Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 00:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Postni uspechy a neuspechy v roce 2013, plany do roku 2014

dosažený půst 3 dny
Reputace: 0
Zdravim v nove, roce. Pravidelne pustovat jsem zacal skoro presne pred rokem a toto je moje bilance:
celkem jsem vynechal jidlo 60 dni pri 45 pustech. Z toho je videt, ze se jednalo hlavne o jednodenni pusty, par tridennich a jeden sedmidenni. Snazil jsem se vynechavat kazdy patek, pak jsem to zmenil z pracovnich duvodu na ctvrtky. Asi dvakrat se mi nepovedla trojka a to docela blbym style - "Najez se s nama, kdyz prijela navsteva", ale co uz. Vaha mi klesla behem 3 mesicu o 10 kg a pak se vicemene ustalila.
Kupodivu jsem behem sedmicky nezvykle tezce fyzicky pracoval, ale telesna slabost se nedostavila a ani vaha nesla dolu podle predpokladu.
Zazil jsem 2 problemy s navratovkou. Po jednodenni pustu si dat ke snidani 4 vajicka je opravdu prilis. Pri navratu po sedmicce jsem mel nejaky bolaky v puse. Nejspis bez jidla pomrela bezna ustni flora a dostal jsem kvasinkovou infekci. Za 3 dny se to spravilo samo.
Novorocni predsevzeti - tydne jednicku, mesicne trojku, dve sedmicky (jaro a podzim) a jednu ctrnacku (leto az poslu rodinu na dovolenou)

Na zaver tu mam jeden tip pro zacatecniky jako jsem ja - peclive si pruheh pustovani zaznamenavejte v excelu a udelejte si z toho graf. Ne, ze by ta data byla nejak cenna, ale me ty prodluzujici se cary a zaplnovani tabulky motivuje. Je to sice takova blbost, ale me to pomaha.

Hodnocení: 0
stř 08.01.2014, 17:16

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Postni uspechy a neuspechy v roce 2013, plany do roku 20

Reputace: +1726
Boláky v puse jsou spíš uvolňující se toxiny. Návratovka zarazila vyplavování a tak je organismus odložil kde se dalo (obvykle do nějaké kožní vyrážky). Proto by měla být návratovka pomalejší, aby se detoxikace zastavila pomalu a nebylo nutné tohle akutní odkládání uvolňovaných toxinů (může se to projevit i objevením se nějaké nové nemoci - toxiny se díky rychlé návratovce přemístí do jiného orgánu).

+Tea Hodnocení: +1
stř 08.01.2014, 18:38
Profil Zobrazit autorovy stránky
 Odkaz na příspěvek Re: Postni uspechy a neuspechy v roce 2013, plany do roku 20

vegetarián dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů
Reputace: +6
Ahoj, já začala v roce 2013 půstovat díky nemoci, která mě skolila v září, a taky že jsem měla po krk všech antibiotik a chemoterapeutik.
Na začátku i při jedničce mi bylo velmi zle, bolela hlava, ale zlepšovalo se to s každým dalším půstem. Do konce roku jsem stihla krom pravidelných jedniček ještě dvě trojky a jednu sedmičku a ta byla prostě úžasná. Podstoupila jsem jí týden před štědrým dnem na radu své učitelky taichi, která mi řekla , že v období vánoc jsou na zemi silnější duchovní vibrace. Byla jsem sama překvapená, jak dobře jsem jí zvládla. Akorát od 6. dne mě šíleně bolelo stehenní svalstvo, no ona se mi tam po porodu vytvořila celulitida, a ta je taky prý jen díky toxinum.
A plány pro rok 2014? Asi jen pokračovat v půstech, a to kam až mě to pustí. Momentálně jsem na konci 7 a díky manželově pracovní cestě se mi to možná podaří protáhnout dál. Zvláštní, jakým způsobem nám jde život naproti, když něco chceme, že?
Jo a děkuji Pandovi za objasnění toho, proč po posledním půstu vyskakali vyrážky, to je pro mne ponaučení a výstraha zpomalit v náratovce.

+Panda Hodnocení: +1
pát 17.01.2014, 07:23

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]