Na hlavní stránku  
Právě je stř 03.12.2025, 21:51

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Přerušení půstu, klystýr - jak na něj správně..

Reputace: 0
Ahoj,
půstovala jsem (plně, jenom s vodou) po tři dny, pak jsem se, bohužel, rozhodla ho přerušit (meloun, ředkvev). To bylo včera.
Od té doby je mi bohužel docela nevolno a ráda bych se proto k půstu vrátila. Je to moudré?
Btw. pokoušela jsem se v průběhu odlehčovat klystýry, ale nefungovaly, jak měly (poprvé jenom zbytky stolice, podruhé část vody prostě nevyšla). Můžu něco dělat špatně? Je lepší klystýrovat při zatížení stravou?
Díky, B.

Hodnocení: 0
čtv 30.05.2013, 12:45

(ABCD-a)
 Odkaz na příspěvek Re: Přerušení půstu, klystýr - jak na něj správně..

Reputace: +830
Brcalka píše:
Ahoj,
půstovala jsem (plně, jenom s vodou) po tři dny, pak jsem se, bohužel, rozhodla ho přerušit (meloun, ředkvev). To bylo včera.
Od té doby je mi bohužel docela nevolno a ráda bych se proto k půstu vrátila. Je to moudré?
Btw. pokoušela jsem se v průběhu odlehčovat klystýry, ale nefungovaly, jak měly (poprvé jenom zbytky stolice, podruhé část vody prostě nevyšla). Můžu něco dělat špatně? Je lepší klystýrovat při zatížení stravou?
Díky, B.

Ahoj Vítáme tě. :-)
tak předně bylo by vhodné sdělit kolik ti je let a zda si měla nějakou přípravu na půst, včetně informací (studiem) o něm. A zda pracuješ nějakým způsobem duchovně, meditace koncentrace nebo cvičení na čakry apod.
K pustu .
Pokud je ti nevolno couvni zpět do půstu na jeden den a napiš jak je ti. Start pak napařenou zeleninou po půstu najdeš zde na stránkách. A doporučuji ho dodržet.
Ještě co se týče klystýrů... je potřeba se vyprázdnit, ta naředěná voda může dělat tu potíž.
držím pěsti ;-)

Naposledy upravil ABCD dne čtv 30.05.2013, 13:39, celkově upraveno 1

čtv 30.05.2013, 13:17

No já právě nevím.. je to dobré v tuhle chvíli, byt jenom jeden další den, půstovat?
Takhle blbě mi po půstu zatím nebylo; držela jsem obdobné (tři dny, i pět) loni několikrát, jiak přípravu jsem bohužel neměla, byl to spíš výběr těla.
Mám pokračovat s klystýry, pomůžu tím něčemu :)?
Já za sebe bych ráda aspoň 3 dny setrvala, myslím, že tělu by to udělalo opravdu dobře.
B.,21 let.

čtv 30.05.2013, 13:37

Btw. je lepší napařovaná, než syrová zel?

čtv 30.05.2013, 13:38

(ABCD-a)

je to na webu pojdi vlákno návrat podle P. Máchy ... takže z mí zkušenosti napařená ale tak aby nezratila duševní náboj jinými slovy aby z ní nebyla zelenina vařená na páře.

čtv 30.05.2013, 13:41

(ABCD-a)

Brcalka píše:
No já právě nevím.. je to dobré v tuhle chvíli, byt jenom jeden další den, půstovat?
Takhle blbě mi po půstu zatím nebylo; držela jsem obdobné (tři dny, i pět) loni několikrát, jiak přípravu jsem bohužel neměla, byl to spíš výběr těla.
Mám pokračovat s klystýry, pomůžu tím něčemu :)?
Já za sebe bych ráda aspoň 3 dny setrvala, myslím, že tělu by to udělalo opravdu dobře.
B.,21 let.

rozumím tomu správně že nevíš jestli máš couvnout na jeden den ale na druhou stranu by si ráda vydržela 3 dny... :-)
to co se stalo je že si naředila toxiny ve střevěch a ty se ti zpětně vrací přes střevní stěnu do krve. Zkus večer znova klystýr a pohlídej si aby vše vyšlo.
Je ti 21 tak s půsty velmi velmi opatrně.
Ještě dotaz s jakým záměrem děláš pusty... záměr může být zhubnutí, zrdavotní problém duchovní růst atd. napiš ;-)

čtv 30.05.2013, 13:46

Reputace: +1217
Jestli muzu muj postreh k tomu - melouna snad ok, ale redkvicka je potfora stiplava (agresivni) pro pustujiciho, ta mi tam moc nesedi, ani ta kombinace moc ne.
Priste neco min pikantniho bych dal:).
Jinak vitej :-).

čtv 30.05.2013, 15:05

No, jde o to, na základě čeho jít od toho. Když s tím budu pokračovat jeden další den, určitě budu řešit to samý :D
TEďka se mi to nelíbí, je mi blbě, bolí mě hlava atd. Minulý rok jsem absolvovala obdobné půsty /bez klystýru/ a nic takového se nedělo..

Jinak jsem chtěla tělu pomoci, mám už nějakou dobu trávicí problémy. Vlastně, vybralo si spíš tělo, já jsem s tím ale souhlasila :)

čtv 30.05.2013, 15:07

Reputace: +1217
No tak vidis, sis odpovedela sama cim to je - klistyrama.
A uz jsi nekdy couvala 1 den do pustu ze se tomu tak branis ? Jeste jsem neslysel o nikom, koho by toto nespravilo.).
Dokonce i chyby v navratovkach po 21-40 pustech, tak vyzkousej jak radi Abcd-ka a napis nam jak je, ok ? :-)

čtv 30.05.2013, 15:17

Reputace: +992
Jo vítej.

čtv 30.05.2013, 15:22

(ABCD-a)

Brcalko, jelikož jsem ti odpověděla na tvuj dotaz a podala první informace,a vzhldem k tomu že tak dál činit nebudu, je minimálně slušné tě předat dál ...povede tě budeš-li chtít někdo z přítomných diskutujcích ...osobně doporučuji rovnocenně Petra nebo Cefa. :-) jejich vědomosti jsou podložené jak provedenými pusty tak studiem a zkušenostmi ... :-)

jen upozornuji na pravidlo pustu, že ti muže radit ten, kdo dosáhl více dnu, než ten, komu sám radí...je vhodné na toto pravidlo brát minimálně ohled. :-)

držím palce at se daří :-)

Naposledy upravil ABCD dne sob 01.06.2013, 23:49, celkově upraveno 1

čtv 30.05.2013, 22:49

Musím říci, že to u mě nabralo docela kritický průběh. Večer nepříjemnej, ale tak co se dá dělat. Ale potom, normálně spím a pak se vzbudím ve 4 ráno, srdce mi buší, jak kdybych měla běžet maratona, nemůžu spát, cítím bolest hlavy v čelní části (to nemívám vůůbec) - prostě běs. Asi jsem to prostě tím klystýrem rozhasila, tak vždycky se nedá používat násilí :D Tak příští měsíc to taky půjde..

sob 01.06.2013, 09:04

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
Brcalko na klystýr nevěřím, ten Ti takovou věc přece nemůže způsobit. A jak ses tedy rozhodla, přešla jsi do půstu nebo pokračuješ v návratovce? Stále mi Tvé příznaky připadají spíš na silnou intoxikaci, což by půst spíše zhoršil (může se to stát i životu nebezpečné, otrava uvolňovanými toxiny) a pomohl by jedině intenzivní návrat ke stravě. Toxikace se projeví tak, že je Ti nepříjemně po celém těle, cítíš vnitřní velký neklid, ano bušení srdce a bolest hlavy to bývá často také. U vyššího stupně už pak dochází nejdříve ke ztrátě vnímání reality (člověk se cítí být "mimo") a pak už i mdloby - to pak už je nejvyšší čas urychleně se najíst, po tak krátkém půstu klidně čímkoliv (spíš bez ovoce, protože to také detoxikuje).

sob 01.06.2013, 10:00
Profil Zobrazit autorovy stránky

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]