Na hlavní stránku  
Právě je pát 19.04.2024, 23:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 424 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Další
Autor Zpráva
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27.01.2012, 19:59
Příspěvky: 2822

Reputace: +1216
Aby si to mel jeste zamotanejsi, dokument o vode :).

https://www.youtube.com/watch?v=5zWgTUr0GwU


Hodnocení: 0
pon 27.06.2016, 16:42
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: stř 30.05.2012, 09:32
Příspěvky: 1961

Reputace: +992
Bojovnik0806 píše:
Ale co ta krystalická mřížka , nebo někdo to nazývá kod vody...

Jen vydestilovaná nebo vydestilovaná, zmražená , pak ponechaná v ledničce z kama ji člověk dle potřeby odlévá... Kamarád chemik mi říkal, že je blbost, aby voda měla mřížku... Leda , když je zmražená... Ale když se pak rozmrazí , tak prý ne... Je to jen jeho názor , já se tedy ptám ještě jednou pro jistotu vás... Co jsem zatím nastudoval, tak prý při delším půstu má být teoreticky pro tělo zbytečný energetický výdaj navíc pít destilku nezmraženou a nerozmraženou, protože tu mřížku nebo ten kod, nebo něco, co ji chybí po vydestilování a nezmražení - musí pak ze své energie v těle dotvořit... Jak to teda je?...

Existuje jednoduchý trik, který používali staří číňané při přípravě čaje. Stačí do něj přilít malé množství nepřevařené vody a strukturu tím obnovíš. Totéž můžeš udělat s destilkou a máš to jednodušší než pyramidy nebo mražení celýho objemu.
Mnohem důležitější než řešit mřížku vody je řešit její čistotu. Nezbytná je filtrace přes aktivní uhlí, resp. nejlépe mít v ní stále naložených pár granulek.
Kolega chemik mi taky říká že krystalická mřížka vody je blbost. :)


+Bojovnik0806 Hodnocení: +1
pon 27.06.2016, 17:15
Profil

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
Kolega chemik jistě neumí vysvětlit, proč jsou sněhové vločky přesně symetrické a přitom každá jiná.


Hodnocení: 0
pon 27.06.2016, 17:45
Profil Zobrazit autorovy stránky
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27.01.2012, 19:59
Příspěvky: 2822

Reputace: +1216
Jo, neexistuji na Svete dve identicke vlocky, obecne nic neexistuje dvakrat stejne v celym Vesmiru a nic stejneho se neopakuje:).
Jenom uspesny koncept - model, mokrady na Zemi / jatra, ledviny zivocichu k cisteni tekutin apod., jinak lautr nic stejneho:).


Hodnocení: 0
pon 27.06.2016, 19:29
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: pát 01.08.2014, 23:45
Příspěvky: 23
pestrá strava dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 14 dnů
Reputace: +3
Čo teda doporučujete? Idem práve 2.deň/21 pôstu a stále ešte pijem filtrovanú vodu (maxtra), ale od zajtra idem na destilku (destilujem v destilatore Megahome). Faktom je, že mám rád ľadovú vodu (najlepšie keď treba prelomiť vrchný ľad) a čítal som tiež o tej mriežke na http://www.zdravi-az.cz. Na druhú stranu pri 14ke mi destilka hlavne ku koncu nechutila a mal som dojem, že keď jej vypijem viac tak ju vyvrátim. Preto som sa rozhodol, že budem destilku mraziť, jednak rátam s tým, že mi bude viac chutiť a jednak viac menej verím tomu čo sa píše:

"Destilací libovolné i nekvalitní vody, kterou následně zmrazíme a rozmrazíme, získáme vodu jaká byla dříve v přírodě. V zimě pokud mrzne stačí dát destilovanou vodu za okno nebo na balkon a v létě do mrazáku. Počkat až zmrzne, pak přemístit do pokojové teploty, nechat částečně pomalu roztát a konzumovat dokud ještě plave v lahvi led. Můžeme také vodu nechat rozmrzat dlouhodobě v lednici a zde i skladovat na teplotě pět až sedm stupňů, což odpovídá teplotě pramenité vody v přírodě nebo teplotě vody ve studni. Je to tatáž voda, na níž je naše tělo geneticky nastaveno a jakou pili naši předkové po mnoho století. Takto upravená voda obsahuje ve zbytkové podobě životně důležitou krystalickou mřížku, která nám pomáhá v mnoha směrech udržet tělo zdravé. Ledová struktura vody v kontaktu s biologickými molekulami je pravděpodobně základem života a jen přítomnost těchto struktur v organizmu umožňuje, aby probíhaly pro život nezbytné biofyzikální a biochemické reakce, především rozvod energie v těle. Živé molekuly našeho těla jsou uloženy v naprosto shodné krystalické mřížce. Jsou to velké molekuly bílkovinných látek, koloidů a nukleonových kyselin. Porušením krystalické mřížky dochází k nestabilitě a usazování koloidních látek v těle, protože molekuly již nejsou schopny zadržovat potřebnou vodu a látky začnou sedimentovat. Nedostatek strukturalizované vody ve tkáních vede k vzniku nemocí a naopak její dostatečná přítomnost v těle je schopná léčit některé choroby."

