Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 00:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Neproblemy pri pustu :)

Reputace: +21
Zdravim pustare a preji hezky den. Prosim o radu. Prave jsem na svem druhem pustu. Prvni byl tridenni a doprovazely jej velky hlad, semtam motolice treti den poradna a silne potazeni jazyka a hrozna chut v ustech. Momentalne jsem 4. Den na pustu a rad bych vede co delat. Nemam totiz skoro zadne projevy jako pri minulem pustu. Jazyk mam potazeny tak minimalne ze to skoro nevnimam, dech v pohode od prvniho dne jsem absolutne nemel hlad. Citim spoustu energie, normalne i manualne pracuji sice na silove vykony to neni ale energie mam na rozdavani. Dnes ctvrty den mi kruci a skvrci v zaludku jako bych mel hlad. Chce mi tim telo naznacit ze bych mel zacit jist? Jeste neco ke mne je mi 35 pri pustu piji jen vodu denne rano ocista tlusteho streva a koupel. Moc dekuji za rady. PS: uz zas mam hlad :)

Hodnocení: 0
čtv 17.07.2014, 13:35

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Neproblemy pri pustu :)

Reputace: +1726
Tělo nechce naznačit nic. Pokud bys měl opravdu ukončit půst, např. že by Ti hrozila otrava intoxikací, tak bys to intuitivně cítil jako naprostou nevyhnutelnost přes kterou nejede vlak. Tohle jsou jen různé běžné příznaky. Není předepsané že hlad bude první 3 dny a pak klid, může to být různé. Včetně potažení jazyka - záleží na tom jaké problémy se zrovna v těle řeší nebo kteří paraziti zrovna úpí hladem. Každý půst je jedinečný. Netrap se tím a drž. Až se bude dít něco vážného tak to poznáš. I hlad je jen projev parazitů (střevních).

+ANTONÍN, +jao Hodnocení: +2
čtv 17.07.2014, 15:43
Profil Zobrazit autorovy stránky

Velice děkuji za odpověď. Pokračuji. Dnes je konec 4. Dne a pořád se cítím velice dobře, mám dost energie. Jen sem tam hlad. Podělím se další dny s průběhem. Rád bych vyřešil dvě věci. Tukovou bulku a bulku v oblasti třísel. Zkusím to pomocí několika kraších půstů do 14 dnů. Na delší si zatím netroufám :)

+Panda Hodnocení: +1
čtv 17.07.2014, 17:52

Den 5. žádné problémy, energie na vysoké úrovni. Jazyk absolutně nepotažen, aceton nula. Sem tam hlad, zejména když jdeme kolem řezníka a nebo manželka vaří :D Moje reakce je přičichnutí a odchod :) 5 dní do první desítky.

Chci se zeptat, pokud by to šlo takhle lehce třeba až do desátého dne, je dobré pokračovat, nebo skončit co jsem měl dlouho dopředu naplánované tedy desítku a skončit?

BTW. žaludek neustále vykonává nějakou aktivitu projevující se typickým vrčením a pocity hladu. Napadá někoho co to může být? Souhlasím s Pandou že to může být řešení něčeho ve střevech nebo dokonce v žaludku.

Přeji všem hezký den :)

pát 18.07.2014, 14:53

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
Panda píše:
... Každý půst je jedinečný. Netrap se tím a drž. Až se bude dít něco vážného tak to poznáš. I hlad je jen projev parazitů (střevních).

Paraziti jsou pěkný potvory. Člověk si myslí, že něco chce a ono je to úúúúúplně jinak.

Jak návratovky v minulých půstech?

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.

sob 19.07.2014, 14:08

pestrá strava dělená strava ájurvéda dosažený půst 21 dnů
Reputace: +82
mna toto krucenie v zaludku preslo ked som zacal pit destilku. voda z vodovodu mi drazdila zaludok. pripadne neprovokujes ho niecim inym? zubna pasta, tic-tac a pod? a tym ovoniavanim jedal to je pre zaludok docela provokacia ;) dokonca som niekde cital, ze sa to pri postoch nedoporucuje a mal by si sa vyhybat jedlu ako to ide, ci uz vizual alebo vone. ale zasa su ludia co im to pomaha, pomazli sa s jablckom a je mu zasa fajn :), hold kazdy sme iny. skus to potiahnut dalej a daj vediet ci to pomaha.

sob 19.07.2014, 23:02

dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 14 dnů
Reputace: +7
Já si ty vůně nejrůznějších jídel (tedy většinou doma vařených) velmi užívám a beru to jako zpestření jinak bezchuťových dnů. Došlo to tak daleko, že žena mi odmítá dát přivonět, ať to prý nešidím :D

