Na hlavní stránku  
Právě je pát 19.04.2024, 07:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Pravidla fóra
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
Pravidla, platící na tomto diskuzním fóru:

1) Samozřejmě platí běžná omezení jako jinde - zákaz příspěvků majících protizákonný, pornografický atd. charakter.

2) Zákaz napadání jiných uživatelů fóra. Nejde jen o hrubá slova, jako spíš o obsah. Někoho urazit či ponížit lze i bez hrubých slov. Proto to bude posuzováno i řešeno individuálně. Bude-li někdo soustavně znepříjemňovat ostatním život, může mu být přístup na fórum zablokován. Podobně to platí i při celkově hrubém vystupování či jinak "neslušném chování".

3) Zákaz rozsáhlejších diskusí na témata, která se příliš odklánějí od zaměření serveru - kterým je řešení otázek zdraví, stravy, duchovna a životního vývoje. Jedná se především o témata s politickým či rasovým zaměřením. Je v pořádku se o jiných tématech pár příspěvky zmínit, ale nejsou povoleny dlouhé diskuze zanášející fórum neplodnými texty.

4) Zachovávejte, prosím, respekt k ostatním účastníkům fóra. Pokud se k něčemu rozhodnou (např. pro určitý stravovací směr), neodsuzujte je za to, ani nijak nenapadejte. Respektuje svobodné právo každého na své sebeurčení, právo sám o sobě rozhodovat. Můžete ho jen varovat před možným nebezpečím, které to přináší, ale neobtěžujte ho neustálým naléháním, pokud Vás sám o radu nepožádá. Neodrazujte jiné od jejich cesty, pro kterou se rozhodnou.


Na jiných fórech jsem se setkal s pravidlem "neurážej, neprovokuj", které asi ještě líp vystihuje pravidlo 2 o napadání. Tahle formulace se mi líbila:

2b) Neurážej, neprovokuj ani nereaguj na osobní útoky na sebe. Jestli někdo na tebe útočí, oznam to adminovi.
"Jestli někdo reaguje na urážku urážením, není v ničem lepší než ten, kdo začal."


Naposledy upravil Panda dne pon 09.04.2012, 10:10, celkově upraveno 3

+Cef, +Renáta, +lva Hodnocení: +3
stř 28.03.2012, 17:26
Profil Zobrazit autorovy stránky

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Pravidla fóra
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
Prosím, když uvádíte odkaz, připište alespoň slovo oč se jedná. Já např. zásadně neklikám na každý odkaz co kde na netu uvidím. Dnes je všude přebytek spamů a falešných odkazů, proto je potřeba alespoň trochu tušit oč se jedná, aby se dalo rozhodnout zda se tam chtít podívat.


Hodnocení: 0
úte 04.12.2012, 14:43
Profil Zobrazit autorovy stránky

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Pravidla fóra
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
Protože se tu už několikrát stalo, že někdo zpětně začal mazat své příspěvky a diskuze se tak staly nečitelné, nastavil jsem omezení, že příspěvky lze editovat pouze do 3 dnů zpětně. Není ale problém se domluvit pokud bude někdo potřebovat něco zpětně změnit a buď mu to opravím nebo na přechodnou dobu omezení vypnu. Chci jen mít pod kontrolou aby tu nedošlo k hromadnému mazání.


Hodnocení: 0
sob 01.06.2013, 16:03
Profil Zobrazit autorovy stránky

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Pravidla fóra
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
Možná někteří v poslední době zaregistrovali změny ve složení osazenstva zde na fóru. Poslední asi rok se fórum vyvíjelo směrem, který u lidí vytvářel zdání, že se jedná jen o půstařské fórum (a proto mnozí fórum opět opouštěli). To byla nesprávná odchylka zaměření, proto se nyní fórum vrací ke svému původnímu záměru. Tím záměrem jsou cesty vývoje člověka směrem k vyšším úrovním. Vývoj může mít různé složky (které působí jak ve fyzické, tak i psychické a duchovní oblasti), především: půsty, čistší strava (nejlépe syrová), pohyb, duchovno (včetně náboženství a lásky k Bohu). Nelze upřednostňovat žádný ze směrů jako jediný správný. Každý rozhoduje sám u sebe, jaké nasměrování mu vyhovuje nejlépe a pak také takové zaměření u něj nejlépe funguje.

