Na hlavní stránku  
Právě je stř 03.12.2025, 22:38

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Ivo

Reputace: +1
Zdravím všetkých, volám sa Ivo a s pôstmi ešte len začínam. Od januára chcem začať s pôstmi podľa kalendára na pust.cz. Dovtedy skúsim naštudovať ďalšie informácie a pripraviť sa, i keď každého skúsenosť je a bude vždy jedinečná. Zatiaľ toľko :)

You cannot have life. You cannot lose life. You´re life.
T.S.

Hodnocení: 0
pon 30.12.2013, 01:59

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Ivo - denník pôstov 2014

Reputace: +1726
Ivo vítej a přeji ať se záměry zadaří.

pon 30.12.2013, 19:45
Profil Zobrazit autorovy stránky

Vďaka za privítanie.

Prvý piatkový pôst mám za sebou, pil som celý deň iba vodu, psychicky som to znášal vcelku dobre, dokázal som sa dobre sústrediť na učenie, keďže som mal na druhý deň skúšky v škole, ale zrejme je lepšie v dni pôstu psychicky viac relaxovať a hlavne ísť na vzduch a nesedieť doma, keďže fyzicky som bôl miestami bez energie.

Druhý deň ráno som pociťoval miernu akoby horúčku, ktorá ale asi do hodiny odoznela, hlavne mi pomohol čerstvý vzduch, voda a jablko. Doobedu som jedol iba ovocie a čerstvú ovocnú šťavu, neskôr ľahšie zeleninové jedlá.

V kníhkupectve som narazil na knihu Zlaté pravidlá očisty a hladovania od Malachova, čítal niekto?

T.S.

ned 05.01.2014, 13:39

U mňa to pôstovanie skončilo skôr ako stihlo pomaly začať, takže môj plán na začiatku roka celkom nevyšiel. :D

Ale zato sa zmenilo kopec iných vecí. Napríklad to, že to nechal školu, ktorá ma z veľkej časti nebavila a študovať kvôli titulu sa mi tiež nechcelo. V práci som prešiel z plného na polovičný úväzok, takže mám teraz viac času ( i menej peňazí :D ) venovať sa sebe a svojmu hlavne duchovnému napredovaniu a tomu, čo považujem pre mňa za podstatné. Veľmi rád čítam, takže teraz mám rozčítaných niekoľko kníh a chystám sa na ďalšie. Momentálne čítam knihy o pránickej výžive od Jasmuheen a chcem sa postupne správne naladiť, aby som časom prešiel na breathariánstvo, neviem ako dlho mi to bude trvať, ale jednoznačne cítim, že je to moja cesta..

Žiť v systéme ako "normál" jednoducho nie je pre mňa. :D Ja tak strašne túžim byť, čo najviac sám sebou a žiť, myslieť, konať podľa seba a nie cez kopirák podľa iných. Veď načo aj by to bolo dobré. Všetci sme takí jedineční a máme individuálne potreby a sny, atď... To neustále porovnávanie s druhými je ubíjajúce, k ničomu poriadnemu nevedie. Len niekedy to proste dlho trvá, kým si to človek uvedomí, že tak to je. Že sme tu prišli, aby sme žili (svoj život) a nielen prežívali. Odporúčam kto nepozná knihu Tulák po hviezdach od Jacka Londona. Je tam nádherne spracovaná myšlienka večného života v zmysle ducha, i keď hmota sa môže meniť a zanikať, ale duch je večný. My sme ten život. Nie dane a smrť, ale život je jediná istota :D Ale máme v sebe silno zakorenený ten strach a celý systém je na tom postavený.

Čo sa týka môjho stravovanie, tak naposledy, keď som jedol mäso, tak ma to iba utvrdilo v tom, že toto už dlho nie je nič pre mňa a teraz jem hlavne ovocie, šaláty, ryžu, zemiaky, občas chlieb a iné. Teraz keď mám viac času na seba, tak sa chcem povenovať aj cvičeniu, ktoré si myslím dosť zanedbávam, zbožňujem hlavne chôdzu, je jedno kde. :)

Takže vlak už je rozbehnutý, držme si klobúky :)

T.S.

+ANTONÍN Hodnocení: +1
čtv 17.07.2014, 20:51

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
Držím palce IVo.
Směr je správný, jen udržet kormidlo.
Okliky ale nejsou na škodu. Někdy se prostě proti větru musí křižovat.

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.

sob 19.07.2014, 13:28

Ďakujem. :-)

T.S.

pon 21.07.2014, 15:52

http://rungo.idnes.cz/wim-hof-ledovy-mu ... behani_fro

Tak a začínam s otužovaním :D

T.S.

čtv 24.07.2014, 13:18

Dnes som 2. deň na šťavách. Ešte uvidím ako dlho, ale momentálne mám slušné zásoby ovocia, takže to chcem využiť. Konečne aspoň poriadne využijem šnekový odšťavovač a na citrusy používam ručný. Ako takú 1. pomoc mám v zálohe 100% šťavu (pasterizovanú), kedže samotné odšťavovanie je časovo náročnejšie. Pre lepší účinok detoxu hodlám používať aspoň 1x denne klystír z čistej vody.
Taktiež už druhý deň v sprche otužujem. Snažím sa kaloricky telo netrápiť a dopriať si šťavu vždy, keď cítim, že potrebuje. Včera to bolo dokopy asi cca. 3 litre. Neviem to presne, ale odšťavoval som asi 5 pomarančov, 1 limetku, nektarinku, 1 ananás, veľké množstvo čučoriedok, z ktorých vyšlo okolo pol litra šťavy, asi liter a niečo tvorila pasterizovaná pomarančová šťava, oproti čerstvej nič moc, ale lepšie ako nič.

Dnes som bol doplniť nejaké zásoby :fruit:
Ráno som mal asi pol litra pomarančovej šťavy a na obed veľké množstvo melóna. Neskôr sa chystám opäť na čučoriedky. Kombinácia čučoriedky a nektarinky/broskyne je výborná. :)

T.S.

sob 26.07.2014, 13:14

3. deň na šťavách pokračuje veľmi dobre. Zajtra idem skúsiť detoxikáciu podľa návodu Dr. Walkera v knihe Čerstvé ovocné a zeleninové šťavy. Spočíva v ráno vypití roztoku Glauberovej soli (ja použijem horkú soľ, ktorá mi zostala po žlčníkovo-pečeňových kúrach) 1 lyžica na štvrť litra teplej vody. Čo spôsobí jednak vyprázdnenie čriev a očistu lymfatického systému. Následne sa pije čerstvá šťava z grepov, citrónov a pomarančov zriedená s vodou. V pomere 1:1. Dokopy 4 litre, ktoré by sa mali piť každých 20-30 minút 1 pohár. Následne by sa nemalo nič jesť alebo si môžem dať opäť grep, pomaranč...Večer klystír na dočistenie. Toto sa má zopakovať 3 dni po sebe. Podľa Walkera by to malo urýchliť znovunadobudnutie alkalickej reakcie organizmu.

T.S.

ned 27.07.2014, 14:00

Detoxikácia podľa Walkera prebehla zatiaľ dobre. Avšak rozhodol som, že zajtra ju už opakovať nebudem. Ale pokračujem ďalej v odšťavovaní. :juice:

Včera sa mi stala zaujímavá vec, mal možnosť obrať si z kríka nejaké domáce ríbezle, ale uprostred trhania mi prišlo tej rastliny ľúto. Mal som pocit akoby som jej tým ubližoval alebo tak podobne. Je oveľa jednoduchšie prísť do obchodu na hotové a už len klásť do košíka. Verím, že veľa ľudí, ktorí jedia mäso by len ťažko zabilo zviera, ale prísť do obchodu a vziať si nejaký kus žiaden problém, to je jeden z dôvodov prečo jeme mäso, aj keď by sme to inak nerobili. Ďalším je naša viera, presvedčenie, keď človek verí tomu, že mäso je niečo, čo nutne potrebuje k životu, tak akýsi súcit so zvieratmi ide prosto bokom a berie to ako nevyhnutnosť. Ďalšia vec ju chuťová záležitosť, i keď málokto zje mäso surové, bez toho aby si ho aspoň nejako neochutil alebo neomastil. Takže tu vidím skôr chuť človeka na živočíšny al. rastlinný tuk alebo slanú, korenenú chuť než samotnú chuť mäsa.

Takže prečo vlastne jeme hmotnú potravu, mne napadli tieto 3 hlavné dôvody:
1. lebo je to jednoduché (kúpiť si, vypestovať, atď.) 8-)
2. veríme, že musíme O:-)
3. máme chuťe. :delicacy:

Ja verím, že žiaden človek, zviera ani rastlina v skutočnosti nemôže zomrieť. Pretože duch je večný. Avšak nie je dôvod na utrpenie. Nechcem nikoho kritizovať ani odsudzovať, všetci robíme vždy len to najlepšie, čo v danej chvíli cítime, veríme. Naše predstavy o živote sa neustále menia a my s nimi. :heart:

T.S.

pon 28.07.2014, 20:32

Dnes pokračujem v odšťavovaní :juice: , ale rozhodol som sa začnem postupne pridávať aj celé :fruit: . V noci som sa zobudil a mal som taký "prázdny pocit v črevách", pre mňa, čo nemám s pôstmi skúsenosti, to bol celkom nový pocit. A nebolo mi to úplne príjemné. :lol:
Každopádne tento typ ovocnej stravy mi momentálne veľmi vyhovuje. Nemám chute na horké ani slané. Užívam si tú sladkosť a kyslosť. :delicacy:
Prajem všetkým pekný deň :sun:

T.S.

úte 29.07.2014, 08:19

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]