Na hlavní stránku  
Právě je čtv 04.12.2025, 18:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3080 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 103  Další
Autor Zpráva

(ABCD-a)
 Odkaz na příspěvek Re: Sába

Reputace: +830
Cef píše:
My telo je po nemoci jako lakmusovej papirek, jak mu dam neco spatnyho,

přesně tak ráno je to poznat hned na očích ;-)

Hodnocení: 0
ned 07.04.2013, 22:05

Reputace: +443
Tak podle knížky řízek nebude, nesmím totiž lepek :-) . Je pro mě vhodný steak nebo kotleta neb jsem rychlý spalovač...krůta nebo kuře jsou vhodný pro pomalé spalovače. Takže zase blbě oproti všeobecným pravidlům zdravé stravy :-)

Abecedko, nerozežrat se bude problém, mám ataky sladkýho i teď. Ale nic nevzdávám, budu bojovat :-)

Jdu do pelechu, zítra si knížku pročtu pěkně popořádku od začátku.

Dobrou ...

ned 07.04.2013, 22:17

(ABCD-a)

Sabi pust metabolismus zpomaluje ...takže kniha bude opět platit pouze do určitého momentu ... ;-) opět používat to co je na krku, kniha není dogma každý jsme unikát a máme jnou vnitřní chemii
zatím to pročti a změny postupně a uvdíš jak na tom budeš prospívat...poznáš to podle energie kterou máš po celý den bud jsou vykyvy nebo je stabilní...ale to už by si měla přiměřeně znát z návratovek :-)
dobrou ;-)

ned 07.04.2013, 22:24

Reputace: +992
Obvykle je po půstech spíš tloustnutí, když se člověk rozežere. :-D Toho je třeba se vyvarovat ale na druhou stranu se mezi půsty najíst abys zásoby tuku nabrala zpět + sportovat abys nabrala svalovou hmotu která půstem taky ubývá.

Můžeš dát chvíli pauzu (i tak budeš pořád půstařka :) ) nebo vyzkoušet půst jednou za dva týdny. Ale mělo by stačit jenom upravit jídlo.

Taky bez nějakých tukových zásob nedáš delší půsty, tělo bude protestovat.

Knihu neber doslova, mně třeba lepek nevadí a běžně ho jím.

Chuť na sladký je dána podvýživou když je nedostatek energie. Toho je třeba se vyvarovat, sladkosti nee. Jinak si specielně po půstech zničíš zuby když energii začneš dohánět sladkostma.

ned 07.04.2013, 22:44

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
Petr píše:
...Chuť na sladký je dána podvýživou když je nedostatek energie....
Nebo projev candidy.

pon 08.04.2013, 04:12
Profil Zobrazit autorovy stránky

Candida je až důsledek sacharidových diet nebo přejídání sladkým. Nejlépe v kombinaci s užíváním ATB.

Samozřejmě nemocný tělo má stále nedostatek energie a hledá nejsnazší zdroj - cukry.

pon 08.04.2013, 08:26

ABCD píše:
Cef píše:
My telo je po nemoci jako lakmusovej papirek, jak mu dam neco spatnyho,

přesně tak ráno je to poznat hned na očích ;-)

To si nesmíte před spaním dopřávat dortík nebo čokoládu. To pak budu taky ráno vypadat. :lol:

pon 08.04.2013, 08:41

(ABCD-a)

i kdeže dortíky stačí slaný tyčky večer ... dát si to před spaním, ráno páčim oči hasákem :lol:

pon 08.04.2013, 08:44

Jéje, i slaný tyčky. Ale zas když je přes den hodně pohybu a tělo hladový po energii tak nevadí skoro nic ani večer před spaním..

pon 08.04.2013, 08:51

Je neuvěřitelný, jak citlivý už máte tělo a dokážete ho poslouchat. Nebo ho poškádlit slanýma tyčinkama :)

