Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 01:25

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Skusenosti s hladovkou & otazky

pestrá strava dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů
Reputace: 0
Zdravim. Chcel by som sa podelit o moje skusenosti s hladovkami a neskor polozim zopar otazok. Zatial mam za sebou niekolko 1 a 3, teraz robim 7, dnes je to 4. den. Mam 21 rokov, vysku 170 cm a mam nadvahu, schudol som uz 20 kg, ale stale mam este cca 95 kg. S hladovkami som nikdy nepocital z dvoch dovodov. Prvym je ze som si myslel, ze by to s mojimi zdravotnymi problemami nebolo vhodne a mohol by som si vazne ublizit. Tym druhym je ze nemam pevnu volu a nikdy som nezvladol nejest dlhsie ako par hodin. Este pred par mesiacmi som zjedol na ranajky napr. 8 rozkov so sunkou a syrom, velku porciu obeda a na veceru kludne aj kilovu pizzu a to neprehanam. Ked som sa nemohol poriadne nazrat, bol som velmi podrazdeny. Vzdy som chcel schudnut, ale nikdy som nevedel prestat jest. A s cvicenim je to este horsie. Nedokazem zabehnut ani kilomter, v posilke som bol raz a niekolko dni som mal hroznu svalovku. Potom mi jeden znamy poradil aby som vyskusal stravovanie podla Vlada Zlatosa. Nie je to ziadna dieta, ale plnohodnotna strava. Velmi zjednodusene by som mohol povedat ze je zalozena na principe obmedzenia prijmu sacharidov a zvysenia poctu (kvalitnych) tukov. A skutocne to funguje. Zacal som v lete a uz sa mi podarilo schudnut 20 kg. Ale co je hlavne, pri tejto strave nemam nikdy pocit hladu, vzdy sa najem do sytosti, pretoze ma zasytia prave tie tuky a velke porcie zeleniny. A tak ako odporuca Vlado Zlatos, vobec neranajkujem, do obeda len podjedam a najem sa az neskor poobede alebo ku veceru. A kedze som si uz zvykol neranajkovat a cakat na jedlo az do vecera, tak som si raz povedal, ze skusim jeden den jedlo vynechat, najem sa az zajtra. Na moje velke prakvapenie som az do vecera v podstate vobec nebol hladny, spalo sa mi dobre. Takychto jedniciek som skusil uz asi 5 – 6, vzdy bezproblemovo. Tak som si zacal zistovat nejake informacie o dlhsich hladovkach, ci by to bolo pre mna bezpecne, zacal som citat pust.cz a ine stranky a potom sa rozhodol skusit trojku. A teraz sa konecne dostanem k tomu, preco toto vsetko pisem. Absolutne nechapem, preco som ani na 2. a 3. den nepocitoval takmer ziaden hlad. Nikdy nie taky, aby mi to robilo nejaky problem alebo aby som mal potrebu sa najest. Dokonca aj 4. den rano (rovnako ako dnes) som sa vzdy citil v pohode a bol by som schopny pokracovat dalej, ale pre istotu som to radsej ukoncil. Ved vsade som sa docital ze travenie a teda aj pocit hladu sa zastavuje az 3. – 5. den hladovky a prve dni su vzdy najtazsie prave kvoli velkemu pocitu hladu. Jediny problem, ktory u mna nastal bol pri druhej trojke, ked v druhy den navratovky (rano jedna naparena paradajka, vecer jedna hruska) ma zacala dost boliet hlava. Ale hladny som nebol, dokonca ani pocas navratovky, aj tu hrusku som vecer zjedol len z povinnosti, ale hlad som nepocitoval. Len som si lahol do postele, pustil hudbu a lezal az kym som nezaspal, treti den bol uplne bezproblemovy. Takze viete mi niekto vysvetlit cim to je? Ked kazdy pise o hlade, a ja, clovek, co tri mesiace dozadu na obed zozral cele kurca, s tym nemam najmensi problem. Ale mozno by som mal jedno vysvetlenie. Zijem v lese, kazdy den chodim na prechadzku so psom, cerstvy vzduch, nadherna priroda atd. Do mesta chodim malokedy. Nechodim do prace. Pracujem na vlastnom projekte doma, nemam ziadneho sefa, ziadne deadliny, robim denne tolko hodin, kolko sa mi chce, ak sa mi nechce, nerobim nic. S peniazmi nemam problem. Nemam rodinu. A teda, co tym chcem povedat je to, ze nemam takmer ziadne starosti (jedine co ma trapi je moje zdravie a moj vzhlad, co sa ale v poslednom case pomerne rychlo zlepsuje a teda ma to znacne motivuje), ziadne obmedzenia a teda ziaden stres. Vacsina ludi, ktori drzia hladovku musia popritom chodit aj do prace, mesiac dovolenky by si mohli asi tazko zobrat. Dalej sa musia starat o rodinu a mnozstvo inych povinnosti a teda maju dost stresu. A tak je jasne ze ich telo si pyta jedlo, lebo je to vlastne droga, ktora upokojuje. Ved aj ja som bol cele tie roky, da sa povedat, zavisly na jedle. Ked som sa nenajedol bol som mozno podobne nervozny (ale nechcem prehanat, o drogach toho vela neviem) ako fetak, ktory nedostane davku pervitinu. Takze je toto dovod, preco nepocitujem hlad? Myslim, ze to dava zmysel. Pretoze v tie dni, ked som nejedol som mal tiez pocit znizenej energie. Teda citil som sa uplne v pohode, ale pracovat sa mi velmi nechcelo. Namiesto obvyklych 5 – 6 hodin, som sa dokazal sustredit nanajvys 4, ale niektore dni som dokonca nerobil vobec. Cely den som sa len zabaval, relaxoval, chodil von. Takze zrejme, keby som bol nuteny podavat nejake velke vykony, tiez by som pocitoval hlad. Ale vsimol som si jednu zaujimavost. Ked drzim hladovku, nedokazem spat na chrbte, iba na boku alebo bruchu. Ked lezim na chrbte, tak citim akysi tlak na zaludok, da sa povedat ako keby som bol hladny. Ale ked sa obratim, hned je vsetko v poriadku. Viete to niekto vysvetlit? A dalej by som sa chcel opytat este ohladom klystiru. Pocas hladovky si creva vyplachujem kazde rano, ale nikdy do seba nedostanem viac ako 1,5 l. Docital som sa, ze optimalne by to mali byt 2 l, ale mne to jednoducho nejde. Nie zeby som citil bolest alebo mal nutkanie sa vyprazdnit, ale jednoducho po 1,5 l sa privod vody zastavi. Znamena to, ze mam creva upchate, stale tam nieco je, co brani vode dostat sa dalej? Cital som tiez, ze je potrebne sa poobracat na boky, urobit sviecku a podobne, nech sa voda dostane vsade, mozno potom by som tam dostal ten zvysok. Problem je v tom, ze sa stihnem akurat obratit na bok, urobit na chvilu sviecku a po 1 – 2 minutach uz mam potrebu sa vyprazdnit, takze to nikdy nestihnem. Optimalne by to vraj malo byt cca 10 minut. Ja pouzivam obycajnu vodu so stipkou soli a trochou citronovej stavy. Cital som ze ovela efektivnejsie je pouzivat vlastny moc. Zatial som to neskusal, pretoze ma napadlo, ci to nebude kontraproduktivne. Kedze nie som zdravy a navyse pocas hladovky sa vylucuju z tela skodlive latky, aj v moci, tak by som tie latky len znovu dostal do tela, nie? Alebo ako to je? Budem velmi rad, ak sa najde niekto, kto bude vediet a bude ochotny odpovedat na vsetky moje otazky. Pripadne ak by ste mali aj nejake odporucania alebo vlastne skusenosti co sa tyka hladovky spojenej s nadvahou, comu by som sa mal vyvarovat. A ci je v mojom pripade vhodne drzat hladovky dlhsie ako 7 dni. Momentalne robim prvu sedmicku a prve 4 dni prebehli absolutne bezproblemovo. Vlastne sa kazdy novy den citim lepsie, pretoze ma velmi motivuje to, ze som to dokazal (aj ked v skutocnosti som nemusel pouzit ziadne velke usilie). Este doplnim informacie o mojom zdravotnom stave. V podstate netrpim ziadnym inym ochorenim, len mam nadvahu. S nou sa ale samozrejme spaja mnozstvo problemov, ale nic zavazne. Pred par mesiacmi mi brali krv a vsetko bolo "v norme". Neuzivam ziadne lieky.

Hodnocení: 0
ned 21.09.2014, 19:16
 Odkaz na příspěvek Re: Skusenosti s hladovkou & otazky

Reputace: +992
osusky.igor píše:
Absolutne nechapem, preco som ani na 2. a 3. den nepocitoval takmer ziaden hlad. Nikdy nie taky, aby mi to robilo nejaky problem
V pořádku je to individuální a půsty by sis k tomu došel. Asi už taháš dost z čaker anebo prostě jen z tuku jestli máš nadváhu a jsi jinak zdravý. Že jsi v duševní pohodě má taky vliv.

osusky.igor píše:
Pocas hladovky si creva vyplachujem kazde rano
To je nesmysl každý den, stačí jen jednou na začátku půstu a navíc u trojek je i to zbytečný. S klystýrováním bych trochu brzdil.

osusky.igor píše:
A ci je v mojom pripade vhodne drzat hladovky dlhsie ako 7 dni.
Uvidíš dej 7 a návrat a pak se můžeš rozhodnout zda chceš jít i do delšího.

+osusky.igor Hodnocení: +1
pon 22.09.2014, 09:53

OK. Vdaka za info. A s tym klystirom je to tak ako so vsetkym inym. Kazdy tvrdi nieco ine a teraz kto ma pravdu. Podla jedneho rusa (neviem teraz meno), ktory uz dlhe roky praktizuje posty, ma za sebou mnoho 40, by som si ho mal robit kazde rano a vecer, podla inych zasa staci 2 – 3 krat do tyzdna. Niektori to ani nerobia. Tak som si vybral taku strednu cestu, 1x za den. A u tych 3 to asi fakt nie je take potrebne.

pon 22.09.2014, 13:39

Literatura se v tom neshoduje to je pravda.

pon 22.09.2014, 14:25

pestrá strava dělená strava ájurvéda dosažený půst 21 dnů
Reputace: +82
Toho Rusa myslis asi Malachova. Je to tak je tam nezdhoda, jedni to povazuju za hruby zasah druhi za velku pomoc. Ja sa priklanam k takemu nenasilnemu stredu. K dokladnej priprave tj aspon 3-5 dni pred postom lahka strava, vegetarianska prevazne zelenina a ovocie. Potom na zaciatku postu asi 4 den klystir, ktory z teba dostane najvacsie necistoty, pripadne este 7 den podla pocitu a potom si dam uz pokoj a necham to na prirodu a samoocistu tela. Toto sa mi osvedcilo.
Dobre ti radi Peter, 7 s ukazkovou navratovkou a potom by som skusil kalendar. Mas dobre predpoklady to dat v pohode. Predstav si, ze by si mal rodinu a pracoval v korporacii a zil v zhone velkomesta, niekolko krat som post ukoncil koli tlaku okolia, rodiny a prace. Nedalo sa inac. :remorse: Vyuzi to. ;-)

pon 22.09.2014, 17:50

OK. Vdaka za tvoje postrehy. Tiez si myslim, ze to mam dobre nastartovane. Tak snad mi to takto pojde dalej. A mozno vyskusam aj kalendar. A toho rusa som myslel Surena Avakovica Arakeljana.

pon 22.09.2014, 18:10

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
osusky.igor píše:
... A s tym klystirom je to tak ako so vsetkym inym. Kazdy tvrdi nieco ine a teraz kto ma pravdu. ...

No je to vcelku jednoduché. ;-)
Pravdu má Tvoje tělo. O:-)

Trénuj intuici. Trénuj ji na čem chceš. Třebas na jídle se to dá trénovat vědomým jezenín viewtopic.php?f=31&t=180 podle pana Werdina.

Ideální je začít v čase pohody. A když přijde nějaká krize, tak jako když najdeš. :clapping:

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.

stř 24.09.2014, 14:23

Takze sedmicku mam uspesne za sebou. Prebehlo to bez vacsich komplikacii. Dnes mam za sebou prvy den navratovky. Rano jedna vacsia naparena paradajka. Vecer jedno jablko. Vsetko cerstve domace, nie z obchodu. Momentalne sa citim OK. Ubytok vahy po 7 dnoch cca 3 kg.

Len mam zopar otazok. Ako som pisal na zaciatku, prve 3 dni boli uplne v pohode, dokonca takmer bez pocitu hladu. 4. den vecer ked som isiel spat som zacal mat obrovsky pocit smadu a zacal som pit litre vody. To pretrvavalo aj dalsie dni. V noci som sa casto budil, pretoze som sa musel napit. Ale to je asi normalne. A este jedna vec. 5. den sa mi ako keby vratil hlad. Ale neda sa to moc nazvat hladom, nebol som skutocne hladny. Ale casto a dost nahlas mi skvrkalo v bruchu a trochu ma aj bolelo. Ale nebolo to vobec vazne, tak som pokracoval dalej. Tiez to trvalo az do konca 7. dna. Viete cim to moze byt? Nemalo sa travenie nahodou zastavit? A od 5. dna som taktiez pocitoval dost velky upadok energie. V noci som spal som dlhsie. Po prechadzke som si musel na hodinku lahnut. Celkovo som sa citil slaby.

EDIT: Este som zabudol, ze posledne dni som mal aj vetry, ktore som predtyl nemal.

pát 26.09.2014, 01:03

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
S noční žízní mám taky zkušenosti.
Pěkně konývku s vodou u postele a v noci často hasím žízeň. Prostě to tak tělo chce, tak mu to dopřeju.

Možná jsem to někde přehlíd, ale piješ destilku nebo normální vodu?

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

sob 27.09.2014, 07:21

Pijem vodu z vodovodu. Narozdiel od tej v meste je podla mna ovela kvalitnejsia. Teda aspon podla chuti. Ta v meste sa neda pit, moc tam citit chlor a je aj trochu zakalena. Ale viem ze destilka bude stale podstatne lepsia. Rozmyslam ze si kupim destilator. Nejaky kvalitny na odporucanie? Moze byt aj drahsi. Predtym som destilovanu vodu nechcel, pretoze okrem pozitivnych komentarov som nasiel na inych strankach aj mnozstvo negativnych, tak som sa jej akosi zlakol, nebol som si isty.

sob 27.09.2014, 11:41

Ahoj podobny problem, ked som pil vodu z vodovodu. Nebolo to ono, destilka to zastavila. Kolko pijes tej vody? Prve dni som dal tak 2l denne potom uz iba cca 1l, pri dlhsich postoch napr. 15 den to uz bolo niekedy iba 0,6l (3x denne po jednom pohari). Telo uz netravi a je zbavene vacsiny necistot, nepotrebuje tolko vody. Proste som na viac vody nemal chut a nedostal som ju do seba. Iba zatazujes trakt a ladviny. Proste sa riad intuiciou, nic nesil.
Destilator pouzivam tento
http://www.youtube.com/watch?v=AG5uE32AM0U

pon 29.09.2014, 07:47

Ahoj o destilátorech:
viewtopic.php?f=15&t=42

o destilce:
viewtopic.php?f=15&t=41&p=227&hilit=reverzn%C3%AD#p227

o RO:
viewtopic.php?f=15&t=56&p=247&hilit=reverzn%C3%AD#p247
a potom taky:
viewtopic.php?f=5&t=239&hilit=reverzn%C3%AD&start=90

Já používám:
http://www.mangala.cz/ro-mini50-filtrac ... p-215.html

A konduktometrem průběžně kontroluju kvalitu vody.
;-)

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

+GreenApple, +osusky.igor Hodnocení: +2
pon 29.09.2014, 08:27

GreenApple píše:
Ahoj podobny problem, ked som pil vodu z vodovodu. Nebolo to ono, destilka to zastavila. Kolko pijes tej vody? Prve dni som dal tak 2l denne potom uz iba cca 1l, pri dlhsich postoch napr. 15 den to uz bolo niekedy iba 0,6l (3x denne po jednom pohari). Telo uz netravi a je zbavene vacsiny necistot, nepotrebuje tolko vody. Proste som na viac vody nemal chut a nedostal som ju do seba. Iba zatazujes trakt a ladviny. Proste sa riad intuiciou, nic nesil.
Destilator pouzivam tento
http://www.youtube.com/watch?v=AG5uE32AM0U

To tak funguje že se potřeba vody zmenšuje, ale na druhou stranu se mi stalo že asi osmnáctý den ztmavla moč a musel jsem pít přes dva litry denně. Tedy to čištění těla může probíhat i nárazově takže pití podle potřeby.
Destilka je samozřejmě lepší nejsou s ní problémy.

