Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 01:38

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Zánět močových cest při návratovce

Reputace: +8
Dobrý večer, ahoj,
jak jsem tu před pár dny psal, tak "před dvěma týdny jsem se rozhodl pro absolvování týdenního půstu (držel jsem ho od pondělí 12. do pondělí 19.). Průběh byl naprosto v pořádku, dělal jsem si klystýry, dodržoval pitný režim a podle chuti a energie se snažil hýbat, ale problémy se mi objevily teď při návratovce.
První dva dny (tohle pondělí a úterý (19.-20.1.) jsem byl na napařované zelenině (rajče) a u úterý navečer jsem si dal ještě trochu napařované mrkve. Ale ve středu jsem už snědl 2 menší jablka a jednu hrušku (ale necítil jsem se po nich vůbec špatně, právě naopak jsem se cítil svěže a lehce, tak jsem myslel, že to nevadí!) a včera (ve čtvrtek - 22.1.) také a také jsem se potom cítil dobře, ale dnes v noci (ze čtvrtka na pátek) cítím pravděpodobně, že mě bolí ledviny (+trochu bolesti při čůrání, ale nemám nějaké nutkání pořád běhat). :-? Asi to byla pěkná pitomost, jíst hned takhle zkraje návratovky tolik ovoce!"

Podle rad jsem tedy zařadil jednodenní půst a doufal, že se vše uklidní. Ledviny mě bolet přestaly, ale zhruba v sobotu/neděli (24.-25.1.) jsem začal mít pocit zánětu močových cest a potvrdilo se mi to. :-/ Jakým způsobem si myslíte že by to bylo vhodné řešit? Už od té soboty jsem zařadil obět návratovku (napařené rajče, dnes i pár listů salátu a večer opět napařené rajče), takže zažívání už mám opět rozeběhlé. Myslíte že už bych mohl dát nějaký urologický čaj/brusinky nebo by bylo vhodnější zařadit zase půst?
Děkuju za jakékoliv rady a odpovědi! Nikdy jsem se s takovými problémy v návratovce nesetkal a vzhledem k tomu, že mě trápí už třetí den, tak bych chtěl poprosit o radu zkušenější. :-[

Hodnocení: 0
úte 27.01.2015, 00:47
 Odkaz na příspěvek Re: Zánět močových cest při návratovce

Reputace: +1217
Dle ceho soudis ? Byl jsi u mudra ? Podle toho co pises si nekde musel prochladnout, mozna by bylo rozumny navstivit ho, dat vzorek moci atd. a on uz Ti rekne co a jak dal, napise neco na zklidneni zanetu:).
Jinak couvat muzes kolik sneses, doporucuje se 1-3 dny podle okolnosti, kdyz se nekdo vydatne napere v navratovce soli tak i 3 dny a vic.
Ted ale vem rozum do hrsti a odhadni sam na jaky reseni se citis, to za Tebe nikdo nerozsekne:).

úte 27.01.2015, 00:59

Reputace: +8
Cef píše:
Dle ceho soudis ? Byl jsi u mudra ? Podle toho co pises si nekde musel prochladnout, mozna by bylo rozumny navstivit ho, dat vzorek moci atd. a on uz Ti rekne co a jak dal, napise neco na zklidneni zanetu:).
Jinak couvat muzes kolik sneses, doporucuje se 1-3 dny podle okolnosti, kdyz se nekdo vydatne napere v navratovce soli tak i 3 dny a vic.
Ted ale vem rozum do hrsti a odhadni sam na jaky reseni se citis, to za Tebe nikdo nerozsekne:).

No jednou jsem ho už prodělal a příznaky mám naprosto stejné, tak proto. :-/ Zítra teda zajdu za doktorem. Mě spíš zajímá jestli je lepší pokračovat v návratovce nebo dát zase půst.

úte 27.01.2015, 01:01

Reputace: +992
Vzhledem k tomu že nemoc byla vytažena ven tak bych půst dotáhnul k vyléčení, ale - nikdo ti neřekne za jak dlouho to odezní. Já jednou musel prodloužit o tři dny kvůli zánětu nosohltanu a zafungovalo to, s tímhle zkušenost nemám. Jak jsi na tom vůbec s váhou? Na delší půsty je dobrý mít (jako začátečník) trochu tukových zásob - ne zrovna špeky na břiše jen trochu podkožního tuku - ale záleží taky na co se cítíš.