+hlavinka Hodnocení: +1
ned 20.07.2014, 21:39

Dobrý nedělní večer. Rád bych se zeptal, zda-li moje nevydařená návratovka po sedmičce může mít spojitost s mými nynějšími problémy. Asi dva měsíce mně bolí v krku. Zašel jsem na ORL a údajně mám popálenou sliznici vracejícíma se štávama ze žaludku. Dostal jsem klokradlo a prášky jménem Helicid. Rád bych se zde zeptal jelikož jsem dosti anti-práškový zda-li doporučujete je užít (na snížení kyselosti žaludku) a nebo si dát raději trojku s perfektní návratovkou? Moc děkuji za odpověď a všem přeji klidný zbytek víkendu :)

ned 11.01.2015, 21:39

(Mirek, admin)

Půst může něco skrytého probudit = probuzená ale nedoléčená nemoc. Předčasným nebo rychlým ukončením půstu (rychlá návratovka) se probuzená nemoc někam vrazí. Nejlepší léčba je opět půstem. Když ne dostatečně dlouhým (kvůli nebezpečí špatné návratovky), tak alespoň krátké kvalitní půsty. Ty vyřeší vše.

ned 11.01.2015, 23:44

Moc děkuji za odpověď. Rád bych jednou týdně jednodenní a jeden třídenní pravidelně za nějakou delší dobu cca. co 2 měsíce.

Toto jde celkem dobře sladit i s mou pravidelnou návštěvností posilovny. Za posledního půl roku jsem nabral dost svalové hmoty. Při poslední sedmičce všechny tyto svaly skoro zmizely. Máte někdo podobné zkušenosti a případně jak to řešíte?

pon 12.01.2015, 13:03

Reputace: +141
Baz,
kyselina chlórovodíková (HCl) sa tvorí v žalúdku a spracováva potravu, ktorou sa (nie všetci) denne futrujeme. Ale HCl nie je jedinou kyselinou v tomto procese. Nesprávnou kyslou stravou zvyšujeme pomer nevhodných kyselín k vhodnej HCl. Vtedy sa oslabuje vrátnik a kyseliny stúpajú hore zo žalúdka.
Dôvodom ale nie je zvýšená HCl, ako nám to Mudr.ci tvrdia, ale nepomer tých kyselín. Naordinujú nám teda antacidy, helicidy a iné cidy. A až potom sa dostaneme do kolotoča problémov.
Tie "cidy" v žalúdku zneutralizujú HCl a znižujú jej tvorbu(čo je presný opak, čo potrebujeme). Na chvíľu je nám lepšie, nič nás nepáli. Ale pri ďaľšej konzumácii kyslej stravy už tá HCl v žalúdku chýba, tak nastane rýchly proces výroby kyselín v žalúdku. Samozrejme zas pocítime pálenie a zas šupneme nejaký cid. Potrava sa nespracováva a tým nám chýbajú vhodné prvky pre telo.
A hlavne je to cesta k intoxikácii žalúdka nestrávenou stravou a následne celého tela, tvorba plesní a baktérí, ktoré predtým boli hneď zničené s tou HCl. Po čase sa vytvárajú vredy a iné komplikácie.
Lepšie, ako užívať tie cidy je upraviť stravu na zásaditý charakter a tým vyrovnať pomer štiav a kyselín potrebných na trávenie. Pri pálení je vhodnejšie ako cidy, dať si malú lyžičku hydrogénuhličitanu sodného, teda jedlú sodu, sodu bicarbonu.
Tá neutralizuje skoro všetky kyseliny a teda nezaťažuje tak žalúdok. Dobre funguje aj doplnenie zriedenej nízkopercentnej HCL.
Pôstom sa zrejme žalúdok reštartuje na vhodný pomer štiav a kyselín. Len si to potom nepokaziť :nausea:

+baz Hodnocení: +1
pon 19.01.2015, 09:49

Reputace: +992
baz píše:
Rád bych se zeptal, zda-li moje nevydařená návratovka po sedmičce může mít spojitost s mými nynějšími problémy

To asi není nikdo schopen posoudit. Jestli tam problém byl, půst ho začal léčit a byl ukončen dřív než došlo k doléčení, tak možná ano. Tím spíš po nedržení návratovky. Půst tahá nemoci ven a odstraňuje jednu po druhý. Když je ukončen dřív tak jen nemoc změní z chronický na akutní. Řešením je dotáhnout to až k vyléčení, může stačit už jen pár dnů nad těch 7 ale taky i víc. Při 21, restart imunity, už je jistota že v těle nezůstaly nemoci.

pon 19.01.2015, 22:44

Pánové moc děkuji za vaše odpovědi. Velice si každé takové vážím.

K žaludku: jsem nepřítelem léků jak jsem již řekl. Asi největším problémem je to, jak moji rodiče jedí léky na tlak a cukr, ty ale kazí ledviny, tak jedí léky na ledviny, ty ničí játra atd.. Začarovaný kolotoč do kterého se snad nikdy nedostanu. Takže Helicid neproběhl a ani neproběhne. Přece jen spoléhám na sílu vlastního těla.

Jelikož dost cvičím a skutečně nechci přijít o svou svalovou hmotu, omezím to na několik třídenních půstů. Snad se to zlepší a žaludek bude zase kyselý tak akorát. Myslíte si že i takto krátké půsty, mají významnější vliv na léčení nebo je to spíše klasický detox? Vím že i detox = léčení ale přeci jen 21 musí být o něčem jiném :)

Nicméně ještě ke svalům. Spousta půstařů, hlavně mužů tvrdí, že po půstu dojde mimojiné i ke stabilizaci hormonů a to i testosteronu, který má vliv na růst svalů. Proto mi přijde logické že rychle ztracené svalstvo během půstu, jde zase celkem rychle navrátit po půstu. Jako jsou vaše zkušenosti ?

Všem přeji krásný den.

+jao Hodnocení: +1
úte 20.01.2015, 23:43

Pust 1 až 3 dny je detox. Od 4,5,6 dne uz leci nemoci tim zpusobem ze ji identifikuje, promeni z chronicky na akutni a vyleci. To cely trva nekolik dni a jednotlivy nemoci jsou likvidovany v poradi v jakym si telo samo urci, pocinaje tou ktera je nejvetsi problem.
21 odstrani jakoukoliv nemoc vyjma natolik degenerativnich jako napr. pokrocile stadium rakoviny. Tam je treba vic a k tomu uz nemam co psat.

U svalu se ukaze jejich kvalita, jestlize jsou napumpovany vodou tak splasknou. Nicmene je fakt ze po pustu rychle pribyvaji pokud jsou zatezovany, muzu potvrdit.

Je to trochu panika ohledne ztraty svalu :) Ale lze rict jedno, kvalita se nepozna na pohled podle jejich velikosti. Pred tydnem jsem videl chlapka ktery vynes na zadech 30 kg batoh do 8000 m.n.m. a to je mu 50 let. Je 15-ty na svete kdo dal vsechny osmitisicovky bez kysliku. Na pohled by to do nej nikdo nerek, vypada jako spousta jinych co ani nechodi do posilovny a neni zrovna velkyho vzrustu. Jsem si jisy ze vzit s sebou napumpovanyho frajera z posilovny na hory tak chcipne uz ve trech tisicich nad morem. :)

Samozrejme, co pri pustu neprijmete z prany to si telo vezme z tuku i ze svalovy hmoty. Po pustu ji budujete znovu a procisteny telo to zvlada dobre.

čtv 22.01.2015, 01:48

Reputace: +1217
Petr píše:
21 odstrani jakoukoliv nemoc vyjma natolik degenerativnich jako napr. pokrocile stadium rakoviny. Tam je treba vic a k tomu uz nemam co psat.
Potvrzuju, odstrani taky, ale je zapotrebi se obrnit trpelivosti a do raka se musi tzv. "najizdet" opakovane 21-kama anebo i vic, co kdo da:).
Je to na mesice az roky, tzv. beh na delsi trate:).

čtv 22.01.2015, 12:49

ad Petr: Já mluvím o podobných svalech, jako má pán na úvodním obrázku tohoto fóra :) Tedy pevne funkční pohyblivé tělo. Jinak ten "napumpovaný" bu stěží dolezl do základního tábora. Spotřeba kyslíku pro takové tělo je trošku jinde :)

ad Cef: Můžu se zeptat mimo téma? Když se bojuje s rakovinou a je to na několik měsíců, let, znamená to, že se to třeba po první 21 přestane horšit a pak je čas, na pauzu, další půst atd ?? Protože v pokročilém stádiu měsíce nemusí být aktuální nemluvě o rocích. Někdy to je bohužel moc rychlé.

čtv 22.01.2015, 18:16

Tak to jo :) Ja spis beham nez posiluju a tady je pust znat velmi kladne, po prvni trojce jsem ani nechtel verit ze je to mozny. Behalo to samo.

