Breatharián.eu
https://www.breatharian.eu/forum/

Voda
https://www.breatharian.eu/forum/viewtopic.php?f=5&t=239
Stránka 1 z 5

Autor:  rorobo [ pon 04.02.2013, 16:42 ]
Předmět příspěvku:  Voda

Ahoj,

Na úvod, jsem novic a mám za sebou jen pár nepravidelných 1-3 denních půstů, které mi žádné potíže nedělali. Chci ale začít pravidelně podle kalendáře na pust.cz tak, abych se letos dopracoval postupně na 7, 14, (21 snad), kde již dochází k obnově poškozených buněk jak jsem se dočetl i na kostní úrovni. 40-ka nejspíš příští rok ale kdo ví jak to pude.. :-) Motivace je u mě daná stavem mých kolen a v mých 46 letech artrózy obou kolen 3-4 stupně. Jsem bývalý aktivní sportovec, který má za sebou přes 10 operací od plastik po artroskopie. Výsledkem operací je ale jen dlouhodobě se zhoršující stav. Umělé klouby a další operace již nechci. Naopak rád bych byl schopen znovu začít běhat a zahrál si aspoň lehčí formu míčových sportů, které teď dělat nemohu již několik let. Hraji jen pinec na 30-40 % pohybu..Na netu jsem četl spousty informací, viděl dost dokumentů a besed a věřím že to de poléčit, stejně jak i jiné jakkoli vážné nemoci chronického rázu.

Jako začátečník, alternativními metodami dost nepolíbený mám ne úplně ve všem jasno. Mohl by mi někdo poradit s pitím a přípravou vody během půstu? Narazil jsem totiž na rozpor se zmražováním vody.

1.Na http://www.zdravi-az...9&t=419&start=0 autor píše Postup není ani zdaleka tak dokonalý jako destilace, či reverzní osmóza, ale umožňuje si vyrobit téměř všude nízko mineralizovanou vodu bez destilačního přístroje, nebo reverzní osmózy, ale ne tak čistou. Připravíte si jí tak, že pitnou vodou z kohoutku naplníte plastovou láhev, neplníte zcela, ale necháte nějaký prázdný prostor. Šikmo hrdlem nahoru, tak aby voda nebyla v hrdle ji dáte zamrazit do mrazáku. V průběhu mrznutí vodu občas zkontrolujete a před úplným zmrznutím, tak zhruba po 2 hodinách, podle velikosti láhve, vstupní a mrazící teploty, láhev vyndáte, led uvnitř paličkou, nebo válečkem na nudle rozbijete a vylijete asi 1/4 ještě nezmrzlé vody. V této části nezmrzlé vody jsou vytlačeny právě ty solné příměsi a balast, který je ve vodě nežádoucí. Led poté necháme roztát a nepatrná část solí, která zbude v ledu po roztátí se usadí na dně ve formě kalu.

2.V knize Hladovění pro zdraví, MUDr. Vilma Partyková (1998) se pise ...Příprava vody zbavené deuteria:
K přípravě vody bez deuteria je nejlépe použít pramenitou vodu. Pokud musíme použít vodu z vodovodu, nabereme ji večer. Nádobu neuzavíráme, aby z vody přes noc vyprchal chlór. Do uzavřené plastové nádoby nalijeme litr vody a vložíme na 4-5 hodin do mrazničky. To, co začíná mrznout nejdříve, je těžká voda - deuterium. Sledujeme zmrazování tak, aby 3/4 původního množství vody, tj. 700-750 ml, zůstaly tekuté. To je voda zbavená deuteria. Vodu procedíme a necháme zmrazit pro pozdější použití. ·Led vyhodíme. Je to zmrzlá těžká voda.

Tak a teď babo raď, je to přesně naopak.. Tak co je spravne, má se pít nezmražená část nebo ta zmražená?

Díky za rady, budoucí bretarián Robo :-)

Autor:  Cef [ pon 04.02.2013, 17:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Ahoj a vitej:).
Zkus si vyguglit vic navodu a vybrat si co prevazuje a podle toho mozna poznas kde je preklep.
Cetl jsem nekde neco o znovu-vytvareni mrizky v (destilovane?) vode premrazenim, ale nevim tomu kloudne hlavu ani patu.
Mozna bude tady u nas vedet vic user Petr, ten se v chemii vody dost vyzna:).

