Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 04:02

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 424 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Další
Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN

Reputace: +992
ANTONÍN píše:
Přemýšlím, zda nedat organizmu na pátek odpočinek a 1 denní půst? :?: Sil mám dost a tak nějak mě to k tomu podvědomě přitahuje. :sun:

No pokud návratovku nekazí není to nutný, ale ani tím nemůže nic pokazit, spíš naopak. Pokud se na to cítí tak proč ne.

+Cef Hodnocení: +1
stř 12.09.2012, 12:06

Reputace: +1217
Panda píše:
Člověk to zvládne sice líp, ale je mu to k ničemu, protože ty hlavní změny musí proběhnout v psychice, v tom odepření si a disciplíně.
Pandicku vytesat do kaminku nekam :). Uplne jako je Ti k nicemu, kdyz Ti srovna cakry saman, nebo jezibaba v nasich podminkach. Mas neco co nevis proc mas a jak to udrzet, zmizi to. Nehlede na prusvih v karme, na ktery si zadelas.
----------------
Toncku v pripade zajmu Ti muzu poskytnout pobyt u me na klinice, mam ve sklepe uzky okynka, zeleninu Ti tama muzu nasypat na den, dame nafukovaci lehatko, suche WC a jedem :).
Ti to klidne usnadnim :). A dam slevu, at nezeru .. no .. rekneme 500,-/noc, beres ? To jde, ne ?:)))

Tak to bysme meli srandicky, ted k veci. Mnozstvi, mnozstvi a zase mnozstvi. Z toho co vidim to bylo zase vic nez hrst/den v souctu, porad si koledujes o maler.
Jo a ta jednicka pokud se na ni citis to muze jenom vylepsit, ale jak pisu, pribrzdi po ni:).

+ANTONÍN, +Maggica, +Petr Hodnocení: +3
stř 12.09.2012, 12:16

vitarián dosažený půst 14 dnů dosažený půst 21 dnů
Reputace: +733
Jediné, z týchto pobytov, čo by som rada absolvovala, je terapia tmou. To doma neviem zabezpečiť. Písal o tom Balada, škoda, že už nepíše.

Naposledy upravil Renáta dne stř 12.09.2012, 12:34, celkově upraveno 1

Hodnocení: 0
stř 12.09.2012, 12:18

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
Cef píše:
...Uplne jako je Ti k nicemu, kdyz Ti srovna cakry saman, nebo jezibaba v nasich podminkach....
nebo když léčitel srovná deformovanou auru svou pozitivní energií, také je to jen krátkodobé řešení následku a ne příčiny.

+Maggica Hodnocení: +1
stř 12.09.2012, 12:20
Profil Zobrazit autorovy stránky

Prdel je, ze vsichni tihle srovnavaci za baksis na to casem sami dojedou.
Otazka jesti to vi a presto natahnou ruku pro drobny ("upsali se certu") a nebo to nevi, ze nici i sebe.
Tezko rict.

+jardeur Hodnocení: +1
stř 12.09.2012, 12:30

(ABCD-a)

Reputace: +830
Tondo vše v pohodě? ;-) jak to jde?

ned 16.09.2012, 21:02

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
Díky za optání. :ok:
Omlouvám se za odmlku, ale byl jsem dost vytížen.
S malou k doktoru, sklízení a sušení ovoce ze zahrádky a spoustu dalších povinností. Krom toho dělá žena přípravu do školy, takže jsem se pořádně k PC nedostal. :study:
Den 6.-tý-jezení 13,9,
Hmotnost v 7:09 50,3 (jídlo: švestky, ledový salát, dal jsem si i špaldový chlebík s marmeládou-to mě odpoledne docela nastartovalo [:-} , plno energie, :clapping: )
Den 7.-jedení 14,9,
Hmotnost v 7:01 51,9 kg (jídlo nemám zapsané, ale páteční půst jsem vynechal :fruit: )
Den 8.- jedení 15,9,
Hmotnost v 7:35 51,9 kg (hmotnost se nezvýšila, zato se zvyšuje enrgie :clapping: , jídlo jsem si nezapsal :-/ ) více spím :tired: , ale mám i víc energie :sun:
Den 9. –jedení 16,9,
Hmotnost 53,9 v 9:30 hod. Děti nebyly doma , tak jsem si přispal. :tired:
Snídaně hrušky, na chalupě jablíčka, ostružiny, švestky, večer zeleninové lečo s TOFU
Dnes přecházím na vědomé jedení. :idea: Což zjednodušeně řečeno znamená, že co si tělo v meditaci řekne, to mu dám >:-) (pokud to nebude krvavý steak :nausea: ).
Cítím se dobře. :clapping:
Vyprazdňování bez problémů. :dance:
Svaly na nohou už zvládají chůzi vcelku v pohodě. :ok: :sun: Dneska jsem vydržel koukat na sluníčko :sun: celých 17 minut v postoji WU-Ti. :mrgreen:

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.

ned 16.09.2012, 22:40

Toník, dávaš aj maslo? Teda vlastne, zaraďuješ živočíšne produkty?

ned 16.09.2012, 22:48

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Doufám, že do tofu nic živočišného nedávají. :lol:
Jinak lečo jsem dělal na normálním slunečnicovém oleji, protože jedla i rodina. Jinak dávám svůj bio olivový. :delicacy:

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

ned 16.09.2012, 22:58

Ja reku, pod tú marmeládu na chleba, či dávaš aj maslo :-)
No, tofu, síce živočíšne nie je, ale soľ sa používa pri jeho zrážaní.
Ja som olej počas návratovky nedávala. A neslané lečo asi nie je bohviečo, či solíš?

ned 16.09.2012, 23:01

Pod marmeládu máslo nepotřebuju. :mrgreen:
Nesolím. Rodina si sama dosolí, i když se někdy ušklíbá. 8-) A nebo vaříme na 2x. Sůl je jen o zvyku. :mrgreen:
Někdy mě sůl vyloženě v jídle zarazí. :-/
-----------------------------------------
Jinak nemůžu v mém případě souhlasit s tvrzením, že ovoce čistí a zelenina posiluje. 8-) Já to mám úplně naopak. :?:
Zvlášť když si dám ovoce čerstvý, přímo utržený u nás na chalupě, :delicacy: nejlépe více druhů. :fruit: Mám to opakovaně vypozorovaný. Prostě mě to víc nakopne. :ok: Nemůžu si pomoct, ale u mě je to tak. :sun:
Dál mám vypozorovaný, že pokud si dám ovoce víc a je mi trochu těžko, :-/ tak když stihnu večerní dívání se do sluníčka, :sun: tak se to srovná. :ok: Sluníčko to jakoby vyčistí a urovná. O:-) Prostě podle mě příjem prány jako vyšitý.
Pokud je sluníčko i ráno :sun: , opět mě to energeticky nakopne. :ok: :hyper: A nemusí to být kolikrát ani plná dávka. Stačí polovina z mýho aktuálního času. Někdy jsou totiž tak uzpůsobený mraky, že to celý časově nestihnu. :-( Ale i ta krátká část mě posílí. :dance:
Obdobný posílení, i když slabší cítím při vizualizaci příjmu prány, coby bílého světla. :clapping: Ne vždy se mi to ale daří. Pokud ano, taky jdu s energií dopředu. :dance:
Ještě ke spánku. :tired:
Často se budím kolem 2-3 hodiny ráno. :idea: Potom dělám vizualizaci :study: a potom většinou i usnu. :tired: Takže těžko odhadnu, jestli se mi v reálu spánek prodlužuje, nebo ne. >:-)
Po tomhle půstu a při téhle návratovce mám pocit, že se můj příjem pranické energie mění. :-o A to směrem k lepšímu. :innocent: Není to skokově, [:-} že bych okamžitě začal po 21 dnech s pránou, ale bude to zřejmě delší a postupný proces. :innocent:
Moje kombinace vědomého jedení a sluníčka bude pro mě asi ideální. :dance:

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

pon 17.09.2012, 01:28

A ještě jeden letošní postřeh ke sluníčku. :idea:
Vykašlal jsem se navšechny opalovací krémy :nausea: a mažu jen olivovým olejem. :ok:
A pohoda. :sun:
Po letech jsem se skvěle opálil. :clapping:

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

pon 17.09.2012, 08:32

(ABCD-a)

Zeptám se jen tak mimochodem
co je tvým cílem? nebo jinak proč si se dal cestou půstu a kam by si s ním chtěl dojít?
možná mi něco v deníku uniklo :)

pon 17.09.2012, 10:17

Zprvu jsem se začal postit jen tak. :innocent: Na Vánoce. Abych viděl zlaté prasátko. :mrgreen: Jako že to dokážu, před tou večeří o Štědrým dnu pár hodin nejíst. :juice:
Pak mi ty jednodenní půsty začaly být tak nějak příjemné. :sun: Navíc jsem se dozvěděl, že to pomůže organizmu, což byl pro mne další stimul. :-o

Moje první trojka byla na popud etikoterapeuta. Žádnou návratovku jsem tenkrát neřešil. 8-) Jen jsem chtěl mít prázdnou mysl a tělo, abych se na duchovní cestě posunul a otevřel.

