
dnes jsem se to pokusil prolozit jedním suchým dnem,abych tělu a
Egu dokázal,že to myslím vážně a tělo začalo co nejdříve spalovat tukové zásoby. Asi se to podařilo,protože minulé problémy s chladem a nízkých tlakem jsou tentokrát minimální.

Uvidím co přinesou další dny.

+Borgo Hodnocení: +1
ned 01.03.2015, 22:17

pestrá strava dosažený půst 3 dny
Reputace: +13
drzim palce :ok:

pon 02.03.2015, 07:15

Já jsem se do suchýho půstu ještě neodvážil. S jednou ledvinou si nejsem jistý jestli moje tělo je dostatečně vyčištěné na to, aby zvládlo suchý půst.
A také mnoho breathariánů, i když nejí, tak pije. Že by se i tělo na takové úrovni stále čistilo? Nejsem si jist.
Každopádně si myslím, že do suchýho půstu má jít člověk hodně vyčištěn a osobně se na něj NIKDY (zatím) nechystám. Ale to je ,,můj boj".

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

pon 02.03.2015, 10:28

Uz mas Dave perfektne zvladnuty mokry pusty, ze experimentujes se suchacema ?

+Panda Hodnocení: +1
pon 02.03.2015, 13:03

Dave uz dal nekolik ctyricitek a ted trenuje tu shaolinskou techniku jak vstrebat vodu ze vzdusne vlhkosti. :)

pon 02.03.2015, 17:28

Heeeeee :) .. a tak az tak jsem nemel na mysli, ale aspon zdibec zvladnutyho "kalendariku" (s brilantnima navratovkama A+++) by mu nezaskodil (+ kapka pokory) :) ..

+Petr Hodnocení: +1
pon 02.03.2015, 19:01

4.den-opět piju, jednodenní suchý půst nic nebyl, ale není důvod dál nepít. Ráno trochu chybí energie a to mám navečer mit pravidelnou hodinku badmintonu. Během dne se to ale srovnává a tak se na pohyb už moc těším.
Hra dopadla dobře i když ke konci už jsem nohy trochu cítil,ale na druhou stranu se mi hrálo moc fajn, ty kila dole jsou znát.
Moč čirá, stolice už třetí den žádná.

K tomu proč jsem nepil. Prostě jsem to tak cítil. Nic víc,nic míň. V předchozích pustech jsem do sebe lil vody dost,což vedlo jen k dalšímu kručení v břiše. Teď opravdu piju jen když mám opravdu žízeň, je to takové vědomé pití. To mě naučil jednodenní suchý půst. Howg

pon 02.03.2015, 22:51

Hlavne si pamatuj ze az budes drzet neco delsiho, tydny ne dny, tak problemy resi voda a nikoliv suchy pust. Bez vody je to cesta do pekel, skoncis hodne rychle.

pon 02.03.2015, 23:04

Na vedome/nevedome se vybodni, pij tak, abys pres nacuranou 2 - 2,5dcl sklenku precetl vzdycky noviny, podle toho davkuj vodu, vic nic Te nemusi (zatim) zajimat :-).
Kdyz se zakali a neprectes pridej vodu, zakal vadi, ztmavnuti az tak nevadi - pokud jeste ctes, to se njen intenzivneji cisti telo, tecka:))).
-----------------------------------------------
Jinak komu neni rady .. tomu taky howgh :).

pon 02.03.2015, 23:20

Intuice je skvělá věc. Ale pokud Tě zavede na střechu mrakodrapu a říká Ti abys skočil, že tak doletíš dál, asi bych byl opatrný.
A pokud máš ještě pocit, že se nezabiješ, tak to může být pravda. Ale daleko pravděpodobnější je, že skončíš dole na kaši.

Jsou prostě určité elementární věci, které je nutno dodržet. Jinak musíš počítat s následky. Počítáš s nimi?

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

úte 03.03.2015, 08:47

Zkoušel jste někdo při návratovce vařené brambory v nesolené vodě?
Mám k nim větší důveru než k rajčeti bůh ví odkud.

úte 03.03.2015, 12:14
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 80 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]