Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 18:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3080 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 103  Další
Autor Zpráva

(ABCD-a)
 Odkaz na příspěvek Re: Sába

Reputace: +830
Sába píše:
Čas naštěstí mám, když to počkalo tolik let, tak to ještě vydrží :-) . Dost jste mi taky otevřeli oči s "řízkem", že nemá cenu nikam se hnát a zacházet do extrémů, ale nechat to plynout.

:flower: :clapping:

+Sába Hodnocení: +1
stř 06.02.2013, 12:28

Reputace: +1217
Sába píše:
Čas naštěstí mám, když to počkalo tolik let, tak to ještě vydrží :-) . Dost jste mi taky otevřeli oči s "řízkem", že nemá cenu nikam se hnát a zacházet do extrémů, ale nechat to plynout.
Presne, je stejnou chybou se ladovat celorocne JEN rizkama, jako je stejnou chybou se ladovat celorocne JEN petrzeli (mysleno obrazem).
Lidi co jej spolknou a vyblejou (nebo si jej dodatecne protivi recma o nezdravostech, skodlivinach, hnusu) si lzou sami sobe do kapsy, skodi sve psychice vic nez ten co si obcas pochutna.
Nepomuze ani omylem ze nekam napises jakej je to skodlivej hnus, kdyz se tomu telo vzpira a rika Ti pravy opak:).

Jak rikal ten dr. Hnizdil, neni dulezity co jime, ale - kde jime, jak jime, s kym jime a jak jsme u toho v pohode a vysmati, jaky prozitek z toho mame:).
Ten bajo prozitek totiz zmakne ve finale (ne pri okamzitym mereni) lepsi +zasadity (vyrovnany) telesny pH nez dvacet citronu na ex:).
Tohle "objevil" po par letech provozu svojeho serveru uz i J. Zajicek (moudry to muz), ze zakladem vseho je byt v pohode, kdyz se mu pres veskerou chemii nedarilo u nekterych svych "ucedniku" zvednout telesny pH ani kdyby se rozkrajel:).

Naposledy upravil Cef dne stř 06.02.2013, 13:31, celkově upraveno 1

+Sába, +jardeur Hodnocení: +2
stř 06.02.2013, 12:51

Reputace: +992
Cef píše:
Ten bajo prozitek totiz zmakne ve finale (ne pri okamzitym mereni) lepsi +zasadity (vyrovnany) telesny pH nez dvacet citronu na ex:).
Tohle "objevil" po par letech provozu svojeho serveru uz i J. Zajicek (moudry to muz), ze zakladem vseho je byt v pohode, kdyz se mu pres veskerou chemii nedarilo u svych "ucedniku" zvednout telesny pH ani kdyby se rozkrajel:).

:ok:

To neobjevil jen pan Zajíček, to je i stará známá (nejen) budhistická pravda. Jeho svatost Dalajláma to říkal mnohokrát. Má to v přednáškách i léčitel Calábek.

+Cef Hodnocení: +1
stř 06.02.2013, 13:28

Reputace: +443
Četla jsem si včera večer "Léčivá síla čaker" a problémy s krční čakrou u mě sedí jak p*del na hrnec, takže ta štítka asi fakt možná není dědičná :innocent: :-)
Je to typ člověk se spoustou výmluv, proč nemá čas udělat tamto nebo ono, odkládá věci "až". Hned jsem si vzpomněla na zde mnou napsanou větu...zážitky budou až děti vyrostou.
Takže dneškem nastává změna :-) , žádný zapínání počítače během dne a závislačení tady, hezky až večer. Ono mi nic neuteče a budu mít spoustu času na věci, které chci dělat, ale pořád tvrdím, že není čas. Dnešek jsem přežila bez většího absťáku, tak snad to zvládnu :mrgreen:
Dále je to typ člověka
„Když se lidé dozví, kdo skutečně jsem, budou mě přijímat?"
„Když řeknu, co chci, nebudou si o mně myslet, že jsem sobec"
„Když řeknu, co si myslím, neublížím tím někomu?"

To je u mě taky přesný. Často se v kolektivu lidí chovám tak jak oni očekávají a jaká je "nálada" ve skupině.

Taky mě napadá příklad, co bych ráda změnila, ale nedokážu to. Mám kamarádku, která mi moc nesedí, ale když zavolá, jeslti se uvidíme, tak je mi blbý říct, že ne. Přitom bych radši byla doma a nešla s ní na kafe. Takže občas použiju nějakou výmluvu, že nemůžu a občas s ní jdu, i když se mi vůbec nechce. Ale jak z toho ven...
A takových příkladů je spousta, kdy kvůli druhým dělám něco, co vlastně nechci, jen aby to nebylo blbý.