Problém je v tom, že o mrazení vody som čítal rôzne názory: Napr. nádobu na mrazenie "Ledotvorná konev" som našiel iba tu: http://www.dedekkorenar.cz/clanky/o-zdr ... -vode.html
Vyzerá to na plastovú nádobu - čo som niekde čítal, že je veľmi nevhodné. V čom teda mraziť? v nejakom nerezovom hrnci?

Tak či tak niečo už skúsim, vrátim sa ale k otázke "čo doporučujete"? 1, mraziť destilku? 2, ak, tak v čom mraziť


Hodnocení: 0
úte 05.07.2016, 15:43
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: úte 31.07.2012, 19:04
Příspěvky: 550
Bydliště: Horšovský Týn
pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
Tak nad tímhle jsem moc nepřemýšlel.
Ale je pravda, že destilka mi taky občas nechutná. A je možné, že to bude tou mřížkou.
Koukal jsem se na ten Tvůj filtrační systém, ale jsou tajemní jak hrad v Karpatech. Nevím co je to za technologii. Pokud by to byla technologie reverzní osmozy (dále jen RO), zcela by postačovala. I když vím, že jsou na trhu filtry RO, které nadále filtrovanou vodu uměle ,,obohacují" o různé minerály. To je zcela nevhodné pro půst.

A k tomu mražení.
PET lahev je ideál. Otázka je, jak z ní dostat nežádoucí chemikálie. :-/ Nevím na kolik je to účinné, ale napíšu sem svojí zkušenost, kterou nezávisle na mě ověřili už i jiní. :sun:
Nemám destilátor, ale filtr RO. Než použiji vodu z RO, nechám vetšinou tak 2 litry odtéct. A ty jsem lapal a používal v domácnosti k ,,technickým účelům" . Například do parního hrnce ( Ohřávací tělísko je krásně čisté) , do parních žehliček, zvlhčovač, PB baterie, ....
A taky jsem jí rozdával po širokém příbuzenstvu. Jednou v začátčích jsem ale dostal vynadáno od babičky mojí ženy (ročník 1932 - nesmírně aktivní babča používající PC a jiné moderní veci) , co jsem jí to dal za vodu, že v tom plave nějaký šlem a že jí vylila. 8-o
I zadumal jsem a začal jsem PET lahve popisovat nápisem destilka a recyklovat. Prostě jsem je chtěl zpět. A po čase jsme zjistili, že se šlem přestal dělat. :clapping:
Takže závěr, který mi v praxi potvrdilo i pár dalších lidí. Pokud se budou destilkou opakovaně vymývat PET lahve, ztratí velkou část svojí škodlivosti. :dance: A dle mého názoru, čím bude vyšší teplota, tím se proces urychlí. :sun:
Ale jinak používám jen sklo. ;-)
Do budoucna se pokusím udělat měření (mám konduktometr) které by potvrdilo, nebo vyvrátilo tuhle věc. Prostě dám do dlouho vymývané PET lahve čistou vodu z RO a například po měsíci změřím. Uvidíme , budeli tam rozdíl. Držte mi palce, ať mi to žena nevyhodí. :mrgreen:

A ještě jedna finta mě napadla pro mražení. Napadla mě nádoba/mísa, co má zkosené strany nahoru. Ta nepraskne, protože led se bude tlačit vzhůru a bude mít prostor. ;-)

_________________
Sedm miliard lidí na planetě = sedm miliard cest.

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.