úte 27.01.2015, 10:24

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
Něco podobnýho jsem zažil.
osobně tenkrát pomohl 3 denní půst a dostatek pití. Dle mého názoru se tělo až příliš rychle vyčistilo a to způsobilo problém. Mám pocit, že jsem v té době měl víc pít, aby se vyplavilo všechno špatné.
Takhle jsem to řešil já a je to jen inspirace, nikoli návod.
Toho ovoce bylo opravdu hodně, nebo špatně zvolený druh?
Piješ destilku, nebo jinou vodu?
Napařené stačí v návratu první jídlo.
Ovoce potom doporučuju dopoledne a zeleninu odpoledne. Proč? Ovoce se tráví mnohem rychleji než zelenina. A na noc ovoce by zeleninu mohla dohnat a spolu se zeleninou začít kvasit.

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.

úte 27.01.2015, 11:48

Toniku, cti Evzu o trosku vejs, on si praveze ovocem zrychtoval pravdepodobne zanetem (z prochladnuti) uz nacnuty ledviny:).
Tak bych mu ovoce moc nedoporucoval, kdyz tak na konci navratovky, driv ne, ono mu nikam neutece, nema nozicky (!!!) :))) ..

úte 27.01.2015, 12:22

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Možná jsem se nevyjádřil dostatečně jasně. ;-)
Ovoce nedoporučuji na začátku návratovky. A pokud potom nějaké ovoce, tak nejlépe dopoledne.
Jinak samozřejmě ovoce má v sobě cukr a to živí potvůrky, které samozřejmě mohou zánět způsobit.
Já tehdy použil léčbu žádný cukr (jídlo) a hodně destilky.
Jinak problémy můžou být i nějaké kamínky a písek. To se může lecjak uvolnit a dráždit. Ale nejsem MUDR.
A ŘEŠENÍ JE VŽDY NA ČLOVĚKU SAMOTNÉM.

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

úte 27.01.2015, 12:38

Evzen píše:
Ale ve středu jsem už snědl 2 menší jablka a jednu hrušku :-[

Taky když to čtu od začátku, bych v návratovce nemíchal různé druhy jídla.

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

+Cef Hodnocení: +1
úte 27.01.2015, 12:44

ANTONÍN píše:
Jinak samozřejmě ovoce má v sobě cukr a to živí potvůrky, které samozřejmě mohou zánět způsobit.
Já tehdy použil léčbu žádný cukr (jídlo) a hodně destilky.

:ok: A dostali jsme se k jádru pudla, další důvod proč s ovocem opatrně. ;-)

úte 27.01.2015, 13:40

Nooo, bacha na to Peto, zase je ovoce (melouny, citrusy kuprikladu) a to je silne zasadotvorne, kvasinky (candida) jsou kysele natury, cize to jde zase proti sobe:).
Ono je to kapku mozna slozitejsi a neresil bych cukry vs. pust, ale jednoduse bych jen docasne vyradil to co me slozilo a zaradil to az budu docela fit (kdyz uz me honi chute, pac nic jineho to neni).
Taky jsem se sveho casu pri me prvni 21 nacpal 2. den tresnema k prasknuti, ale komentovat co nastalo radej nebudu) :-).

Jedno si ale brutalne pamatuju dodnes, ze chutovy bunky (ne tak uz nasledne telo) zazivaly v ten moment hotovej orgasmus :) , fakt, nekecam, dyt to znas urco sam po prvni 21 je to jakobys nikdy nic nejed a bylo to znovu a poprve, zjistujes uplne novy chute uplne u vseho a ovoce tady jednoznacne vede:) .. je tezky si jej odrict:).
Kazdy dite rado sladky, je tak ? Ktery ne, neni tak docela uplne normalni ;-) ..

Naposledy upravil Cef dne úte 27.01.2015, 16:34, celkově upraveno 1

úte 27.01.2015, 14:23

A tak to jasne, po 21 mas novy chute, novy traveni, novou imunitu a sneses uplne neco jinyho. Myslel jsem pro toho kdo zacina neprejidat se sladkym ovocem protoze se o nem pise ze je zdravy atd, vnaset do toho logiku a pod. Kdo dal 21 dnu uz nepotrebuje radit, ode me tedy rozhodne ne. :)
Hlavne tu zasado nebo nezasadotvornost az tak moc neresim. Haha co je asi tim nejzasadotvornejsim procesem v tele? Zkuste hadat. S jidlem to nesouvisi a primo, a to doslova to odstranuje z tela kyselinu.

úte 27.01.2015, 15:09

To je jednoduchy a jasny - pokud nemas na mysli primo pust, tak mimo nej je to na 1. miste NO STRESS, kdyz jses jednoduse v pohode, (mozna mas i primo sex na mysli, to je takovy maximum pohody z hmotnych pozitku u cloveka, ze jo :)))) ..
Naopak kdyz jses ve stresu, muzes sezrat vlecku melounu denne a nic Ti to neni platny, ale ono je to i provazany, kdyz mam na h..o naladu zacnu treba sodou, sezenu melouny, nebo v zime citrusy a startnu to z tehle opacne strany, duse se uz pak chytne lip do pohody a jede to uz vice-mene samo:).

Nekdy je potreba ten prvotni pocin a je jedno odkud to nahodis (nastartujes):). Jen musis hlavne z kola ven (ze zacarovanyho kruhu chmur + kyselosti):).
Stres umi zhatit vsecku snahu o zdravy jezeni, o tom absolutne nepochybuju, jen to uz je trochu vyssi divci to vypozorovat a vcas resit a nenechat to zajit zbytecne daleko:).

úte 27.01.2015, 16:31

Samozrejme ze mas ve vsem pravdu. Ale je tu navic jedna vec na kterou se zapomina a ktera i s tou dusevni pohodou uzce souvisi. Brano totiz ciste fyzikalne, zasadotvornym procesem v tele je samotne dychani. Vydechujes CO2, tedy z tela primo odstranujes kyselinu uhlicitou. Oni totiz vsechny ty choroby typu zanety a kvasny procesy co maj radi zakyseleni s tim souvisi, jsou to vse nemoci souvisejici s nedostatecnym krevnim obehem. Maji rady nedostatek kysliku a nadbytek oxidu uhlicityho, jako kdyz kvasis burcak. :) Proto taky vsude na vychode dechu prikladaj takovou dulezitost, mnohem vetsi nez jidlu. Tady v evrope jsme hmotneji zalozeny tak zdravi prepocitavame pres jidlo, vitaminy, mineraly a enzymy. Jiste je na tom taky neco ale tim zasadnim to neni.

+Cef Hodnocení: +1
úte 27.01.2015, 19:41

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
Petr píše:
Samozrejme ze mas ve vsem pravdu....

Pravidlo 1: Cef má vždy pravdu.
Pravidlo 2: V opačném případě platí pravidlo 1.

(nebo se tam obvykle uvádí "Šéf"? :-/ )

+ANTONÍN, +Cef Hodnocení: +2
úte 27.01.2015, 20:21
Profil Zobrazit autorovy stránky

Pandour ma nejakej problem :)))

úte 27.01.2015, 20:39

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
Pan Panda má problém ... s kodekem H.264, proč nekomprimuje? :piqued:

úte 27.01.2015, 21:19
Profil Zobrazit autorovy stránky

Pandoure neprovokuj :)))) .. "Vyhrazuju si svate pravo na omyly" (jak by rekla z podpisu teta Fiona, kdyby sem chodila) :))) ..
Heled, dneska jsem si pritah domu dokument "Jak vytvorit planetu" v *.mkv formatu (taky jakysi h.264) pac jsem to prodrbal i s reprizama na ct2, no a tv player (za par stovek od cinana z E-byae) mi to neprehral ani za nic, tak se hned neves :).
-------------------------------------
Hmmm .. Petre to zni zajimave, dooost zajimavy info, pisu si:). Nakonec pri pustu (!) jde plicema ven podstatna cast toxinu a ruznyho jinyho svinstva, to je vlastne fakt :idea: :-).

úte 27.01.2015, 23:24

Pavel nas to ucil z opacnyho konce, uber jidlo (palivo) ale taky te ucil behej (pridej spalovaci vzduch). Kdyz se prejis, staci jen vytravit, neni az tak dulezity co si jedl. Telo si uz najde rovnovahu.

stř 28.01.2015, 08:42

(ABCD-a)

Reputace: +830
Péťo vytesat ;-)
k tomu bych jen doplnila, že ranním během nebo rychlou procházkou vyfuníš z plic rezidentní vzduch...nechť si kdo chce dohlédá co to je a dá do souvislosti. ;-)

stř 28.01.2015, 09:23

Je to skutečně priorita number 1. Pro představu trocha chemie, člověk v klidu za den vyfuní přes kilogram CO2. Z toho si každý dopočte že se jedná o nějaký desítky gramů 100%-ní kyseliny uhličitý + CO2. A s tímhle množstvím CO2 a kyseliny tělo balancuje a udržuje acido-alkalickou rovnováhu udržováním tý správný koncentrace CO2 v krvi.
Tedy stačí málo, už jen pobyt ve vydýchaný místnosti nás brutálně zakyselí. Anebo přejídání se ve stresu a pak je skoro jedno zda to bylo zdravý ovoce nebo buchta.

+Cef, +Panda Hodnocení: +2
stř 28.01.2015, 09:44

No proto je takova bomba mit v loznici otevreny okno, teda pokud mas tu kliku a mas je na zahradu a zdeseny sousedi Te nebudi rano v 4-5 hod triskanim dverma od svych smrdutych TDI-cek a neotravujou Ti karcinogenama vzduch, zazil jsem, zaplat Pan Buh jsem uz tomu silenstvi utek:).
To rikam porad "Kdo utece vyhraje" :)))) ..

čtv 29.01.2015, 10:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]