+Dave, +Panda Hodnocení: +2
čtv 07.02.2013, 21:49

(Lenka)

Reputace: +839
S tou kamarádkou: polož si otázku, zda je tvůj čas vzácný. S přibývajícím věkem je to jasnější: JE vzácný...

+Cef, +Panda, +Sába, +jardeur Hodnocení: +4
čtv 07.02.2013, 22:36

(ABCD-a)

po pustech to jaksi odpadne samo...ti co k tobě už pasovat nebudou přestanou tě vyhledávat, a najednou se objeví lidi o kterých sis ani v koutku duše nemyslela že by si se s nimi mohla bavit ..bude to méně kvantity ale více kvality ;-)

+Cef, +Panda, +Sába Hodnocení: +3
čtv 07.02.2013, 22:46

Hlavně při půstech si sakra rozmyslíš komu a čemu věnovat energii.

Hodnocení: 0
čtv 07.02.2013, 23:14

(ABCD-a)

Petr píše:
Hlavně při půstech si sakra rozmyslíš komu a čemu věnovat energii.

a vydrží ti to i po nich ;-)

+Petr Hodnocení: +1
čtv 07.02.2013, 23:29

Reputace: +84
Cef píše:
Sába píše:
Presne, je stejnou chybou se ladovat celorocne JEN rizkama, jako je stejnou chybou se ladovat celorocne JEN petrzeli (mysleno obrazem).
Lidi co jej spolknou a vyblejou (nebo si jej dodatecne protivi recma o nezdravostech, skodlivinach, hnusu) si lzou sami sobe do kapsy, skodi sve psychice vic nez ten co si obcas pochutna.
Nepomuze ani omylem ze nekam napises jakej je to skodlivej hnus, kdyz se tomu telo vzpira a rika Ti pravy opak:).

Jak rikal ten dr. Hnizdil, neni dulezity co jime, ale - kde jime, jak jime, s kym jime a jak jsme u toho v pohode a vysmati, jaky prozitek z toho mame:).
Tohle "objevil" po par letech provozu svojeho serveru uz i J. Zajicek (moudry to muz), ze zakladem vseho je byt v pohode, kdyz se mu pres veskerou chemii nedarilo u nekterych svych "ucedniku" zvednout telesny pH ani kdyby se rozkrajel:).

to jsi rekl Frantisku moc hezky )))
dle me dobre upecena kachna , prijemne posezeni s prateli a klid 100krat lepsi nez s kyselym vyrazem žvýkat cosi ,,zdraveho"

pát 08.02.2013, 11:22

Cef píše:
Sába píše:
Ale i lupenka je autoimunitní, takže se prostě žeru už odmala :roll:
Sabi lupenka, neboli psoriaza, lidove psorka:) - sleduj 2h:31m:20s tehoz videjka :-).
http://www.youtube.com/watch?v=0Gy4frLKdwc
Necim se nejspis zeres uz odmala, ale nepis to nam (muze to tu cist kdejakej otrapa co pujde kolem) rekni si to pro sebe a zapracuj s tim :-).
Uvidis, za par let se vsem tem "genetickym" a autoimunitnim kydum zasmejes jak to budes umet sama kocirovat :-).

Sábi me lupenka zmizla po 7 ce,,,a to jako ze 3 duveryhodné dochtorky kožařky trvdily jak je to nevylecitelne,,a ze jako ze kortikoidy
do konce zivota a tak))))) a hups,,kde je ji konec, zvonec...))

pát 08.02.2013, 11:34

To je koukám pěknej sajrajt ty kortikoidy. http://www.stefajir.cz/?q=kortikoidy-nezadouci-ucinky

pát 08.02.2013, 12:01

tak tak dle me legalní jed )) neco jako lizat modrou skalici protoze po ni budes mit lepsi pleť )))

pát 08.02.2013, 12:14

jardeur píše:
..dle me dobre upecena kachna , prijemne posezeni s prateli a klid 100krat lepsi nez s kyselym vyrazem žvýkat cosi ,,zdraveho"
To vis ze jo, dorovnat zeleninou, stavama to muzu vzdycky, kdyz uz mam nejaky mysky ze to je kyselinotvorny jidlo:).

pát 08.02.2013, 16:12

Jardo, mě cpali kortikoidama už od mala :roll: . No co už, musím se s tím poprat teď, když předtím jsem z toho neměla rozum.
Každopádně u tebe super, že už po sedmičce zmizla. Třeba se k ní ještě letos taky dopracuju ;-) . Pořád mám v sobě blok, že trojka je ještě "normální", to jsem zvládla, ale sedmička i s návratovkou se mi jeví jako zatím neuvěřitelná. Kór když musím fungovat u dětí.