Nemohla jsem od půl páte do šesti spát, tak mám další otázky :-) :
1. proč je zrovna běh tak důležitej? Nespálím tím zbytečně tu trochu tuku, co mám? Nebylo by lepší se zaměřit na posilování? Vím, že i během se dost partií posiluje, ale ...
2. je půst opravdu pro každýho? Co když se zase řítím do něčeho, co moje tělo nechce? Už se snažím 3/4 roku a zaím jsem dala čtyři trojky a konec ( i když u té poslední jsem měla konečně pocit, že bych to mohla popotáhnout i o kousek dál). Co tak čtu, tak hodně lidí dá kalendář bez problémů a já se tak "trápím".
3. Petře, jak si psal o té meditaci, tak mám pocit, že jsem zatím vůbec nepochopila, o čem by meditace měla být (až se k ní teda jako jednou dostanu :-D ). Psal si, že až zvládnu koncentraci, tak pak předmět koncentrace vypustím a budu mít prázdno pro meditaci. Já myslela, že meditace slouží k vizualizaci třeba právě prány, tepla když je mu zima, nebo nějaké situace, které se člověk bojí a tak si ji "probere" v hlavě. Mít prázdno v hlavě si nedokážu představit už vůbec.

Zatím asi vše :)

A máme tu jaroooo :-) . Sice zima,ale obloha vymetená.

Naposledy upravil Sába dne pon 08.04.2013, 08:56, celkově upraveno 1

pon 08.04.2013, 08:54

(ABCD-a)

jasan v zimě toho pohybu tolik není ale!včera už jsme dělala inspekci kola po zimě ...doufoukla jsem a pokud bude přijetelně vyrážím do lesa na krátší trasu ;-) už to tam není ani tolik zmrzlý

pon 08.04.2013, 08:56

(ABCD-a)

Sába píše:
Citace:
Je neuvěřitelný, jak citlivý už máte tělo a dokážete ho poslouchat. Nebo ho poškádlit slanýma tyčinkama :)

v klidu Sábi dokážem to jen rychle srovnat ... ale bez pohybu to nejde ;-) pokud máš dost pohybu nemělo by vadit tam hodit cokoliv
Citace:
1. proč je zrovna běh tak důležitej? Nespálím tím zbytečně tu trochu tuku, co mám? Nebylo by lepší se zaměřit na posilování? Vím, že i během se dost partií posiluje, ale ...

pokud někdo nemá rád běh tak je fajn kolo ... taky nejsem zrovna maratonec ale kolo mi vůbec nevadí

Citace:
2. je půst opravdu pro každýho?

ne není tak jako není brethariánství pro každého ...k tomu musí člověk duchovně dospět a ty si dospěla na breathariánské půstařské forum tak asi na to něco bude ;-)
Citace:
Co když se zase řítím do něčeho, co moje tělo nechce? Už se snažím 3/4 roku a zaím jsem dala čtyři trojky a konec ( i když u té poslední jsem měla konečně pocit, že bych to mohla popotáhnout i o kousek dál). Co tak čtu, tak hodně lidí dá kalendář bez problémů a já se tak "trápím".

Sabi ber to tak že někdo za celý svůj život se o půstu ani nedoslechne natož aby dal 4 trojky ...ano hodně lidí dá kalendář bez problémů ..každý má své tempu růstu ... pomalejší tempo není nikdy na škodu
Citace:
3. Petře, jak si psal o té meditaci, tak mám pocit, že jsem zatím vůbec nepochopila, o čem by meditace měla být (až se k ní teda jako jednou dostanu :-D ). Psal si, že až zvládnu koncentraci, tak pak předmět koncentrace vypustím a budu mít prázdno pro meditaci. Já myslela, že meditace slouží k vizualizaci třeba právě prány, tepla když je mu zima, nebo nějaké situace, které se člověk bojí a tak si ji "probere" v hlavě. Mít prázdno v hlavě si nedokážu představit už vůbec.

to vše co si popsala je koncentrace, není to o představě prázdna v hlavě představovat si prázno v hlavě je stejné jako představovat si tam růžovýho slona ...proto bez koncetrace není meditace

+Cef Hodnocení: +1
pon 08.04.2013, 09:15

(ABCD-a)

Proto nejprve je nutné cvičit koncetraci ... většinou lidi nazývají meditaci koncentrací ..

Naposledy upravil ABCD dne pon 08.04.2013, 10:30, celkově upraveno 1

pon 08.04.2013, 09:20

Kolo nebo běh, pořád je to spalování tuků, se mi zdá :-) . Je takovej sport důležitej pro čakry nebo když se zaměřím víc na posilování (ať už činky nebo se svým tělem), tak se čakry probudí stejně? Samozřejmě nějaký to "kardio" taky.

Ale co to teda je meditace? Já rozumím koncentraci, vizualizaci, ale meditace? Člověk pak fakt dokáže nemyslet na nic?

pon 08.04.2013, 09:21

(ABCD-a)

každým cvičení spaluješ energi a tělo si ji vemě podle kde jsou zásoby energie nejdostupnější ...to můžeš ovlivnit jedině poměry v jídle...jakou reakci jídlo v těle vyvolá zda půjde po svalech nebo po tucích ... ;-) pokud jsi na vita (tam tuků moc nenajdeš) a neumíš vzít z venku a máš málo tuků v těle ze kterých může tělo čerpat tak pak jde zákonitě po svalech ... je to logické?

co se týče meditace ..... zatím o tom nepřemýšlej hlavou to nevymyslíš ... věnuj se koncentaci a všímavosti ...maditace je stav mysli

pon 08.04.2013, 09:30

Ok, dík :-)

Tak já jdu rychlochůzovat, ať taky něco dělám a jen nekecám :)

pon 08.04.2013, 09:34

(ABCD-a)

Sába píše:
Ok, dík :-)

Tak já jdu rychlochůzovat, ať taky něco dělám a jen nekecám :)

:ok:

pon 08.04.2013, 09:40

(ABCD-a)

Péťo dodej k tomu něco ze svého at to tu neplevelim sama :lol:

pon 08.04.2013, 10:06

Jo abecedko, jen si to trochu promýšlím ať neplevelím blbosti. ;-)

Sába píše:

Taky něco přihodím. :-) Je to nezbytnost naučit se poslouchat tělo, jistá forma evoluce jedince. Narodíš se s tělem který sice vydrží i špatný zacházení, ale jak v sobě probouzíš jistý energie (kundalini) třebas pomocí půstu, tak fyzicky i duševně rosteš, získáváš nový schopnosti a tělo vydrží i velkou fyzickou zátěž a téměř není nemocný. Ale s tím se musíš už učit zacházet, jinak by se to obrátilo proti tobě a zničilo tě to jak na fyzický tak po psychický stránce.

Citace:

Běh, cyklistika, plavání, běh na lyžích. Jde právě o výdej energie, naučit tělo vydávat a zase přijímat zpět jídlem. Vyšší liga je pak sport v mrazu na horách - za 24 hodin vydáš klidně 10 000 kkcal i víc a i na to si tělo dokáže zvyknout. Ale to není nutný, pokud tě to ke sportu tolik netáhne, stačí jen rozproudit krevní oběh, o svaly tady nejde. Minimum 100 tepů po dobu 10 minut denně. ;-)

Citace:
2. je půst opravdu pro každýho? Co když se zase řítím do něčeho, co moje tělo nechce? Už se snažím 3/4 roku a zaím jsem dala čtyři trojky a konec ( i když u té poslední jsem měla konečně pocit, že bych to mohla popotáhnout i o kousek dál). Co tak čtu, tak hodně lidí dá kalendář bez problémů a já se tak "trápím"....

Jak psala ABCD není pro každýho. Ale ne že by to po fyzický stránce nefungovalo, je to v hlavě.

Citace:

Základ je umět vypustit myšlenky, bez toho se nehneš ani o píď. Vizualizace to je koncentrace, meditace je zdroj energie pro koncentraci. Při meditaci si nepředstavuješ ale noříš se do nitra. Až zvládneš koncentraci, můžeš si představit i to prázdno v hlavě nebo cokoliv jinýho. Není to až tak problém.
Probírání myšlenek je to co se potřebuješ naučit přerušit, to je nekontrolovatelný tok a tak to běžně funguje. Ty se učíš fungovat jinak než je běžný, jen tak můžeš mít situaci pod kontrolou a ne být nekontrolovatelně zmítána silami kolem sebe i těmi uvnitř.

+ABCD, +Cef Hodnocení: +2
pon 08.04.2013, 10:16

Ještě k jídlu, potřebuješ takový abys jím dokázala doplnit energii. Jídlo je především zdroj energie. Jen po půstech, v návratu se to hlídá, tam se najíždí postupně.

pon 08.04.2013, 10:19

(ABCD-a)

Tady bych to jen malino poopravila ... když někomu řekneš vypustit myšlenky ... je to stejný jako by si mu řekl nemysli ... jenže to ten člověk nedá i kdyby se po...místo slova vypustit bych dala pozorovat ... naučit se sledovat - pozorovat a všímat si myšlenek ... uvedu příklad ... stojíš v potoce a místo vody jsi v toku myšlenek,tvým úklem je umět vystoupit na břeh a naučit se myšlenky pozorovat... je ti z z toho patrný ten rozdíl?

pon 08.04.2013, 11:31

Petře, dík za vyčerpávající odpovědi :-)

Abecedko, ahááá, tak už je mi jasný i tohle.

Prozatím je mi všechno jasný, ale myslím, že brzo zase s otázkama přijdu :)

pon 08.04.2013, 11:34

Jo ještě teda ne, to cvičení...je teda jedno co to bude za cvičení...třeba když se postavím na hlavu a budu se odrážet ušima :-D ... a budu u toho mít tep minimálně 100, tak je to OK. Dobře pochopeno?

+Petr Hodnocení: +1
pon 08.04.2013, 11:36

(ABCD-a)

Sába píše:
Jo ještě teda ne, to cvičení...je teda jedno co to bude za cvičení...třeba když se postavím na hlavu a budu se odrážet ušima :-D ... a budu u toho mít tep minimálně 100, tak je to OK. Dobře pochopeno?

10/100 je cvičení pro lidi nemocné nebo absolutní nesportovce zaklad ...co koliv navíc kardio nebo posilová je na tobě ...u tebe bych se zaměřila na budování svalové hmoty čili posilování, s tím aby byla i nějaká kondice ... (kulturisti maj hromadu svalů ale pokud ´by měli uběhnout 500 m :roll: takže pokud ne běh tak rychlá chuze třeba Nordicwolking to je chuze s hulkama ...tady u nás s tím choděj všichni ;-)
tempo si určíš sama ...

+Petr Hodnocení: +1
pon 08.04.2013, 11:47

Dobrá, budu se teda snažit dopoledne něco kardio...rychlochůze, kolo, tanyny na taneční podložce :)...a odpoledne si trochu zaposilovat doma.

pon 08.04.2013, 11:52

ABCD píše:
...místo slova vypustit bych dala pozorovat ... naučit se sledovat - pozorovat a všímat si myšlenek ... uvedu příklad ... stojíš v potoce a místo vody jsi v toku myšlenek,tvým úklem je umět vystoupit na břeh a naučit se myšlenky pozorovat... je ti z z toho patrný ten rozdíl?

No.. rozdíl patrný je, asi na to jdu moc zhurta ... na začátečníka. Ono to nakonec jde klidně i nemyslet.

pon 08.04.2013, 12:07

Sába píše:
tanyny na taneční podložce :)....

Aha, tak to jsou ty tanyny a já o čem to ženský pořád doma mluví. :-D

pon 08.04.2013, 12:09

Naše ženské šifry :)

Jsem ve třetině knížky, dočtu večer, za chvíli musím do školky. Zatím jsem si z toho vzala, že teda fakt maso a tuky (ale jak jsem si teď dost navykla na semínka a oříšky, tak nevím, jestli nebudu přetukovaná :-) ).

pon 08.04.2013, 12:19

(Mirek, admin)

Reputace: +1726
Nevím Sábi jestli Ti maso nevadí - na vita stravě jsem si k němu udělal odpor, ale neměl jsem moc problémy s rybím masem. Je dost jakoby lehké (ne tak těžké jako vepřové apod.) a potřebnou výživu zajistí - třeba by Ti mohlo vyhovovat také líp.

pon 08.04.2013, 12:32
Profil Zobrazit autorovy stránky

Jestli jíš a jsi zvyklá na ořechy a semínky tak už tuky máš. ... Zkrátka řiď se chutí a trochou selskýho rozumu.

Cukr, sůl, mouka, mlíko - čtyři bílý jedy kterým se vyhybej nebo jen hodně s mírou na dochucení. (Blbost bát se řízku protože je obalený ve strouhance, nebo bramborový kaše protože obsahuje trochu mlíka, nebo čehokoliv slanýho.) S tou moukou kdo ví jak to je, možná přehnaný pravidlo, tu jím běžně v pečivu.

Ostatní dle chutě, neřeš moc. Je to jen jídlo který strávíš a proměníš na energii.

Naposledy upravil Petr dne pon 08.04.2013, 12:36, celkově upraveno 1

pon 08.04.2013, 12:34
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3080 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 103  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]