Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 00:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 875 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 30  Další
Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Re: Kdo teď půstuje?

Reputace: +1
Ahoj, tak jsem dokončila půstování a hrozně se mi v něm líbilo a ty nejjemnější energie, co se dostanou ke slovu, když člověk vynechá stravu, tak to je teda úžasné. Ten duchovní rozvoj. Ráda bych se bavila i o různých duchovních věcech nebo prožívání a uvědomování, co se nám při půstu dějí.
To světlo, co člověka prostoupí, asi pak přitahuje podobné a působí "rovnou". Přivedlo mě to, já tomu říkám "suita nebeských doktorů", prostě takový zlatý postavy nebo tedy to bude vypadat taky asi trochu zvláštně, tak ta suita - jsem si jí pozvala na vyčištění (vyslala jsem do vesmíru myšlenku, aby mi pomohl) - "přiletěla" a byla nade mnou, všichni zářili nádherným zlatým světlem/láskou. Pak mi řekli, že si mám ze sebe sundat všechno kovové, a potom abych později si nechala ostříhat vlasy dohola a nechala ze zubů vyměnit všechny kovy (amalgámové plomby) za bílé plomby. Vyrozuměla jsem, že to asi prostě napomůže úplnému vyléčení a vyčištění. Potom mě ze žaludku vytahali nějakou zelenou energii, jako takový koule zelené energie. To jsem nevěděla, co to je, ale cítila, že něco pozitivního a cítila se úplně božsky. To bylo při prvním půstu. Akorát jsem si neostříhala vlasy, to se mi nechtělo, protože se mi líbí moje dlouhé vlasy. Možná to ještě udělám v budoucnu. Teď přiletěli zase a zase dělali něco jiného, ale už po mně nechtěli, abych se ostříhala ani o těch kovech, ty plomby už mám hlavně bílé. Máte někdo třeba podobné zkušenosti?

Hodnocení: 0
stř 30.10.2013, 23:11

Reputace: 0
Ahoj všem, jsem rád za objevení těchto stránek, věřím tomu, že ukojí většinu mých otázek, kterých za těch pár let je už nakupeno...

Dnes probíhá můj první jednodenní půst, vlastně spíš hladovění, neboť jsem si dal čaj a kafe, pozdě jsem zjistil, že jedinou tekutinou má být destilovaná voda.
Rád bych ale 1 dodržoval každý týden až do konce roku, od ledna bych pak zkusil se postit podle kalendáře Pavla Máchy.

Cíl je někde v oparu, jsem relativně zdravý (fyzicky), takže pro mě půst má (mohl by mít) spíše duchovní charakter a věřím, že by mě mohl posunout dál, psychiku srovnat a dát do rovnováhy. Jsem na samém začátku.
Nevím kam až dojdu s půstem a na kolik dní se nakonec dostanu. Hodně jsem četl, že půst jde ruku v ruce s duchovním cvičením, u některých lidí.
Je dobré nebo nezbytné se na půsty duchovně naladit, meditovat při půstech? Ono asi u těch dlouho trvajících to přijde samo. Nebo než se člověk rozhodne pro ty několikatýdenní půsty, tak umět zvládat duchovní cvičení, odblokovat čakry apod.? Omlouvám se, jestli moje dotazy jsou triviální a hloupé, budu však vděčný za každou odpověď, díky.
Tomáš

ned 03.11.2013, 22:07

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
Elanie vítej a přeji ať se Ti půsty daří. Nejsou předpisy zda jsou např. nutné meditace při půstu (samozřejmě prospěšné jsou), je to individuelní jak to komu vyhovuje. Jistě si sám najdeš ten svůj způsob.

ned 03.11.2013, 23:02
Profil Zobrazit autorovy stránky

(David)

vegetarián dosažený půst 14 dnů buddhista
Reputace: +51
Vítej Elanie, nech se půstem vnitřně vést. Ze své zkušenosti - někdy mi při půstu pomáhá stále něco fyzicky dělat, někdy studovat a nemusí to být nutně duchovní literatura a někdy meditovat a praktikovat duchovní cvičení. Prostě si myslím, že tě to samo postupně navede...

pon 04.11.2013, 23:54

Reputace: +1
Ahoj všem. Dnes jsem se zaregistroval a protože jsem třetí den v půstu, který bude sedmidenní, nedalo mi to a napsal jsem sem.
Pocity z půstu? Chuť vše dělat.

