Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 01:19

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 424 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Další
Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN

vitarián dosažený půst 14 dnů dosažený půst 21 dnů
Reputace: +733
Tónko, mala som to podobne ako Peťko. Ja som vedela, že robím 21čku a tak som bola nastavená, ba dokonca sa mi po 2x podarilo dôsjť len do 18. dňa.
Je skvelé, že to cítiš tak, ako píšeš. Tak to teda zober zatiaľ tak, že akoby pokračuješ ďalej v pôste - veď 40 dní by len prospelo, nie? A medzitým sa to ukáže, uvidíš, ako to pôjde. Najmä sa neznepokojuj. Si skvelý. :ok:

Hodnocení: 0
pát 07.09.2012, 09:13

Reputace: +992
Asi máš Reni pravdu, já si jen neodvažuju radit dál.

+Renáta Hodnocení: +1
pát 07.09.2012, 09:17

Áno, Peťko, pravda. Myslím, že Tónko bude o pár dní učiť nás. A vlastne už učí :ok:

+Lenuška Hodnocení: +1
pát 07.09.2012, 09:20

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
Sice jako 7čkář tady nemám moc co radit, tak spíš ke zvážení - mně se někdy stávalo, že jsem se snažil půst udržet dost silou, kdy jsem šel za hranice svých (psychických) sil a následkem pak bylo, že ukončení pak bylo překotné, neměl jsem už sílu na návratovku a úplně jsem ji zkazil. Mám Toníku dost obavy, aby se Ti to nestalo také. A zkazit návratovku po 21 už může být dost průšvih, obzvláště když člověk nemá ještě mnoho zkušeností z předešlých půstů. Jestli ten hlas, co říká "pokračovat", není jen ego, jen touha zvítězit, ukázat se. Myslím si, že pokud tělo získalo schopnost čerpat pránu, ta schopnost už nezmizí a projeví se to např. malou potřebou stravy při návratovce, která může přejít i k úplnému samovolnému odstavení jídla. Asi by chtělo ještě jednou zvážit a zkusit se podívat do svého nitra, zda opravdu cítí potřebu pokračovat. Spíše na své pocity, zda cítíš radost z nejedení. Myslím že 21 byl velký úspěch i tak, tak aby se to nepřetáhlo, asi není kam spěchat, o nic se nepřijde. Raději sbírat zkušenosti a dělat kroky třeba i malé, ale jisté, raději než skok a narazit. .... Ale to je jen můj neznalecký názor, nechci od pokračování odrazovat, kdyby náhodou to opravdu vyšlo buď na pránu nebo na delší půst. ... jak říká Werdin a jiní - pokud jdete správnou cestou, tak to VÍTE, neptáte se. Pokud jsou pochybnosti a otázky, není to ještě to správné. ... a jak jsem také pochopil, tyhle věci duchovního vývoje (včetně prány) jsou i o učení se pokoře kam patří i trpělivost. Rychle přejít na pránu znamená i rychle skončit, protože tělo sice bylo připravené, ale psychika ještě ne.

+ANTONÍN, +Lenuška Hodnocení: +2
pát 07.09.2012, 10:03
Profil Zobrazit autorovy stránky

Pandi, myslím, že ak Tónko, čo len trošku cíti, že na to má, mohol by to ťahať ďalej, najmä kvôli liečebnému efektu, ktorý naberá na sile...

pát 07.09.2012, 10:13

Antonín píše že má sil dost, nejde za hranice možností, naopak. Tady jde spíš o zkušenosti z návratovky a vůli se uhlídat.

pát 07.09.2012, 10:54

(ABCD-a)