+ANTONÍN, +GreenApple, +osusky.igor Hodnocení: +3
pon 29.09.2014, 09:05

Dakujem, ze si to spomenul. Samozrejme sledovat farbu mocu. Ked je tmava treba viac pit, ked nie je nesilit a neprelievat sa vodou. Skutocne je to velmi individualne. Sme kazdy iny. Jeden ma 195cm a 105 kg, druhy 165cm a 55 kg. Dalsi ubehne 40km a dalsi dychci uz na 3 poschodi ked ide po schodoch. Intuicia a sledovat urcite ukazovatele ako napr. farba mocu pocity a pod.

+Petr, +osusky.igor Hodnocení: +2
pon 29.09.2014, 09:34

Tondo je to poucne dik. Zvazujem RO. Destilator je docela nakladny a zaberie to docela dost casu (1l/hod). Nastudujem si to a urcite nieco vymyslim. Upravujes si tu vodu dalej? Aktivne uhlie, zmrazujes to?

pon 29.09.2014, 09:36

Dnes se vyplatí pořídit RO než destilátor.

S tím pitím, ani jsem barvu a zákal nijak nezkoumal i když se píše že se to má. Tady platí únava = převlečená žízeň.

pon 29.09.2014, 09:43

GreenApple píše:
Tondo je to poucne dik. Zvazujem RO. Destilator je docela nakladny a zaberie to docela dost casu (1l/hod). Nastudujem si to a urcite nieco vymyslim. Upravujes si tu vodu dalej? Aktivne uhlie, zmrazujes to?

Nazmražuju. Jen převařuju. Pokud by se nějak pomnožily bakterie ve filtru.
Taky odpouštím cca 1 pet lahev vody a používáme to do parniho hrnce a do žehliček celá familie.
Viděl jsem člověka, co pil z PETlahve vodu stále. Neboť chlor je sviňa. Ale měl PETky vyčištěný.

O zmražování jsem uvažoval, ale jsem na to línej a krom toho nevím, jak dlouho bych musel čistit kanistr, nebo PETlahve. To by mě zajímalo jaký s tím má kdo zkušenosti.Vodu uchovávám pouze ve skle. Kanistry mám 5-ti litráky od kontejnerů (už 18 kusů). A na pití běžně s sebou vozím skleněné lahve od piva s patentním uzávěrem. Záloha je 8 kč + k tomu pivko.

Aktivní uhlí není potřeba. Protože předfiltry jsou mechanický a potom s uhlím. Pak teprve je samotná RO.

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

pon 29.09.2014, 12:07

Tak dnes je to 8. den navratovky. Myslel som si ze uz sa budem vraciat k povodnej strave, ale stale nedokazem zjest viac ako jednu hrst. Co mam robit?

Tu je moj jedalny listok pocas celej navratovky:
1. 12.00 naparena paradajka / 18.00 jablko
2. 12.00 struhana mrkva / 18.00 banan
3. 12.00 paradajka / 18.00 maliny
4. 12.00 uhorka bez supky / 18.00 hrozno biele
5. 12.00 paprika / 18.00 hrozno cervene
6. 12.00 paradajka, orechy vlasske / 18.00 hruska
7. 12.00 vareny zemiak s cibulou / 18.00 orechy vlasske
8. 12.00 kratko orestovana paprika, paradajka a cibula na olivovom oleji + parmezan / 18.00 avokado

Jem 2x denne vzdy v rovnakom case, ale na jednu porciu dokazem zjest max. cca 150 g. Zo zaciatku to bolo este menej. Ked som jedol banan alebo maliny, som dokazal zjest max. 100 g a uz som mal plny zaludok. Aj to dnesne avokado to bol fakt len malinky kusok. Tak mam dalej pokracovat v tychto mini porciach alebo ich mam postupne zacat zvacsovat, aj ked mam pocit, ze som plny? Alebo mam jest viackrat denne? Ja som totiz zvyknuty neranajkovat, staci mi 2x za den. Vsade som cital ze navratovka ma trvat tak dlho ako post. Lenze dnes mam za sebou uz 8. den a stale sa nedokazem normalne najest. Tak neviem ci robim nieco zle alebo mam len vydrzat a zaludok sa postupne zvacsi?