Proč půstuji?
Hledání odpovědí na otázky, na které si ve stavu nasycenosti nedokáži odpovědět.

+Marcela Hodnocení: +1
sob 14.12.2013, 18:04

(Mirek, admin)

Jirko vítej a přeji ať Ti vše vyjde.

sob 14.12.2013, 22:52

makrobiotik dosažený půst 21 dnů
Reputace: +119
Jirka píše:
Proč půstuji?
Hledání odpovědí na otázky, na které si ve stavu nasycenosti nedokáži odpovědět.

Ahoj Jirka, tiež je to môj hlavný motív pôstovania.

ned 15.12.2013, 11:08

(Maacaa)

vegetarián vegan dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů
Reputace: +3
Zdravím všechny přítomné diskutující.

Dneska jsem se zaregistrovala a mám potřebu Vám také sdělit své zkušenosti a pocity.

Půstuji již pár měsíců. Největší úspěch zatím byl 12 dní z patnáctidenního půstu. Mou nepozorností jsem ho musela ukončit předčasně. Teď momentálně jsem na konci pátého dne, společně s přítelem. On dává první sedmičku a já se cítím opravdu dobře, tak si to protáhnu.

Jsem opravdu nadšená, že jsem narazila na Vaše stránky, protože pust.cz je fajn rádce, ale bohužel uzavřený. Takže jsem dosud nenašla možnost popovídat si s půstujícími lidmi.

S půsty jsem začala, když jsem narazila na zmíněné stránky. Neskutečně mě oslovily, protože po půstech jsem podvědomě toužila už dřív, jen jsem nevěděla, jestli je to správné.

A můj osobní důvod?
První popud bylo určitě zdraví a touha po očistě těla. Postupem času a překvapujícími zkušenostmi z krapet delších půstů jsem si uvědomila tu duchovní sílu a ta duchovní cesta se stala mým důvodem číslo jedna. Půst je pro mne neskutečný pocit, že konečně dělám něco správného. A potřeba poznat, co je za tou oponou, kterou běžný konzument nepoodhrne nikdy.

Tedy jsem se obklopila literaturou a čtu a čtu a půstuji a otvírá se mi nový svět. :-)

+Dave, +Panda, +north108 Hodnocení: +3
úte 17.12.2013, 00:04

(Mirek, admin)

Marcelo vítej. Myslím že Pavlův pust.cz je pro všechny půstaře jako Bible, základní slabikář a inspirace.

+Marcela Hodnocení: +1
úte 17.12.2013, 00:26

dosažený půst 40 dnů
Reputace: +65
Panda píše:
Myslím že Pavlův pust.cz je pro všechny půstaře jako Bible, základní slabikář a inspirace.
V některých internetových fórech to tak možná vypadá, ale drtivá většina půstařů, které znám osobně (i čtyřicítkáři), netuší ani o existenci nějaké internetové půstařské komunity, natož konkrétně o Pavlovi M. S tím kvantifikátorem bych byl tedy dost opatrný, možná jsme spíš my takové výjimky, ale např. i já jsem se vlastně k pust.cz dostal až když jsem měl už za sebou jedničky a trojky.

úte 17.12.2013, 01:16

Ahoj Ravima,

prosimťa ak máš chuť, napíšeš pár slov o Tvojom 40 dňovom pôste? Možno si to už tu niekde písal, no ak nie,
ja by som si rád prečítal Tvoju skúsenosť. Ďakujem

úte 17.12.2013, 10:31

dosažený půst 40 dnů
Já jsem něco psal na jiných fórech, teď jsem našel ale jen tohle: http://zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php ... 960#p60888
Kdyby tě k tomu zajímalo ještě něco, tak se klidně ptej.

úte 17.12.2013, 15:23

Reputace: +84
brýýý den ))

to já si schovám půsta pěkně na leden ))) už se na něj třesu ..uvidíme kam se dojede ....vrrrrrr

+north108 Hodnocení: +1
čtv 19.12.2013, 00:42

ravima píše:
Já jsem něco psal na jiných fórech, teď jsem našel ale jen tohle: http://zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php ... 960#p60888
Kdyby tě k tomu zajímalo ještě něco, tak se klidně ptej.

Aký typ reveznej osmózy používaš? Inak slušný výkon tie dlhé prechádzky s batohom v tak pokročilé dni.

čtv 19.12.2013, 11:39

dosažený půst 40 dnů
Mám normální třístupňovou, jeden sedimentační filtr ("5 mikron") + aktivní uhlí + membrána ("80GPD").
Klíč k fyzické výkonnosti při půstu je podle mě být venku (já byl 24h denně). To pak z hlediska síly ani nepoznám, že jsem v půstu. Naopak doma je fyzicky obtížné ujít i 5 metrů.

+Marcela, +north108 Hodnocení: +2
čtv 19.12.2013, 15:40

Tak dnes sem si naplánoval teda můj 1. půstík a jsem zvědav jak budu snášet ten hlad, poslední dobou mam hrozně rozházený organismus a jeden den sním třeba 10 jídel ( z toho 3 jsou velký jak oběd ) a další den třeba jen 1 jídlo a hlad nemám.. je to zvláštní. Uvidíme tedy jak to půjde :)

čtv 02.01.2014, 02:27

vegetarián dosažený půst 30 dnů
Reputace: +9
Zdravím všetkých a prajem všetko dobré v novom roku 2014.
Aktuálne som v 2.dni pôstu a je to môj prvý pous o 40-ku. :-) Budem rád ak dá niekto o sebe vedieť čo tiež začal od 01.01.2014. :clapping:
Pôstom zdar a dlhodobým zvlášť.

+Panda, +north108 Hodnocení: +2
čtv 02.01.2014, 16:52

Reputace: +84
brýýýý den ,,

ja teď 6 ty den ,,,a ani nevim kam to dojede,,,az si telo rekne tak to zkoncim ,,,

ale prozatim energie takova , ze ani nevim ze pust mam ..to se pri minule 7 ce nedělo ...to sem byl chcíplej jak vorvaň na břehu.....

sob 25.01.2014, 17:11

Majmir píše:
Zdravím všetkých a prajem všetko dobré v novom roku 2014.
Aktuálne som v 2.dni pôstu a je to môj prvý pous o 40-ku. :-) Budem rád ak dá niekto o sebe vedieť čo tiež začal od 01.01.2014. :clapping:
Pôstom zdar a dlhodobým zvlášť.

Tak 40-tka sa nekonala, nakoniec som to musel ukončiť v 33-ťom dni pre celkovú slabosť :nausea: . Ale nevadí, je to ďalšia nová skúsenosť do nových pokusov :) .
Návratovka zatiaľ tip-top :delicacy: .

+Dave, +Panda, +lva Hodnocení: +3
pon 03.02.2014, 14:22

(Mirek, admin)

33? Teda to je pěkný! :) :clapping:

pon 03.02.2014, 15:34

Vďaka, ale som trocha z toho :( . Stačilo už len 7 dní. :remorse:
Ale čo, veď ako hovorievam ,,Nie je všetkým dňom koniec,,
Tak niekedy zas nazdar v pôste. :crazy:

pon 03.02.2014, 23:50

vegetarián ájurvéda dosažený půst 40 dnů
Reputace: +156
Také já se připojuji ke gratulantům a přeji pohodovou návratovku. Chápu, že Ti je líto, že nevyšla čtyřicítka, ale jak sám píšeš, není všem dnům konec. Já bych se teď ohlédla zpět a radovala bych se z každého úspěšně zvládnutého dne. Ono někdy méně znamená více, však víš

;-) Ještě jednou blahopřeji. :ok:

úte 04.02.2014, 00:07
Profil ICQ

(Mirek, admin)

33 nebo 40 vždyť to není tak velký rozdíl. Pro většinu lidí je 33 naprosto nedosažitelných.

úte 04.02.2014, 11:25

(Nanu)

vegan dosažený půst 3 dny
Já mám teď nedávno za sebou první 3 denní :) Všechno super, pocity a výsledky, ale nechci nic uspěchat, takže si dám chvilku pauzu a pak si dám, zase nějaký ten jednodenní.... v jakém intervalu se to doporučuje? Myslím tím, od prvního 3denního kdy si dát další půst.. :) ?

stř 05.02.2014, 18:53

(Mirek, admin)

Doporučuje se po N dnech hladovění stejný počet dnů návratovka (pro regeneraci organismu) a stejný počet dnů pauza (pro regeneraci energie), tj. po 3 dnech hladovění by měla být 3denní návratovka a asi tak 3denní prodleva, ale není to vůbec směrodatné a záleží na tom jak to člověk cítí a vyhovuje. Je možné se vrátit k půstu i před dokončením návratovky.

stř 05.02.2014, 19:17

(Nanu)

vegan dosažený půst 3 dny
Děkuji :-)

stř 05.02.2014, 23:53

(LUKE)

pestrá strava dosažený půst 40 dnů
Ahoj,

nechci zakládat nové vlákno a v jiných jsem odpovědi nenašel.
za nedlouho budu ukončovat 42hladovku a chtěl bych od někoho zkušeného návratový jídelníček pro porovnání. Nejlépe DEN - HODINA - množství - potravina/y

dále jsem nikde nedohledal od jakého dne mohu jíst ryby, mořské plody, čokoládu, zavařeniny, kysané zelí a dát si pivo

nejsem začátečník, ale toto bude moje první 40+ , hladovky jsem vždy ukončoval dle
dr. Partykové a to pitím mrkvové šťávy

Děkuji
-------------------------------------------------------
právě jsem ve 38 dni hladovění. není to jen očista, ale i očistec a pravá zkouška vůle.

pát 07.02.2014, 01:26

pestrá strava dělená strava ájurvéda dosažený půst 21 dnů
Reputace: +82
Ahoj, ja by som sa drzal osvedcenych navratoviek Machu. I ked mi napr. zelenina po dlhsom case uz nerobila moc dobre. Som konstitucia vietor a zluc. Z prilis vela zeleniny je u tohoto typu zacpa. Macha ako pise bol tlustik, cize typ sliz. Tento typ s vyprazdnovanim problem nema, po uziti naparene zeleniny u neho nastal prujem, co u mna ani nahodou. Asi by som zacal zriedenou mrkvovou stavou 1:1 s destilkou (prvy den ala Partykova, Malachov, ti popisuju aj start 2dl zriedenym zakysankou, kyslym mliekom a pod. neviem nemam skusenosti), potom naparovana zelenina (aby nestratila lesk ala Macha) nalepsie mrkva (1-2dni), polievky z nakliceneho obilia (do cca 0,5l destilovanej vody, 1 stredny zemiak (brambor), 1 cibula, 1 mrkva, bobkovy list (kto zvladne aj cierne korenie 2-3kusky), 3 strucky cesnaku povarit do makka a potom nakoniec naklicene obilie (tak 2-3cm klicek) do jednej dlane povarit 5min aby zmaklo (vid Malachov). Potom nechat polievku odstat 15 min. BEZ SOLI!!!) Jest pomaly, dobre prezuvat a zmiesat jedlo so slinami. Idealna pre konstituciu vietor (chudi, uzimeni ludia so suchou kozou vid ajurveda), nasyti, zahreje, a podpori travenie. Ak by boli problemy s vyprazdnovanim, tak ovsena kasa precedena cez sitko a pomaly pit, pripadne klystyr (prevarena okyslena (citron) voda, moc, prevarene mlieko s maslom, kto ako chce a ako mu to vyhovuje ala Malachov). Potom nejake to ovocie (jablka, banany), zeleninove ryzoto bez tuku a soli), ovsena kasa. Myslim si, ze kriticky je prvy tyzden navratovky potom uz mozete jest co chcete akurat pozor na velkost porcii (1/2 beznej porcie) a prejedanie a jest pomaly a dokladne prezuvat a solit minimalne. Ja som jedol 2x denne, snazil som sa pocuvat hlad a nie chute. A upozornujem nie je to jednoduche. Ak je navratovka lieciva a ocistna, pripadne u cloveka co nema s postami skusenosti, odporucam poctivo podla pravidla dni postu = dni navratovky lahke jedlo vid navratovka. Pocas navratovky pijem stale destilovanu vodu, ktoru pouzivam aj na varenie a zalievanie cajov. Obdivujem ta mam za sebou niekolko dlhodobych postov, 2x21, niekolko 14, niekolko 7, ale na 40 sa este necitim, je to problem hlavne ked clovek nema moznost stiahnut sa podla potreby do samoty a kludu. Je velmi dobre pre adeptov postov aby sportovali. Vysportovane telo lepsie pracuje s energiou, lepsie poslucha volu pana ;), a je v kritickych situaciach odolnejsie.

Naposledy upravil GreenApple dne stř 12.02.2014, 19:25, celkově upraveno 1

+Majmir Hodnocení: +1
pon 10.02.2014, 11:31

(LUKE)

pestrá strava dosažený půst 40 dnů
ahoj,

dekuji za odpoved, neco na uvod.
Jiz za sebou mam nekolik hladovek delsich 20ti a 30ti dnu, ale 42 dnu jsem odkladal, protoze se vzdy objevila necekana udalost a ja chtel mit dostatek casu na navratovku.
Ted mi konecne vse vyslo. Krome poslednich par dnu co jsem zacal mit skoro odpor k vode, kdy jsem mel plnou pusu aftu(kontakt vody s afty, byl neskutecne bolestivy a premyslel jsem, ze to vzdam), tak jsem nepozoroval rozdil mezi 30ti a 40ti dny. Rezim jsem oproti nepustovemu obdobi nemenil. Kazdy den jsem chodil do prace, ridil auto i na delsi vzdalenosti a chodil do lesa na prochazky s malou a psem. Rozdilem kdyz pustuju je , ze mam neskutecnou potrebuju uklizet a varit, a to kazdy den. Pri delsich pustech spim tak 3-5hod denne a mam neskutecne prebytky energie. Kdyz byl den fyzicky narocnejsi (25den pustu jsem stehoval RD 4+1, ale po spanku jsem byl zase schopen fungovat v beznem zivote a kdybych nezhubnul, tak nikdo nic nepoznal.

pustuju kazdy tyden 1-2dny(jak se mi chce) 3x do roka 14-21dnů a 1x do roka 30 a vice
drive zdravotni duvody, ted hlavne prevence a uz se na to i tesim

A k navratovce.
budu 3-4dny pouze na mrkvove stave a az pak pridam naparovanou zeleninu, ovoce ne driv nez 14dnu a tuky, sul atd. nejdrive za mesic
nemam kam spechat a at se pise cokoliv, neverim, ze se moje telo dokaze pripravit za tak kratkou dobu jako je tyden nebo 14dnu. Hlavne, kdyz uz mesic nejim, tak se nic nestane, kdyz nektere potraviny jeste na chvilku odlozim :)

Lec jsou potraviny na ktere se tesim, ale u kterych nevim, kdy je optimalni je zacit prijimat, protoze mi delaji "dobre" minimalne na dusi :) Uz jsem toho hodne procetl, ale krom knizky dr. Partykove, ktera uvadi malou tabulku potravin, odkdy je mozno je prijimat, tak jsem vice nezjistil.
Pokud nekdo porad kde hledat nebo osobni zkusenost, budu rad.

------------------------------------------------------------

pon 10.02.2014, 22:36

pestrá strava dělená strava ájurvéda dosažený půst 21 dnů
Reputace: +82
Ahoj tak ty si uz skoro breatharian :)

Jasne neni sa kam ponahlat. Pomalsim startom dosiahnes lepsie precistenie. Aj ked ma prekvapuju tie afty, ktore spominas. Po druhej acid krize by si mal mat jazyk ruzovy ako male babatko. :)

Aj ked si myslim, ze ako skuseny postar, by si rychlejsi start v pohode ustal. Myslim si, ze to niekde pisal i Pavel, ze vzorec pocet dni pustu = pocet dni navratovky je trochu predimenzovany prave koli neskusenym postarom, ktori by to nemuseli zvladnut a mohli by sa zacat prejedat.. Ale popravde 40 neni 21 takze nemam osobnu skusenost.

stř 12.02.2014, 02:42
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 875 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 30  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]