Reputace: +830
Jednu věc tu Tonko nezmínil... jak je na tom s vylučováním :ideai ...
Tonko jaký sis určil cíl? jdeš 21 nebo co to půjde až 40?nebo tu jde o přechod na pránu? :-)
z toho co tu čtu mi to není až tak jasné ale mohl si to zmínit někde dříve :-)

pát 07.09.2012, 10:57

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
DÍKY MOC VŠEM ZA INSPIRACI A PODPORU. :heart:
Právě jsem se vrátil z procházky se psem.
Nohy jsou unavené. :roll: Ale mám pocit, že to je spíše svalová únava, než celková. Byla to za posledních 10 dnů nejdelší procházka. 8-)
Ráno jsem si dělal vizualizaci a nedařilo se mi čerpat energii přes korunní čakru :-( . Byla jakoby zablokovaná.
Vzhledem k tomu, že jsem splnil všechny 3 kritéria, zkusím nejíst do zítřka :delicacy: . A zítra ráno zhodnotím.
Zatím jdu meditovat a uvidíme. :innocent:
Každopádně nerad bych ,,přetáh strunu“, ale také bych nerad zahodil šanci.
Celkově se cítím dobře. :innocent:
Děj se vůle boží. O:-)

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.

+jardeur Hodnocení: +1
pát 07.09.2012, 12:17

Reputace: +84
Klobouček z hlavy dolu ))))

a Gratulace k tomu...

cely nedockavy cekam jak to dopadne ...

pát 07.09.2012, 14:03

pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Panda píše:
... Asi by chtělo ještě jednou zvážit a zkusit se podívat do svého nitra, zda opravdu cítí potřebu pokračovat. Spíše na své pocity, zda cítíš radost z nejedení. Myslím že 21 byl velký úspěch i tak, tak aby se to nepřetáhlo, asi není kam spěchat, o nic se nepřijde. Raději sbírat zkušenosti a dělat kroky třeba i malé, ale jisté, raději než skok a narazit. ....

... Rychle přejít na pránu znamená i rychle skončit, protože tělo sice bylo připravené, ale psychika ještě ne...

Díky Pando za Tvoje komentáře. :ok:
Hodně mi mluvíš z duše. :sun:
Mě hlavně mate ta obrovská energie včera večer :ok: . Plánoval jsem budoucnost a bylo mi fajn.
Dneska už nejsem tak v pohodě.
Teď mě ještě pořád po procházce bolí nohy a nechce se mi chodit >:o . Stále to přičítám malé trénovanosti, lenosti :-? v době půstu a tomu, že jsem po operaci kyčle a nohy stále nejsou na 100%. :-/ (Pořád chodím na rehabilitace.)
Pro pořádek dodávám pro racionální stránku věci tabulku a grafy. A taky jako INSPIRACI pro následovníky.

Přílohy:
Snímání-1.jpg
Snímání-1.jpg [ 102.41 KiB | Zobrazeno 6379 krát ]
Snímání-2.jpg
Snímání-2.jpg [ 27.8 KiB | Zobrazeno 6379 krát ]
Snímání-3.jpg
Snímání-3.jpg [ 43.17 KiB | Zobrazeno 6379 krát ]

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

pát 07.09.2012, 15:23

Tak je 20:31.
Hmotnost 50,3 kg, což je od rána nárůst 0,1 kg. :sun:
Energie v pohodě. :ok:
Počkám na zítřek ráno. :innocent:
Uvidíme.
Děj se vůle boží.

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

+Cef Hodnocení: +1
pát 07.09.2012, 20:34

(ABCD-a)

Reputace: +830
jedním důležitých indikátů je moč ... pokud je oki tak pak bych šla dál ... pokud ne a nebude ani po prolití vodou pak doporučuji ukončit...otázkou je jaký cíl sis dal ;-)
ale jinak jednička s beruškou :flower: :sun:

+Cef Hodnocení: +1
pát 07.09.2012, 20:45

Moč je OK.
Jen po návratu dneska z procházky lehce ztmavla.
Teď už je zase skoro průsvitná.