Autor:  Panda [ pon 04.02.2013, 17:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Aha, až teď mi došlo na co se ptáš (jo, vítej rorobo). :-)

Partyková převzala informaci od Malachova, z jeho knížky. A podle mne je to úplný nesmysl, protože - deuteria (tedy spíš těžké vody) je v běžné vodě jenom naprosto stopové množství (pár desítek mikrogramů na litr). To co se takto odděluje, není určitě deuterium. Když se lahev rozmrazuje, rozmrazuje se nejdříve led okolo stěn, protože odtud přichází teplo. Na dně lahve mohou být usazeniny nečistot, proto když se tato první rozmrazená voda vylije, tak se takto dá zbavit nějakých nečistot. Zda voda při mrznutí vytlačuje soli vně (aby při rozmrznutí mohly tát jako první), to si už nejsem jistý. Ale Zajíčkovi bych v tomto případě věřil mnohem více než Malachovovi (protože Malachov má ve svých knihách poměrně dost technických nesrovnalostí). Partykové bych věřil spíše záležitostí kolem medicíny, tam je odbornice, ale v jiných oblastech moc ne (jako vliv Měsíce), tam spíš přebírala.

Autor:  Petr [ pon 04.02.2013, 17:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Na tom vymražování snad něco je, ale osobně bych šel cestou destilace, to je jistota destilky. Pak nechat působit aktivní uhlí a příp přemrazit - obnoví strukturu.

OT
Zajímavost - v Základní knize o čaji je návod - do čaje přilít trochu nepřevařený vody. Hehe, jak už tenkrát znali že je třeba obnovit strukturu vody alespoň přilitím "nepokažený" varem. Dnes se na to zapomělo. Přemrzání je ale lepší, obnoví led ve vodě lépe.

Autor:  Panda [ pon 04.02.2013, 17:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Nejraději destilovat (vylít začátek a konec destilace - látky s jinou dobou varu) a pak zmrazit, aby se voda strukturovala.

Autor:  Petr [ pon 04.02.2013, 17:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Jinak platí případ 1, zmrazit, nezmrzá je s minerály a zmrzlá čistá. Musel bys ověřit měřením el. vodivosti, to jsem nezkoušel.

U destilace je pak základ uhlí, jinak to smrdí.

Autor:  Panda [ pon 04.02.2013, 18:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Na zápach (nouzově) pomáhá po destilaci vodu ještě trochu převařit.

Autor:  Petr [ pon 04.02.2013, 18:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

To je asi opravdu nouzovka, mě funguje jen uhlí a stačí klidně akvaristický. Jen se musí propláchnout od bordelu, pouští mour.

Autor:  Cef [ pon 04.02.2013, 19:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Petr píše:
Jinak platí případ 1, zmrazit, nezmrzá je s minerály a zmrzlá čistá. Musel bys ověřit měřením el. vodivosti, to jsem nezkoušel.

U destilace je pak základ uhlí, jinak to smrdí.
Petre myslis takovy ten divny smrad jakoby z bakelitu a kovova az nahorkla chut ?
Odstrani to to aktivni uhli ? Jsem to pres nej nikdy neprohanel tak nevim.

Autor:  Petr [ pon 04.02.2013, 19:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Jo to je ono, bez uhlí by z toho jeden hodil šavli. Normálně do lahve nasyp trochu propláchnutýho uhlí, klidně i toho pro rybičky je to jedno. Den necháš, uhlí do sebe nasává chemii - má to velkej povrch a do něj pohlcuje veškerou organiku - a voda je bez chuti a zápachu.

Je to jen granulovaný dřevěný uhlí, žádná chemie. Používá se k filtraci spalin i vody. Pohlcuje dioxiny, aromáty a vůbec jakoukoliv organiku a v menší míře i těžký kovy.

Autor:  Cef [ pon 04.02.2013, 20:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Petre ale jak je mozny (nejak mi to ma nechemicka hlava nebere) ze preci po destilaci by to melo byt "pure" ne ?
Vzdycky jsem myslel ze se odpari jen h2o, kde to chyti tu pachut ? Z trubek ? Ze skla do kteryho to stacim ? Nebo uz z kovu te nerez nadoby ve ktere to varim ?
Jsem si mylne myslel, ze mam nejakou chybu v homemade distilleru:).

Autor:  Panda [ pon 04.02.2013, 20:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Já myslím že když něco vaříš, tak páry strhávají sebou i lehké pevné složky - jako zápach (např. vůně jídla při vaření), takže je docela přirozené, že se ten zápach pak usazuje i při kondenzaci. Asi by se musela použít dost pomalá destilace (aby to moc prudce nevařilo) a nejlépe vícenásobná. Možná proto se občas uvádí, že reverzní osmózou se dá dosáhnout vyšší čistoty než destilací.

Ale tipoval bych, že vylít u běžného destilátoru první část destilace by mělo také stačit, tipuji že nejvíce je toho na začátku. Cefe Ty to takhle děláš, nepomáhá to?

Autor:  Cef [ pon 04.02.2013, 20:24 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Panda píše:
Já myslím že když něco vaříš, tak páry strhávají sebou i lehké pevné složky - jako zápach (např. vůně jídla při vaření), takže je docela přirozené, že se ten zápach pak usazuje i při kondenzaci. Asi by se musela použít dost pomalá destilace (aby to moc prudce nevařilo) a nejlépe vícenásobná. Možná proto se občas uvádí, že reverzní osmózou se dá dosáhnout vyšší čistoty než destilací.

Ale tipoval bych, že vylít u běžného destilátoru první část destilace by mělo také stačit, tipuji že nejvíce je toho na začátku. Cefe Ty to takhle děláš, nepomáhá to?
Vylival jsem, to jo, ale kvuli dezinfekci trubky, ale ten smrad tam byl porad, asi ten nerez se do toho nejak promitne. "Pretopil" jsem kotel vyssim proudem (z regulatoru) az to chrcelo ven a vyplachlo to ten vymenik, pak ztlumil, prvotinu vylil a pokracoval pomalu tak aby to nefunelo zbytecne ven do vzduchu kolem trubky ve sklenici.

Obcas vidim i na nerezovym nadobi kdyz vyvre voda jsou barevny jakoby menavy fleky (hologramy) jako na kadmiovanych sroubech se to meni, mam dojem ze totiz nerez najaky stopy kadmia ma, ale nevim, mozna kecam blbosti, googlit se me uz nechce:)..

Autor:  Petr [ pon 04.02.2013, 20:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Nevím proč ale ta voda je cítit. Mám ten destilátor od Pavla co vyvaří až do dna.

Těkavé složky to neoddestiluje, asi proto, možná se nakonec něco i připálí. To uhlí funguje, bylo i u novýho destilátoru. Tam měli kokosový v pytlíkách, je nejdražší a funguje nejrychleji. Jde ale použít jakýkoliv aktivní uhlí.

Autor:  Panda [ pon 04.02.2013, 21:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Já myslel že je to problém jen u mého destilátoru (průtoko-kbelíkového :-) ). Tak to mě těší, že není na vině jiná metoda destilace a že je to všeobecný problém.

Autor:  rorobo [ pon 04.02.2013, 21:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Hoši moc díky za informace ale krom odpovědi Petra na zmražování, jsem z vašich odborných debat zmatený :-) Tak ještě jinak:
1. destilátor ani destilku nemám, to se dá vyrábět i nějak "po domácku" ?
2. než budu mít destilku, pití jaké vody je při delčím než 3 - denním půstu lepší?
a) Z kohoutku přemražené
b) z kohoutku převařené
c) z kohoutku převařené a pak ještě přemražené
d) z kohoutku jinak připravená? nemám momentálně finanční prostředky na to abych něco kupoval tak zatím jen z kohoutku no..
a teplota vody?
Díky :-)
ps: budoucí bretarián se uvidí.. :-) napsal jsem to s nadsázkou ;-) cesta dlouhá >:-)

Autor:  Panda [ pon 04.02.2013, 21:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Tak jednodušší odpovědi. :-)

- Nějaké varianty domácí výroby destilátoru: viewtopic.php?f=15&t=42&hilit=destil%C3%A1tor

- Kromě destilace je možná ještě reverzní osmóza

- Určitě je důvěryhodnější ten návod pro zmrazení ze zdraví-az (varianta 1)

- Destilku je možné koupit i v lékárně (i když nejsou moc ochotní a hlavně se nesmí říkat, že má být na pití), cena tak 20-60 Kč / litr.