A pak přišla informace o lidech, co dokážou existovat bez pevného jídla. 8-o A do toho Info na Web pust.cz. 8-o
No a potom mi došlo, O:-) ( vlastně už několik let před tím) jak moc nás jídlo omezuje. :piqued: Pořád vařit a shánět a přemýšlet nad jídlem. A začalo mi tak nějak zapadat moje Tai-Ti , půsty a srovnání se pomocí etikoterapie a jiných method, že vlastně k breathariánství tak nějak pomalu směřuju. :) Vždycky jsem byl spíš hubenej. :-D A nejíst mi nedělalo problémy. Jídlo mi chutnalo, ale obešel jsem se bez něj. :delicacy:
A do toho ultimátum z vyšetření PET-CT. :nausea: Operace, srdce, ledviny (nádor) a odstranění štítné žlázy (nádor). :roll: Mám už za sebou 10 operací a do 11-té se mi nechtělo. Tak jsem odmítl veškerou léčbu klasické medicíny. :evil: A rozhodl jsem se k první 7-mičce půstu a posléze i ke 14-ce. A ta se zvrhla ve 22 cítku. :hyper:
Do toho se léčím pomocí etikoterapeuta :sun: a využívám i dočasné pomoci léčitele. :innocent:
To je asi tak v kostce vše. ;-)

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

+Panda Hodnocení: +1
pon 17.09.2012, 13:42

(ABCD-a)

Děkuji za odpověď :-)

pon 17.09.2012, 14:16

:sun:

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

pon 17.09.2012, 14:28

10. den jedení
54,9 kg v 8 ráno (+1 kg)
11. den jedení
55,4 kg v 7 ráno (+0,5kg)
12. den jedení
56,1 kg v 8 ráno (+0,7kg)
13. den jedení (což je dnes)
56,9 kg v 7 ráno (+0,8 kg)
Včera jsem měl ráno švestky, potom čerstvé hrozny, lečo a večer chleba s vlastní nezavařovanou marmeládou :delicacy: .
Místo Tofu jsem dal do leča sojovou šunku. Ta se sice má vařit ve slané vodě, ale já jí vařil v čisté ;-) . A světe div se, syn si lečo ani nedosolil :-o . Moje žena sice ano a dcera ta ho úplně odmítla (ona je masožravec), ale syn nesolil :ok: (syn je částečný senochrup- uzeniny a poličan pro něj nejsou maso).
Jinak jsem dostal asi předevčírem od dcery vyhubováno :-[ , že už bych konečně měl jíst něco jiného, než ten salát. :mrgreen: A když jsem se jí zeptal proč, jen pokrčila rameny. No prej bych měl. :innocent:
Úterý mě taky potěšilo.
Jezdili jsme s dcerou po doktorech a já si nabral s sebou přenosnou lednici ovozelu :sun: . Abych měl na cestách výběr. Žena remcala, že jedu jak na severní točnu, ale z mrkve na mě potom byly jen dva kousky (:-) . Tak jsem měl radost, že se rodina taky podílela na konzumaci čerstvého ovozelu :ok: .

Dnes byl nádherný východ slunce :sun: :dance: . Ale bylo místama vidět umrzlo. :roll: Tak jsem se rozmýšlel, zda si mám zout ráno při koukání na sluníčko boty. :-? Pak jsem si je sundal, a k mému překvapení mě matička země příjemně nožky ohřála 8-) . To teď u PC už je mi zase zima. :-/
Tak toho nechám a pojedu radši ženě pro věci na dětskou burzu. :innocent:

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

čtv 20.09.2012, 11:15

Reputace: +84
hezky jedeš )))
:ok:

čtv 20.09.2012, 11:26

(Mirek, admin)

ANTONÍN píše:
...Jinak jsem dostal asi předevčírem od dcery vyhubováno :-[ , že už bych konečně měl jíst něco jiného, než ten salát. :mrgreen: A když jsem se jí zeptal proč, jen pokrčila rameny. No prej bych měl. :innocent: ...
Společenská sugesce. Lidi dělají hodně věcí jen proto, "protože se to dělá" a sami netuší proč. Pak jsou nepřístupní změnám.

+ANTONÍN, +Maggica Hodnocení: +2
čtv 20.09.2012, 11:45

jardeur píše:
hezky jedeš )))
:ok:
Na muj vkus Jajo az moc hezky (rychle). Proc ? Kam ten spech ? Nechapu ..

čtv 20.09.2012, 12:07

A proto držím zítra jednodenní půst.
Uvidíme co to udělá s hmotností. ;-)
Jídlo přes den :fruit: :ráno opět lečo, potom k obědu u prababičky dušená brokolice s bramborem v páře, potom doma švestky a hrozny. Na chalupě svačina 3 ks čerstvý špaldový chlebík s medem z domácí pekárny(to byla ňamka) :delicacy: .Domácí cherry rajčátka, a pekingské zelí.
Dneska večer bylo opět prima sluníčko. :sun:

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

čtv 20.09.2012, 21:45

Panda píše:
ANTONÍN píše:
...Jinak jsem dostal asi předevčírem od dcery vyhubováno :-[ , že už bych konečně měl jíst něco jiného, než ten salát. :mrgreen: A když jsem se jí zeptal proč, jen pokrčila rameny. No prej bych měl. :innocent: ...
Společenská sugesce. Lidi dělají hodně věcí jen proto, "protože se to dělá" a sami netuší proč. Pak jsou nepřístupní změnám.

No nejhorší je, že jsou takhle zpracovaný už děcka (dcera 9 let) :'( .
A to se snažím odtrhávat je od reklam :-x a na chalupě jsem zakázal TV. Jak to asi vypadá tam, kde tomu nechávají volný průběh (a nebo je nechávají koukat na TV aby měli klid) :ill: .

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

čtv 20.09.2012, 21:52

(Mirek, admin)

ANTONÍN píše:
...A to se snažím odtrhávat je od reklam :-x a na chalupě jsem zakázal TV....
Nevím jistě jestli je správné bránění aby přišli s něčím do styku, jestli by se s tím naopak neměli setkávat, ale vysvětlovat jim proč je to špatně, aby se naučili to vědomě sami odmítat. Příležitostí je vždy kolem dost, nelze stále držet ochrannou ruku.

Podobně jako např. si myslím že není výchovné lidi chránit aby neměli přístup k drogám, ale že by to chtělo spíš osvětu, aby věděli proč to nechtějí, a pak už nebude platit že "příležitost dělá zloděje". Ale je možné že to jsou zatím nereálně vysoké nároky na uvědomění běžných lidí.

+ANTONÍN Hodnocení: +1
čtv 20.09.2012, 22:05

Tedy Pando, tos mě zas jednou dostal. :-o :) Skvělej názor. Zcela souhlasím. :ok: Tak od zítřka je budu ,,otužovat“. ;-)
Ale na chalupu si tu TV stejně nepořídím. :mrgreen: :evil:
-------------------------------------------------------------------------------------------
Příběh z reality, kterej to pečetí. :-/
Kamarádka mojí ženy nemá doma TV. :sun: Děti lítají celej den venku. Mají velký hospodářství. Kozy, koně, psa , …
Děti plný energie a pohoda. :sun:
Letos byli u babičky na prázdninách. A tam zákeřné překvapení. TV. :nausea: Dopoledne u bedny. Bez energie, bez života. :tired:
Maminka byla zděšená. 8-o Holt ,,neotužilé“ děti narazily na zákeřné svody civilizace a podlehly. :innocent:

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

+CYRIL Hodnocení: +1
čtv 20.09.2012, 22:36

ANTONÍN píše:
A proto držím zítra jednodenní půst.
Uvidíme co to udělá s hmotností. ;-)
Jídlo přes den :fruit: :ráno opět lečo, potom k obědu u prababičky dušená brokolice s bramborem v páře, potom doma švestky a hrozny. Na chalupě svačina 3 ks čerstvý špaldový chlebík s medem z domácí pekárny(to byla ňamka) :delicacy: .Domácí cherry rajčátka, a pekingské zelí.
Dneska večer bylo opět prima sluníčko. :sun:
Vsecko spatne az na to Slunko:).
Mels aspon 14 dni vydrzet tahat na zelenine a ovoci, ne vareny, ne pecivo a hrst vseho v souctu na 1 den (!). Porad tech hrsti na jeden den vidim nekolik kdyz uplne pominu slozeni jidla (vareny a tudiz bez zivota v navratovce).
Vysvetlujes si uplne jinak mineny rady zel po svym.