Byla jsem u endokrinoložky a nechala mi podle výsledků krve tu sníženou hladinu hormonů :ok: . Sice je to zatím zlepšení malé, z 88mg na 75mg, ale každý miniúspěch se počítá a mám z toho radost.

Bacil mě nějakej bacil, mám 38,1. Už jsem myslela, že přežiju celý podzim a zimu bez nemoci, to jsem teda náfuka :-)
Ale určitě jsem se roznemohla ze včerejšího počítačového absťáku :lol:

pát 08.02.2013, 20:19

Blok se sedmičkou je jenom blok v hlavě. ;-)

pát 08.02.2013, 20:34

Jj, je mi to jasný, ale zatím mi nejde ho odblokovat. Ale třeba to přijde, pomalu polehoučku :-)

pát 08.02.2013, 20:46

(ABCD-a)

jasně v klidu ... netlač na pilu ;-)

pát 08.02.2013, 20:50

(Lenka)

Když vás tak čtu, taky mám chuť se pustit do 7-čky. Jenže i po jedničce mi smrdí z pusy, tak by mi to doma neprošlo. A taky má Martin obavy, že by mi mohly zhubnout prsa, nebo se uvolnit kůže. Zatím všechno drží jako zázrakem... Jedničky dávám bez problémů, trojku jsem dala, když nebyl doma, ale na týden se nikam nechystá... Vy byste mně určitě provedli, kdybych měla potíže...

pát 08.02.2013, 21:44

My bysme ti jen řekli ať nebereš do zaječích až bys to nedávala. ;-) Sedmička je o psychice, tam zahodíš strach. 14-tka je o vůli a 21 smaže potřebu myslet na jídlo. Tam zjistíš že máš jiný zájmy než jen myslet na žvanec.

pát 08.02.2013, 22:23

(Lenka)

Pro mne bylo nejhorší, že jsem cítila kyselost ažv puse, když jsem držela tu osmu. Hlad nebyl to nejhorší, mám silnou vůli. Když si řeknu: dostaneš přes čumu, jestli ještě jednou řekneš, že máš hlad, tak to nejmíň hodinu neřeknu :mrgreen: Né, hlad přežiju, ale ta kyselost a hubnutí mně podlomily... A taky že ode mne lidi ustupovali na tři kroky :nausea:

pát 08.02.2013, 23:14

Každý má svojí achilovu patu jinde. Na to se nevybavuju a ani v práci nikdo nepoznal že 3 týdny nejím. Ale dost se tam kouřilo tak by stejně nikdo nic necítil.

pát 08.02.2013, 23:35

(ABCD-a)

Petr píše:
Každý má svojí achilovu patu jinde. Na to se nevybavuju a ani v práci nikdo nepoznal že 3 týdny nejím. Ale dost se tam kouřilo tak by stejně nikdo nic necítil.

u mě to poznali že se něco děje až když tam chodila jen moje kostra:-DDD
mám jednu známou a s tou se nemůže člověk bavit face to face páč by odpad a to půst nedrží...spíš trpí podvýživou a při tom je silná...

pát 08.02.2013, 23:42

ABCD, ty jsi ale nejedla 2x dýl. :-D

Pravda že z některých lidí táhne i normálně že by jeden odpad. Mám takovýho kolegu, síla, ale když on ze mě ucítí česnek tak má řeči. Kdyby jen tušil co táhne zněj, to se jednomu zvedá kufr. :unconcern:

pát 08.02.2013, 23:51

Lenuška píše:
Když vás tak čtu, taky mám chuť se pustit do 7-čky. Jenže i po jedničce mi smrdí z pusy, tak by mi to doma neprošlo. A taky má Martin obavy, že by mi mohly zhubnout prsa, nebo se uvolnit kůže. Zatím všechno drží jako zázrakem... Jedničky dávám bez problémů, trojku jsem dala, když nebyl doma, ale na týden se nikam nechystá... Vy byste mně určitě provedli, kdybych měla potíže...

s prominutim a i bez prominuti,,ale na martit se vy.....dni ...je to intimni(rozumneje osobni vec) a jestli je cit opravdovy tak te podpori
či se aspon bude snazit tomu rozumet,,,,je to tva cesta a je treba ji respektovat,,to ze ti na cca mesic kapku zhubnou prsa )))) to je
vec tak pomijiva,,ze pokud to bude partnerovy vadit,,je to tvor povrchni ..a je treba jeho povrchnosti nastavit zrcátko,,,nebo jit jinou
cestou .....