Este dodam ze od zaciatku navratovky som schudol uz 5 kg, pricom pocas postu to boli iba 3 kg. Je to OK?

EDIT: Prve 4 dni som vobec nemal stolicu, tak 5. den rano som si pre istotu urobil klystir.

čtv 02.10.2014, 19:44

Jedna věc je že tělo má snahu zbavovat se přednostně nadbytečnýho tuku a zatím vážíš stále 87 kg při 170 cm jestli správně počítám, takže vyhublej nejsi. Za druhý nemůžeš při prvních půstech hned čekat že úbytky váhy se začnou zmenšovat nebo se zastaví.
Zkrátka jez když máš hlad, tolik na kolik máš hlad a jez na co máš chuť. Hlavně se do ničeho nenuť násilím, ať už do množství jídla nebo do diet. Zatím to byla zelenino-ovocná návratovka, byl bys výjimka kdybys na tomhle složení jídla dokázal fungovat dlouhodobě už po první sedmičce. Většina lidí to nedokáže ani po půstech o hodně delších.

+ANTONÍN, +GreenApple, +osusky.igor Hodnocení: +3
pát 03.10.2014, 09:39

Ahoj nieco podobne sme tu uz riesili. Milan-D mal obavy, ze nepribera podla predstav. U kazdeho je to inac. Dobre ti radi Peter, neni na to sablona, riad sa svojimi pocitmi, nema vyznam to silit. Je bezne, ze v navratovke ide vaha stale dole, casto sa stava, ze "zravost" pride o nieco neskor, tak po tyzdni (takze pozor na to ;)), je bezne, ze po poste sa ti zmenia chute a mnozstvo jedla. Telo je ciste a lepsie travi a pracuje s energiou. Nepodcenuj primerany pohyb, je to tvoj najvacsi zdroj energie(paradox). Klobuk dolu ide ti to velmi dobre. Mas dobry zaklad a super podmienky. Si v prirode a v klude. Myslim si, ze coskoro nam budes pisat o svojej prvej 40 :)
viewtopic.php?f=5&t=16&start=408

pát 03.10.2014, 22:36

Zdravím dúfam že táto téma ešte nieje mŕtva a nájde sa niekto kto mi pomôže. Som pred svojou prvou hladovkou, ktorej dĺžku nepoznám keďže sa chcem riadiť pocitmi. Mojím cieľom nieje schudnúť, ale vyliečiť si dlhoročný ekzém, ktorý postihuje hlavne dlane a prsty na rukách. Myslíte že je to možné aj s pomocou klystírou dosiahnuť? Plánujem aj počas pôstu dopĺňať sodík a draslík z him. soli. Načo by som si mal dať pozor, alebo nejaké tipy z vašich skúseností ako čo najlepšie zvládnuť hladovku a niečo nepokaziť? Za každú radu budem vďačný.

pát 10.07.2015, 21:08

(ABCD-a)

Reputace: +830
Ahoj :-)
načti stránky pust.cz a toto forum.
v každém případě urči si cíl, ekzzem nevznikl ze den na den, takže ze dne na den ani nezmizí,
pokud s půstem začínáš začni 1 a vrat se uvidíš co to s Tebou bude dělat, postupuj pomalu a trpělivě, viz kalendář na pust.cz, není kam spěchat.
klystýr můžeš nicméně opět s rozvahou.))
v pruběhu pustu žádné soli a v návratovce to samé))

pát 10.07.2015, 23:59

Reputace: +1217
Presne tak, hlavne nic nedoplnuj a nic nevylepsuj, to muzes az po pustech :-).

sob 11.07.2015, 07:47

Jinak základ je na:
viewtopic.php?f=5&t=409

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

stř 15.07.2015, 11:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]