Na hlavní stránku  
Právě je pát 19.04.2024, 07:51

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Brandon Bays - Cesta
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
Rád bych doporučil knihu Cesta od Brandon Bays (k dispozici i v digitální podobě jako e-book). Je to vynikající návod, jak vyřešit veškeré své problémy už na jejich nejpůvodnějším počátku. Knihu vřele doporučuji obzvláště lidem, kterým se zdá, že "všechno už zkusili a nic nepomáhá".

Ve stručnosti: Autorka se zbavila nádoru během necelých 7 týdnů nalezením psychické příčiny nemoci. Kniha obsahuje podrobné návody jak léčit všechny emoční i fyzické problémy spojením se se svým Zdrojem.

Klasická medicína odstraňuje pouze viditelné projevy nemocí. Alternativní medicína řeší problémy na jejich fyzickém a energetickém počátku - tj. hledá, jaká (obvykle fyzická) příčina problém způsobila. Pomocí metod popsaných v knize se dostanete až na úplně původní počátek problému, který je v psychice - náš osud (vetně nemocí a jiných problémů) řídí naše podvědomí a to je utvářené následkem starších událostí a vjemů. Nejčastějšími příčinami bývají traumata v dětství, kdy je člověk nejvnímavější. Dodatečným vyřešením psychických traumat (vyrovnáním se s nimi) dojde i k vyřešení následných důsledků.

Poznámka: Kniha je k dispozici i v MP3 formě (vhodné pro "večerní terapii", načteno Acapela Eliškou, -> ulozto).
Příloha:
cesta.jpg
cesta.jpg [ 31.87 KiB | Zobrazeno 18250 krát ]


+bbng Hodnocení: +1
pát 17.02.2012, 15:02
Profil Zobrazit autorovy stránky

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Brandon Bays - Cesta
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
Doplnil bych své osobní zkušenosti s Cestou, z mých starších deníčkových záznamů:

20.6.2011 Sice jsem knihu četl už několikrát, ale pozoruji že pokaždé ji začínám chápat úplně nově a dává mi čím dál víc. Obzvláště takhle čtená příjemným Eliščiným hlasem, je to velmi autentické a působivé. A zatím mi připadá, že mi velmi pomáhá už jen ten poslech příběhu Brandon Bays, aniž něco aktivně dělám.

Proč nestačí stručný návod? Ten sice na konci knížky je, ale dokud člověk minimálně 1x (spíš více) nepřečte celou knížku, tak nepochopí souvislosti a důvody a je mu to celkem k ničemu a fungovat to spíš nemůže.

29.6.2011 Nechci jásat předčasně, protože vím že pak se mi to vždy zvrtne. Ale, současný stav - po aplikaci metod Cesty úplně zázračné změny. Najednou se mi sám úplně převrátil jídelníček. Během pár dnů mi zmizely příznaky hypochlorhydrie a pH se mi teď trvale drží v neutrálu (a to jsem měl dřív velké problémy dostat se občas pod zelenou). Nechápu jak to podvědomí dokázalo. Teď s ním "pracujeme" na chronické bolesti zad a vypadá to také na velmi dobré cestě. Kéž je to trvalý stav a ne zas jen krátké období.

...Mně docházelo spousta věcí až později, po opakovaných čteních. Že vlastně je v tom pravdivá hluboká myšlenka, že za všechno naše konání může naše podvědomí. Je to jakýsi "červík", který se projevuje sice velmi jemně a nenápadně, ale ovlivňuje nás více než si uvědomujeme. Naše podvědomí se formuje celý život, všechny události na ně působí a nějak je deformují. Události časem zapomeneme, ale podvědomí zůstává nějak upravené - projevuje se ve formě např. našeho dojmu pohledu na sebe či to jak jsme optimističtí. Tento dojem na pozadí řídí nenápadně naše chování tak aby to odpovídalo tomu dojmu.

Proto si nechtěně jsme schopní naordinovat i nemoci - a rozum ani vědomí proti tomu nic neudělá. Proto je nutné deformaci našeho podvědomí upravovat - a to například tak, že si při lehké autohypnóze vzpomerneme na některé traumatické okamžiky z našeho života, jakoby se s nimi smíříme, pochopíme, odpustíme, zbavíme se negativního dojmu na pozadí a tím narovnáme naše podvědomí. Podvědomí nás začne řídit jinak a aniž si uvědomujeme změny tak se vyrovnáme po psychické i fyzické stránce. Řídit náš život jen rozumově je skutečně neobsáhnutelné, nejsme schopni postihnout všechny návaznosti a důsledky. Naše podvědomí to je schopno, protože pracuje na jiném principu, na principu intuice. Je schopné se naladit na variantu, která bude mít následek který se očekává. Stejný princip jako kvantový počítač, následek předchází příčinu.

...Při aplikaci Cesty jsem postupoval sám, něčí přítomnost by mě rušila.

Ale myslím, že mi dost pomáhalo jen to poslouchání, dobře se to prožívalo s autorkou a získával jsem z toho touhu "být lepší" a myslím že i to dost pomáhalo.

Úplně podle návodu mi to moc nešlo, nedokázal jsem tak intenzivní prožitky jak tam popisuje. Navíc mi připadá, že je to dělané na jiný (americký) způsob myšlení. Takže jsem si převzal jen část myšlenek a improvizoval vlastní varianty - nechat si vyvolávat představy nemocných míst, pocity, emoce, jaké vzpomínky se k nim vyvolají, nechat prožít emoce. Spojení se Zdrojem vím že jsem nedosáhl (to bylo jenom kdysi jednou v životě a vše ostatní už byly jen snahy o opakování), ale i tak se zdá že to má účinek a že se člověku jen zdá že se mu to moc nedařilo. Zkoušel jsem občas i vrátit se k problému který jsem už odstraňoval, ale už tam nebyl.

Například, jeden z prvních pokusů (v dřívější době) - jako jedno z traumat jsem u sebe cítil strach ze změn, především v souvislosti s lidmi. Např. jsem těžce prožíval když z práce odcházeli lidi které jsem znal. Nechal jsem si tu emoci prožívat, vnímal jaké další pocity a představy s tím souvisí. Dostal jsem se v představách až do dětství, kdy jsem se jako malý večer bál sám. Prožitky emocí byly velmi silné. Po nich pak přišel pocit úlevy a smíření, pocit očištění. Od té doby mi tento strach ze změn zmizel. Zřejmě tyto dávné vzpomínky nebyly příčinou, ale ten pocit prožitku až do konce, smíření, to narovnalo i ten současný strach.

Dále, z pozdější doby. Měl (mám? je to ještě krátká doba) jsem problémy s HCl a špatným trávením. V představách jsem se dostal do žaludku. V žaludku jsem pozoroval díru ve stěně. Ta díra byla plná červů (fuj ble). Snažil jsem se to od červů čistit. Dostal jsem se do díry, či spíš jeskyně. Tam už červi nebyli, ale bylo tam cosi jako vejce, které se vevnitř hemžilo červy. Vyvolaly se mi tam vzpomínky na otce. Byl ke mně dost kritický a nespokojený. Když jsem mu měl něco přinést tak jsem se už předem bál, že to bude zas špatně a vyhubuje mi. Když jsem jako malý nechtěně něco provedl (rozbil), tak mi nafackoval. V představách jsem se s otcem smířil a pochopil, že to byly výrazy jeho pocitů slabosti a nedostatečnosti, se kterými se on neuměl vyrovnávat (asi i proto nedožil moc vysokého věku).

Symbolika je zajímavá, během terapia jsem to nechápal ale až pak dodatečně mi to došlo. Ti červi byly symboly pochybností o sobě, kteří mě stále nahlodávali. To vejce byl zárodek pochybností, které jsem měl od otce. Svým přístupem ke mně mi vštípil obavy ze selhání a vlastní nedostatečnosti. To se pak projevuje pocitem stresu v práci, obavy ze selhání a že něco nezvládnu. Což má za následek trávicí problémy. Terapie zafungovala, jsem mnohem vyrovnanější a pocit stresu jen velmi slabý. Když se vracím do toho místa tak vejce obav tam je sice stále, ale už jen velmi malé. Je to můj celoživotní problém a proto bych ani nedoufal že se jej zbavím rychle, ale i takové zmenšení je pro mě úspěch.

současnost: Cestu dnes už sice nepraktikuji, připadá mi že nemám problémy které bych potřeboval takto řešit (a při pozdějších pokusech už se mi ani nedařilo nějaké problémy vidět). Ale když si zpětně (po půl roce) pročítám předešlé zápisy, tak musím potvrdit, že odstranění problémů bylo trvalé a už jsem na ně i zapomněl. Problémy s žaludkem mi zmizely trvale, stejně jako např. strach ze změn. A i psychicky jsem mnohem vyrovnanější než tehdy v té době.


Hodnocení: 0
pát 17.02.2012, 15:54
Profil Zobrazit autorovy stránky
 Odkaz na příspěvek Re: Brandon Bays - Cesta
Uživatelský avatar

Registrován: stř 22.02.2012, 22:17
Příspěvky: 11
Bydliště: Vysočina
vitarián dosažený půst 7 dnů
Reputace: +5
Mirku moc dík právě za tuto knížku a za toto vlákno, kde ses o sobě rozepsal. Knížka mne úžasně oslovila, třeba já naopak myslím, že bych to sám nedokázal... nevím... zatím jsem to zkusil tuším dvakrát se zkušeným terapeutem a bylo to velmi zajímavé a hlavně přínosné, zbavil jsem se několika traumat, ale ještě bych to potřeboval "sjet" znovu a pořádně, není to však snadné, protože jsem v dětství prožil několik velmi, velmi těžkých traumat a ta ve mně bohužel ještě přetrvávají, s čímž mám dnes v partnerském životě sem tam problémy. Měl bych Cestě věnovat nějaký čas a vyrovnat se se svými rodiči, asi by to ale muselo být "per partes", protože řešit to najednou by pro mne bylo extrémně silný kafe. Tresty, které jsem zažil coby dítě od svých rodičů, bych dnes nepřál ani tomu nejzlobivějšímu prckovi. Ne, ani za nic.


Hodnocení: 0
stř 22.02.2012, 23:05
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Brandon Bays - Cesta

Registrován: úte 31.01.2012, 11:38
Příspěvky: 1100
vitarián dosažený půst 14 dnů dosažený půst 21 dnů
Reputace: +733
Indro, ty si tuším tiež dobrý adept na terapiu tmou ;-)


Hodnocení: 0
stř 22.02.2012, 23:08
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Brandon Bays - Cesta
Uživatelský avatar

Registrován: stř 22.02.2012, 22:17
Příspěvky: 11
Bydliště: Vysočina
vitarián dosažený půst 7 dnů
Reputace: +5
Renáta, souhlas, moc rád bych to zkusil :!: , ale kdo mi dá tři týdny dovolené
Fakt jo, terapii tmou bych fakt moc rád prubnul. No, do důchodu kousek a důchod bude díky raw dlooouhý, to bude času na experimenty dost.


Hodnocení: 0
stř 22.02.2012, 23:30
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Brandon Bays - Cesta

Registrován: úte 31.01.2012, 11:38
Příspěvky: 1100
vitarián dosažený půst 14 dnů dosažený půst 21 dnů
Reputace: +733
Jindro, ja mám termínovanú prácu a viac ako 10 dní si tiež dopriať nemôžem, no, to zatiaľ poriešiť neviem. Ale aspoň na ten týždeň by som si to rada skúsila.


Hodnocení: 0
stř 22.02.2012, 23:33
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Brandon Bays - Cesta
Uživatelský avatar

Registrován: stř 25.12.2013, 16:25
Příspěvky: 35

Reputace: +17
Citace:
Obzvláště takhle čtená příjemným Eliščiným hlasem, je to velmi autentické a působivé.


Tak jsem si to stáhl z Ulozto ve formátu mp3, poslechl si zatím jen pár minut, ale je to jakési syntetizované čtení automatem s dívčím hlasem.
Ty máš verzi opravdu čtenou živou Eliškou, anebo to píšeš v nadsázce?


Hodnocení: 0
stř 18.06.2014, 13:21
Profil

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Brandon Bays - Cesta
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
Ano to je správná verze. Je čtená automatem (program Acapela), ale ten hlas pro automat byl namluven Eliškou z Karlových Varů, byla i moderátorkou na TV Prima:

Obrázek


Hodnocení: 0
stř 18.06.2014, 16:22
Profil Zobrazit autorovy stránky
 Odkaz na příspěvek Re: Brandon Bays - Cesta
Uživatelský avatar

Registrován: stř 25.12.2013, 16:25
Příspěvky: 35

Reputace: +17
OK, poslechnu si to tedy v této emocí zbavené verzi.


Hodnocení: 0
čtv 19.06.2014, 13:58
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Brandon Bays - Cesta
Uživatelský avatar

Registrován: úte 31.07.2012, 19:04
Příspěvky: 550
Bydliště: Horšovský Týn
pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
Mirku.
Tvoje poznámky k cestě mě tak navnadily, že jsem si ,,cestu" stáhl z netu, už mockrát poslechl a zítra jedu na terapii k http://alenadostalova.cz/ .
Tak jsem zvědav a poreferuji až přijde čas.

_________________
Sedm miliard lidí na planetě = sedm miliard cest.

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.


+Cef, +Panda Hodnocení: +2
pon 01.09.2014, 14:28
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Brandon Bays - Cesta
Uživatelský avatar

Registrován: pát 27.01.2012, 19:59
Příspěvky: 2822

Reputace: +1216
Toniku, Ty kluku Pytliku:), drzim palce a nechtic si me pobavil, uz dlouho jsem necetl nic trefnejsiho jak nebyt jen pasivnim divakem svyho osudu :).

Obrázek


+ANTONÍN, +Dave, +Panda Hodnocení: +3
pon 01.09.2014, 15:53
Profil
 Odkaz na příspěvek Re: Brandon Bays - Cesta
Uživatelský avatar

Registrován: úte 31.07.2012, 19:04
Příspěvky: 550
Bydliště: Horšovský Týn
pestrá strava sungazing dosažený půst 1 den dosažený půst 3 dny dosažený půst 7 dnů dosažený půst 21 dnů křesťan
Reputace: +298
Sliboval jsem, že podám zprávu od terapeuta/terapeutky.
Velmi příjemná a upovídaná paní -lékařka. Chystá se opustit současný zdravotní systém a to z mnoha důvodů.
Na cestě se mi líbí, a na tom jsme se shodli, že terapeut je tam spíše jako průvodce. To kam zajdeš, je volba Tvoje. Respektive tvého celého těla, abych byl přesný. Nikoli jen mysli.
Bylo mnoho pláče, mnoho vzteku a mnoho zapomenutých témat.
Težko vypsat ty tři hodiny, které jsem tam pobyl.
Osobně si myslím, že takovouto hlubokou očistu by měl člověk absolvovat několikrát ročně. Já to samozřejmě spojil s půstem a následným pobytem v klidu na chalupě.
A čeká mě ještě mnoho práce. :sun:

_________________
Sedm miliard lidí na planetě = sedm miliard cest.

Aneb

Žák se učí,
učitel má touhu vyučovat,
mistr inspiruje.

admin: Uživatel zesnul 2. května 2017. Vzpomínáme.


Hodnocení: 0
úte 07.10.2014, 07:53
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz