Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 03:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 623 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Další
Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Re: Návratovka

Reputace: +23
poradi mi zkuseny stavorian nebo vitarian kde v teto dobe sehnat zeleninu hlavne mrkev a cerv. repu u ktere budu mit jistotu ze je vypestovana tady a bez chemie? diky

Hodnocení: 0
pon 19.03.2012, 13:08

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
U šťáv se tvrdí, že chemie se drží hlavně ve vláknině a že díky odlehčení stravy je organismus schopný zbavit se škodlivin mnohem snáz, takže by to snad nemuselo být až tak kritické čistotu řešit.

pon 19.03.2012, 13:13
Profil Zobrazit autorovy stránky

Reputace: +7
Dobrý den, jsem tu dnes poprvé a hledám informace. Abych se představil, přišel jsem přes techniku do stavu kdy jsem pochopil, že bez vlastní praxe nelze pochopit, tudíž jsem se začal zabývat praktickou hermetikou až jsem se dostal do stavu kdy pust byl jedinou cestou. Dal jsem tři jedničky a 31.12.2011 jsem začal s 21, tu jsem celkem bez problému ukončil testem a po uzeném kuřeti a bůčku s chlebem jsem skončil s ledvinovou kolikou. Léčba koliky byla rychlá díky meditacím jsem bez jídla (doktoři samozřejmě zakázali před operací a krátce po ní jíst a pít) což byla moje spása a vysvobození protože asi bych do sebe nic nenasoukal dosáhl při výstupní kontrole nabrání cca 5kg. Pak nastala doba hledání co se stalo a teprve tehdy jsem narazil na www.pust.cz Pokud Vás to nenudí, test spočíval v tom, že mě bylo divné proč mě oblíbené uzeninky nechutnají jako dřív. Protože vrozenou poruchou moje telo od malička neztravilo ovoce ani zeleninu, vyrustal jsem pouze na mase a pecivu. Překvapení bylo když jsem se po jedne z meditaci chopil jabka a bez problemu snedl a ztravil, pak mandarinky a ted je to uz jedno snim cokoliv a jak tady popisujete, varené uz jen zbytecne zatezuje. Proč jsem tady - v současnosti resim jednicky s tim ze v ostatnich dnech jim jen velmi malo, od rekneme 300 - 1000 kj na den. Ted jsem ve tretim dnu a hledam zkuseneho mistra, zatim jsem resil vse jen intuicí možná je načase se poradit.... Pokud se někdo najde budu rád.

+ANTONÍN, +Cef, +Panda Hodnocení: +3
sob 07.04.2012, 11:16

Reputace: +1217
zed771 píše:
31.12.2011 jsem začal s 21, tu jsem celkem bez problému ukončil testem a po uzeném kuřeti a bůčku s chlebem jsem skončil s ledvinovou kolikou.
Hezkyyy, toz vitej mezi zivymi, testere:) ..

sob 07.04.2012, 18:19

Samozřejmě pro okolí byl šok když mě viděli, každopádně na jednu stranu to byl test, ale z pophledu informací které jsem do té doby načerpal to byl jen další logický krok. Problém nastal když jsem z euforie která se stupňovala během 21 neřešil co bude potom i když se indicie ukazovaly, tak jsem si testnul co dovede masíčko.
Ale teď vážně, teď jsem ve stavu kdy po dnech 1 den lehké jídlo (trochu jarního medu/pár ořechů) další den půst, jsem začal s půstem trvalým, který je dnešním šetým dnem. V podstatě neřeším nějakou předem danou délku snažím se přizpůsobit jak vlnám přílivu energie, tak propadům. Čtvrtý den jsem už ani nepil, pátý den jsem večer pocítil slabost z dehydratace, spravilo to 0,5l. vody, máme vesnickou studnu bez chemie, před každým douškem již každou sklenici cca 6měsíců nazad programuji, rozdíl je patrný leč ne definitivní. Jednoznačně jsem energeticky citlivý, potřeboval bych radu jak se chovat v situacích kdy mám pokles energie a není prostor pro meditaci, nebo vyjít na čerstvý vzduch, řeším to zadím sedmou čakrou s vědomím dýcháním. Nejde ani o to zda něco vydržím, vůlí se člověk v pohodě i zabije, ale při podnikání, rodině a domovu jde o to abych zase nedělal něco špatně a svojí nevědomostí neuvedl okolí do nejistoty co se mnou bude. V tuto chvíli se cítím dobře přišel jsem z práce a za chliku jdu dělat jídlo dětem. Rád bych dostal nějakou radu či přímo vedení, teď už se mi pár lidí z okolí hlasí pro informace, posílám je na pust.cz a řeším jen duchovní záležitosti a nauky. Jelikož to se mnou nebylo to pravé nechci někomu jakkoli ublížit. Předem díky za info...

+Panda Hodnocení: +1
úte 10.04.2012, 16:26

Vážení přátelé půstaři, včera večer 8 den postní jsem si "otestoval" svou první návratovku, čili po 7denním půstu. Lehce jsem podusil dvě mrkve, při pojídání trošku domácího medu, ten byl drsný, sladkost byla dost cítit a popíjel jsem cca 1litr naředěného pomerančového džusu. Po cirka 2hodinách jsem si udělal pár topinek a pořádně je pročesnekoval. To nedělejte, byli dobrý, ale zbytečně ostré a zbytečně to zatěžuje. Krásně jsem se vyspinkal a ráno do práce. Asi bych půst ještě neskončil, ale vedu ještě tenisové treninky a když jsem přišel večer domů sotva jsem se ploužil a s výčtem práce na večer a dnes + víkend bych to asi nedal. Tak po dohodě s mou trpělivou manželkou jsem skončil. Závěr: 1. nádherné duchovní posunutí. 2. Od čtvrtého dne dopochopení mnoha procesů. 3. Nepodařilo se mi zjistit jak na energetické propady během pracovního vytížení. 4. Žádná nemocnice ani bolesti se nekonali. 5. Při ukončení až do teď velmi dobrá až euforická nálada a velké těšení na dlaší půst.
Jelikož nic neplánuji doufám že přijde brzy. Samozřejmě jako půstař "tester a amater" vše co by nemuselo sloužit k dobrému dávám tímto Mirkovi k uvážení na výmaz. Snad bude tento text dalším ku pomoci. Všem díky za podporu...

pát 13.04.2012, 13:45

(Mirek, admin)

Teda takovou návratovku bych si netroufl ani já, s mým hazardérstvím. A to ještě žiješ? 8-o

+Cef Hodnocení: +1
pát 13.04.2012, 14:24

zed771 píše:
Závěr: 1. nádherné duchovní posunutí. 2. Od čtvrtého dne dopochopení mnoha procesů. 3. Nepodařilo se mi zjistit jak na energetické propady během pracovního vytížení. 4. Žádná nemocnice ani bolesti se nekonali. 5. Při ukončení až do teď velmi dobrá až euforická nálada a velké těšení na dlaší půst.
1. Stane se
2. Stava se
3. Nezjistis dokud nenajedes plne na cakry-pranu, normalne se pri pustu pracovni vytizeni neplanuje, (lehky) sport, prochazky ano
4. Dej na Miru a bud rad zes vyvazl, priste nemusis mit takovou kliku
5. To je dobre, ale vyndej priste pryc med, topinky i redenou kyselinu z pomerencu:), dusena mrkev ok, muzes i redenou mrkvovou stavu:)
6. (Po delsim pustu ci pustech, kdy jsou sliznice cistsi a zregenerovane, tudiz senzitivnejsi na predchozi humus uz bys nemusel mit takovou kliku ohledne bodu 4.)
------------------
Jinak zdar a silu:) castecne jsem Ti uz sice odpovidal ve "Fyzické problémy při půstu", ale opakovani nezaskodi :
Zvolni jak se drivim behem pustu tak s treninky a pod:).

+jao Hodnocení: +1
pát 13.04.2012, 17:29

dosažený půst 40 dnů
Reputace: +65
Znám osobně pár lidí, kteří návratovkovali hůř než litrem džusu a topinkou po 7 a na nic si nestěžovali.
btw, inspirace pro návratovku po vodní 40 :delicacy: : http://www.fasting.ws/juice-fasting/bre ... fast-badly

-Cef Hodnocení: -1
sob 14.04.2012, 00:16

Ravima ja bych to jako inspiraci nevidel a ani bych to nezlehcoval, ale "kazdy sveho stesti strujcem jest", źe ano ..
Dohodneme se, ze tady na teto platforme takove veci doporucovat nebudeme ani v zertu, ok ?:)
A kdyz tak spis jako odstrasujici pripad jak se to delat nema (i kdyz meli kliku a vyvazli zivi a relativne zdravi), vezmes si nekoho na svedomi diky svemu zbytecnemu komentari ?
Uneses ve finale odpovednost za to co se nekomu muze stat na zaklade Tveho banalizovani navratovky ?
Nejde tu zdaleka o navratovku po 7ce (!), jde o vycvik vule toho ktereho cloveka, jak to dopadlo s tim kdo si tento blby navyk prenesl az do 40 si prectes v tom Tvem linku :
(Mimochodem to podstatne krom tech frajerin co spraskal je az na konci od P.S.) ;-)
-------------
Ahoj Tome.
Právě jsem dokončil 40 denní půst, (jen voda), když jsem vyjel jsem bramborová polévka, domácí pšeničný chléb plochý pokrytý medu. Nezapomeňte na sójové mléko!. Ráno jsem měl trochu ovesné vločky, a vejce natvrdo! Pak jsem měl nutkání použít záchod, co se stane dál, bylo nejvíce nesnesitelnou bolestí, jakou jsem kdy zkušeností v mém životě! Je to skoro to předvedly 46 YR. Starý pán k slzám! Tak jsem si řekl, dobře, musí mít odvahu vzhůru, žádná bolest! Ten den jsem se držel kuřecí nudlové polévky, 2 plechovky, až do večera, když jsem měl jen trochu více bramborová polévka přímo před chutné steak z lososa na vrcholu špenátu a salátu straně španělské rýže! Další den, ovesné vločky a dvě vejce natvrdo v dopoledních hodinách, pak tvaroh 'bout 1030, pak v roce 1230, velké nakrájené krůtí maso, salát, rajčata, hořčice a sendvič. V 330, proteinový koktejl. No mimochodem, dnes něco jiného, ​​ne stolice!, Jeho ještě lepší! Já vím, budu tlačit na to! Šel jsem do bufetu! Bolest, tlak! Nakonec jsem dostal Double Shot espresso latte, kofein způsobil nějaký tok, průlom, průjem, samozřejmě. Myslel jsem, že to skončilo. I nadále jíst jako den předtím, a uhodli jste, jinou formou bufetu, Oh, ale tentokrát, W / obrovský kus německé čokoládový dort, třešně jubilejní, čokoláda tvarohový dort a reeses arašídové máslo pohár. Oba bufety jsou Číňané, se dostat můj MSG to víš. Oba bufetů nebylo v plánu. Jeden z nich byl nejlepší, druhá byla večeře Valentines. že to všechno začalo út. noc v 2pm. Nyní je sobota, a já a moje žena se slaví své 14. výročí. Ovesné vločky ráno, dvě vejce natvrdo. Dostal nejhorší pálení žáhy jsem kdy měl! Vzal dvě desky Pepcid AD, není dostačující, a tak jsem si vzal Bismol Pepto. Potom do čínské restaurace na dim sum. Za to, že výlet do obchodu bylinkovou, kde jsem si koupil nějaké Pshylimn slupky, aby se čaj doufejme, že si mé nitro dál. Ale bylo to k ničemu. Stále jsem ještě neviděl žádný vstup jídlo jsem jedl se výstup! Moje žena surfoval a našel vaše stránky. Já jsem teď začnou dělat to, co předepsal v sloupci. Je to dost k nápravě můj problém zácpy, bod žádná slovní hříčka určena). Myslel jsem, že o získání roztoku soli z mého lékaře, aby očistil své tlusté střevo, nebo bude dělat svou 10 denní příděl rychlý postup stačit na 40 dni rychle, že jsem udělal? Podepsáno strach a pocit hloupý. P.S. Kéž bych viděl váš článek, než jsem rozbil rychle. Cítím se hloupě, protože jsem ignoroval to, co já teď vím, byl Bůh mi říct, zkoumat porušení půst takové délky. Jsem ve vážném nebezpečí?

Ahoj
Můžete způsobit vřed a jako obložení hlenu sliznice v žaludku je velmi tenká po hladovění Kyseliny trávení můžete vypálit na žaludeční stěnu. Nejlepším lékem pro zotavení po foukání rychle, že jít do šťávy nalačno až se budete cítit lépe.

----------------
Mysim, ze tento stupidne strojovy (mizerny) preklad pochopi kazdy ..

+jao Hodnocení: +1
sob 14.04.2012, 07:25

(Mirek, admin)

Cef píše:
Ravima ja bych to jako inspiraci nevidel a ani bych to nezlehcoval, ale "kazdy sveho stesti strujcem jest", źe ano ..
Dohodneme se, ze tady na teto platforme takove veci doporucovat nebudeme ani v zertu, ok ?:)...
Také bych zlehčování nedoporučoval. Je to vážně dost nebezpečné - začátečníci mají sklon zkoušet každou první informaci co najdou a mohli by dopadnout dost špatně. To, že to někomu prošlo, nemusí znamenat že by měli stejné štěstí i ostatní. V této oblasti není moc dobré si zahrávat, pokud člověk nemá vyexperimentováno vlastními zkušenostmi, kam až může zajít. (stále se mi připomíná příklad Jasmuheen - ne že by její 21denní metoda byla nebezpečná, ale může být nebezpečná pro ty, co nedodrží přesně instrukce - a její chyba byla v tom, že dostatně důrazně nevarovala před možnými nebezpečí lehkovážného přístupu - což se jí vymstilo napadáním médií její metody kvůli úmrtím ne z její viny).

+Cef, +Renáta, +jao Hodnocení: +3
sob 14.04.2012, 08:37

dosažený půst 40 dnů
Přesně tak, každý svého štěstí strůjce; kdo i s informacemi, které má, zkazí návratovku takovým způsobem jako zed771 nebo pochopí můj příspěvek jako doporučení, tak je asi nebezpečný sám sobě i bez půstu a nic s tím neuděláme :-(

+ANTONÍN, +Panda Hodnocení: +2
sob 14.04.2012, 12:16

No ono to tak trochu vyznelo jako bagatelizace, nezlob se:).
Jednodussi (nebo lepe - primocareji smyslejici) clovek by to i mohl vyzkouset, nebyl by prvni ani posledni:) ..
-------------
Tady jsem slohnul uzasny poucny link na sousednim vita webu pro Ty co śami sebe vytezuji kazdou minutu denne "povinnostmi", ten fousatej chlapik je myslim dostatecne poucny pripad co se muze stat, kdyz i prijemny veci si dame ukolem, jako povinnost.
Chybny vzorec jak sam uz na to prisel pozde, ale prece.
Je to nekde 87-88 minuta a pak dal, "povinnost ze hry na celo", je to az na hlavu .. : http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 220600018/

+Panda Hodnocení: +1
sob 14.04.2012, 13:14

fruitarián
Reputace: +22
Dobry den,hledám nekoho z Prahy kdo má cukrovku a provadi delsi pusty,pred mesicem jsem vysadil inzulin a najel na Pavluv kalendar,mam par jednicek,snazim se jist jen cerstvou zeleninu a ovoce nejlepe syrove,ale obcas pridam ryzi nebo mungo..Cejtim se docela dobre i glykemie je vyborna,jen bych potreboval dobreho ucitele..Dekuji..

ned 22.04.2012, 12:13

(Mirek, admin)

Eriku vítej. Proč potřebuješ učitele, když se cítíš dobře a daří se. Kvůli půstům?

ned 22.04.2012, 12:37

fruitarián
Ano,delsi pusty,21-40.Mam knihu i hodne nacteno,ale chybi mi zkusenost cloveka s cukrovkou,tak urcite to zvladnu i tak,stim problem nemam,jenicky dam uplne v pohode,zadne bolesti hlavy ,nic jen chci potvrdit,jestli hladina cukru neklesne moc,jinak za ten mesic zadnej problem nenastal.Dva roky jsem pichal inzulin 4x denne,je to zazrak,ze telo jeste dokaze vyprodukovat inzulin samo,chtel bych v lete dat 21,ale jsem teprve na zacatku,tak uvidim..

+Cef, +Lenuška, +Panda, +Renáta Hodnocení: +4
ned 22.04.2012, 13:20

Vis Ty co me napada ?
Napis v klidu mejla pani V. Partykove, ta ma tusim s cukrovkou a pusty bohate zkusenosti:).
Na starem pust.cz bylo spousty lidi a resili spoustu neduhu nez se diskuse zredukovala do knihy a nove diskuse a projekt je uz ukonceny.
Jenze nikdo nevi kde jsou a jak se jim dari, nechci plasit, ale cukrovka (nevim ktereho typu) je dobre resitelna pusty a pani Partykova urcite bude mit zkusenost.
Nebo mailni Pavlovi na majl co ma na LP pust.cz u destilatoru, hlavu Ti jiste neutrhne a mozna Te nasmeruje kam dal.

+Erik Hodnocení: +1
ned 22.04.2012, 15:16

vitarián dosažený půst 14 dnů dosažený půst 21 dnů
Reputace: +733
Ahoj Erik. Aj syn Victorie Boutenko Sergej mal cukrovku a tu rozpráva, ako si ochorenie vyliečil surovou stravou:
http://www.youtube.com/watch?v=WPPGpVob ... ure=relmfu
Ak si v youtube nahodíš do vyhľadávania text green smoothies diabetes, tak ti vypadnú videá s výpoveďami ľudí, ktorí si pomohli pri cukrovke pitím green smoothies. Ale možno to poznáš. Ak nie, môžem ti poslať knihu Victorie Boutenko.
Nejde síce liečbu pôstom, ale je to veľmi inšpirujúce a zaujímavé. Držím ti palce, nech sa ti darí.

ned 22.04.2012, 19:30

fruitarián
Diky,jinak zitra mam svoji prvni trojku a zkusim si navratovku.Dam tak dve mensi mrkve,ale nebudu je naparovat,jen je lehce tak pet minut povarim,co jsem tak o ni cetl,tak je to asi jedina zelenina,co ma vic latek uvarena jak syrova,co vy na to?A jeste jedna vec,chtel bych koupit neco na cisteni vody z vodovodu,kupuji zatim destilku z lekarny,ale je docela draha,ma nekdo zkusenosti treba s BRITA Elemaris xl,je to vodni filtr,kdybych z vody nejdrive vymrazil mineraly a pak prefiltroval?Na destilator za deset tisic nemam,ta by se mi hodila nejaka dobra rada..Dekuji ...

čtv 03.05.2012, 23:37

(Mirek, admin)

Výroba destilátoru také ne?

Nejlevnější destilátor jsem viděl tady: http://www.puresystem.cz/eshop/uprava-v ... e-234.html

Filtry na reverzní osmózu používá pár lidí na vitarian.cz (např. mira a Jindra) - a jsou s nimi velmi spokojeni. I když ta cena není zas to moc nižší než destilátoru (např. http://www.mangala.cz/ro-41080mdi-filtr ... -p-68.html ).

Ale, aha, Ty myslíš filtr Brita - to je vlastně je obyčejný pasivní filtr, zbaví vodu jen hrubých nečistot, které v kohoutkové vodě skoro ani nejsou, takže v podstatě k ničemu. Vymrazením se moc minerálů také nezbavíš, ta hlavní část tam stejně zůstane. Spíš je pak přínos, že se zmrazením voda zmřížkuje a je pro organismus přijatelnější.

V návratovce - obvyklejší varianty jsou buď např. šťáva z mrkve nebo lehce spařená zelenina (např. rajčata, papriky).

čtv 03.05.2012, 23:47

Erik,zajtra koncis trojku,ci zacinas. Ja chcem tiez od zajtra.

+Lenuška Hodnocení: +1
čtv 03.05.2012, 23:56

fruitarián
Zajtra zacinam,tesim sa moc,nabehol som na Pavlov kalendar,chcel som tento tok dat 21,ale ak to pojde dobre a nic sa nestane ,tak skusim predlzit na 40,mam po tele tukove tvrde gulocky,tak uvidim ci to pomoze.Pisem na mobile,tak sorry ;-)

+Lenuška Hodnocení: +1
pát 04.05.2012, 00:18

fruitarián
Mirku dik,objednam ten destilator ..

pát 04.05.2012, 00:52

Erik, tak držím palce, nech sa ti pôst zapáči a nech sa potešíš z výsledkov, ktoré očakávaš. Tak na teba budem myslieť, že kdesi je človiečik, ktorý tiež práve nepapá :-)

pát 04.05.2012, 08:37

dosažený půst 40 dnů
Erik píše:
Diky,jinak zitra mam svoji prvni trojku a zkusim si navratovku.Dam tak dve mensi mrkve,ale nebudu je naparovat,jen je lehce tak pet minut povarim,co jsem tak o ni cetl,tak je to asi jedina zelenina,co ma vic latek uvarena jak syrova,co vy na to?A jeste jedna vec,chtel bych koupit neco na cisteni vody z vodovodu,kupuji zatim destilku z lekarny,ale je docela draha,ma nekdo zkusenosti treba s BRITA Elemaris xl,je to vodni filtr,kdybych z vody nejdrive vymrazil mineraly a pak prefiltroval?Na destilator za deset tisic nemam,ta by se mi hodila nejaka dobra rada..Dekuji ...
Z uvařené mrkve je pouze lépe dostupný betakaroten - z tohoto faktu pochází často opakovaný omyl, že je uvařená mrkev lepší. Jiné látky se znehodnotí nebo zničí, hlavně enzymy.
Vodní filtry jsou většinou na nic. Použitelný je ten destilátor, ale dělá vodu trochu pomalu (cca 0,7l za hodinu - např. RO je cca 10x rychlejší) a je více než vhodné ji pak ještě přemrazit; výhodou je jeho přenositelnost. Reverzní osmóza s deionizací, na kterou dává odkaz Mirek, dělá až zbytečně moc čistou vodu a její provoz je dražší. Skoro všichni ze zdravi-az a vitariánu včetně mě používají jen obyčejnou RO, např. toto - http://www.mangala.cz/ro-31080m-filtrac ... -p-46.html - pořizovací i provozní cena je bezkonkurenční, výroba vody je rychlá a není nutno přemrazovat.

pát 04.05.2012, 13:12

(Mirek, admin)

Citace Pavla Máchy z Vitariánu:

PavelM píše:
Mahtab píše:
...Takže teď hurá na návratovku. Jen se chci zeptat - vzhledem k nadýmání asi šťáva z bílého zelí nebude zrovna vhodná, že?
Napařený zelí třeba s rajčatama je dobrá startovací strava. Pozor, stále více se tu doporučují šťávy z ovoce nebo zeleniny pro startování traktu. Je to nebezpečné, pro holé střevní stěny příliš agresivní. Přirozený obsah šťáv ve vláknině (neexotického) ovoce a zeleniny je přesně to, co tělo potřebuje aby si udělalo v orgánech tzv "šlém" tedy ochranný povlak na vnitřních stěnách orgánů. Koncentrované šťávy naopak tento povlak narušují. Vláknina také působí jako koště na vymetání laloků střev a trávicího traktu. Po opětném startu pomůže vytlačit zbytky staré zatvrdlé stolice. Odšťavňovač v návratovce je škodná...

PavelM píše:
Citace:
No výborně, něco takového jsem chtěla slyšet, děkuju
Není zač - tady platí pravidlo přirozenosti. Co v těchto věcech vymyslí mozek (nejlépe vědecký) nejen že za nic nestojí, ale ještě uškodí.. Příroda moc dobře ví, proč svoje plody udělala tak, jak nám je servíruje.

PavelM píše:
Citace:
Pokud pouzijes rajcata,doporucuji Ti je oloupat a vydlabat zrnicka. Slupka se muze prichytit na stenu zaludka a v lepsim pripade zpusobit zvraceni.
O zvracení jsem nikdy neslyšel, zrníčka nikdo nevylupuje. Nicméně po napaření se slupka z rajčete sloupne hned v začátku napařování a lidi ji většinou nechají na talíři.

PavelM píše:
Zelenina síla, ovoce očista. Alepsoň ze začátku to střídej po hrsti Ovoce neagresivní neexotický z domácí český zahrady.

PavelM píše:
Citace:
Ovoce i ovocne stavy bych spise vynechala a sice proto,ze fruktozu z nich zpracovava slinivka,ktera je spici. A ja osobne ji budim privetive nez sokem navalem fruktozy
Návratovka je od toho aby startla orgány těla postupně, pomalu a vyváženě. Mudrcové co si startují orgány rozumem většinou končí na JIPce na kapačkách.

PavelM píše:
Citace:
Návratovka je od toho aby startla orgány těla postupně, pomalu a vyváženě.
Přesně tak - postupně je myšleno párově a ne jeden po druhém za sebou, podle toho jak si myslím, nebo jak to tvrdí nějaký vědec nebo sestřička z ordinace našeho obvoďáka :roll: Je potřeba startovat přirozenou stravou, pomalu, v malých dávkách a čekat na hlad. Jak si to tělo podělí je už jeho problém a my můžeme být v klidu, protože ono samo ví nejlépe jak s tím co mu dáme naložit. je mnohem chytřejší než my všichni dohromady i se všemi vědci a ještě hodně dlouho bude >:-)

PavelM píše:
Citace:
Zatím jsem si koupila na odšťavění mrkev a jablka.
Znovu: V návratovkách nic neodšťavňuj. Osobně považuju odšťavňovač za nesmyl i mimo návratovku. Nikdo mi niky nevysvětlil, proč bych měl házet vlákninu do koše... Nicméně je to jen moje rada, dělej si co chceš, je to TVOJE zdraví.

PavelM píše:
... ostatním doporučíme starou známou cestu - nejdříve si pročíst alespoň tři nezávislé zdroje - Partyková pust.cz Malachov atd a pak se řídit jednak získanými poznatky a druhak selským rozumem. Tvrzení "řídím se tím co mi říká moje tělo" je sice hezké, ale kde mám jistotu, že ten, co to tvrdí neříká kraviny a není ve skutečnosti vůči svému tělu hluchá jako poleno? >:-)
Všeho s Mírou :wink: :wink:

PavelM píše:
(reakce na dlouhý seznam doporučení na návratovky podle knih:)
Citace:
Byt po prvni 21-ce tak se v tomto silenym navode ztratim a podelam to na 100%.
Timhle jsi trefil hřebíček na hlavičku. Stále více lidí se pouští do půstu bez teorie a a rovnou jdou na dlouhé půsty. Následky jsou jaké je vidíme. Až v okamžiku kdy mají lidé za sebou dlouhý půst zjišťují, jak je to vlastně s tím nejdůležitějším - s tou návratovkou. Pak stačí narazit na osla co mu poradí šťávy a má zaděláno na velký problém daleko do budoucnosti. Tohle je přesně ten důvod, proč vůbec nejsem nadšený z propagace půstu na veřejnosti. Do půstu neznalost, nepřipravenost, nesystematičnost a nebo dokonce soutěživost, vůbec nepatří. Chce to jít na věc pomalu, dodržet kalendář, nejdříve hodně krátkých půstů a návratovek a pak až 21čku. Bez teorie a "praktických krátkých jízd" je to jako vzít auto a rovnou vyjet na dálnici. Pravda, v dnešní době i tohle hodně lidí s ledovým klidem udělá. Taková už je divná doba. Aspoň že v tom půstu je jistota, že si nabije hubu každý sám a nezpůsobí problém někomu nevinnému jako je tomu v případě havárie s autem.

PavelM píše:
Zdeníno píše:
No já jsem taky kdysi začínal mrkvovou šťávou, ale leželo mi to tak nějak divně v žaludku, nechtělo to dál. Asi jsem to málo proslinil, možná...
Ne možná, ale jistě. Dokonalé proslinění jídla je zásadou ve správné makrobiotice i vitariánství. Startovací jídlo je vlastně vitariánské jídlo. Znovu opakuji, odšťavňovač je nesmysl. Nalejt do sebe koncentrovanou šťávu obzvlášť po delších půstech je nebezpečné. Žaludek po 21 to nemůže v žádném případě pobrat. Že to "funguje" po jedničce nebo trojce je jen iluze, protože tělo nebylo dostatečně prázdné na to, aby se projevilo poškození nebo potíž. Člověk pak dojde k falešnému závěru že je to správně. Nicméně jak je vidět na některých reakcích, platí staré známé: komu není rady, tomu není pomoci..

PavelM píše:
Kód:
Partyková: zeleninové/ovocné šťávy
Malachov: urina nebo různé čaje s medem, zeleninové/ovocné šťávy
Nikolajev: zeleninové/ovocné šťávy
Shelton: zeleninové/ovocné šťávy
de Vries: různé tekutiny, především zeleninové/ovocné šťávy
Pozor, na tohle se tu již několikráte upozorňovalo. Šťávy jsou z jednoho "moderního" zdroje z Ruska - podívej se do tiráží knih a dojdeš ke zdroji kdo co od koho má. Celé ovoce a zelenina je správnou cestou používanou starými civilizacemi před potopou , které žily jednoduchým, avšak vysoce duchovním způsobem života ve kterém bylo kolo známá věc ale tabu. Když neměli kolo, neměli pak ani odšťavňovač:) Tedy Zdeníno je nejblíže jádru pudla - jakákoliv domácí napařená zelenina je OK a hlavně bezpečná.

PavelM píše:
Americké půstovací kliniky jedou na zelenině a vycházejí ze starých čínských učení. Nicméně dostali jsme se do pozice, kdy se schyluje k situaci že na sebe začneme vytahovat slepičí polívku a další exotická startovací jídla o kterých už zde také byla řeč. Proto tomu předejdu tímto způsobem:Nejlepší a nejdokonalejší startovací jídlo je napařená zelenina.
- Je to jídlo, které je potřeba žvýkat a proto se prosliní látkami nutně potřebnými k trávení potravy.
- Je to jídlo, které je nejblíže k potřebnému šlemu který je potřeba vytvořit v trávicím traktu
- A to nejpodstatnější, je to jídlo, které lze doporučit naprosto každému v publikaci. Musíte si tu uvědomit, že naprostá většina z Vás jste tu zdraví lidé. Jestliže však půst doporučím v knize, musím počítat s tím, že si ji koupí člověk s rakovinou, kterého cokoliv jiného než napařená zelenina v návratovce zabije, nebo skončí na JIPce. Jako autor knihy musím vzít v potaz "the worse case" to znamená člověka, kterého pustili z nemocnice domů zemřít a on se zkouší zachránit půstem.

Tedy ano, mladý člověk se zdravým organismem si může dovolit nějaký ten pokus. Ale člověku nad hrobem nemůžete doporučovat něco, co funguje Vám a co jste sami přežili. Zde jsme na anonymní diskuzi. Nemůžete vědět, zda neodpovídáte člověku s rakovinou, který se půstu chytil jako poslední naděje a rovnou skočil do 21 a teď hledá cestu jak z toho nejlíp ven. Radit na foru někomu koho jsem v životě neviděl, nevím jak vypadá, nemám jeho fotku, cokoliv jiného než tu nejbezpečnější cestu je naprosto nepřijatelné a brutálně nezodpovědné. Pokud už tedy někomu radíte, buď raďte tu nejbezpečnější cestu, nebo tazatele vyzpovídejte o věk a důvod půstu. Pokud je důvodem tloušťka nebo jen zvědavost a člověk je mladý - do 25 let, můžete být v klidu. Ale pokud je mu 30, má 120 kilo a má zdravotní problémy, musí Vám v hlavě zablikat červená kontrolka - musíte být opatrní!!

Když už jsem se rozepsal, opět tu máme lidi, co by rádi radili za každou cenu. Sakra práce co je za problém udělat sám 40tku, sám si věci prožít a ohmatat a pak kvalifikovaně radit? Pokud radíte bez vlastních zkušeností a prožitků, jste za blbce. Naopak, pokud si sami uděláte 40, musíte zákonitě přijít ke stejným poznatkům jako všichni ostatní 40tkáři a budete v komunitě půstařů vítanými učiteli. Co je na tom složitého?

+Erik, +HiMoon Hodnocení: +2
ned 06.05.2012, 21:47

fruitarián
ahoj vsichni.
Tak dnes rano zapocala moje prvni navratovka,dve rajcata na pare,prave po cca deviti hodinach dve mrkve,jsem totalne plnej.Zitra rano dam opet dve rajcata,pak bych chtel dat jablicko.
Jedna otazka na zaver,mam hroznou chut na mandle,muzu si par zobnout uz treti den?Dekuji..

pát 11.05.2012, 15:04

Pockej s tim a necpi se tolik, jedno rajce a jedna mrkev prvni den je azaz.
Nic Ti neutece, naopak utece Ti vsecka predchozi snaha kdyz budes pospichat. S jablkem pockej, potrebujes silu, ne cistit (rozleptat) zatim zcitlively travici trakt kyselinou z jablek.
Na orechy (tuky) taky casu dost, udelej si misku velikosti spojenych hrsti NE plnou 1 denne nebo i za delsi dobu podle hladu syrove neagresivni zeleniny, muze byt i salat, smes bez zalivek, beze vseho, jen zelenina.
Toto tahej co nejdyl a jez az na opakovany koncert zaludku, ne driv.
Drzim palce, kolik mas ? Aha uz to vidim, cize 6 dni, nebo 7 ? .. pises zajtra zacinam 4.5. aha , po pulnoci, cize jsi zacal patek rano 4.5. jsi prestal jist.
No tim spis mas duvod a jedinecnou prilezitost si spravnou navratovku natrenovat, bude se Ti hodit, tak ji nepromarni prejidanim, jak rikam, to je moc na prvni den co pises, leda bys byl hodne velkej chlap s hodne velkymi hrstmi:))).

+ANTONÍN, +Erik, +Erik Horn, +HiMoon, +jao Hodnocení: +5
pát 11.05.2012, 15:47

fruitarián
Dekuji Frantisku.
Ano 7 dni,ve tri hodiny byl hlad fakt velkej,dal jsem ty dve mrkve syrove ,jednu jsem kousal asi 5 minut..No vysokej jsem dost,ale velkej chlap uz davno ne :-)
Asi tri roky dozadu ukazovala vaha 120 kg,dnes ani na vahu nelezu,odhaduji po pustu tak 70kg..
Stou syrovou stravou problem nemam,jim jen ovoce a zeleninu,jinak kdy muzu zaradit to ovoce?Po trech,nemo mam udelat celejch 7 dni navratovky na zelenine?
Diik...

pát 11.05.2012, 17:44

Zalezi na Tobe, plati ze zelenina=sila a ovoce=cisti, cize ne samozrejme brzy po sobe, jinak Ti silu zelaniny vyzene ze strev ovoce, lip je az tak nekde v pulce navratovky a po troskach, opatrne, tak asi ten 4. den.
Zatim vydrz na zelenine, cize teda tu jednu misku max. denne, ne vic, lepe i za dyl, az na hlad, nic se nestane kdyz to nebude denne.
Potrebujes ted pozvolna startnout vsecko v tele atk nikam nespechej:).
Hehe, vim dobre (jeste mam v zive pameti) jak ovoce laka, to je primo koncert chutovych bunek, podelal jsem si sam takto svou prvni navratovku tresnema, prejedl jsem se jich a nebylo to pak uz ono, cize zatim nedoporucuju, pokud nechces delat opravne couvani k vode na den dva a zbytecne si kazit kalendar:).

pát 11.05.2012, 21:24
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 623 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]