- Kohoutková voda je určitě lepší převařená a pak přemražená.

Autor:  Petr [ pon 04.02.2013, 21:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Jo vyplatí se vyrobit, třeba starý papiňák + hadička vložená do kýblu s vodou. Důležitý hlavně na první delší půsty, jinak na vlastní riziko převařená, přemražená a ohřátá voda na pokojovou teplotu.

To aktivní uhlí vložený do vody jí čistí od chemie, nasaje jí do sebe.

Autor:  Cef [ pon 04.02.2013, 22:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Panda píše:
Já myslel že je to problém jen u mého destilátoru (průtoko-kbelíkového :-) ). Tak to mě těší, že není na vině jiná metoda destilace a že je to všeobecný problém.
Pandi vidis jak se clovek porad za pochodu uci. I takovy blbinky, ze ? :-).

Autor:  Petr [ pon 04.02.2013, 22:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Život je o detailech. :-D

Autor:  Cef [ pon 04.02.2013, 22:20 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

rorobo píše:
Hoši moc díky za informace ale krom odpovědi Petra na zmražování, jsem z vašich odborných debat zmatený :-) Tak ještě jinak:
1. destilátor ani destilku nemám, to se dá vyrábět i nějak "po domácku" ?
2. než budu mít destilku, pití jaké vody je při delčím než 3 - denním půstu lepší?
a) Z kohoutku přemražené
b) z kohoutku převařené
c) z kohoutku převařené a pak ještě přemražené
d) z kohoutku jinak připravená? nemám momentálně finanční prostředky na to abych něco kupoval tak zatím jen z kohoutku no..
a teplota vody?
Díky :-)
ps: budoucí bretarián se uvidí.. :-) napsal jsem to s nadsázkou ;-) cesta dlouhá >:-)
Prozatim uplne jednoduse - vyzkousej si postupne vsecko cos vyjmenoval a na ktere vode Ti bude nejlip (i chutove) tak na ni jed a neres vodu, pokud neminis zatim destilovat.
Na cistote vody +- nezalezi, ale mezi vodou a destilkou je dramaticky rozdil v ucinku na telo, hledej hladova voda a co ma za ucinky, co vsecko na sebe navaze a kam az se v tele dostane.
Obrazem : Predstav si houbu co do sebe cestou natahne vsecko svinstvo co potka smerem ven z tela:).
Mas knihu pust ?
----------------
Jj souhlas, nekdy nam utecou podstatny detaily a bloudime pak v kruhu :-).

Autor:  rorobo [ úte 05.02.2013, 13:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Knihu pust nemam, mam jen stazene knihy od Partykove a od Werdina. Zatim jsem precetl ale jen uplne zaklady. Jeste jste mi neodpovedeli na tu destilaci. Odkud mate destlilaci vy? Vyrabite pomoci destilacniho pristroje? Link?, nebo kupujete?

Autor:  Petr [ úte 05.02.2013, 14:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Vyrábíme. Buď si z pust.cz objednej destilátor nebo si ho vyrob sám.

Autor:  Cef [ úte 05.02.2013, 14:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Roboro jestli nemas chronickou nemoc tak uz vodu neres, jed normalne na kohoutkove.
Jde o to zastavit zaludek - to je princip pustu, ne resit vodu.
Tuhle chybu (zabredat zbytecne do detailu) dela spoustu zacatecniku, povazuje ji mylne za zasadni ale neni tomu tak.
Je to jedno jakou vodu pijes, pokud je pitna. Zasadni chyba by byla cokoli do ni pridavat. Tecka.