+Cef, +Panda, +Petr Hodnocení: +3
sob 09.02.2013, 01:28

A konečně :

muj životní GURU:

http://www.youtube.com/watch?v=jVbX13u9Z5E

sob 09.02.2013, 01:34

Sranda je, ze to je fakt blok v mysleni a zacatecnici se tim az na vyjimky pripravuji o poznani, ze po 3 uz je to sranda.
A donekonecna kulhaji do 3-ky. Prvni 3 dny jsou nejvetsi zahul podobne jako u odvykacky na drogy (u me koureni).
Po 3 dnech prijde uleva a jedes, jen pozorujes co se deje, stava se z Tebe divak a to vysmatej divak :D.
--------------
Mala napoveda Sabi co Ti to overi na sobe samotne : Vsimni, ze prvni den navecer silis hlady, svadis boje s lednici - ALE !
Rano vstanes a jdes jist jenom proto ze vis ze mas po 1-ce, ze "bys mela" a ze v lednici mas nachystane rajske a co s nima, ze ?
Zadne konkretni chute, zadny vlci hlad po probuzeni, nic takovyho, hrabni si poradne v mysli do tohoto momentu pustu.

Cize tento stav si jednoduse promitni do dnu co nastanou po 3-ce a NEMAS se absolutne ceho obavat:).
Preju Ti at se pres tuto blbinu dostanes co nejdriv a "dopadnes" jako vysmaty Jara uz po 7.
To je az neuveritelny, jsem mel za to ze cokoli tak zavaznyho resi az 21. Mylil jsem se. "Clovek mini Buh meni" tu plati jako vzdy :-).
--------------
Vem si mustr tady z roba, ten tu s asistenci prejel 3-ku a uz vi svy a je taky vysmatej.
Mas chlapa krucinal, ne ?
Ti s detma pomuze, se jeden tyden nepos..e, stojis mu zdrava za jednu zaprdenou dovolenou (par kacek obetovat), ne ? :-)

+Panda Hodnocení: +1
sob 09.02.2013, 13:17

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
Hlavní omezení je v hlavě, ne ve fyzických potížích. Člověk si předem stanovuje hranici, co je pro něj snadné a kdy už to je obtížné. Já mám podobnou hranici v 7 dnech půstu - 7 dnů je pro mě snadných, ale pak mám pocit že to začíná být nepřekonatelné a proto obvykle končívám. Ale je to jen předsudek, psychika co to našeptává. Proto, když někdo zdolá delší půst, tak i po létech ho zvládne znovu snadno - jen protože psychika ví, že to je v jeho silách to zvládnout a tak posouvá hranici předsudku. Je potřeba psychiku vypnout, nad půstem nepřemýšlet a neřešit ho, jen ho zkrátka udělat. Těch pár dnů strádání za tu odměnu stojí. (to se mi to kecá, když mě uvedení teorie do vlastní praxe také teprve čeká)

sob 09.02.2013, 13:27
Profil Zobrazit autorovy stránky

Jj, Pandi ja mel ucitele toho z nejlepsich:). Mi rekl v dobe kdy jsem knucel pri 21 asi toto :
"Zkus jet dal, pokud Te jen picha pod zebrem a pokud to prejde mas vyhrano. Pokud se leknes a zaseknes, zaseknes se tam i priste" .. a priste, a priste, a priste .. no nebudu plytvat mistem, for je v tom, ze Te to stejne jednou ceka pokud se tam zaseknes zasekavas se porad dokud to neprekonas.
Jsi jako slepena paska-smycka, zasekla deska, cyklis do zblbnuti dokud se z toho neslozis a nebo uplne nevykasles na pusty.
Je to jen na Tobe, nikdo jinej nez Tvuj najemnik v hlave Ti s tim nepomuze.
----------------
Obrazem asi jako kdyz jdes cyklicky s bolavym zubem k zubari a nez sahnes na zvonek se leknes ajdes zase trpet znovu az otece a resis to donekonecna, stejny pruser, stejny princip:).
Zub boli, ale psychika Te vydepta ze to ve finale neresis a trpis dal.
----------------
Ty jses Pandi jeste trochu jiny pripad, ale o tom az potom (nekde):).

+Panda Hodnocení: +1
sob 09.02.2013, 13:48

Máte, kluci, pravdu :heart:

U mě je taky trochu problém, že nedávám klystýry, zase nějakej blok. Zkusila jsem jednou a zastavila, cítila jsem se hrozně.
S klystýrama by to šlo asi líp.

Koukám, že jsem bloklá celá a jsem marný případ :-D

sob 09.02.2013, 16:53

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
Mnozí půstaři klystýry při půstu nedávají (včetně Pavla). Pokud Ti nesedí, není to problém. Klystýr půst usnadní, ale dá se bez něj obejít.

+Sába Hodnocení: +1
sob 09.02.2013, 17:04
Profil Zobrazit autorovy stránky
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3080 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 103  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]