Hodnocení: 0
stř 06.07.2016, 08:40
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27.01.2012, 19:59
Příspěvky: 2822

Reputace: +1216
72peter píše:
Problém je v tom, že o mrazení vody som čítal rôzne názory: Napr. nádobu na mrazenie "Ledotvorná konev" ..
Coz mi pripomnelo "Divotvorny hrnec" :))) .. jj, ruzne nazory jsou vzdycky problem, nezbyva nez si udelat zkousenim nazor vlastni:).
Kdyz Ti destilka nechutnala, tak proc ji chces do sebe lit na silu a delat s ni ruzne kejkle v nadeji, ze bude chutnat lip ?:)

Klidne stridej kohoutkovou, RO, destilku, podle chuti a jakou mas k dispozici:).
Lidi, nedelejte z toho vedu a tezkou chemii, telo si to samo prebere, tim co mu chutna k Vam snad mluvi jasne, nebo snad ne ? ;-)


Hodnocení: 0
stř 06.07.2016, 14:01
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: pát 01.08.2014, 23:45
Příspěvky: 23
pestrá strava dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 14 dnů
Reputace: +3
Na bežné pitie cez rok používam filtrovanú vodu (Brita, Maxtra), ktorú mám v chladničke (aj s kúskom šungitu). Destilku používam iba ak ťahám pôst viac ako 3 dni. Nechcem robiť z toho vedu, ale destilka sa všeobecne všade odporúča na pôst ako najlepšie čo je. Na druhej strane pri 14ke som ku koncu mlel z posledného, pil som ju na silu, lebo mi vôbec nechutila, či skôr bola odporná. Preto to chcem skúsiť s tým mrazením, možno fakt tá "mriežka" mení vlastnosti vody.... No, tak či tak dám vedieť ;-)


Hodnocení: 0
stř 06.07.2016, 16:46
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27.01.2012, 19:59
Příspěvky: 2822

Reputace: +1216
To poznas zase jen ve chvili kdy Ti uz bude zase odporna (me byla taky sveho casu pri 40, kovove nahorkla pachut) a premrazis ji jakkoli v cemkoli:).
Pochybuju ze nejaky zvlastni hrnec ma na toto zasadni vliv, zase do toho pmn leze jen komerce:).
Poznas okamzite co tim ty "ostatni nazory" myslely, mel bys poznat rozdil hned a nebo vubec, proste, mily Watsone:).

A mas hned svuj nazor a nikdo uz Te nezblbne svymi (vesmes teoretickymi/vyctenymi) protichudnymi nazory:).
Nicmene mrazeni jem nezkousel, stridal jsem tehdy radeji destilku s vodou kohouti:).


Hodnocení: 0
stř 06.07.2016, 18:04
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN

Registrován: stř 06.04.2016, 18:13
Příspěvky: 178

Reputace: +35
Chápu - li to dobře, tak chci - li mít destilku zmraženou, pak mám na výběr :

1.Pet flaška

Výhoda: Nepraskne při mražení
Nevýhoda: Plast má velkou tendenci se odštěpovat po kouskách do destilky...

2.Sklo

Výhoda: Netečný materiál, nulový odštěp formy do destilky...
Nevýhoda: Tendence při mražení prasknout...

3.Hrnec nebo pekáč?? Obyčejný hrnec nebo obyčejný pekáč, či snad z nějakého nadstandartního materiálu??
Zvládne v pohodě mražení, bez deformace své formy? Měl by ne??
Dokáže z něj destilka něco odštěpit??Něco , co bych pak následně při půstu musel zbytečně cpát do těla??

Jinak se to jeví asi jako ten nejjednoduší ideál...

Než předtím xkrát prolívat plast a spoléhat na to, že po x cyklech už bude netečný a nebude se štěpit... Nebo než shánět ideálně tvarovanou sklěněnou nádobu a riskovat , že při mražení praskne...


Co myslíte?... Je to asi takový poslední můj otazník před delším půstem, který plánuju na začátek příštího roku v klidu sám v pronájmu , až budu na zimu i bez práce... Jinak bych měl mít už asi vše nastudováno...

A chtěl bych v tom teda mít konečně jasno,ať můžu doložit poslední dílek mozajky do připravného plánu :)... děkuji za odpovědi...


Hodnocení: 0
čtv 18.08.2016, 15:11
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN

Registrován: stř 06.04.2016, 18:13
Příspěvky: 178

Reputace: +35
Jo pardon ještě poslední dotaz , ať už mám klid...

Napadlo mě , může se stěnou střeva něco vstřebat a rozjet to trávení?

Mám na mysli klystýry... Málokdo asi dělá klystýr, aniž by předtím nenamazal pořádně hadičku co, to by nebylo zrovna příjemný...