Kdyz Ti tu Petr psal, ze 1-cka v navratovce rozhodne nezaskodi nemyslel ze tim zaplacnes nakumulovane chyby z predchoziho hodovani. Absolutne vsecko spatne Tondo, 1 den pustu uspechanou navratovku nespravi.
Jdes porad moc rychle a nejsi k zastaveni, nedas si proste rict.

+Panda, +Petr Hodnocení: +2
pát 21.09.2012, 14:24

Reputace: +992
Má pravdu předseda.

No jo, já taky nemám co říkat, svojí 21 jsem jednu hrst v návratovce též nedodržel - jen pár dnů z počátku. Ovšem na druhou stranu mi celkem o nic nešlo, nebylo to kvůli léčbě.

pát 21.09.2012, 14:36

No ja prave pri svoji prvni taky ne, ale podruhy a potreti uz jsem si to moc dobre rozmyslel.
Drzel bych jinak hubu a krok a nerek mu k tomu pul slova, kdybych to taky kdysi nezkonil a nevidel pak ten rozdil.
No, je to skoda takhle bourat co daval pracne dohromady 3 nedele, i kdyz si to ted neuvedomuje a porad "lita" v euforce z jidla.
Tak:), to bysme meli, vic uz k tomu nemam, kazdej sam si tim musi projit:).

pát 21.09.2012, 15:28

Petr píše:
... Postupně můžeš toho jídla víc ale až spíš od druhýho týdne.

Tady jsem asi špatně pochopil. :-? Víc jako objem, nebo víc jako přidat k ovozelu další věci. :-x
Když jsem si pročítal Partykovou tak například podle Nikolajeva se mohou od 4-5 dne dávat zeleninové polévky s rýží. :-/ Od 8. dne tmavý chleba, ořechy,kefír, rostlinný tuk, máslo, …
Zvolil jsem z toho jen zeleninové polévky, chleba(špaldový), ořechy a rostlinný tuk. A teď jsem z toho trochu na větvi, když doporučuješ Cefe 14 dní ovozel. :-o Tahle informace mi nějak unikla. :-[
Mám pořád pocit, že tu návratovku nezvládám hlavně informačně. :-[ :-?
Mám návrh, :idea: že by se mohlo ve vláknu návratovky udělat nějaká jednoduchá ,,zlatá“ bezpečná pravidla se kterými by mohli všichni (nebo většina) souhlasit. :sun: Jako jasný a jednoduchý návod pro ostatní.
Například:
Pravidlo číslo 1 První den návratovky jen hrst napařené zeleniny. Další hrst při pocitu hladu.
Pravidlo číslo 2 První ¼ návratovky žádné tuky (rostlinné ani živočišné)
Pravidlo číslo 3 První 1/3 jen hrst ovozelu.2/3 návratovky ovozel-pomalu přidávat (dvě hrsti?) , jíst jen při pocitu hladu
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
K hmotnosti:
Dnes 21,9, což je 14-tý den jedení-váha v 7 hodin 57,4.
Dnes jsem zařadil půst. Jednak je pátek a druhak jsem to tak cítil, že je to v pořádku. :ok:
A obrovsky se mi ulevilo, :) že nemusím myslet na to, co budu jíst. Sice mám hlad a asi větší než jindy, ale nedělá mi problém ho zvládat :mrgreen: . Jen při zalévání ve skleníku jsem se málem zapomněl a utrhl si rajčátko. 8-) Ale včas jsem se zarazil. :ok:
Odpoledne jsem krájel jablka a dával jsem je do sušičky. To mě hlad vůbec neobtěžoval. :innocent: Půst je opravdu snazší než návratovka. :-x
DÍKY ZA INFORMACE,KTERÝ MI POŘÁD NĚJAK UNIKAJ. (Nebo je jen nechci slyšet :-/ :-[ )
Ale možná to tak má být. A člověk se musí řádně poučit až v reálu.

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

pát 21.09.2012, 22:14

Tónko, možno by si si ešte raz mohol pozrieť toho doktora Ptáčka. Ak sa chceš liečiť, tak musíš veci robiť aspoň na 95 %. 75 je málo. A čo po návratovke...???

pát 21.09.2012, 22:27

Pořád to vidím na vědomé jezení prokládané půstama. 8-)
Prostě se naučit poslouchat potřeby svýho těla. O:-) Vyladit se :sun: a naslouchat jeho potřebám (nikoli svodům a chutím, ale SPT). :clapping:

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

pát 21.09.2012, 22:32
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 424 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]