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

+Renáta Hodnocení: +1
pát 07.09.2012, 21:03

Reputace: +1217
Toniku, tmavsi nevadi, ale musi byt pruhledna, nesmi byt ani kalna/svetla, ani kalna/tmava.
Jen prusvitna nestaci, prusvitny je i pauzak, ze jo a nevidis pres nej, musi byt pruhledna, cira a spis svetlejsi nez tmavsi, udrzovat prubeznym pitim. Ale asi jsi myslel pruhledna, nebudem slovickarit :-).
Jinak po spaciru to je normalni, telo se porad cisti, spacirem se rozpohybuji odpadni troubelky (lymfaticky system) krevni obeh a cisti se intenzivneji porad dal.
Je jeden jednoduchy trik - pokud pres sklenku s moci prectes noviny, jsi porad ok:).

+ANTONÍN Hodnocení: +1
pát 07.09.2012, 21:18

Díky Cefe za jednoduchý návod. O tom jsem nevěděl,že si takhle člověk sám může otestovat moč. :idea:

Takže jak to dnes vypadá.
Dnes je 23. Den půstu.
Spát jsem šel cca ve 23:30. Probudil jsem se ve 2:30. Vyspalý a v pohodě. ;-)
Po WC váha 49,8 kg.
Šel jsem si ještě lehnout a dělal vizualizace a meditoval. Vstal jsem ve 4:28 . Váha 49,7.
Rozhodl jsem se jíst. :delicacy:
Je to úleva. :-) Necítím to jako prohru, ale jako zkušenost. :sun: Ještě jednou díky Pando za Tvůj příspěvek. :ok: Uklidnil mě. A řekl jsem si, že se nebudu více se svým tělem potýkat a najím se. :innocent: Takže po sepsání příspěvku půjdu ještě studovat zkušenosti ostatních s návratovou a potom si zřejmě udělám mojí vyzkoušenou polívčičku.
Jeden malý brambor + jedna mrkev. Vložím do vroucí vody na cca 8 minut (dle doporučení jedné mojí léčitelky) a zakápnu troškou olivového oleje. Tu mám vyzkoušenou. :delicacy: Před tím se ale ještě poradím se svým tělíčkem, jestli to tak má být.

Ještě co se týče mého rozhodnutí začít jíst.
Dostal jsem tři signály. :idea:
Včera večer, když jsem se díval do sluníčka (už mám na kontě čas téměř 17 minut, což už považuji za druh meditace) mi přišla najednou zpráva, že mám začít jíst. Už mi jednou takováhle zpráva přišla po třech dnech půstu v minulosti a okamžitě jsem jí poslechl. Bylo to zřejmě příliš rychle za sebou, takže to tenkrát určitě bylo správně.
Druhou zprávu jsem si vyzkoušel, když jsem se vrátil domů. Moje oblíbené kývání těla mi doporučilo jíst. Ale nechtěl jsem na noc.
A dnes ráno do třetice. Když jsem ještě meditoval v posteli, jsem potom při modlitdbě požádal o signál, zda se mám najíst a zakručelo mi v žaludku.
Takže jsem se rozhodl poslechnout. O:-)

Ještě jsem také uvažoval o jedné věci.
Pokud si představím 40-ti denní půst, zdá se mi tahle meta nepředstavitelná. :unconcern: To je možná taky zatím blok v jednom z mých těl, který mi nedovolil jít dál. Možná, až zažiju návratovku uklidním se a budu víc v pohodě a čtyřicítka už nebude strašákem :nausea: , tak potom přechod na pránu bude snazší. :mrgreen:

Včera i dnes mi nešla energie přes korunní čakru. Stále jí cítím nějakou zablokovanou. :-o Předevčírem naproti tomu bylo bílé světlo přes korunní čakru velice intenzivní. Jako by mi do hlavy vrůstal strom a kořeny bílého světla se rozprostřely do celého těla. :happy: Možná proto taky tak velký nárůst energie večer. Ale pak se mi to z neznámých důvodů nepodařilo. Zajímalo by mě co je toho příčinou?
Taky jsem se dozvěděl včera večer, že chudák moje žena musela čelit ,,ataku“ sousedů 8-o na mojí vyhublost. Neřekla mi to, ale zdálo se mi zvláštní, jak mi pořád sousedka nabízí zrající víno, co máme na plotě :delicacy: . Žena jí řekla o tom, že držím půst, ale ne jak dlouho. To by jí asi ranila mrtvice. :-[

Dále mám jednu negativní zkušenost s půstem a upozornění pro ostatní. :!:
Jak jsem zhubnul, tak mi někde spadnul z prstu snubní prstýnek a už jsem ho nenašel. Ani nevím kdy. Je mi z toho smutno. :'( Takže upozornění pro všechny půstaře. Hubnou i prsty, prstýnky si dávejte někam jinam než na prst, kdo je máte volnější.

Další dle mého názoru zkušenost je, že se opravdu nevyplácí při půstu podlehnout lenosti. :idea:
Sám cítím, jak mi ubyla svalová hmota a síla na nohou :tired: . V mém případě po operaci kyčle obzvlášť. :piqued: Chce se to prostě hýbat. Ruce vcelku ujdou, ale nohy jsem dost zanedbal :remorse: . A je to znát.

Další věc s návratovou mě napadla dneska při meditaci.
Máte někdo vyzkoušený slepičí vývar? Já ho raději zkoušet nebudu, 8-) ale napadlo mě to. Chuť bych na to měl, ale nebudu dráždit hada bosou nohou. Už naše babičky věděly :mrgreen: , že slepičí vývar dává sílu a dávaly ho šestinedělkám a nemocným.

Zítra mě čeká křest ohněm. :evil: Držte mi palce.
Budeme dělat na chalupě oslavu. :remorse: Plánuju si vzít s sebou do mističky napařenou zeleninku v malém množství a tam jí v případě nouze použít :delicacy: . Tak doufám, že se udržím. ;-)

A to je zatím vše. Jdu tedy studovat :study: a potom vařit. :delicacy:
Snad jsem nezapomněl, jak se drží příbor a používají zuby. (:-) :hyper:
JEŠTĚ JEDNOU DĚKUJI VŠEM ZA PODPORU :heart: . MOC DÍKY. JE MOC PRIMA TADY BÝT A BÝT PODPOROVÁN. :ok:
DÍKY PANDO ZA TENHLE WEB. :ok: :sun:
DÍKY BOŽE ZA VŠE. O:-)

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

+CYRIL, +Lenuška, +Panda Hodnocení: +3
sob 08.09.2012, 07:06

(Lenka)

Reputace: +839
Toníku, vééélká gratulace k dosaženému výsledku :flower:
Dobře jsi udělal, žes poslechl radu shora.
Také jsem uvažovala nad tím, že si neumím představit delší půst. Mám za to, že pro lidi tvé a mé váhové kategorie je 21 dní stejně účinný, jako u člověka s pupíkem 40-cítka. Oni se musí nejdříve zbavit balastu v podobě tukových vrstev, a taky mívají víc svalové hmoty. Nám nastává odbourání toho škodlivého mnohem dřív...

Toníku, návratovka!!!
Prosím, věř Cefovi a Petrovi, mají to skutečně prožité. Bude to těžké, protože teď už vlastně "můžeš". Neinspiruj se u Cyrila, to není dobrý příklad návratovky. On na sobě musí trochu zapracovat... Držím mu také palce.
Až budeš mít v ruce něco, co bys neměl jíst, vzpomeň si na své zdraví, které chceš dosáhnout, a řekni si, jestli ti ten kousek ubohého žvance vlastně stojí za to. Tak to dělám já...
A taky si vzpomeň na nás, jak budeme zklamaní, až budeme číst, žes jedl něco, cos neměl :-)
Ale já nějak podvědomě vím, že to zvládneš :ok:
Držím všechny palce, i na nohou :ok: :ok: :ok:

+ANTONÍN, +Cef, +Panda, +Petr Hodnocení: +4
sob 08.09.2012, 07:57

DÍKY LENUŠKO , DÍKY MOC. :heart:
Měj se fajn a přeji hezký den. ;-) :dance:
:fruit:

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

+Lenuška Hodnocení: +1
sob 08.09.2012, 08:25

Tónko, pripájam sa s gratuláciou :-) :clapping: Nádherný výsledok.
Skús poprosiť tvoju ženu, aby na teba dohliadla počas oslavy ;-) Vidím, že rozumie tvojmu pôstu a to je veľmi dobre. Verím, že oslavu zvládneš - je fajn, že sa na ňu vyzbrojíš svojím jedlom.
Pamätaj ale na jedenie po maličkých dávkach. No a psychicky sa nachystaj na útoky žravosti - dostatočne pi, hlad je len prezlečený smäd :-D S atakmi šialenej chute najesť sa do prasknutia bojoval asi každý v návratovke, tak buď na ne pripravený. Drž sa! (Na tú sliepku by som sa vykašľala - ale ja som bez mäsa 15 rokov, tak sa mi to dobre radí...)

sob 08.09.2012, 08:52

Díky.
Čteš mi myšlenky :mrgreen: . Už jsem poprosil celou rodinu, aby na mě dohlídli. :fruit: :dance:

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

sob 08.09.2012, 10:15

Antoníne, dnes jen tu jednu pařenou mrkev! Na brambory a olej zapomeň! Nejlíp však loupaný rajče, je měkčí. Ještě nemáš vyhráno ale taky velká gratulace.

+Panda, +Renáta Hodnocení: +2
sob 08.09.2012, 10:21

Áno, Peťko ti dobre radí.
Inak lahodná a jemná je aj mladučká cukinka.
Najmä teda po maličkých dávkach.
No a ak začneš pridávať šťavy v ďalších dňoch, tak by bolo fajn ich spočiatku riediť - ja som riedila s vodou 1:1. A nepadla mi dobre jablková šťava - tá mi vyvolávala pocity nevoľnosti, až na vracanie a veľmi mi ťažila na žalúdok. Riedená mrkvová bola pre mňa vždy fajn.

sob 08.09.2012, 10:29

Se šťávama bych vydržel, tak za týden.

sob 08.09.2012, 10:33

Hm, toto je práve tiež otázka voľby. Podľa toho, akou cestou sa človek chce vybrať ďalej. Ak chce zostať na surovej strave (možno by to stálo za zváženie kvôli ďalšej liečbe), tak tá parená zelenina... no, sú rôzne cesty. Tak radšej držím hubu a krok:-)
(Myslím ale, že vzhľadom na liečbu je dobré mať premyslenú aj ďalšiu stratégiu v stravovaní, lebo pôst a návratovka nie sú všetko. Tónko, možno by si mohol mrknúť na Čínsku štúdiu - tam je odpoveď aj na tie živočíšne produkty - http://www.ulozto.cz/xidh2Xz/t-c-campbe ... studie-pdf )

sob 08.09.2012, 10:42

Petr píše:
Antoníne, dnes jen tu jednu pařenou mrkev! Na brambory a olej zapomeň! Nejlíp však loupaný rajče, je měkčí. Ještě nemáš vyhráno ale taky velká gratulace.

Tuhle mojí polívčičku už mám odzkoušenou z předchozích půstů. :delicacy: Je to pohodička. Snídal jsem v 9 hodin.
Dneska už jí mám v sobě a cítím se dobře. :innocent:

Aneb

Žák se učí,
mistr inspiruje.

sob 08.09.2012, 10:59

Tónko :-) A koľko si toho spapal? Priznaj sa ;-) Si si čosi odložil aj na neskôr, alebo si to zlupol naraz ako maco malinu? To verím, že ti chutilo :delicacy:
Ozaj, Tónko, máš aj nejaký plán, čo po návratovke? Ako sa chceš stravovať ďalej?

sob 08.09.2012, 11:02

Reni, rozhodnout se může v následujících dnech dle libosti. První den bych teda nic syrovýho nedával. Potom to chce zkoušet co se snese, jakýkoliv ne zcela zralý ovoce je strašně agresivní, jablka obvzlášť. Dobrý jsou hrušky, švestky, chce to hledat, nejde jíst vše. Rozhodně první dny bych šťávu nedal, není důvod, nejde o to doplňovat energii ale startovat.

Antoníne, vyzkoušenou ano, ale na jak dlouhým? Mám dojem že si něco přeskočil, že? Informací máš asi dost tak že se rozčiluju.

+ANTONÍN, +Renáta Hodnocení: +2
sob 08.09.2012, 11:05

Hm, už to tu nebudem mazať... Viem, že sa tu razí cesta parenej zeleniny, tak teda vysvetlím, ako som to myslela. Mojou snahou bolo po pôstoch prejsť na vita stravu. V tom mi nepomáhalo čokoľvek tepelne upravené. Hnalo ma to potom ďalej k chuti dať si varenú ryžu a to už je dosť ďaleko od toho, čo som chcela dosiahnuť, teda zostať pri surovej strave. Myslím, že pre ľudí, ktorí majú tento cieľ, teda zmenu stravy na surovú, rovnakú službu, ako robí parená zelenina, spraví aj viac nariedené green smoothie. Je to vyslovene šetrné k črevám. Hovorím len zo svojej skúsenosti. A, samozrejme, ten kto nemá cieľ prejsť na surovú stravu, pre toho nie je vôbec dôvod, aby sa nad tým zamýšľal a pokojne môže frčať na parenej zelenine.
Inak ad ovocie - teraz je super obdobie, skvele dozreté ovocie je k dispozícii. Jasné, že nedozreté nebrať.

+ravima Hodnocení: +1
sob 08.09.2012, 11:20

Tondo kusuj a neodmlouvej :).
Mas polivku s olivacem odzkousenou z predchozich 22-tek ? Nemas, jen po 7, tak to ani nezkousej a delej co Ti Petr rika.

Jinak k te stave, za tyden nejdriv, radim to same.
Reni, ona to neni vec volby, precti si pozorne co Pavel pise tady a mame to tu primo pod nosem, Antonine, povinna DENNI cetba ted i pro Tebe : viewtopic.php?f=5&t=16&start=90
Myslim, ze se to ted tyka Tebe na 1000%. Renu malem slozily jabka, jineho muze slozit klidne jina stava.
Neni to nejvhodnejsi zpusob, kdyz presne nevime v jakem rozpolozeni se uzivatel nachazi.
Naparene 1. den a hrst syrove zeleniny (nebo pozdeji i ovoce) v dalsi dny je to nejlepsi co muze pro sebe udelat 99,999999999% pustaru.

Toniku, kdybych mohl, oslavu Ti zakazu, takto uz dojela takova spousta lidi, jako bych videl zastup techto popisu zvoranych navratovek, jeden den juchu, druhej den ouvej, neobstal jsem, prohral jsem, jejda co s tim .. jako pres kopirak !:).

Zrus to a slav az po 14 - 21 dnech navratovky, radim Ti dobre. Dam Ti jednu a posledni cennou radu gratis, uvedom si ze 21 je ve skutecnosti 40 dni zivota na hrane nejmene. I s navratovkou.
Presne ted kopirujes chybu co udelalo spoustu lidi pred Tebou, nedelej ji taky, uvedom si, ze potrebujes ted jeste 14 dni minimalne sekat dobrotu.

Zajici se scitaji az po honu, neni zatim co slavit, je to zatim tak pul napul sebeklam ze mame vyhrano:).
Ver tomu:).
Jeste zdaleka nemame, i kdyz uspech to je bombovej, to kazdy neda co mas uz ted za sebou, na to je uz potreba urcita vybava a davka vule, ta Ti nechybi:)

Zvaz jestli se tento zasadni moment neda zrusit a presunout na pozdeji, jak pise Lenka, jestli Ti to stoji za pripadne navracene zdravotni potize. Zakyvej si treba zase manaskem jak ses zvykly, to je fuk, ale zkuste to odlozit :).
Casu dost. Ahoj, drzim palce vsecky co mam k dispozici:).

sob 08.09.2012, 11:28

Cef, vysvetlila som, prečo je pre mňa nepoužiteľná naparená zelenina. Som aj spokojná, že som našla výbornú alternatívu v green smoothies. Je to ale voľba len pre tých, ktorí sa nechcú vrátiť k varenej strave a preto nechcú použiť naparenú zeleninu. Čo je iste len malé percento. Preto zdôrazňujem, že ak sa človek neusiluje o raw stravu, nech pokojne štartuje tak, ako píšete. To je jasné. :ok:

Cef, s tou neúčasťou na oslave nesúhlasím. Ja by som pokojne šla. Absolvovala som množstvo osláv len o vode - počas pôstu a aj počas návratoviek... Nikdy som s tým nemala problém, naopak, tešila som sa zo spoločnosti mne blízkych ľudí a dobre mi padla. Raz som dokonca aj celú noc pretancovala v pôste. Ak tam majú byť ľudia, ktorí sú Tónkovi milí, nech pokojne ide. Tí aj pochopia, prečo nehoduje. Keď som vysvetlila, prečo nemôžem jesť, pripiť si, a tak, tak nikdy nebol problém. Iná by bola vec, ak by tam mala byť spoločnosť, ktorá je Tónkovi nepríjemná...

sob 08.09.2012, 11:35

PavelM píše:
Americké půstovací kliniky jedou na zelenině a vycházejí ze starých čínských učení. Nicméně dostali jsme se do pozice, kdy se schyluje k situaci že na sebe začneme vytahovat slepičí polívku a další exotická startovací jídla o kterých už zde také byla řeč. Proto tomu předejdu tímto způsobem:Nejlepší a nejdokonalejší startovací jídlo je napařená zelenina.
- Je to jídlo, které je potřeba žvýkat a proto se prosliní látkami nutně potřebnými k trávení potravy.
- Je to jídlo, které je nejblíže k potřebnému šlemu který je potřeba vytvořit v trávicím traktu
- A to nejpodstatnější, je to jídlo, které lze doporučit naprosto každému v publikaci. Musíte si tu uvědomit, že naprostá většina z Vás jste tu zdraví lidé. Jestliže však půst doporučím v knize, musím počítat s tím, že si ji koupí člověk s rakovinou, kterého cokoliv jiného než napařená zelenina v návratovce zabije, nebo skončí na JIPce.
Jako autor knihy musím vzít v potaz "the worse case" to znamená člověka, kterého pustili z nemocnice domů zemřít a on se zkouší zachránit půstem.

Reni ja tomu rozumim, ale tady nejde ani o Tebe ani o raw smerovani, ktery Ti mozna naboura, mozna ne JEDNO naparene jidlo prvni den pustu a vic nic. O tom si ale muzem polpkat nekde soukromne u kafe, co myslis ? :-)
Taky moc nechapu proc si spousty lidi mysli, ze to musi davat celou navratovku ? Opakuju, jedna se o JEDEN PRVNI DEN s naparenym jidlem, dal uz se jede na syrove zelenine.

+ANTONÍN, +Panda Hodnocení: +2
sob 08.09.2012, 11:42
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 424 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]