Autor:  rorobo [ úte 05.02.2013, 14:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Za zasadni jsem to nepovazoval.., jen se zajimam a ptam zkusenejsich, kdyz neco nevim nebo narazim na rozpor. Samozrejme muzu donekonecna googlit a googlit a zkouset a delat chyby ze.. A chronicke potize, kvuli kterym jsem zacal mam, jak pisi v uvodu. Tak dik

Autor:  Cef [ úte 05.02.2013, 15:49 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Jo, myslel jsem zivot primo ohrozujici nemoc ze nemas tak mas casu dost zkoumat ktera voda ma jaky ucinek, muzes si taky destilku koupit v lekarne je dalsi moznost.
Mala napoveda k destialtoru - vis jak se pali koralka ? Pokud vis, tak v podstate umis postavit destilator na vodu.
Jen misto medenych trubek musis dat na vodu nerez trubku (i kotlik) a do kotliku misto ovoce das vodu, jaky chladic si udelas a cim budes pod kotlem topit je uz na Tobe.
Tak budto kup destilator a nebo googluj a usetris. Drzim palce, makej :-).

Autor:  rorobo [ úte 05.02.2013, 16:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Cef píše:
Jo, myslel jsem zivot primo ohrozujici nemoc ze nemas tak mas casu dost zkoumat ktera voda ma jaky ucinek, muzes si taky destilku koupit v lekarne je dalsi moznost.
Mala napoveda k destialtoru - vis jak se pali koralka ? Pokud vis, tak v podstate umis postavit destilator na vodu.
Jen misto medenych trubek musis dat na vodu nerez trubku (i kotlik) a do kotliku misto ovoce das vodu, jaky chladic si udelas a cim budes pod kotlem topit je uz na Tobe.
Tak budto kup destilator a nebo googluj a usetris. Drzim palce, makej :-).

Nevím a s mýma kutilskými zkušenostmi bych si na domácí výrobu netroufl. :roll: . Takze si počkám až budou nějaké penízky a koupím něco.. Ok, dík zatím :ok:

Autor:  Cef [ úte 05.02.2013, 16:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

rorobo píše:
Cef píše:
Jo, myslel jsem zivot primo ohrozujici nemoc ze nemas tak mas casu dost zkoumat ktera voda ma jaky ucinek, muzes si taky destilku koupit v lekarne je dalsi moznost.
Mala napoveda k destialtoru - vis jak se pali koralka ? Pokud vis, tak v podstate umis postavit destilator na vodu.
Jen misto medenych trubek musis dat na vodu nerez trubku (i kotlik) a do kotliku misto ovoce das vodu, jaky chladic si udelas a cim budes pod kotlem topit je uz na Tobe.
Tak budto kup destilator a nebo googluj a usetris. Drzim palce, makej :-).

Nevím a s mýma kutilskými zkušenostmi bych si na domácí výrobu netroufl. :roll: . Takze si počkám až budou nějaké penízky a koupím něco.. Ok, dík zatím :ok:
To je blby pokud nemas kde delat (dilna + nebavi Te to) za destilator ale to nejsou urcite vyhozeny penize.
Tak makej na tom co umis a setri a on bude :-).
Do te doby zkousej ruzny varianty te kohoutkove, nejlepsi bude ta co Ti nejlip chutna, jednoduchy:). Zadna z tech cos jmenoval Ti ale nepohne zaludkem a to je to hlavni.
Aby telo spustilo ozdravny procesy, coz s travicim bachorem neudela ani kdyby ses rozkrajel.
Nikdy si nenechej nikym nakukat ze citron apod. nesmysly do vody v pustu neuskodi a "ulehci". Neulehci a uskodi - je to konec pustu, navrat.
Jen 2 hydrogeny s 1 oxygenem a smytec :) .

Autor:  ABCD [ úte 05.02.2013, 16:14 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

Rorobo ... bylo by asi vhodné založit si deníček i pro tvůj přehled... takhle budeš info lovit po různých tématech ;-) :idea:

Autor:  Petr [ úte 05.02.2013, 16:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: Voda

S vodou - ještě jedna možnost, jdi do obchodu a přečti si na balený vodě kolik má minerálů. Uvádí se to vždy. Stejně tak vodárna uvádí na stránkách složení vody. Zajímej se hlavně o vápník, ten je vypovídající nejvíc. No a pak vyber nejměkčí co má minerálů nejmíň.

Stránka 1 z 5 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/