Ale moje mysl mě nutí se zamyslet nad tím, jestli olej dokáže rozjet trávení... Dejme tomu , že mám za sebou třeba 14 dní a dám do sebe panák oleje... Rozjede trávení?... A není to snad skoro to samé, když se vstřebá střevem?... Když si namočí člověk alkohol do tamponu a ten si strčí tam do řitního otvoru , pak se stěnou střeva alkohol vstřebá a účinkuje jakoby ho člověk požil ústy... Funguje to stejně třeba i kdybych si tam dal ovocnou nebo zeleninovou šťávu?... vstřebají se živiny??... Rozjede to trávení? A se stejnou logikou ? Co ten olej??... Nevím jestli radši nedoufat, že to zvládnu bez klystýru, během posledního 9tidenného půstu , ze mě lezla stolice cca po 4-5 dnu i bez klystýru a kdybych k tomu třeba přidal ještě to prolévání vodou , pak by to třeba stačilo a žádné riziko startu trávení by nebylo :) možná, že je to už moc vyhrocené ,ale kromě tady těch dvou věcí...

mražení a oleje skrze střevní stěnu při klystýru... už bych měl mít asi vše nastudováno, co bych měl k postění vědět...


Hodnocení: 0
čtv 18.08.2016, 15:18
Profil

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
Trávení se rozjede hlavně kvůli podráždění žaludku. Není to to samé jako přes druhou stranu. Vstřebávání živin je hlavně v tenkém střevě. Tlusté střevo (kam se dostane klystýr) je spíš jen zásobárnou, zahušťuje se to a hnije to z bakterií. Ve tlustém střevě se vstřebá jen trochu vody, živiny jen minimálně. Takže je to celkem jedno co tam naliješ, má to význam hlavně pro pročištění od střevních bakterií.


Hodnocení: 0
čtv 18.08.2016, 15:40
Profil Zobrazit autorovy stránky
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27.01.2012, 19:59
Příspěvky: 2822

Reputace: +1216
Tak to zbytecne nehrot a vybodni se na oboje:) .
Voda z PET-ky Te neporazi ani kdybys delal 40, bez obav, hlavne do vody NIC nepridavej a nevylepsuj:).

A chces-li si proplachnout strevo, aby lip vysla stolice, zdrzuj se nekde pobliz wc-ka a kopni do sebe nekolik sklenic vody:).
U wc-ka proto, pac po vypiti par pullitru na ex nebudes stihat, a mas to prirozenym smerem shora dolu:).


Hodnocení: 0
čtv 18.08.2016, 15:40
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27.01.2012, 19:59
Příspěvky: 2822

Reputace: +1216
Pandine, bacha !:)
Pri opakovanym (poctivym) klistyru spojenym s cvicenim jde o to, ze se dostanes az na konec tenkyho streva !:).
To je i smyslem tech cviceni - vygruntovat komplet tlusty strevo !:).

Nestalo se Ti jeste, ze jsi vyplachl i zbytky nestravene zeleniny apod. ? .. me kdysi kdyz jsem blbnul s vyplachama tak jo:).


Hodnocení: 0
čtv 18.08.2016, 15:44
Profil

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
Spíš mi připadalo, že při klystýru se kvůli podráždění dává do pohybu celý trávicí systém, nejen tlusté střevo. Posouvá se to rychleji všechno, i z žaludku, tak pak tam přijde rychleji i nestrávená strava. Mně klystýr pomáhal když jsem se někdy přejedl a byl přeplněný, tak mě celkově uvolnil, i v částech kam by se neměl vůbec dostat (protože se to tam poposouvalo rychleji dál).


Hodnocení: 0
čtv 18.08.2016, 15:52
Profil Zobrazit autorovy stránky
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27.01.2012, 19:59
Příspěvky: 2822

Reputace: +1216
No jasne, ale to je neco jinyho, taky popisuju zkusenost mimo pust:).
Ale on to chce behem pustu, cize tam naopak nedoporucuju do streva nalivat cokoliv(!) :-).

NEVYLEPSOVAT, nechat pust pusobit samotny, maximalne se prolit vodou svrchu dolu jestli chce, jak mu to pisu vyse:).
Nicim jinym, zadny olejicky, cajicky, citronky, kavicku a jiny blbosti obvykly pri klistyru:).


+Panda Hodnocení: +1
čtv 18.08.2016, 15:58
Profil

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
To určitě, při půstu žádné přídavky ani z druhé strany (leda tak z technických důvodů olej nebo sádlo jako mazadlo). Např. šťávy by při nejmenším oživily i nežádoucí bakterie, kterých se tam půstem snaží zbavit.


Hodnocení: 0
čtv 18.08.2016, 16:06
Profil Zobrazit autorovy stránky
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27.01.2012, 19:59
Příspěvky: 2822

Reputace: +1216
Jasne, kdyz se ucpu, tak radeji z konce promaznout, nez prasknout :) ..
Ale ne nalev nejakym olejem jak se na to valecnik pta, to je blbost:).


Hodnocení: 0
čtv 18.08.2016, 16:12
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN

Registrován: stř 06.04.2016, 18:13
Příspěvky: 178

Reputace: +35
Dobrá tedy :) díky za rady pánové



Cef píše:
Jasne, kdyz se ucpu, tak radeji z konce promaznout, nez prasknout :) ..
Ale ne nalev nejakym olejem jak se na to valecnik pta, to je blbost:).


Jen bych chtěl doplnit, že jsem nemyslel klystýr olejem nebo tak :D :D samozřejmě vodou, ale tu gumovou hadičku většinou člověk mázne olejem , pokud nechce podráždit stěnu :D a pokud je nějaká šance, že i takové malé množství se dostane někam, kde spustí trávení, pak to asi není ideální :) No každopádně, snad se obejdu bez klystýru...


Hodnocení: 0
čtv 18.08.2016, 16:29
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27.01.2012, 19:59
Příspěvky: 2822

Reputace: +1216
Bojovnik0806 píše:
Málokdo asi dělá klystýr, aniž by předtím nenamazal pořádně hadičku co, to by nebylo zrovna příjemný...

.. Dejme tomu , že mám za sebou třeba 14 dní a dám do sebe panák oleje... Rozjede trávení?...

Pockej valecniku, Tys mluvil dost nejednoznacne, proto ty moje "dohady" s Mirou Pandinem:).
Panak oeje uz neni namazana hadicka, jsem myslel, ze panaka oleje pridas do nejakyho roztoku, nebo tak neco, ale Ty jsi mluvil jen hypoteticky:).
Namazana hadicka zadny traveni nespusti, bez obav:).

Kazdopadne pustu nijak nepomahej zezdola, je to uplne zbytecny a pro potreby proplachnuti strev Ti staci co jsem popsal - hrknout do sebe vetsi davku vody jednorazove (ne porad! ber ohled na ledviny) :-).
Proste pust zbytecne napoprve NEVYLEPSUJ, idealni jsou odlehcovaci klistyry pred pustem, kdyz uz museji byt:).


+Bojovnik0806 Hodnocení: +1
čtv 18.08.2016, 19:27
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN

Registrován: stř 06.04.2016, 18:13
Příspěvky: 178

Reputace: +35
Cef píše:
Bojovnik0806 píše:
Málokdo asi dělá klystýr, aniž by předtím nenamazal pořádně hadičku co, to by nebylo zrovna příjemný...

.. Dejme tomu , že mám za sebou třeba 14 dní a dám do sebe panák oleje... Rozjede trávení?...

Pockej valecniku, Tys mluvil dost nejednoznacne, proto ty moje "dohady" s Mirou Pandinem:).
Panak oeje uz neni namazana hadicka, jsem myslel, ze panaka oleje pridas do nejakyho roztoku, nebo tak neco, ale Ty jsi mluvil jen hypoteticky:).
Namazana hadicka zadny traveni nespusti, bez obav:).

Kazdopadne pustu nijak nepomahej zezdola, je to uplne zbytecny a pro potreby proplachnuti strev Ti staci co jsem popsal - hrknout do sebe vetsi davku vody jednorazove (ne porad! ber ohled na ledviny) :-).
Proste pust zbytecne napoprve NEVYLEPSUJ, idealni jsou odlehcovaci klistyry pred pustem, kdyz uz museji byt:).



No já nevím, já když máčel tu hadičku , aby byla po celém povrchu připravena, tak bůhví, kolik oleje , to po ní celkově teklo :) A pardon, asi to vážně vyznělo nejednoznačně...

Každopádně ještě jednou děkuju za vaše vyjádření k tématu, došel jsem k závěru, že bude nejlepší zkusit celý ten příští půst nebo alespoň pokud by nezačala bolet hlava, dojet bez pomoci zdola :)

A tomu prolévání snad rozumím, nejlépe , když přijde sama během půstu první stolice, tak pak se teprve zkusit prolít , vyprázdnit ještě víc a potom zase čekat až spontánně na další stolici jak si sama přijde a teprv třeba zkusit znovu ne?...


Naposledy upravil Bojovnik0806 dne čtv 18.08.2016, 20:22, celkově upraveno 1

+Cef Hodnocení: +1
čtv 18.08.2016, 20:14
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27.01.2012, 19:59
Příspěvky: 2822

Reputace: +1216
Tak:) .
A nedekuj, nejni zac, zadny uceny jeste z nebe nespadl, leda tak z jahody naznak a na hlavu, pokud to o sobe tvrdi :)))) .


+Bojovnik0806 Hodnocení: +1
čtv 18.08.2016, 20:20
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: stř 30.05.2012, 09:32
Příspěvky: 1961

Reputace: +992
Bojovníku přeci sám poznáš jestli na něco zareaguje žaludek a startuje. Jednoduše bys musel dostat bezprostředně hlaďák. Pokud ne tak to neřeš. Mazat asi můžeš bez starosti abys nedřel nasucho. ;-)


Hodnocení: 0
čtv 18.08.2016, 21:40
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27.01.2012, 19:59
Příspěvky: 2822

Reputace: +1216
Vidis :idea: , na toto jsem nacisto zapomnel, hlad zmizi zpravidla po 3. dni, a pokud by neco podelal olejem dostal by hlad, mas pravdu predsedo :)) .


Hodnocení: 0
pát 19.08.2016, 13:23
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: úte 31.07.2012, 19:04
Příspěvky: 550
Bydliště: Horšovský Týn
pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
Ohledně mražení vody, tak já nemrazím.

A co se týče klystýru, tak občas ho používám. Obas mám problémy se zácpou-mimo půst. A někdy mi to tak přijde, že klystýr udělám i při půstu.
Tak nějak intuitivně.

A nemažu. Leda vodou. A pohoda.

_________________
Sedm miliard lidí na planetě = sedm miliard cest.

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.


Hodnocení: 0
sob 20.08.2016, 21:44
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: úte 31.07.2012, 19:04
Příspěvky: 550
Bydliště: Horšovský Týn
pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
Tak se opět rozepíšu ve svém deníku.
Proč já to vlastně píšu. 8-) Budiž můj deník příkladem (ať už odstrašujícím, nebo pozitivním) a informací pro všechny co sem zavítají. :idea:
Poslední dva roky jsem půstům moc nedal. :-[ No asi mě ukolébaly dobré výsledky z vyšetření a hlavně se tu projevila moje lenost. :innocent: A pokud jsem dal někdy 1 denní půst, tak jsem návratovku příliš neřešil. :remorse:

Spousta lidí jí neřeší. A my křesťané přece máme nařízený přísný půst pouze o jednom jídle. Takže já jdu ještě dál a to je lepší. Jsem vlastně borec a všichni v okolí to říkají (ach to ego). :remorse:

Nicméně signály už tu byly, že to není v pořádku. Můj nádor na krku (říkám mu signalizační, neboť signalizuje, jak se k sobě chovám a je vidět ;-) ) se nijak nezmenšoval. Ba naopak. Občas lehce zmohutněl, ale pak se vrátil zpět. :-/
A před rokem, jsem vylez na Čerchov, takže kondice snad není tak špatná. (to byla jen taková útěcha)
Ale zhruba od začátku léta se problémy začaly stupňovat. :nausea:

Nejprve se mi bloklo pravé rameno. Nedalo se zvednout. Nicméně moje fyzioterapeutka se činila a dala mě do kupy. (bůh jí za to žehnej) :flower: :sun: Připsali jsme to nerovnováze pohybu díky mojí umělé kyčli.
Ovšem od začátku prázdnin jsem nedokázal spát vleže. A musel jsem spát vsedě. No žádná tragédie přece. Někdy v průběhu těhle problémů jsem si vzpomněl znovu na půsty. A zjistil jsem, že po 3. dnu půstu dokážu na pár hodin usnout vleže. Kdo to nezažil, nedokáže se představit tu úlevu.
Někdy začátkem podzimu jsem začal opět chodit k fyzioterapeutce. Jenže ouha. Osvědčené metody nezabíraly. 8-o Bylo to prapodivné. Poslala mě na různá vyšetření, ale nic. A problémy se stupňovaly. (Začaly mě neskutečně bolet stehna a břicho. :roll: ) A to v takové míře, že jsem v době největších bolestí polykal 3x denně 2 ibalginy. :remorse: Jinak jsem s nohama kvůli bolesti prakticky nepohnul. No játra, ledviny a další orgány určitě byly štěstím bez sebe. :nausea:
No a potom jsem si vzpoměl na nedalekého léčitele. Kouknul na mě a říkal, že to je jasný. Prostě plotýnka. (jeho diagnozu – ač neradi- později potvrdili Mudrové). Nahřál mě, promačkal, napsal čajíček a za měsíc se uvidíme. Tenhle problém se pomalu řešil po opakovaných návštěvách. (v současné době jsem prakticky bez bolestí) :dance:
Ale spát vleže jsem stále nemoh. :ko: A po jedné sedmičce, kdy jsem ,,zvoslil“ návratovku :remorse: , mi začaly natýkat nohy. Přestávala to být sranda. A do toho výsledky nového vyšetření PET/CT, kdy mi řekli, že nastala progrese některých nádorů. Takže mimo už stávajících problémů ( nádor na mozku, štítné žláze, plicích, slinivce, ledvině, levá železná kyčel a nedomykavost mitrální chlopně ) mi přibyly metastázy v plicích, zvětšily se nádory na ledvině a nález v oblasti retroperinea. No zpočátku jsem byl v šoku. 8-o Asi tak týden. Pak jsem si ve zprávě všim, že žádný z nádorů neakumuloval radioaktivní glukosu při vyšetření. Což nebylo tak marné :idea: . Znamenalo to, že nejsou hladoví a že jenom čekají. Tím pádem mám čas navíc. Rozhodl jsem se, že pojedu podle kalendáře :idea: . A pokud na to budu mít, dám i 40-ku. A k tomu se pokusím zcela přejít na živou stravu. To mi dodalo sílu a naději (ostatně tenhle plán už jsem měl dávno a teď jakoby člověk dostal další motivaci ho uskutečnit O:-) ).
Bohužel, návratovky jsou stále moje slabina. Únorovou trojku jsem sice zvládl na 99%, ale poslední den večer jsem to zazdil rohlíkem s máslem. Ou jé … :remorse: :remorse: :remorse:
Otoky nohou jsem sice od poslední trojky vcelku srovnal, ale pouze v tom případě, že mám nohy v noci vysoko. Do toho spím v sedě. No úžasný. Zadek mám jak naklepanej řízek.
K tomu se navíc přidala občasná dušnost a totálně ztuhlé kotníky. Někdy v noci, obzvláště kolem 3. hodiny, je to fakt zážiteček :nausea: . To člověk snadno podlehne panice :evil: . K tomu slabost. Na tu plotýnku mi hodně pomáhaly přítahy s dopomocí. Běžně jsem jich udělal kolem 12-ti. Teď udělám 3 a jsem vyřízeněj.
Pan léčitel říkal, že je to ledvina. Nahřál jí a udělal čajík speciálně na můj zbytek jedné ledviny :ok: .
No a dnes začínám podle kalendáře sedmičku. Žena je hotová. Sotva se vleču po bytě a pořád by mě chtěla vidět u nějakého Mudra :mad: . Navíc je jí jasný, že svalová hmota v tomhle stavu opět ubyde. Naštěstí jede o víkendu do středy s dcerou na hory a já zůstávám doma se synem. ;-) No půst zvládnu. Toho se nikterak neděsím. Z čeho mám ale obavy je návratovka. OU JÉÉÉ … 8-o 8-o
Může mít člověk nastudováno, může toho v minulosti ,,dokázat“ sebevíc, ale to mu nedává jistotu, že to zvládne v budoucnu. 8-o
Prosím o podporu a podněty. Vyberu si, co mě osloví. Díky všem, kteří mi drželi palce v minulosti. :heart: :heart: :flower:

_________________
Sedm miliard lidí na planetě = sedm miliard cest.

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.


Hodnocení: 0
čtv 09.03.2017, 20:28
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27.01.2012, 19:59
Příspěvky: 2822

Reputace: +1216
ANTONÍN píše:
Tím pádem mám čas navíc. Rozhodl jsem se, že pojedu podle kalendáře :idea: . A pokud na to budu mít, dám i 40-ku. A k tomu se pokusím zcela přejít na živou stravu. To mi dodalo sílu a naději (ostatně tenhle plán už jsem měl dávno a teď jakoby člověk dostal další motivaci ho uskutečnit O:-)

Tondo presne toto dilema jsem resil pred vic uz jak 11 roky, zadny Juuura suice uz nejsem, roky pribyvaji, ale jde to a nestezuju si po tehdejsi 40-ce:) .
Aby bylo jasno, ze tu jen blbe nemachruju, slo o to - rekl jsem si (po kecech mudru o relapsu hodgkinova lymfomu) jednoduse ze tudy uz cesticka jaksi nevede a taky jsem si rekl uvnitr pro sebe : "Tak a ted uz je to echt kdo z koho a nebo konecna" .. a hups tehdy koncem leta 2010 rovnou do 40-ky.
Pak cca 5 let bez priznaku JAKEHOKOLI relapsu cehokoli, staci ?:)

Citace:
No půst zvládnu. Toho se nikterak neděsím. Z čeho mám ale obavy je návratovka. OU JÉÉÉ … 8-o 8-o

Toto dilema se Ti pokusim taky (svym obvyklym brutalnim zpusobem) zjednodusit : Jednoduse MUSIS ! (a kdyz je nekdo JEDINEJ co to muze udelat, tak proste MUSI) .. mnooo .. ono nemusis taky lautr nic, jen tu tak kecam do prostoru, ale poloz si otazku sam sobe co ma nejvyssi prioritu - zivot s rodinou a deckama a nebo zradlo:).
A v Pravde si na ni naored odpovez.
A kdykoli uvidis svuj Pavlovuv rohlik s maslem, zrekapituluj si tuto otazku, hmmm ?:))) .

A posledni vec, Tondo, kluku, to co tu ctu co vsecko v sobe (pry) nosis, nemuzu se zbavit pocitu, ze to jsou vsecko ty Tvoje strachy, veris tomu ?
Kdyz jsem behal po mudrech tak tyden pred pravidelnou konttrolou jsme byl hotova nervova troska, hotova ke zhrouceni z toho co mi reknou:).
Ted to neznam a je mi fajn .

Tim Te nenabadam aby jsi utekl nacisto od mudru co nejdal a sirokym obloukem, ale jen o tom popremyslej jak to u sebe osetrit - ty uleky z lekarskych kecu pri tzv. "pravidelnych" preventivnich kontrolach:).
Jsem bytostne pesvedceny, ze to KAZDY clovicek (tzv. "rako-vinik" spatne nese a at mi nikdo netvrdi opak ..

No a pak to roste a roste a roste .. presne podle vzoru "Jak nahore tak dole a jak dole tak nahore", jinak receno Tva psychika si vytvarii obranne nadurky kdekoli ji na fyzicke urovni napadne, ted zrovna v teto chvili taky, jak jsi zaduman a zachmureny a "na dne" tak tuplem:).
Zkus horcik, horecnatou sul na depky, kdyz to nejde samo a po dobrym, pomuzem tomu takto docasne "chemii", ale je to vlastne priroda - to co jsme debilove vyplavili z poli a potazmo z rostlin a uz to tam neni ani kdyby chtelo (Mg horcik) .

Mimochodem, vedel si, ze vapnik JE sice dulezity pro konstrukci kosti, ale pruznost jim zajistuje horcik (Mg) zvany magnesium ?
Na mineralky pilulky s obsahem promile z promile Mg se vys... ehm no, vis co se na ne :D) .. chces-li dam Ti link na horkou sul, je to hnus horky fialovy, ale pomaha to(!) me i moji mame od tinitusu v usich, kreci v lytkach apod., mineralek Mugnesia (hehe :)) bys musel vylemtat denne cisternu, je to cira reklamstina, nic vic:).
A jako bonus mas super naladu a nic Ti ji uz tak lehko nenabori a nezkazi, a nebo se musi hoooodne snazit:))) .
http://www.zdravi-az.cz/doc/R04_58-59_K ... EPRESE.pdf

MgCl2 horka sul : http://www.fichema.cz/120-chlorid-hoenat-mgcl2


Naposledy upravil Cef dne čtv 09.03.2017, 22:17, celkově upraveno 1

Hodnocení: 0
čtv 09.03.2017, 21:32
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: pon 10.09.2012, 18:03
Příspěvky: 1287

Reputace: +443
Drzim palce moc, mas toho nalozeno setsakramensky :heart:


+Cef Hodnocení: +1
čtv 09.03.2017, 21:40
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: úte 31.07.2012, 19:04
Příspěvky: 550
Bydliště: Horšovský Týn
pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
Dík Cefe za inspiraci.
Bohužel, u mě jak jsem uviděl rohlík, tak mám zcela zatmění mysli a nějaká vůle a logika jde do kopru.
Jo až to zežeru, tak vidím, že to byla blbost.

Jediný, co mě napadá, je trénink vědomýho jezení mimo půst. To je solidní trénink vůle, když je člověk ,,relativně" v pohodě.

_________________
Sedm miliard lidí na planetě = sedm miliard cest.

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.


+Cef Hodnocení: +1
čtv 09.03.2017, 21:41
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: ANTONÍN
Uživatelský avatar

Registrován: úte 31.07.2012, 19:04
Příspěvky: 550
Bydliště: Horšovský Týn
pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
Sába píše:
Drzim palce moc, mas toho nalozeno setsakramensky :heart:

Dík Sábi.

_________________
Sedm miliard lidí na planetě = sedm miliard cest.

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.


Hodnocení: 0
čtv 09.03.2017, 21:42
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 424 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: AhrefsBot [Bot] a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz