Na hlavní stránku  
Právě je stř 03.12.2025, 23:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek balada

Reputace: +23
to me vcerejsi postesknuti ktere vystoupalo az pod nadpis melo tuto pricinu:
lide naprosto nezodpovedne umiraji i v tomto pocasi. je to samozrejme jejich pravo. seslo se to tak ze cely tyden kopu hroby v kamenite beskydske vesnicce ktera je jeste mrazivejsi nez zbytek sveta. zem promrzla 90 cm a pod tim skala. myslim ze i pocitacova komunita tusi ze je to poradna drina. vecer jsem se pripotacel domu a odstavnil jsem si nejake citrusoidni ovoce abych nabral energii. tupe jsem ziral na ten napoj a snazil jsem se presvedcit ze si delam dobre protoze uz od pohledu byl ten pozehnany dryak o dost zivejsi nez ja. predstavoval jsem si jak to rostlo na druhem konci sveta jak to hnojili aby to meli vetsi jak to strikali aby se nemuseli delit s housenkama jak to utrhli nezrale protoze vedeli ze do roznova je to dalka jak to strikli pred cestou protoze plisen je potvora jak to putovalo pres pul zemekoule az to spocnulo v ruzynskem skladu jak to zase strikli aby to vedelo ze uz to muze uzrat jak to v chemicky rizene atmosfere krasne dozralo a vydalo se to po D1 ke mne domu. ta predstava me kupodivu nenadchla ani nepovznesla ale nasrala. tak jsem do toho mlasknul ferovyho panaka slivovice. k tomu zitny chleba ason a syr. sice kvalitni zrajici ale syr. tak na me henry a jasmino budete muset jeste chvilku pockat. a napiste mi kolik jste v prechodovem obdobi vykopali hrobu. staci radove

Hodnocení: 0
úte 14.02.2012, 22:10
 Odkaz na příspěvek Re: Strava jako prostředek přechodu na pránu

Reputace: 0
Balado,
dnes máš bod, pobavil jsi mě. ;-)
Napadlo mě, je povolená při tvé práci nějaká technika? (Mám na mysli stroje a nástroje mimo krompáč a lopatu....)

stř 15.02.2012, 17:10
 Odkaz na příspěvek Re: Strava jako prostředek přechodu na pránu

povolene je vsechno o nicem zakazanem nevim. i kdyz u dynamitu asi budou nejaka omezeni. problem je v tom ze hrbitovy tady na valassku vznikaly zhruba pred 150 lety. nevim jak to delali ale neomylne vybirali ty nejkamenitejsi svahy pokud mozno prikre. ten svah ocenis hlavne ted v zime. spodni cast vodorovneho hrobu je 60-70 cm nad zemi a promrzne na kost. valach je tvor sporivy. mira mi da asi zapravdu. ja jsem naplava cechacek ktery se pristehoval a skutecnost ze jsem vetsinu zivota prozil v civilizaci me tady dehonestuje ale to sem nepatri. proste setri vsim(krome slivovice) a na hrbitovech hlavne mistem. babina s pugetem se ulickou mezi hroby sotva protahne bokem a sance ze by projel bagr je nulova. dale je tady eticky aspekt ktery brani bagrovani. valach tusi priplatek za pripadnou exhumaci a prisaha na smrt vsech kteri jeste zbyli ze hrob koupila babicka starenky v predminulem stoleti a stoprocentne tam nikdo nikdy nebyl pohrbeny. nemusis byt ani spickovy anatom abys pochopil ze kdyz v pulce kopani mas hromadu kosti a 4 lebky tak mnozstvi pohrbenych lidi je vetsi nez male.
aby nedoslo k omylu - jeste pred par lety jsem se zivil asi jako vetsina z vas a misto k zivotu i praci jsem zvolil dobrovolne. mam rad valachy zive i mrtve

stř 15.02.2012, 21:37
 Odkaz na příspěvek Re: balada

Reputace: +38
Balado, Ty jsi z Rožnova? Já tam bydlela, ještě v červenci... Tak moc ráda bych se tam zase vrátila, fňuk fňuk... Je tam překrásně... :-)

Klidně bych i ty hroby kopala, to je aspoň práce, která má smysl...

čtv 16.02.2012, 17:26

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
Jé, tady je nás Rožnováků (já 20 let) :-)

čtv 16.02.2012, 17:35
Profil Zobrazit autorovy stránky

Maitri píše:
Balado, Ty jsi z Rožnova? Já tam bydlela, ještě v červenci... Tak moc ráda bych se tam zase vrátila, fňuk fňuk... Je tam překrásně... :-)

Klidně bych i ty hroby kopala, to je aspoň práce, která má smysl...

udelali jsme s mirkem skatulata hybejte se. ja bydlel v severnich cechach a prestehoval jsem se do roznova a panda naopak.
mnoho let jsem pracoval v jednom z nejvetsich prazskych nakladatelsvi(casopisy) u nas. funkce v oddeleni distribuce-marketing dokonale vyhovovala memu tehdejsimu naturelu a schopnosti kterou me jako jedinou buh obdaril - ojebavat. pak se neco zmenilo a ja ted jedu pro neboztika pripravim mu rakev obleknu ho pripadne oholim upravim aby byl pekny vykopu hrob udelam pohrebni ritual pohrbim hrob zahazim taky ho upravim a jedu domu. v zadnem standardne uznavanem ohledu jsem si nepolepsil ale jsem stastnejsi. jeste jednou se ti omlouvam za tu maranathu vubec jsem to tak nezamyslel

čtv 16.02.2012, 19:13

vitarián dosažený půst 14 dnů dosažený půst 21 dnů
Reputace: +733
Balada, celkom rozumiem tomu, že si šťastnejší. Ja ešte stále pracujem vo sfére, ktorú si opustil...

sob 18.02.2012, 00:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]