Přestože je server věnován breathariánství, není breathariánství cílem, je pouze jedním z projevů vývoje a může (nebo nemusí) se objevit. Neexistuje měřítko stupně vývoje a je proto nesprávné se srovnávat s jinými lidmi. Každý si svůj vývoj volí sám. Měřítkem stupně vývoje není ani délka zvládnutého půstu, ani množství jídla či znalosti z knih. Proto neodsuzujte jiné za jejich životní postoj, neoznačujte je nikdy za "méně vyvinuté". Každý má svůj úděl, svůj životní úkol který plní, není proto důležité kde se kdo nachází. Každý člověk a jeho cesta je důležitá.

V minulé době jsem to někdy zanedbal, ale budu se snažit více hlídat dodržování těchto zásad, aby se zde lidé nemuseli bát psát o své životní cestě a názorech, protože by věděli že je někdo jiný napadne a jejich postoj odsoudí. Proto zde bude potláčeno osobní napadání či hanění jiných účastníků fóra.

Budu rád za jakékoliv vaše informace o alternativních cestách (ať už se jiným zdají jakkoliv bláznivé), duchovních či mimosmyslových poznatcích. Neboť - k vývoji člověka je třeba jeden základní předpoklad, otevřenost mysli a nestrnulost na starých názorech.


+Dave, +Ladič, +Renáta, +detox, +logos, +lva Hodnocení: +6
sob 08.06.2013, 14:15
Profil Zobrazit autorovy stránky
 Odkaz na příspěvek Re: Pravidla fóra
Uživatelský avatar

Registrován: stř 30.05.2012, 09:32
Příspěvky: 1961

Reputace: +992
Měřítka vývoje:

Tak jako se lékař dokáže podívat na fyzický tělo a zhodnotit jeho stav, tak i na duchovní úrovni jistý měřítka existují a ten kdo jednou prošel, ten vidí. Pes psa pozná.

Sdělování informací:

Se sdělováním vlastních získaných nebo ověřených poznatků velmi opatrně. Jinak se nestačíte divit jak rychle se to obrátí proti vám.

Adios 8-)


Hodnocení: 0
pon 10.06.2013, 17:30
Profil

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Pravidla fóra
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
Petře, k posuzování duchovní úrovně:

Za jediné opravdu prokazatelné měřítko vyšší duchovní úrovně lze považovat duchovní osvícení (procitnutí) takového stupně, kdy dotyčný dokáže viditelně ovlivňovat realitu, předvídat, zhmotňovat atd. Za správný směr vývoje lze považovat učení těchto lidí a jejich žáků, protože lze předpokládat, že tito lidé poznali Pravdu a mohou ji učit. Ovšem i tam vznikají odchylky a omyly (vzniklé např. zkreslováním skrze žáky). Všechna ostatní učení lze proto považovat jen za možné varianty cest (jejich výsledkem časem bude procitnutí), nelze jednoznačně říct, že by jeden směr byl správný a jiný ne. Stejně tak patníky vývoje jsou jen patníky určité cesty a neříkají nic o tom, jak je dotyčný duchovně vyvinutý, jen zda se už setkal s určitými body určité cesty. Vyvinutost jiných může posoudit jen vysoce osvícený člověk, ale protože nikdo takový tu není, je pro nás z praktické stránky stupeň vývoje nehodnotitelný.

Např. z mého pohledu, po studiu mnoha učení i z vlastních poznatků, bych mohl s jistotou označit jisté jedince (ohánějící se poněkud jiným učením) za méně duchovně vyspělé, protože nedosáhli patníků kterými lidé jdoucí tímto směrem prochází. Tak kde je pravda - je to jen jedna z alternativ cesty nebo jsou skutečně nevyspělí? Nebo kde berou to přesvědčení, že zrovna jejich pohled je ten opravdu správný? Přesně to stejné tvrdí zástupci všech možných sekt, každý považuje tu svou cestu za jedinou možnou správnou. Kdo nevidí tu rozmanitost a správnost všeho co se děje, důležitost všech cest, ten nechápe smysl lidského vývoje. I ta rozmanitost je důležitá, protože se nejedná jen o jednotlivce, ale o vývoj celku.

Cestami zde nejsou myšleny půsty a jejich dosažení, to je jiná kategorie a tento server není půstařský, je zaměření obecněji na cesty duchovního vývoje (půst nebývá podmínkou, je jen jednou z variant). Požaduje-li někdo podrobnosti k půstům, může využít specializovaný server pust.cz, stejně jako pro podrobnosti k vitariánství využije vitarian.cz.


+ANTONÍN, +Ladič, +Renáta, +detox, +lva Hodnocení: +5
úte 11.06.2013, 01:30
Profil Zobrazit autorovy stránky
 Odkaz na příspěvek Re: Pravidla fóra

Registrován: úte 31.01.2012, 11:38
Příspěvky: 1100
vitarián dosažený půst 14 dnů dosažený půst 21 dnů
Reputace: +733
Znalosť a poloznalosť

Štyri žaby sedeli na kmeni, ktorý plával na kraji rieky. Náhle zachytil kmeň prúd vody a zvoľna ho unášal po rieke. Žaby mali radosť a boli priamo nadšené, pretože nikdy predtým neplávali. Po chvíľke prehovorila prvá žaba:"Toto je veru najúžasnejší kmeň. Hýbe sa ako živý. Žiadny takýto kmeň nebol nikdy predtým známy." Potom sa ozvala druhá žaba:"Nie, priateľka, kmeň je ako iné kmene a nehýbe sa. To rieka ubieha k moru a unáša nás a kmeň so sebou." A tretia žaba prehlásila:"Ani kmeň, ani rieka sa nehýbu. Pohyb je v našej mysli. Pretože bez myslenia sa nič nehýbe."
A tri žaby sa začali prieť o to, čo sa skutočne hýbe. Hádka bola stále ostrejšia a hlasitejšia, nemohli sa však zhodnúť. Potom sa obrátili ku štvrtej žabe, ktorá až do tejto chvíle pozorne počúvala, avšak mlčala a spýtali sa jej na mienku. Štvrtá žaba riekla:"Každá z vás má pravdu a žiadna z vás sa nemýli. Pohyb je v kmeni, vo vode a takisto v našom myslení." Tri žaby sa veľmi rozhnevali, pretože žiadna z nich nechcela pripustiť, že práve ona nemá celú pravdu a že druhé dve sa celkom nemýlia.

Potom sa prihodila zvláštna vec. Tri žaby sa zhlukli k sebe a zvrhli tú štvrtú z kmeňa do rieky.

Chalil Džibrán


+ANTONÍN, +Dave, +Panda, +detox, +lva, +north108 Hodnocení: +6
úte 11.06.2013, 08:29
Profil

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Pravidla fóra
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
K pokoře - nikdo z největších světců se nevyjadřuje hanlivě o lidech, kteří nejsou duchovně vyspělí, nepohrdá jimi a naopak k nim promlouvá jim srozumitelnou řečí, aby je pozvedl z jejich nevědomosti. Odvracení se zády je naopak znakem nevyspělosti. Ocituji zde úryvek z knihy Paramhansa Jógánanda - Životopis jógina, kde vypráví Láhirí Mahášaj, světec a žák legendárního Bábádžího (který je fyzickým ztělesněním Boha, žijícím tisíce let):
Když jsem se procházel mezi zástupy mnichů a sádhuů, kteří se sjeli z velkých dálek, aby se zúčastnili posvátné slavnosti, povšiml jsem si popelem pomazaného askety se žebráckou miskou v ruce. V mé mysli vyvstala myšlenka, že je to pokrytec, který nosí jen vnější symboly odříkání bez odpovídající vnitřní milosti.
Sotva jsem asketu minul, padl můj ohromený zrak na Bábádžího. Poklekl před rozcuchaným asketou.
‚Gurudží!‘ Pospíchal jsem k němu. ‚Co tu děláte?‘
‚Umývám nohy tomuto muži, který se vzdal všeho, a potom mu půjdu umýt nádoby na vaření.‘ Bábádží se na mne usmál jako malé dítě; viděl jsem, že chce, abych nikoho nekritizoval, ale spatřoval Pána sídlícího stejně v chrámech všech těl, vyšších i nižších lidí. Veliký guru pak dodal: ‚Tím, že sloužím moudrým i nevědomým sádhuům, učím se té největší ze všech ctností, která těší Boha nejvíc – pokoře.‘


+ANTONÍN, +Renáta, +lva Hodnocení: +3
úte 11.06.2013, 13:10
Profil Zobrazit autorovy stránky
 Odkaz na příspěvek Re: Pravidla fóra
Uživatelský avatar

Registrován: ned 15.01.2012, 19:30
Příspěvky: 180
Bydliště: Karviná
vegetarián ájurvéda dosažený půst 40 dnů
Reputace: +156
Panda píše:
........ učím se té největší ze všech ctností, která těší Boha nejvíc – pokoře.‘[/quote2]


:ok: :ok: :ok:

Však to určitě všichni známe z vlastní zkušenosti, v momentě, kdy si myslíme, že jsme pokorní tak, že to snad ani víc nejde, tak si nás Vesmír prozkouší a najednou zjišťujeme jak na tom skutečně jsme. ;-) Všichni máme v sobě ego, je to výborný učitel a úžasný nástroj našeho posunu vpřed. :-)


+Panda, +Renáta Hodnocení: +2
úte 11.06.2013, 13:39
Profil ICQ
 Odkaz na příspěvek Re: Pravidla fóra

Registrován: úte 31.01.2012, 11:38
Příspěvky: 1100
vitarián dosažený půst 14 dnů dosažený půst 21 dnů
Reputace: +733
Azda mi to nebudete mať za zlé, že sem znova pridávam čosi poetické :-) , ale aj tento text dnes už mnou zmieneného Chalila Džibrána stojí za zamyslenie. Prajem všetkým pekný večer :heart:

O učení
Potom řekl učitel, Promluv k nám o učení.A on pravil:
Žádný člověk vám nemůže nic vyjevit, kromě toho, kdo již leží napůl spící v úsvitu vašeho poznání. Učitel, jenž kráčí ve stínu chrámu mezi svými následovníky, nerozdává ze své moudrosti, ale spíše ze své víry a laskavé péče. Je-li opravdu moudrý, pak vás nezve, abyste vstoupili do domu jeho moudrosti, ale raději vás vede k prahu vaší vlastní mysli. Astronom k vám může promlouvat o svém porozumění vesmíru, ale nemůže vám dát své chápání. Hudebník k vám může prozpěvovat o rytmu, jenž je v celém vesmíru, ale nemůže vám dát uši, které zachytí rytmus, ani hlas, který mu bude ozvěnou. A ten, kdo je ponořen do vědy čísel, může vykládat o říši váhy a míry, ale nemůže vás do ní přímo zavést. Neboť pohled jednoho člověka nepropůjčuje křídla člověku druhému. A stejně jako každý z vás stojí sám v božském poznání, tak je každý z vás sám i v poznávání Boha a ve svém pochopení a vnímání země.


+Panda, +ravima Hodnocení: +2
úte 11.06.2013, 20:17
Profil

(moderátor)
 Odkaz na příspěvek Re: Pravidla fóra
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 05.10.2017, 13:34
Příspěvky: 252
breatharián dosažený půst 40 dnů
Reputace: +228
Petr píše:
Panda píše:
Po vašem filtru zbývá na fóru jen pár členů vašeho typu, spíše půstařů, ale ne lidé jdoucí k práně. Pránaři jsou obvykle lidé jemnějších rezonancí, kteří se vyhýbají konfliktním situacím, protože jim berou energii.
A tomu Pando vážně věříš, že člověka jdoucího k práně nebo dokonce toho kdo už na práně je, dokáže rozhodit a naštvat pár položených dotazů na jeho adresu?

Petře, nejde o to, že by se člověk na práně naštval nebo se nechal rozhodit z pár dotazů na netu. To fakt asi ne. Aspoň u mě to takto nefunguje, já asi ani nikdy nebyla urážlivý typ, jak tak přemejšlím; o naštvání se tady taky mluvit nedá. Jen jsem reagovala na komunikaci ABCD směrem ke mně a popsala jsem jí, jak to vnímám. Překvapilo mě, že ačkoli tvrdí, že má v něčem jasno, stejně si ty dotazy alias hry neodpustí. Sám jsi někde psal, že na sdílení vlastních zkušeností na fóru je třeba velká obezřetnost, neb se to může velmi rychle obrátit proti dotyčnému. To se vlastně tak trochu potvrdilo, ale jen to konstatuju, bez emocí. Ale je to škoda. Panda se asi rozhodoval už delší dobu, komunikace mezi mnou a ABCD (možná i Cefem) ho jen k něčemu posunula, to je vše.
Ale úplně základní problém je asi opravdu v tom, co se tu Panda snaží naznačit, že tu je stále jakási atmosféra posměchu vůči pránikům, viz vyštípání Lenky Marečkové, viz Františkovo prohlášení o slabých pránicích s kafem apod. :-D - to už fakt jen pokrčíš rameny a nemáš moc potřebu sem dál chodit. Je to v téhle podobě ztráta času. Kdybys Pavlovi tvrdil, že člověk po první čtyřicítce přece nemůže být citlivej, protože by měl být pročištěnej a nic by ho nemělo rozhodit, přičemž bys měl za sebou jen sedmičku, hnal by tě svinským krokem :mrgreen: Čiže pokud Tě zajímá můj stav po přechodu (jak se to vyvíjelo po pár týdnech, měsících atd.), velmi ráda ti ho popíšu, ale spíš soukromě, protože tohle není třeba plácat na fóru do vzduchu. Zlatá slova Pavlova: "Zkus a uvidíš, do té doby jen vykládáš blbosti". A přesvědčovat o své Pravdě fakt nikoho nehodlám, to na mě asi našrouboval Franta, který měl asi pocit, že se nedostatečně "obhajuju" nebo co.


+Panda, +lva Hodnocení: +2
sob 21.10.2017, 12:08
Profil

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Pravidla fóra
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
Už nemíním dál něco vysvětlovat nebo se obhajovat, sepíšu to krátce.

Tyto stránky a fórum vznikly jako následek návštěvy Monforta v ČR, kdy jsem silně zatoužil přejít také na pránickou stravu. Časem jsem zjistil, že to není jenom tak a že mi zřejmě k tomu ještě mnoho chybí. Pomalu jsem začal ztrácet naději. Zde na fóru se objevila trojice Cef, ABCD a Petr, se kterými jsem se často názorově různil, vznikaly mezi námi třenice (hlavně proto, protože svou neústupností odehnali mnoho dobrých lidí). S ubýváním naděje na pránu vzrůstala i má rezignace zde na fóru. V posledních letech pro mne fórum ztratilo význam, udržoval jsem ho vlastně už jen aby si Trojka měla kde povídat a oni vedli fórum úplně jiným směrem než jsem měl v plánu já.

Tento rok byl u mne rokem změn, kdy jsem se začal opět probouzet (jak by Iva potvrdila z numerologie :-) ), začal jsem v mnoha oblastech opět brát život do svých rukou. Pod vlivem okolností (především díky Wewe) jsem opět začal věřit v možnost přechodu na pránu u mne a pustil jsem se opět na tuto cestu. Míním opět dělat věci tak jak chci já a nenechat si stále někým něco diktovat. Proto oživuji fórum a vracím ho zpět na cestu, pro kterou bylo určeno. Což nebylo možné s Trojicí, proto museli být vyloučeni. Bude to tu opět po mém a co sem nepatří, musí pryč a nemíním obhajovat důvody a vysvětlovat proč. Změn nelituji, lituji jen toho, že mi to trvalo tak dlouho. Ale jak se říká, "jaký pán takový krám", stav fóra byl jen odrazem mého vnitřního stavu.

Postupně budu dělat pořádek i ve starých tématech - zpřehlednění roztříděním a smazání nevhodných nebo urážlivých příspěvků. A budu se těšit, že snad sem opět najdou cestu dobří lidé.


+Tomcat, +Wewe, +detox, +lva Hodnocení: +4
ned 22.10.2017, 21:41
Profil Zobrazit autorovy stránky

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Pravidla fóra
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
Guru je ten, koho si člověk vybere sám, tím že v něm cítí pro sebe inspiraci. Není to ten, kdo se za něj prohlásí sám.


Z rozhovoru s mistryní Ching Hai:

otázka: Pomůže nám breathariánství omezit naše ego?
odpověď: Ne. Může vaše ego zvětšit, protože si můžete myslet, že děláte něco velkého a že to moc lidí nedokáže. Je možné tím vaše ego nafouknout.

To platí nejen pro breathariány, ale i pro půstaře a jiné lidi, kteří dosáhli nějakého úspěchu.


Kdo se považuje za pokorného, ten jím není. Znamená to jen, že je zaslepený v sebeanalýze. I nejosvícenější člověk u sebe vidí projevy nepokory a jiné chyby a snaží se na nich pracovat.


+Tomcat, +Wewe, +detox Hodnocení: +3
pon 23.10.2017, 09:35
Profil Zobrazit autorovy stránky

(Mirek, admin)
 Odkaz na příspěvek Re: Pravidla fóra
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 15.12.2011, 10:43
Příspěvky: 3258

Reputace: +1690
Uživatelé Cef, ABCD a Petr byli vyloučeni z důvodu opakovaného porušování pravidel fóra:
- odrazování ostatních členů fóra od jejich cesty
- osobní napadání
- povyšování
- nerespektování jiných názorů

Probíhá redukce obsahu fóra (mazání nepodstatných částí nebo částí s konfliktním obsahem).


Hodnocení: 0
stř 01.11.2017, 23:07
Profil Zobrazit autorovy stránky
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz