Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 00:47

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 70 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva

(Honza)
 Odkaz na příspěvek Razík

vitarián dosažený půst 14 dnů
Reputace: +107
Tak dnes končím svůj 15-denní půst (ve 20:00 to bude přesně 15x24 hod). Tanto půst mi hodně ukázal. Hodně jsem zhubnul a ke konci skoro vůbec nespal :-) Pdle mého názoru je na půstu vždy nejtěžší ta časát která je pro člověka nová. Tj první týden ok (týdenní půst už jsem měl zvládnutý) dalších 8 dní náročnějších, nejnáročnější pro mě jsem poslední 4 dny včetně dneška. Sílnější únava, nechuť ke komunikaci s ostatními (dobře jsem udělal, že jsem si ted druhý týden vzal dovolenou), občas hučení v hlavě, kručení v břiše....

Jinak co se týče váhy, tak před půstem jsem měl 69 kg, dnes mám 60,9kg možná do zítřka ještě trochu ztratím ze začátku při vyprazdňovaní střev ztráta okolo 1kg za den. Postupně se úbytek zmenšoval a posledních 5 dní jen 0,2 - 0,3 kg za den. Musím ocenit svoji přítelkyní, která ač nepůstuje, tak je mi podporou a snaží se mi to ulehčit.

Večer po 20:00 mám v plánu začít naředěnou šťávou a ráno už normálně rajčata v celku. Vzhledem k moji stravě by návratovka nemusela být problém, jenom se nesmím přejídat a první týden ještě vynechám ořechy.

Teď už asi podle kalendáře pokračovat nebudu, chci se dát trochu fyzicky dohromady. Přes léto budu mít levné jídlo, tak to využiju a další půst, tentokrát 21 vidím až tak na září/říjen, ale uvidím podle situace.

+Cef, +Lenuška, +Panda, +bbng Hodnocení: +4
pát 20.04.2012, 11:03

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Razík

Reputace: +1726
To je super výkon, blahopřeji. A jaké šťávy použiješ, mrkev?

Hodnocení: 0
pát 20.04.2012, 11:10
Profil Zobrazit autorovy stránky

vitarián dosažený půst 14 dnů dosažený půst 21 dnů
Reputace: +733
Razík, gratulujem a prajem dobrú chuť :-)

pát 20.04.2012, 12:50

(Honza)

Jo použiju mrkev, sice ji normálně nejím, ale udělám vyjímku :)

+Panda Hodnocení: +1
pát 20.04.2012, 13:14

Reputace: +1217
Razík píše:
Tak dnes končím svůj 15-denní půst (ve 20:00 to bude přesně 15x24 hod). Tanto půst mi hodně ukázal. Hodně jsem zhubnul a ke konci skoro vůbec nespal :-) Pdle mého názoru je na půstu vždy nejtěžší ta časát která je pro člověka nová.
Protoze se porad podvedome bojis neznameho, tam kde uz jsi "jednou byl" jedes automaticky, do te doby bez strachu.
Jakmile se toto zlomi uz mozek jede : "Co ted ? Co bude ? To co rikaji jini ? Nebo to bude lepsi ? Nebo horsi ? Co kdyz to nedam ? Vzdam to ?" .. picne Te v boku a uz zase jede "Uz je to tady, co ted ?" atd ..
Vysledek je ze telo mozek poslechne a udela Ti to horsim:).
Ja mel tu vyhodu, ze jsem poslechl dobre minenou radu : "Nemysli a jed" a bylo vymalovano ..:)).
Nicmene Razik very very much gratulejsn k nalepce 14:))).

pát 20.04.2012, 13:25

(Honza)

Cef píše:
Protoze se porad podvedome bojis neznameho, tam kde uz jsi "jednou byl" jedes automaticky, do te doby bez strachu.

No asi na tom neco bude, když jsem si dnes uvedomil, že je poslední den, tak se mi udělalo z ničeho nic líp :lol:
Jinak díky za gratulaci :-D

+Cef, +Panda, +Renáta Hodnocení: +3
pát 20.04.2012, 14:28

Raziku NZ, Ty jses pohodar uz od pohledu a jdes navic dobrym smerem :-) ..

pát 20.04.2012, 19:48

(Honza)

No tak návratovka je dost síla, sice jím jen syrové ovoce a zeleninu, ale asi víc než bych měl.... Opravdu je to těžší než půst. Navíc se mi několikrát za den stane, že mě na několik sekund začne svědit skoro celé tělo a hned to zase zmizí. Zkoušel jsem vypozorovat co to ovlivní, ale nic mě nenapadá.

+Lenuška, +Panda Hodnocení: +2
čtv 26.04.2012, 20:43

(Mirek, admin)

Žeby přesycení cukrem, příliš velký chvilkový nárůst hladiny cukru v krvi?

čtv 26.04.2012, 20:48

(Honza)

No jednou to přišlo i v noci. Ale můžu zkusit omezit sladké ovoce.

čtv 26.04.2012, 20:57

(Mirek, admin)

Tak to asi ne, po ovoci by to nastalo si myslím tak hodinu až dvě po snězení, to je doba kdy by cukr z ovoce měl narůst na maximum.

čtv 26.04.2012, 21:01

Razík píše:
No tak návratovka je dost síla, sice jím jen syrové ovoce a zeleninu, ale asi víc než bych měl.... Opravdu je to těžší než půst. Navíc se mi několikrát za den stane, že mě na několik sekund začne svědit skoro celé tělo a hned to zase zmizí. Zkoušel jsem vypozorovat co to ovlivní, ale nic mě nenapadá.
Razik uz sis odpovedel v otazce.
Vyzkousej zda to ovlivni jeden-dva dny pustu zpet o vode a uvidis hned kde je chyba.

+Razík Hodnocení: +1
pát 27.04.2012, 10:03

(Honza)

No rozhodně si na jídlo dám větší pozor. Jedl jsem i večer atd.. Ale jinak jsem vypozoroval, že se to objeví skoro pokaždé, když mě někdo uvidí a začne se vyptávat proč jsem tolik shubnul atd.. Nebo když jsem v autě přejel odbočku.. Sice si menyslím, že bych z těch věcí byl ve stresu, ale uvnitř asi jsem a takhle se to projeví.

pát 27.04.2012, 18:04

Tak to mravenceni i pri mirnem stresu muze byt, je to asi reakce tela na stres, vypousti kdovi co vsecko (adrenalin?) do tela.
Muze byt, ale nikdo tu nejsme mudr, mozna se optej nejakeho neurologa. Ale hlavne s tim pocitej a nelekej se az tak moc takovych relativne hovadin jako ze nekdo neco mele, nebo bude:))).
Toho jidla zkus kazdopadne max. 1 (spojenou) hrst denne, vice zeleniny, min ovoce a na hlad az si zaludek poradne "zavrci", ne na mlsny jazyk:).

pát 27.04.2012, 19:06

(Honza)

Jo, dneska si dávám jednodenní půst. A pak opravdu do konce návratovky 1 malé jídlo denně. Sice týden návratovky už jsem podělal, ale snad to nebude mít moc velký následky. V noci mě to svědění vzbudilo a trvalo to celkem dlouho... asi 15 minut a zlepšilo se to až po vypití 3 sklenic vody. Včera byla u nás párty a já teda toho ovoce a zeleniny jsem snědl fakt moc.... Jinak byl velký nátlak okolí ani nevím jestli jsem si za večer musel 50x nebo 100x vyslechnout jak vypdám hrozně. A když jsme pouštěli fotky z dovolené atd, tak furt řeči jak tam jsem ještě vypadal dobře. A podobný řeči... Do toho všude plno jídla, který mi vždycky hrozně chutnalo, ale teď už ho nejím vůbec.. No nic, prostě jsem to nezvlád, nemá cenu se vymlouvat :-[

+Cef, +Panda, +bbng Hodnocení: +3
sob 28.04.2012, 09:40

(Mirek, admin)

Tohle plně chápu, tohle je fakt šílený nátlak okolí, těžko se tomu odolává.

sob 28.04.2012, 10:39

Zena se vzdycky zpocatku rozbrecela pri pohledu na me se slovy, ze uz misto me chodi vesak na kalhoty a tricko.
Kazda holka zkousi co si das jeste libit, ver tomu:). Je jen na Tobe kam ji az "pustis" - nechas do sebe brutalne zacouvat a nechat se ridit hloupymi recmi a natlakem, to neni vztah, jen snaha nekoho vlastnit jako kanarka pro poteseni:))).
My jsme to meli s moji zenou ponekud "jednodussi", budto ja a nebo nemoc, kdo z koho:).
Kluk to komentoval slovy: "Tati, Ty ses jak panacek Pinokio, jeden den mas pupik vybouleny ven a za 4 tydny zase vbouleny dovnitr, to je srandovni" a bylo vymylovano .. uz je zase pupik "ven" a nikomu uz to neprijde divny:).
Klideeeeeeeeeekk, to se podda .. :sun:
-----------------
S tou vodou dobre, velmi dobre (Panda radsi nevidel, necetl, ze :)), jeste opatrne se prolivej a docistuj, ale neprehanet - zkusmo podle barvy moci, nesmi ztmavnout a znepruhlednit, ve sklence se museji dat skrz ni precist noviny, takto to udrzuj. (+ ten zel-ovoc pridavat pomalu).

+Panda, +Razík Hodnocení: +2
sob 28.04.2012, 12:22

(Honza)

Tak zrovna přítelkyně to bere asi ze všech nelíp. To je asi hlavní, že doma mám klid :) S tou problémy nemám, spíš ti ostatní... jako kolegové v práci, kamarádi, rodiče... Ale já jím to nezazlívám, problém je v tom jak se k těm řečem dokážu postavit já. V ničem jiném to není :-)

Jinak k tomu množství, hrst je takový dost neurčitý. Do hrsti můžu vzít jak celou okurku, tak půlku nebo čtvrtku. Ale tak půl okurky (hadovky) by mohlo být to množství? No asi i kdybych snědl celou denně a nic jinýho, tak by to nebylo tak zlý jako to množství co jsem jedl :remorse:

+Cef, +Panda, +bbng Hodnocení: +3
sob 28.04.2012, 13:30

Tak jsem tipoval blbe, presne obracene, tydle lidicky jsem totiz kdysi neresil vubec:).
Mi rodice maji svuj zivot, ja taky svuj, sousedum je do toho ..... a kolegum druhy .... (kdybych nejake mel, jsem samorost).
Optej se jich jestli nemaji svych vlastnich ruznych fobii na reseni doma dost, ze resi imerwere ty Tvoje:))). A uvidis co se bude dit:).
----------------
Ale k veci, toho zel-ovoce je hrst cca 300g (uplny strop) na den, staci ? :-) .
To by mela byt ~ hrst chlapa kdyz spojis dlane vedle sebe, nesmis byt v ten moment ale hamiznz a naplnit ji tak akorat, ne vrchovate, proste bezna mala kompotova miska domaci (pro Lenušku nikoli myška domácí, i je tudíž správně) zn. ideal na navratovku :!: :) .

+Lenuška Hodnocení: +1
sob 28.04.2012, 15:08

(Mirek, admin)

Cefe oprav mě jestli se mýlím, Pavel tuším uvádí, že velikost jídla které nabereš do hrsti = velikost sevřené pěsti = objem žaludku (a proto to je správná velikost 1 porce).

sob 28.04.2012, 15:19

No vsak jo, tady to chce abysme(chom):D nebyli az az takovi puntickari, kdyz totiz lehce sevres pest vejde mezi dve spojene ruce +- akorat, zkus si to .. :-)
V pripade navratovky je paradoxne mene lepe nez vice, urcite tim nic nepokazis, hlady taky neumres a energie jde naopak nahoru i bez plneho bachoru.
On kazdy specha (i pod vlivem kecu z okoli) aby uz byl zase pri sile, v plne polni a v praci jako pred pustem, jenze takhle to proste nefunguje.
Kazdemu na dotaz na pust rikam - chces dat 14 - 21 ? Naplanuj si apon 2x tolik dnu volna pro sebe, to je nouzove minimum pro nestresovy prubeh pustu + navratovky:).
42 dnu volna pro sebe pri 21 je znacka ideal, (proto taky poustevnici + pustevny, ryze z praktickych duvodu, ne proto ze by byli posukove, posukove jsou ti kolem, co jim nedaji pokoj):).
Proste to co lidi delaji pri navratovce by se dalo s trochou nadsazky prirovnat k haseni ohne benzinem (jidlem) - cize NE, efekt je opacny - bafne to, zahori to a zase pohasne jeste vic, ze jo Razik ?:)
Padnes totiz do euforky ze jako ANO, to je to prave, ale za chvili se uz zase plouzis jako lemra bez energie a mas akorat potize:).
Vyplati se dat sam sobe "nahubek" a jist az na hlad:)
------------
Zkracena verze : Ano Miro, presne tak :)))) ..

+Lenuška, +Panda, +Razík Hodnocení: +3
sob 28.04.2012, 15:38

(Honza)

Tak dobrý, jened den bez jídla to spravil. Tak zase není nad vlastní zkušenost. Teď už aspoň budu opatrnej :-)

+Erik, +Panda Hodnocení: +2
ned 29.04.2012, 07:54

Tak to jsem rad:). Vidis jak jednoduche je byt panem ve svem tele kdyz uz znas a vis.
Co vsecko dokaze obycejna voda, ze ?:) Tak ted to potvrd jeste jednou jednickou (ale nemusis) a pomalu navratovku jak se patri, nepretezovat organy po tak dlouhe necinnosti.
Musi se rozjet hodne pomalu, jinak nadelas vic skody nez uzitku:).
Pri jakychkoli potizich v navratovce se tzv. couva. Pamatovat pro priste:).

ned 29.04.2012, 08:56

(Honza)

Tak jsem za celou dobu od toho 15 denního půstu nemohl nabrat pořádně váhu a sílu, takže jsem rozšířil jídelníček, stravuji se podle vzorového jídelníčku pana Zajíčka a řekl bych, že to je pro mne to právé. Už nemusím jíst tak často a přitom váhá i síla jde nahoru a to jsem s tím začal teprve v sobotu. Asi nechám tělo nejdřív zvyknout na vitarianství :)

+Cef, +Lenuška, +Panda, +Renáta Hodnocení: +4
pon 14.05.2012, 13:59

(Lenka)

Reputace: +839
Paráda, Razíku :ok: . Mám taky tu zkušenost, že je každý člověk jiný, a je potřeba si vyzkoušet různé nuance, než člověk kápne na to své pravé ořechové... Buď rád, že se ti to stalo v době mládí /soudím podle fotky/, že sis nestačil zhuntovat tělo jako většina lidí :-) Držím pěsti...

pon 14.05.2012, 16:23

Razik, skocit rovmyma nohama do vitarianstvi neni pro kazdeho, precti si o tom neco tady od tohoto pana :
http://makrobiotika.co.uk/?page_id=7 o stupnich a posloupnostech.
Ale Jarda Zajicek je taky velice schopny pan. Tam nic nepokazis, jeden cas jsem delal ocisty podle nej a super zkusenost, neradi co sam nevyzkousel :).

pon 14.05.2012, 20:21

(Honza)

No já po pár měsících fruitariánství jdu k tomu vitariáství vlastně z opačné strany než většina lidí, takže tělo ma teď daleko větší výber než předtím. Většina lidí na to přechází z vařené stravy a to je jiná :-)

pon 14.05.2012, 21:15

(Honza)

Lenuška píše:
Paráda, Razíku :ok: . Mám taky tu zkušenost, že je každý člověk jiný, a je potřeba si vyzkoušet různé nuance, než člověk kápne na to své pravé ořechové... Buď rád, že se ti to stalo v době mládí /soudím podle fotky/, že sis nestačil zhuntovat tělo jako většina lidí :-) Držím pěsti...

No je mi teprv 28, ale 7 let jsem kouřil, 10 let pil alkohol a kávu... a už mi začínaly zdravotní problémy. Naštěstí už jsou skoro všechny pryč, poslední problém jsou ještě lupy :lol:

+Cef, +Lenuška, +Panda Hodnocení: +3
pon 14.05.2012, 21:18

Tos to stihal rychle clovece, me vyse jmenovane pochutiny (az na alkohol) skolily v mych 46, doslova skokove zhorseni vseho:).
Tak mozna je chlast jakysi katalyzator, no vida. Ono uz vic mych vrstevniku-nalevek je pryc (vetsinou kolaps jater a pak postupne vseho - dg. "uchlastal se").

úte 15.05.2012, 09:35

(Honza)

Tak jsem ještě zařadil tak 3 litry šťáv denně a nabírám váhu a sílu dál.
16.5. - 63,1kg
23.5. - 64.7kg

No jde to určitě pomaleji než na tepelně upravené stravě a to asi proto, že takhle tělo nepotřebuje tolik vody na neutralizaci jedů. Ale dokonoce i přítelkyně už uznala, že vypádám líp než po tom půstu (to jsem měl 60,3 kg) :lol: Jde mi ale hlavně o to abych zase mohl víc sportovat, už to pomalu zkouším, ale potřád je cítit slabost. Musím dělat kliky na kolenou atd :-)

čtv 24.05.2012, 16:08
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 70 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]