čtv 22.01.2015, 19:36

(Mirek, admin)

A což teprve taková nějaká hezká jednadvacítka, za to by se to také rozběhlo samo. :delicacy:

čtv 22.01.2015, 20:08

Pando opatrne uz nejsi nejmladsi. Byvaly kolega, pracujici duchodce taky takhle behal za jednadvacitkama, resp. spis ony za nim. Jednoho rana, po vykonu, jsme pro nej museli do prace zavolat zachranku. Nastesti ho to stalo jen lehky infarkt. :)

+Cef, +baz Hodnocení: +2
čtv 22.01.2015, 20:57

baz píše:
Můžu se zeptat mimo téma? Když se bojuje s rakovinou a je to na několik měsíců, let, znamená to, že se to třeba po první 21 přestane horšit a pak je čas, na pauzu, další půst atd ?? Protože v pokročilém stádiu měsíce nemusí být aktuální nemluvě o rocích. Někdy to je bohužel moc rychlé.
Troufam si tvrdit, ze ano, ze se prubeh pustem pomerne o dost zpomali, u me dokonce doslo az ke zmene diagnozy, ale probirat to tu nechci, sry:))).

Jinak rychle to jde vzdy kdyz te lekari (s durazem na kratke E - od slova vylekat cloveka) vydesi recma jak to je pokrocile a jak je dobre ze je mas a jak museji nejlepe IHNED rezat, chemizovat anebo zarit.
Nedochazi jim, ze telo Tvuj letity problem opouzdrilo, zakonzervovalo (tzv. nador) a dalo Ti samci na zmenu, rakovina je v tomto smyslu darem, ne trestem a necim co se musi hned rozrezat anebo otravit i s majitelem.

Zaznamenal jsem i pripad cloveka co mel UPLNE to same co ja a jeho reakce byla bezet rychle do hospody to zapit, zliskal se do mrtva, do slova a do pismene, druhej den mel pohreb.
Ono to onko totiz alkohol rado nema, zpusobuje to ukrutnou bolest az smrt, nevedel to doplatil na to, lidi reagujou ruzne, to je tezky ..
Sleduj tohle genialni videjko a mozna Ti dojde oc bezi:) : https://www.youtube.com/watch?v=0Gy4frLKdwc

+jao Hodnocení: +1
čtv 22.01.2015, 20:58

Panda kanour, hehehehe, jednadvacitek se mu zachtelo, teda ne ze bych chtel praskat velebnosti, ale hlasit se to musi, cize jak se jmenuje ta Tvoje pls ??? (idealne meljik, nebo tak neco by byl?) :))))))

čtv 22.01.2015, 21:06

(Mirek, admin)

A já se tu snažím radit půstařům jak zvládnout své problémy, a už mě tu chce někdo bonzovat!

+Cef Hodnocení: +1
čtv 22.01.2015, 21:16

No to joooo, skakat po nejake jednadvacitce misto pustu, to by jim svedcilo, to jooo, to verim :))))) ..

čtv 22.01.2015, 21:30

Citace:
ten "napumpovaný" bu stěží dolezl do základního tábora. Spotřeba kyslíku pro takové tělo je trošku jinde

Tak, tak.
Vozil som našich everestových horolezcov do zahraničia na letisko a späť. Ak neboli na expedíciách, tak sprevádzali turistických "horolezcov s peniazmi" po Himalájach.
Často boli tí s peniazmi fyzicky vytrénovaní a boli samý sval, ledva sa zmestili do auta. Ale často im musel 50 kg suchár zachraňovať život a zniesť ich na chrbte z prvého tábora do základného.
Ale nebolo to len o kyslíku. Skôr tam zomierali kvôli svojmu premotivovanému egu, dokázať niečo niekomu.
Preto sa ja radšej ani nebudem púšťať do skákania s 21-tkou ani mimo pôstu.
Kto by ma potom v bezvedomí zniesol z nej dolu ?

pát 23.01.2015, 00:09

:)) to musel byt asi pohled na 50 kg typka co nese na zadech stokilovyho svalovce. :) )

pát 23.01.2015, 07:37

@Cef

Velice děkuji za odkaz na video. Nejen že se s tím zcela ztotožňuji ale taky mně dost pobavilo. Toto video bych doporučil každému ke shlédnutí. Díky moc!

+Cef Hodnocení: +1
pát 23.01.2015, 21:08

Jj, souhlas, on Hnizdil je ke vsemu i srandista (s tim Klausem co nevi ze je dusevni marod, nebo mrzak kdyz krade pero) :)))) ..
Je to skvely videjko pro pochopeni souvislosti, pricin a nasledku jak se co v jake posloupnosti odehrava, o tom ze duse ridi telo, nikdy tomu neni naopak :-).
(zel u nas dost rozsireny skolsky nazor, ze duse je jen par elektrickych zkratu ci vzruchu v nervove soustave cloveka)

pát 23.01.2015, 21:50

Goschu moc nemusím, ale Potlikovič je úžasný. Všimnite si tú skromnosť a vyrovnanosť, zrovnané ego a kľud v duši.
https://www.youtube.com/watch?v=X-WoXlvpUJM

pát 23.01.2015, 22:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]