Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 01:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Re: Délka půstu

Reputace: +992
Bastienna píše:
Zdravím :-)
Ráda bych slyšela váš názor na délku mých půstů.

Půst jsem do svého života poprvé v pustila před 6 lety. Měla jsem zdravotní problémy a půst se mi zdál jako dobrá alternativa k léčbě od mastičkářů.
Našla jsem si info na serveru který se zabýval mým zdravotním problémem. ( Nešlo o nic vážného,byly to dermatologické problémy) Půst který jsem na doporučení začala držet byl 10 denní s 10 denní návratovkou. Už poprvé jsem neměla žádné problémy , cítila jsem se skvěle plná energie a dobré nálady. ( Za tu dobu se mi díky půstům taky změnil pohled na život .) Půst mě dost oslovil proto jsem se rozhodla, držet jej pravidelně každý rok. Návratovky jsem po přečtení tohoto fóra měla v pořádku . Stejnou dobu jako je půst jsem jedla jen zeleninu ( vetšinou kořenovou kvůli obsahu vlákniny) , vetšinou syrovou, neměla jsem žádné problémy s trávením. Po návratovce jsem nechala tělo aby si samo řeklo co chce , takže při cestě kolem fast foodu se mi zvedá žaludek a od té doby jím v podstatě zdravě. Až na tu čokoládu :-) :-[
Zdravotně jsem OK.
10 denní půst držím každý rok na jaře ( březen ) . Takto mi to vyhovuje, vždy se již téměř těším.
Letos jsem důkladně pročítala tento server a narazila na to jaká má být "správná" délka půstu.
Chtěla bych znát Váš názor na můj postup. Zrovna mám dnes 8 den a zvažuji zda svou 10tku neprodloužím abych dodržela doporučené délky půstu.
Může být nějaký "problém" v tom, že půst držím 10 dní a jednou za rok? Máte nějaká doporučení?

Děkuji za vaše názory příp. rady
Bastienna

Tady se jede dle kalendáře z pust.cz. Dej 14, potom s odstupem 21 dnů a případný problémy můžem řešit až a jestli vůbec nastanou.

Hodnocení: 0
úte 12.03.2013, 06:18

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
Lepší 10 s poctivou návratovkou, než nic. :ok:
Máš můj obdiv, žes zvládla 10 + návratovku bez problémů :clapping: . Asi je Ti hodně shůry dáno. O:-) Cítím v tom takovou pohodičku. :sun: A to je dobře.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Souhlasím s tím, co píše Petr. A opravdu bych se držel půstovacího kalendáře. :study: Alespoň co se týče délky půstů a minimálního odstupu mezi nimi.

K délkám půstů se to tady myslím už někde psalo :study: . V půstovacím kalendáři jsou psány tak, aby co nejvíc vyhovovaly našim cyklům. :dance:
Ale samozřejmě to není dogma. :innocent:

Co mi u Tebe pocitově chybí :idea: , jsou jedničky během roku. Jednou za rok dát tělu nálož 10-ti dnů není sice na závadu :innocent: , ale dal bych mu i šanci čistit se :clapping: v jedničkách během celého roku.

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.

+Panda, +Petr Hodnocení: +2
úte 12.03.2013, 06:40

(ABCD-a)

Reputace: +830
souhlas s petrem protahni na 14 a pak se poctivě vrať ;-)
případné potíže pořešíme in time ... :-)
zatím si užívej půstu ;-)

úte 12.03.2013, 08:25

pozor kouše!
Reputace: 0
Milí pánové :-)

Děkuji za vaše cenné rady a podporu, jste moc hodní, že jste odepsali :-) :sun:

Antonínovi díky za pochvalu :-) Já zas smekám klobouček za ty 21 a víc jste borci :-)

Budu se držet cyklů, zdá se mi to rozumné, navíc dneska se vůbec necítím (netěším), že bych si zítra měla už něco dát , tak toho využiji.

Jedničky případně další 3,7 dle instrukcí zde na serveru určitě zařadím, to bude pohodička :-)

Za mě byla hlavně velká radost, že mám v pořádku ty návratovky a mé půsty nebyly zbytečné :-)

Mějte se hezky

Zdraví Bastienna z barbarského Severu ;-)

stř 13.03.2013, 22:21
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]